24 Ocak 2013, Perşembe 17:27:34

İŞTE YENİ BAGAJ TARİFESİ

Alman havayolu devi Lufthansa, izin verilen ağırlık ve üzerinde fazla bagajı olan yolcularından aldığı ek ücretleri arttırdı. Lufthansa ek bagaj ücretlerini "fazladan kilo ya da santimetre başına" alınacak şekilde yeniden düzenledi...
  • hani nerede globally foss takunya yorumlari.............Bu kadar asagilik kompleksli bir milletiz iste. THY olsaydi kiyamet kopardi ama avrupali olunca tadi baska..
  • Uçmayın Luft Hansa'a ile, taş dişine.
  • Turk Hava yollari bu konuda yolcularina cok comert davranmakta, bu da LH gibi diger sirketlerin isini zorlastirmakta. Sanirim THY'ye bu konuda baski var uygulamalarindan dolayi, bir nevi kartel olusturmaya calisiyorlar.

Fazla bagajda sadece valizin boyutu değil, ağırlığı da rol oynuyor. Buna göre 32 kiloluk standart ağırlığı geçen valiz için yolculardan 150 Euro'ya varan ek ücretler istenebilecek.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamaya göre, Avrupa içi uçuşlarda ekonomi sınıfında uçan bir yolcunun 158 santimetreyi aşan 23 kilo ağırlığında fazla bagajı için artık 50 Euro yerine 100 Euro ödemesi gerekecek.


Bu arada fazladan bagajın sadece boyutları değil, ağırlığı da izin verilen 32 kiloluk standart ağırlığın üzerindeyse yolcudan bu kez 100 Euro yerine 150 Euro ek ücret istenecek.

Diğer yandan kıtalararası uçuşlarda fazla bagajdan alınacak ücretlerin ise Avrupa içi uçuşlardakinin iki katı olacak şekilde artırıldığını da unutmamak gerekiyor.

DANIŞMA HATTINI ARAMAK UCUZLADI

Lufthansa'dan yapılan açıklamanın devamında "Lufthansa Service Center" adıyla hizmet veren danışma hattına artık sabit hat numarası üzerinden de ulaşılabileceği belirtildi. "069/86 79 97 99″ numaralı telefondan ulaşılabilecek olan danışma hattının dakika başına ücreti ise yolcunun aradığı mobil ya da sabit şebeke türünün uyguladığı standart tarife üzerinden ücretlendirilecek.

Lufthansa Service Center'ı arayanlar daha önce dakika başına en az 14 Cent ödemek zorunda kalıyor ve arama cep telefonu ile yapılmışsa alınan ücret yine dakika başına 42 Cent ve üzerinde olabiliyordu.

Eski danışma hattı numaralarının mart ayına kadar açık kalacağını belirten şirket yetkilileri, Miles & More ve Check-In hizmetlerinin de sabit hat numarasıyla erişilebilir hale getirileceğini açıkladı.

Air Berlin de bir süredir danışma hattını sabit şebeke tarifesiyle ücretlendiriyor. (Zaman)

İŞTE YENİ BAGAJ TARİFESİ

Yorumlar

xxdhc ~ 11 yıl önce
hani nerede globally foss takunya yorumlari.............Bu kadar asagilik kompleksli bir milletiz iste. THY olsaydi kiyamet kopardi ama avrupali olunca tadi baska..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxxx ~ 11 yıl önce
Uçmayın Luft Hansa'a ile, taş dişine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ecnebi ~ 11 yıl önce
Turk Hava yollari bu konuda yolcularina cok comert davranmakta, bu da LH gibi diger sirketlerin isini zorlastirmakta. Sanirim THY'ye bu konuda baski var uygulamalarindan dolayi, bir nevi kartel olusturmaya calisiyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000