28 Eylül 2011, Çarşamba 08:50:52

İZMİR SEMALARINDA KORKU ANLARI...

Münih'ten İzmir'e gelen Lufthansa Hava Yolları'nın yolcu uçağı havalimanına inmesine saniyeler kala türbülansa girdi...
  • Neden yorum yaparken herkes birbirini kucuk gormek icin elinden geleniyapiyor? Havacilik kimsenin tekelinde degil evet bilmeyeler olabilir bilen arkadaslarda bilmeyen arkadaslari bilgilendirir. Herkes pilot, kabin memuru, teknik vs olmak zorund degil. İsiklarla ilgili soru sormus bilmeyen bir arkadasimiz hepimiz bilgimiz icerisinde yorumlar yazdik evet isiklar dedigimiz gibi hazirliksiz bir emergency icin gun isigina uygun olunmasi icin yapilan bir harekettir bu CCM vs bu sekilde yazar kokpit ekibinden ciddi olarak bilgisi olan biri varsa baska teknik bir sebep dolasiyla yapilip yapilmadigini yazsin ama kabin ekibine egitim bu dogrultuda verilir isiklari kapatma sebebi yolcuyu hazirliksiz bir acil duruma hazirlamaktir. Saygilar...
  • Siz kendinizi bir olay hakkında yapıyor mu zannediyorsunuz yoksa o yarım yamalak bilgilerinizle havacılık konusunda güya birbirinize hava atmaya mı çalışıyorsunuz ben bunu bilirim şunu bilirim diye..? Bakıyorum da herkesin ağzında bir sürü havacılık terimi..! Yani denecek çok şey var ama... içimden hepsini diyorum hepinize :)
  • Yaa su kadar yorumu yazan arkadas arasinda bir tane pilot var mi acaba :) Haber de komik, yorumlar ondan daha komik :))
  • bu kadar büyük sazan yakalayacağımı tahmin etmemiştim doğrusu(bkz:17:10:38)
  • Windshear alert Radar tarafından algılanmaz GPWS alertlerin'dendir ve Air Data Computer tarafından windshear oluşması muhtemel koşulları algıladığında ikaz verir. İkaz verdiğinde kesin windshear olacak diye birşey yoktur. Radar hava akımlarını değil havayla birlikte hareket eden su damlacıklarının hareketlerini algılayabilir saçma sapan konuşma bilmiyorsan aç kitapları.
  • sen hiç predictive windshear warning diye birşey duydun mu?
  • sen bize cpu nedir flight plan yakıtı nasıl hesaplanır bir anlat da biz de öğrenelim:):):)
  • Kendinizde misiniz arkadaşım siz? Motor zaten her halükarda 110v AC ve TRU lar aracılığıyla 28v DC'yi üretmekte ne saçmalamışsınız boost etkisi falan?
  • Pardon klavyede ynlis basmisim bir onceki yorumumdaki +3-4 yerine +3-8 toplam 11 dk diyecektim ozur dilerim merak eden arkadaslara yanlis bilgi vermek istemem saygilar
  • Her inis kalkis bir emergencydir. Ucusun en kritik kismi +3-4 totalde 11 dakikadir. Bu sure zarfinda ucakti tum isiklar gun isigina uygun hale getirilir. Gece inislerde night-dim pozisyonuna alinir. Herangi bir mecburi inis oldugunda disaridaki isik seviyesine alisan gozler cikisi kolay bulabilirler. Fizyolojik olarak gozler ani isikta veya isiktan karanliga girdiginde gecici korluk kasar buda saniyelerin onemli oldugu tahliyede buyuk sorun yaratir bizler kabini her inis kalkista ucak mecburi inicekmis gibi hazirlariz. Motor gucu vs ile hicbir alakasi yoktur tamamen tahliyeye ön hazirlik icin icerdeki acil isiklar (batarya sistemi ile calisir ucaktaki elektirik kesilsede yanar) acik olur kabin isigi dis sartlara uygun hale alinir.
Faciadan kıl payı pisti pas geçen pilot sayesinde kurtulan yolculardan Akşam İzmir Temsilcisi o korku dolu anları 'Ölümü pas geçtik' diye anlattı
 
Almanya'nın Münih kentinden İzmir'e doğru hareket eden Lufthansa Hava Yolları'na ait EH1780 sefer sayılı A320 tipi uçak, Adnan Menderes Havalimanı'na inerken türbülansa girdi. Uçaktaki 138 yolcu, korku dolu anlar yaşadı. 

