01 Şubat 2011, Salı 15:56:34

Havayollarının umudu biyoyakıt

Petrol fiyatlarının yüksekliği ve önümüzdeki dönemde artmasının beklenmesi, havayolu şirketlerini ve uçak üreticilerini de alternatif yakıt çözümlerine yönlendiriyor.
  • Jatropha.
  • Dünya açlıkla mücadele ederken ve kaynaklar her geçen gün daha da azalırken...devam!

Diğer taraftan son yıllarda çevre faktörünün öneminin artması da, değişik arayışlara girilmesinde büyük rol oynuyor. Dünya çapındaki birçok havayolu, yakıt maliyetlerini azaltmak ve çevreye daha az karbondioksit salmak için biyoyakıtlı test uçuşları gerçekleştiriyor. 

Transpasifik uçuş

Çin'in önde gelen havayolu şirketlerinden Air China da, 2011'in ikinci yarısında biyoyakıtlı bir test uçuşu yapmayı planlıyor. Test uçuşunu gerçekleştirecek uçak Pasifik'i geçecek. Havayolu, biyoyakıtlı uçuşta uluslararası motor üreticisi Pratt&Whitney motorlu bir Boeing 747 kullanmayı düşünüyor. Pratt&Whitney, Pekin merkezli havayoluna teknik destek verecek. PetroChina da, proje için yağlı bitki jathropanın tohumlarından üretilen biyoyakıtı temin edecek.

Daha önce Air New Zeland (Yeni Zelanda Havayolları), ABD'li Continental Airlines ve Japan Airlines biyoyakıtlı test uçuşları yapmıştı. Son olarak Alman Lufthansa, bu yılın ilk yarısında biyoyakıtlı tarifeli uçuşlara başlayacağını duyurdu. (HaberTürk)

 

Havayollarının umudu biyoyakıt

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Jatropha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünya açlıkla mücadele ederken ve kaynaklar her geçen gün daha da azalırken...devam!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000