11 Nisan 2008, Cuma 08:09:14

Havada kemerler sıkılıyor!

İngiltere'nin önde gelen bankalarından Barclays'ın yaptığı seyahat araştırması ekonomik alanda yaşanan durgunluğun 2008 yılında iş seyahatlerini etkilemeyeceğini ortaya koydu. Ancak kemer sıkma politikaları "Business Class"a ilgiyi giderek azaltıyor.

"Barclaycard Business" tarafından yapılan seyahat araştırmasına göre ekonomik durgunluk, yöneticileri iş seyahatlerinden alıkoymayacak. 3 binden fazla işadamının katıldığı ankete göre işadamlarının yüzde 77'si 2008 yılında, en azından 2007 yılında seyahat ettikleri kadar veya daha fazla seyahat etmeyi planlıyor. Bunların yüzde 36'sı seyahatlerini İngiltere içerisinde planlarken yüzde 31'lik bölümü de yurtdışı iş seyahatine çıkmayı planlıyor.

Kemer sıkma devrede, Business Class'a ilgi azalıyor

Yapılan araştırmanın ortaya koyduğu bir diğer sonuç ise ekonomik durgunluğun "Business Class" uçuşlarını etkileyeceği yönünde. Anketi cevaplandıran işadamlarının yüzde 55'i ekonomi sınıfı uçuşlarına yöneleceğini açıklarken bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 46 düzeyindeydi.

12 yıllık geçmişi olan "Barclaycard Business Travel Survey" araştırması business class uçuşlara ilginin her geçen yıl azaldığını da ortaya koydu. 2001 yılında yapılan anketi cevaplandıran işadamlarının yüzde 41'i "Business Class"ı uçuş için tercih ettikleri sınıf olarak belirtirlerken bu oran 2008 yılı için yüzde 11'e düşmüş durumda.

easyJet ve Ryanair'in iş seyahatlerinde payı artıyor

İngiliz bayrak taşıyıcı British Airways yüzde 28 ile halen iş seyahatine çıkanların en çok tercih ettikleri şirket olurken ucuzcu olarak nitelendirilen havayolu şirketlerinin iş seyahatlerindeki payı da yıldan yıla artıyor. easyJet Pazar payını yüzde 7'den 15'e, Ryanair ise yüzde 3'ten 8'e çıkarmış durumda.

"Barclaycard Business Travel Survey" araştırmasına göre İngiltere'de iş seyahatleri için en çok tercih edilen havayolu şirketleri şöyle:

British Airways: 28%
easyJet: 15%
Ryanair: 8%
Bmi: 6%
KLM: 6%
Flybe: 5%
Farklı ucuz havayolları: 4%
Virgin: 3%
Emirates: 2%
Lufthansa: 2%



Fatih Gönül
Turizmdebusabah

Havada kemerler sıkılıyor!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000