Aynı uçakta bulunan Akşam Gazetesi'nden Ufuk Türkyılmaz olayı şöyle anlattı:
 
'Barselona'dan Münih'e aktarmalı uçak İzmir yakınlarına kadar sorunsuz şekilde seyretti.  23.45 sıralarında havaalanında inişe geçerken sarsılmaya başladı. Aydınlatma ışıklarının kapatılmasını acil çıkış kapılarını gösteren ışıklı panoların açılması takip etti. Yolcularda da panik başladı. Uçak piste tekerlerini tam koyacakken tirbülansa girerek büyük bir gürültü ile yükselmeye başladı. Dev uçak 5 dakika sonra istenilen yükseklik mesafesine çıktı. Pilot hava koşulları nedeniyle havalimanını pas geçtiğimizi belirtti. Uçak, 25-30 dakika havada seyredip tekrar inişe geçti. Bu sırada arkama ve etrafıma döndüğümde birçok yolcunun korkusu yüzlerine vurmuş hatta bazı yolcular dua etmeye koyulmuştu. İkinci iniş sırasında uçağı sarsan o rüzgardan eser yoktu. Uçak piste tekerlerini koyup iç ışıklarını yaktığında herkes derin bir nefes aldı. Uçaktan iniş sırasında kaptan pilot yolcuları teker teker uğurladı.'
İZMİR SEMALARINDA KORKU ANLARI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Misafir ~ 13 yıl önce
Neden yorum yaparken herkes birbirini kucuk gormek icin elinden geleniyapiyor? Havacilik kimsenin tekelinde degil evet bilmeyeler olabilir bilen arkadaslarda bilmeyen arkadaslari bilgilendirir. Herkes pilot, kabin memuru, teknik vs olmak zorund degil. İsiklarla ilgili soru sormus bilmeyen bir arkadasimiz hepimiz bilgimiz icerisinde yorumlar yazdik evet isiklar dedigimiz gibi hazirliksiz bir emergency icin gun isigina uygun olunmasi icin yapilan bir harekettir bu CCM vs bu sekilde yazar kokpit ekibinden ciddi olarak bilgisi olan biri varsa baska teknik bir sebep dolasiyla yapilip yapilmadigini yazsin ama kabin ekibine egitim bu dogrultuda verilir isiklari kapatma sebebi yolcuyu hazirliksiz bir acil duruma hazirlamaktir. Saygilar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Siz kendinizi bir olay hakkında yapıyor mu zannediyorsunuz yoksa o yarım yamalak bilgilerinizle havacılık konusunda güya birbirinize hava atmaya mı çalışıyorsunuz ben bunu bilirim şunu bilirim diye..? Bakıyorum da herkesin ağzında bir sürü havacılık terimi..! Yani denecek çok şey var ama... içimden hepsini diyorum hepinize :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yaa su kadar yorumu yazan arkadas arasinda bir tane pilot var mi acaba :) Haber de komik, yorumlar ondan daha komik :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu kadar büyük sazan yakalayacağımı tahmin etmemiştim doğrusu(bkz:17:10:38)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Windshear alert Radar tarafından algılanmaz GPWS alertlerin'dendir ve Air Data Computer tarafından windshear oluşması muhtemel koşulları algıladığında ikaz verir. İkaz verdiğinde kesin windshear olacak diye birşey yoktur. Radar hava akımlarını değil havayla birlikte hareket eden su damlacıklarının hareketlerini algılayabilir saçma sapan konuşma bilmiyorsan aç kitapları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen hiç predictive windshear warning diye birşey duydun mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sen bize cpu nedir flight plan yakıtı nasıl hesaplanır bir anlat da biz de öğrenelim:):):)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kendinizde misiniz arkadaşım siz? Motor zaten her halükarda 110v AC ve TRU lar aracılığıyla 28v DC'yi üretmekte ne saçmalamışsınız boost etkisi falan?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Pardon klavyede ynlis basmisim bir onceki yorumumdaki +3-4 yerine +3-8 toplam 11 dk diyecektim ozur dilerim merak eden arkadaslara yanlis bilgi vermek istemem saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Her inis kalkis bir emergencydir. Ucusun en kritik kismi +3-4 totalde 11 dakikadir. Bu sure zarfinda ucakti tum isiklar gun isigina uygun hale getirilir. Gece inislerde night-dim pozisyonuna alinir. Herangi bir mecburi inis oldugunda disaridaki isik seviyesine alisan gozler cikisi kolay bulabilirler. Fizyolojik olarak gozler ani isikta veya isiktan karanliga girdiginde gecici korluk kasar buda saniyelerin onemli oldugu tahliyede buyuk sorun yaratir bizler kabini her inis kalkista ucak mecburi inicekmis gibi hazirlariz. Motor gucu vs ile hicbir alakasi yoktur tamamen tahliyeye ön hazirlik icin icerdeki acil isiklar (batarya sistemi ile calisir ucaktaki elektirik kesilsede yanar) acik olur kabin isigi dis sartlara uygun hale alinir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000