30 Haziran 2009, Salı 08:17:32

Havadaki satış soğuk savaşa döndü!

Avusturya Havayolları AUA’nın Alman Havayolları Lufthansa'ya satılışı konusu Avrupa Birliği (AB) Komisyonu komiserleri arasında bir güç savaşına dönüştü...

Çarşamba günü kararını açıklaması beklenen komisyonda Ulaşım Komiseri Antonio Tajani birleşmeye olumlu bakarken, Rekabet Komiseri Neelie Kroes’in birleşmeye sıcak bakmaması ve basında bu yönde demeçler vermesi dikkat çekti.  

Avusturya Havayolları AUA’nın Alman Havayolları Lufthansa tarafından satın alınmak istenmesi Avrupa Birliği (AB) Komisyonu komiserlerini birbirine düşürdü.

1 Temmuz Çarşamba günü iki şirketin birleşmesi hakkında gerekli kararını açıklaması beklenen AB Komisyonu’nun ulaşım şirketlerinin birleşmelerinden sorumlu üyesi Ulaşım Komiseri Antonio Tajani, Lufthans’nın AUA’yı devralmasını ve şirkete 500 milyon avroluk ek finansman sağlamasını onaylarken, devreye Rekabet Komiseri Neelie Kroes’in girmesi ve Avusturya’da yayımlanan Der Standard gazetesine aksi yönde demeçler vermesi dikkat çekti.

Rekabet Komiseri Kroes, Ulaşım Komiseri meslektaşının tersine, 500 milyon avroluk ek finansman sağlanmasına yalnızca AUA Grubu’nun önemli ölçüde yeniden yapılandırılması ve bunun da uçuş ağının büyük ölçüde daraltılması yoluyla yapılması durumunda sıcak bakacağını bildirdi. Kroes, aksi taktirde, Lufthansa ve AUA’nın belirli hatlarda haksız rekabete yol açacak bir güce ulaşacaklarına vurgu yaptı.

Lufthansa yönetimi ise AB Komisyonu’nun getireceği sınırlamaların artması ve ellerini zayıflatacak boyutlara ulaşması durumunda AUA birleşmesinden vazgeçebileceklerini açıkladı. AB Komisyonu’nun birleşme ile ilgili incelemelerini tamamlayabilmek için ek süre isteyerek 90 gün daha kararı erteleme hakkı bulunuyor.

Turizmgazetesi

Havadaki satış soğuk savaşa döndü!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000