20 Mart 2008, Perşembe 10:32:57

'Havacılık krize GİDER!'

AK Parti ile ilgili kapatma davası, yabancı havayollarını da tedirgin etti.

AK Parti ile ilgili kapatma davası, yabancı havayollarını da tedirgin etti. Alman Havayolu şirketi Lufthansa yöneticileri, küresel kriz nedeniyle zor bir dönem geçiren havacılık sektörünün kapatma davasıyla tedirginlik yaşayacağını belirterek, siyasi kaosun yolcu sayısını olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Şirketin Türkiye Genel Müdürü Sadık Elmas, kapatma davasının Almanya'da gazetelerin birinci sayfasında yer aldığını belirterek, dava ile ilgili sürecin turistleri de olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi. Havacılık sektörünün çok hassas olduğu ve çabuk etkilendiğine dikkat çeken Elmas, "Türkiye'deki dava konusunun krize dönüşmesini istemiyoruz. Davanın daha ilk günden Alman basınına birinci sayfadan yansıyacağını ve bu kadar geniş yer alacağını tahmin etmiyordum." dedi. Sadık Elmas, vize konusunda yaşanan sıkıntıların da yolcu sayısını düşürdüğüne dikkat çekerek, özellikle transit vizelerle ilgili düzenleme yapılması konusunda Alman havacılık otoritelerine rapor sunduklarını söyledi.

15 Mart'ta İstanbul'dan Köln ve Berlin'e başlatılan direkt uçuşlardan yaz sezonunda yaklaşık 50 bin yolcu taşımayı planladıklarını anlatan Elmas, uçuşların gidiş-dönüş vergiler dahil 99 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulduğunu bildirdi. Elmas, geçen yıl Almanya ile Türkiye arasında 865 bin yolcu taşıdıklarını ifade ederek, bu yıl 900 bin yolcu uçurmayı hedeflediklerini kaydetti.

'Havacılık krize GİDER!'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000