10 Ocak 2015, Cumartesi 11:20:12

İŞTE EN GÜVENLİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ

Airlineratings.com, 2014 yılına ait uçuş ve kaza istatistiklerini yayınladı. Dünyanın en güvenli 10 havayolu şirketi hangisi oldu?
  • Ama ucakta portakal suyu ya da tavuk bitince dunyanin problemini yaratiyorsunuz ucakta
  • Tabiki klm;)
  • Bundaki öncelik neler acaba
  • Malaysia neden listeye girememis ki :P
  • Ortalama 7-8 senede bir ölümlü kazası var.Zaten listeye girse sürpriz olurdu.
  • Thy ye söveceğimize ülkemizin resmi bayrak taşıyıcı hava yolu olduğunu bir hatırlayıp sahip çıksanız
  • Hani bizim ikramı dünyaca ünlü son 5 yıldır Avrupa'nın en iyi şirketi diye CEO'larca basbas bağırılan şirketimiz.Demek ki neymiş ikramla birinci olunmuyormuş. Uçağı ikram uçurmyor.Safety first. Yılın 6 ayı karda kışta uçan Finnair kadar olamadınız.
  • Listedeki hava yollarının hepsinde uçmak bir pilot için büyük prestijdir. Güzelim bayrak taşıyıcı şirketimiz malesef önüne geleni alıyor. Şirkete sonradan dahil olan pilotlara avantaj sağlayarak sinyoriiteyi anlamsız hale getiriyor. Lise mezununu kaptan yapacak , direct entryleri upgrade ederek kendi öz kaynaklarını yıpratıyor.
  • Ülkemizde Pegasus erken kalkışlarını yayınlayacağına,en güvenli şirket arasına girebilseydi keşke...Tebrikler bu havayollarına...
  • HÜT KAÇ yaşındasın kaç yıldır havacılıktasin bilmiyorum ama benim 26.yilim Etihad.da calismaktayim 2 yildir steve aoks ile birlikte internetten girde bir bak araştırmalara biraz bende Türk firmasinin yukselmesini asil onceliginin ikram degil Safety olmasini gerektigini soyluyorum belki oğlum yaşındasindır ona veriyorum haklı olarak bazı seyleri yazmadan önce tart. Üstad herşey göz boyama usüllü Türkiyede bende ona kızıyorum emniyetli uçuşlarınız olsun.

Airlineratings.com, 2014 yılına ait uçuş ve kaza istatistiklerini yayınladı. 

2014 yılı havacılık sektörü açısından oldukça sıkıntılı geçti. Özellikle Malezya Havayolları’na ait uçakların yaşadığı kazalar ve son olarak Air Asia’nın uçağının düşmesi 2014 yılını kabusa çevirdi. 2014 yılında 3.3 milyar yolcu taşındı ve 27 milyon uçuş gerçekleştirildi. Dünya genelinde 21 ölümlü kazada 986 kişi öldü.

Airlineratings.com, dünya genelinde faaliyet gösteren 449 havayolunun değerlendirmeye alındığı güvenlik değerlendirmesinde en güvenli 10 havayolunu belirledi.

Air New Zeland, Singapur, Finnair, British, Cathay Pacific, Emirates, Etihad, Eva Air, Lufthansa ve Qantas dünyanın en güvenli ilk 10 havayolu arasına girdi.

Listede yer alan şirketlerden Qantas son ölümlü kazasını 1951 yılında yaşarken Finnair ve Cathay 55, British 40 yıldır ölümlü kaza yaşamadı.

