18 Mart 2010, Perşembe 17:05:26

LGS Sky Chefs zirvedeki yerini koruyor

Uçak içi ürün ve hizmetlere yönelik talebin belirgin şekilde gerilemiş olmasına rağmen LSG Sky Chefs 2009 yılında rekabet alanındaki ve pazardaki konumunu sürdürmeyi başardı.
  • İNŞALLAH İZMİRDEDE TUTUMLARI DAHA İYİ OLUR
  • Umarım DO & CO gibi diğer kuruluşlarda sizleri örnek alarak inflight catering konusunda biraz deneyim kazanırlar.
  • AYT ALMIŞ OLDUĞUMUZ HİZMETLERDEN DOLAYI ZEKİ VE HAYATİ BEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM--NARGİLE
  • 5 SENEDİR UÇAKLARIMA SAW DA KUSURSUZ HİZMET ALIYORUM.SORUMLU İNANÇ BEY VE EKİBİNE TEŞEKKÜRLER. İBRAHİM/ADR

Konsolide cironun yüzde 9.6 oranında azalarak 2.103 milyon Euro’ya gerilemiş olmasının en önemli nedenlerini havayolu şirketlerinin kapasite kısıtlamasına gitmiş olmaları, Premium segmentinden Economy sınıfına geçen yolcuların sayısındaki artış ve büyük müşteri SAS havayolunun kaybı oluşturdu. Ciro kaybına rağmen şirketin işletme kazancı bir önceki yıla kıyasla yüzde 2.9 oranında artarak 72 milyon Euro oldu. Bunda bir kerelik olumlu etkilerin yanı sıra şirketin uygulamakta olduğu maliyet kısıtlama programları ve iş akışı geliştirme girişimlerinde elde edilen başarı önemli rol oynadı.

LSG Lufthansa Service Holding AG yönetim kurulu başkanı Walter Gehl konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “2009 yılında yine  üstesinden gelmeyi başardığımız ciddi zorluklarla karşı karşıya kaldık. Ürünlerimize yönelik talebin dünya genelindeki 200 merkezimizin tümünde gerilediğine ilk kez bu yıl tanık olduk. Esnekliğin artırılmasına ve kalite ve müşteriye yönelik hizmetlere ağırlık verilmesine yönelik girişimlerimiz olumlu sonuç verdi.”
LSG Sky Chefs ılımlı genişleme stratejisi çerçevesinde Uganda, Nijerya ve Angola pazarlarına girmeyi başarmanın yanında Mısır ve Brezilya’daki konumunu daha da güçlendirdi. Şirket ayrıca ABD’ de Oakfield Farms ve Kanada’da Norduyn gibi firmalarla  ortaklıklar kurmak ve yenilikler ve çevre bilinci alanındaki girişimlerini yoğunlaştırmak suretiyle  portföyünü  geliştirdi.

LSG Sky Chefs 2010 yılında catering hizmetlerine yönelik talebin dünya genelinde gerileyeceğini tahmin etmekle beraber, bölgesel düzeyde farklı gelişmeler bekliyor. Bu nedenle şirket sürdürülebilir yapılar oluşturmaya ve karlı ciro artışı sağlamaya yönelik olarak hazırlamış olduğu  iki yıllık rekabeti güçlendirme programını devam ettirmeyi hedefliyor.  Bunun yanı sıra en büyük iki pazarı oluşturan Almanya ve ABD’ de –şirketin rekabet gücünün ve pazardaki konumunun korunması açısından büyük önem taşıyacak olan – yeni iş sözleşmeleri için çalışmalar yürütüyor.

Walter Gehl konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Bu yıl da pazarda ciddi zorluklarla karşılaşacağımızı tahmin ediyor ve dolayısıyla talebin eski düzeyine ulaşamayacağını düşünüyoruz. Ürünlerimizin güvenilirliği, kalitesi ve yaratıcılığına dayalı olarak müşterilerimizle bağlarımızı güçlendirmeyi ve yeni siparişler almayı hedefliyoruz. Ayrıca gelişmekte olan Doğu Avrupa, Yakın Doğu ve Afrika pazarlarındaki olanakları da değerlendireceğiz.”

LGS Sky Chefs zirvedeki yerini koruyor

Yorumlar

Misafir ~ 14 yıl önce
İNŞALLAH İZMİRDEDE TUTUMLARI DAHA İYİ OLUR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Umarım DO & CO gibi diğer kuruluşlarda sizleri örnek alarak inflight catering konusunda biraz deneyim kazanırlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
AYT ALMIŞ OLDUĞUMUZ HİZMETLERDEN DOLAYI ZEKİ VE HAYATİ BEYE ÇOK TEŞEKKÜR EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM--NARGİLE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
5 SENEDİR UÇAKLARIMA SAW DA KUSURSUZ HİZMET ALIYORUM.SORUMLU İNANÇ BEY VE EKİBİNE TEŞEKKÜRLER. İBRAHİM/ADR

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000