17 Mart 2013, Pazar 09:01:39

LUFTHANSA 2012'Yİ AÇIKLADI

Alman Hava Yolları Lufthansa Şirketler Grubu 2012 yılına ilişkin mali rakamları açıkladı...
  • turk yolculardan gecislerde transit vize isteyen ulkenin havayollari degil mi bu?
  • İnşallah THY yi alırlar..dahada büyüsünler en azından adam gibi yonetılır..milli havayolu,Rizeli havayolu oldu..
  • Ciro olarak thy'nin cirosunun 4 kati ancak kar olarak sadece 2 katini gerceklestirebilmis lh.....
  • lufthansa grubu'nun kar rakamına bakınca thy'nin ne kadar büyük bir iş başardığı ortada.adamların korkusu boş yere değil.

Lufthansa Şirketler Grubu 2012 yılına ilişkin mali bilançosunu açıkladı. Grup, geçtiğimiz yıl içinde cirosunu yüzde 4.9 oranında artışla 30.1 milyar avro düzeyine yükseltti. İşletme kârı 2012 yılında 524 milyon avro ile –bir önceki yıla kıyasla -  yüzde 36.1 oranında gerilemiş oldu.

2011 yılında 13 milyon avro zarar gösteren Şirketler Grubu, Amadeus IT Holding S.A hisselerinin ve zarardaki British Midland Ltd şirketinin satılması ve bu satışların bir kereye mahsus olmak üzere bilançoya yansıması nedeniyle 2012 yılında 990 milyon avro kâr sağlandığı bildirildi.

Uyguladığı SCORE Programı ile elde ettiği bu sonuçlardan memnun olduğunu bildiren Lufthansa yönetimi, Frankfurt’ta sonuçları değerlendirdi.

Lufthansa Yönetim Kurulu başkanı Christoph Franz 2012 yılı bilançosunun açıklanması dolayısıyla Frankfurt kentinde yapılan toplantıda  SCORE Programı’nı şu sözlerle anlattı:

“Geleceğe yönelik SCORE programı ile belki de Lufthansa tarihinin en önemli değişim programını başlatmış bulunuyoruz. Maliyetlerin düşürülmesine ve kârlılığın artırılmasına yönelik önlemlerin yanısıra stratejik açıdan önemli dev projeler hayata geçirilmiş bulunuyor. Yeni Germanwings, ayrıca Austrian Airlines’ ın güçlendirilmesi ve personel, satın alma ve finans alanındaki faaliyetlerin birleştirilmesi de bu kapsamlı girişimler arasında yer alıyor. SCORE Programı  ile kapsamlı yatırım planlarımız için gerekli olacak finansal temeli oluşturuyoruz.  Lufthansa ‘ yı güçlendirmek ve Avrupa’nın lider havayolu olarak ulaştığımız konumu daha da geliştirmek istiyoruz. Tüm faaliyet alanlarımızda kârlılığımızı belirgin şekilde artırmayı hedefliyoruz.”

Lufthansa Şirketler Grubu uygulamaya koymuş olduğu SCORE Programı çerçevesinde gelirlerin artırılması ve giderlerin kısıtlanmasına yönelik olarak 800 dolayında önlemi hayata geçirmiş bulunuyor. Programın uygulamaya konulduğu ilk yıl içinde   618 milyon tutarında bir kâr artışı elde edildiği belirtiliyor.

Bu rakam planlanan hedefin yaklaşık 300 milyon avro üzerinde bulunuyor.  Satın alım işlemlerinde sinerji potansiyelleri yaratılması, Şirketler Grubu bünyesindeki havayolu şirketlerinin sefer planlarının daha uyumlu hale getirilmesi, kapasitelerin daha iyi kullanılması veya idari alanda daha etkin süreçler başlatılarak personel giderlerinin azaltılması gibi  önlemlerin yanısıra,  SCORE Programı’nın uygulamaya konulmasından çok daha önce başlatılmış olan –Lufthansa İtalia havayolu şirketinin kapatılması gibi - bazı önlemlerin sonuçlarının ancak 2012 yılında alınmaya başlanmış olmasının da elde edilen başarıda belirleyici rol oynadığı ifade ediliyor.

LUFTHANSA 2012'Yİ AÇIKLADI

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

ziya tarkan kozan ~ 11 yıl önce
turk yolculardan gecislerde transit vize isteyen ulkenin havayollari degil mi bu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRYPOTTER ~ 11 yıl önce
İnşallah THY yi alırlar..dahada büyüsünler en azından adam gibi yonetılır..milli havayolu,Rizeli havayolu oldu..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milli Havayolu ~ 11 yıl önce
Milli havayolu Rizeli havayolu oldu diye hayıflanırken ecnebi havayolu olmasını dilemek... Ya buraya çok fazla trol yorum yapıyor, ya da sıkıntı büyük.
speedygonzalez ~ 11 yıl önce
Ciro olarak thy'nin cirosunun 4 kati ancak kar olarak sadece 2 katini gerceklestirebilmis lh.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
objektif ~ 11 yıl önce
lufthansa grubu'nun kar rakamına bakınca thy'nin ne kadar büyük bir iş başardığı ortada.adamların korkusu boş yere değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000