İŞTE EN GÜVENLİ HAVAYOLU ŞİRKETLERİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

QTR ~ 9 yıl önce
Ama ucakta portakal suyu ya da tavuk bitince dunyanin problemini yaratiyorsunuz ucakta

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dutch lady ~ 9 yıl önce
Tabiki klm;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birinci ~ 9 yıl önce
Dünya'nın gelmiş geçmiş en büyük ölümlü kazasına KLM sebep oldu. Hafızanı bi tekrar başlat istersen.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bundaki öncelik neler acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Malaysia neden listeye girememis ki :P

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK ~ 9 yıl önce
Ortalama 7-8 senede bir ölümlü kazası var.Zaten listeye girse sürpriz olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Thy ye söveceğimize ülkemizin resmi bayrak taşıyıcı hava yolu olduğunu bir hatırlayıp sahip çıksanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
QTR ~ 9 yıl önce
Hani bizim ikramı dünyaca ünlü son 5 yıldır Avrupa'nın en iyi şirketi diye CEO'larca basbas bağırılan şirketimiz.Demek ki neymiş ikramla birinci olunmuyormuş. Uçağı ikram uçurmyor.Safety first. Yılın 6 ayı karda kışta uçan Finnair kadar olamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 9 yıl önce
Listedeki hava yollarının hepsinde uçmak bir pilot için büyük prestijdir. Güzelim bayrak taşıyıcı şirketimiz malesef önüne geleni alıyor. Şirkete sonradan dahil olan pilotlara avantaj sağlayarak sinyoriiteyi anlamsız hale getiriyor. Lise mezununu kaptan yapacak , direct entryleri upgrade ederek kendi öz kaynaklarını yıpratıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kötü Kedi ~ 9 yıl önce
Ülkemizde Pegasus erken kalkışlarını yayınlayacağına,en güvenli şirket arasına girebilseydi keşke...Tebrikler bu havayollarına...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 9 yıl önce
Neden bir tek Pegasus bu ülkede çok daha fazla bu konuda reklam yapan şirket var neden ona bir atıfta bulunmuyorsunuz da gelip o şirketten daha küçük olan bir şirkete laf ediyorsunuz ?
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
HÜT KAÇ yaşındasın kaç yıldır havacılıktasin bilmiyorum ama benim 26.yilim Etihad.da calismaktayim 2 yildir steve aoks ile birlikte internetten girde bir bak araştırmalara biraz bende Türk firmasinin yukselmesini asil onceliginin ikram degil Safety olmasini gerektigini soyluyorum belki oğlum yaşındasindır ona veriyorum haklı olarak bazı seyleri yazmadan önce tart. Üstad herşey göz boyama usüllü Türkiyede bende ona kızıyorum emniyetli uçuşlarınız olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuz ~ 9 yıl önce
ELEŞTİRİLERİNİZİN BİRÇOĞUNA KATILMAKLA BERABER TÜRK HAVA YOLLARININ BİR KAPTANI OLARAK SON YILLARDA EMNİYET AÇISINDAN BÜYÜK İLERLEME KAYDETTİĞİMİZİ SÖYLEMELİYİM.CREW VE COMPANY DE ÇOK GERİLERDE OLMAKLA BERABER COCPIT RESORCE MANAGEMENT OLARAK ÇOK AŞAMA KAYDETTİĞİMİZİ, STABİL APPROACH HASSASİYETİNİN UÇUŞ EMNİYETİNE ÇOK OLUMLU KATKILAR YAPTIĞINI RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM.
B737 Kaptan ~ 9 yıl önce
TK için olumsuz çok şey söylenebilir. Ama şunu kabul etmek gerekir. Bundan 25 yıl öncesi ile şu an arasında şirket uçuş emniyet anlayışı açısından büyük bir uçurum var. Şu an kesinlikle daha iyi. Uçuş emniyet, bütün tip müdürlükleri sorunlara daha sistematik yaklaşıyorlar. Şirket kesinlikle çok hızlı büyüyen bu yapıyı uçuş emniyet açısından da bir yere getirmeye çalışıyor. Dünyada diğer örneklerin neler yaptığına ve daha neler yapılabileceğine dikkat çekiyor. Fakat çok hızlı büyüyor ve bu büyümeye ne yazık ki yaptıkları yeterli değil. O yüzden sayın yaşı büyük ağabeyimiz eleştirirken daha objectif olmalıyız diye düşünüyorum. Sizin gördüklerinizi bizde görüyoruz..acaba siz bizim gördüklerimizi görüyormusunuz. Herkese emniyetli keyifli uçuşlar diliyorum. Sevgilerimle

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000