28 Nisan 2009, Salı 08:40:28

Domuz gribi havayolu şirketlerini de vurdu

Meksika'da başlayan ve 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan domuz gribi nedeniyle uluslararası borsalar düştü. İlaç şirketlerinin hisseleri artarken, havayollarının hisseleri geriledi.

Domuz gribi uluslararası havayolu şirketleri ile turizm şirketlerinin hisselerini olumsuz etkiledi.

Hong Kong havayolu şirketi Cathay Pacific'in hisseleri yüzde 8, Avustralya'nın Qantas Airways şirketinin hisseleri yüzde 4, İngiliz British Airways, Air France-KLM ve Alman havayolu şirketi Lufthansa'nın hisseleri de yüzde 7,3 ve yüzde 10 arasında düştü.

İngiliz gemi seyahati şirketi Carnival'ın hisseleri yüzde 6,9 ve Fransız otel işletmesi Accor'un hisseleri yüzde 6,3, seyahat şirketleri Thomas Cook Group, TUI Travel ve TUI AG'nin hisseleri de yüzde 4'ten fazla değer kaybetti.

Küresel havayolu yolcu trafiğinin beşte birini ve küresel havayolu kargo trafiğinin üçte birini temsil eden Kuala Lumpur merkezli Asya Pasifik Havayolları Derneği'nin (AAPA) Genel Müdürü Andrew Herdman, "Biz şu anda sektörün gerilediği bir dönemin ortasındayız ve bu kesinlikle iyi olmadı. Ancak bu potansiyel kamu sağlığı için acil bur durum ve bu öncelikli olmalı" dedi.

Domuz gribi havayolu şirketlerini de vurdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000