12 Mart 2012, Pazartesi 12:14:57

ÇOK GEÇ OLMADAN ÖNLEM ALIN

Avrupa’nın önde gelen havayolu şirketleri AB ülkeleri Başbakanlarına mektup yazarak karbon emisyonu ile ilgili uygulamanın gözden geçirmelerini istedi...
  • merak ediyorum aceba türk havayolu şirketlerinin bu konu hakkında ne gibi bir çalışmaları var? Sivil havacılık ne gibi yaptırımlar uyguluyor şirketleri bu gerçekten çok zor duruma hazırlamak için. zaten zar zor uçup kar eden türk şirketleri carbon emission dan sonra iyice zarar edip kepeng kapatmazlar umarım.
  • Bizdekiler sanmıştım,yanılmışım.
  • Bir karbon emisyonu var birde VHF emitting, ikiside sakıncalı
Airbus, Air Berlin, Air France, British Airways, Iberia, Lufthansa, MTU Aero Engines, Safran ve Virgin Atlantic CEO’ları İngiltere Başbakan’I David Cameron, Fransa Başbakanı Francois Fillon, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İspanya Başbakanı Mariano Rajoy’ye ortak bir mektup göndererek Avrupa Birliği Emisyon Ticareti Programı’na (ETS) karşı duran Çin ve diğer ülkelerle bozulan ilişkilerin düzeltilmesi için acil hamlelerde bulunmasını istedi.
 
9 önemli havacılık şirketinin CEO’ları mektupta, “ ETS’ye karşı duran bir çok ulke Avrupalı havayolları ve uçak üreticilerine karşı ağır yaptırımlar uygulamayı planlıyor. Çin, 12 milyar dolar değerindeki Airbus uçak siparişlerini askıya almış durumda. Airbus yetkilileri, Çin’in bu hareketinin Airbus’daki 1000 çalısanın ve tedarik zincirindeki 1000 çalışanın işlerinin tehlikeye girmesine neden olacak” bilgileri yer aldı.
 
 CEO’lar bu tur yaptırımların diğer ülkeler tarafından da artarak devam edeceğini düşünürken mevcut ekonomik koşullarda bu durumun Avrupa havacılık endüstrisi tarafından tolere edilemeyecek kadar önemli bir sorun teşkil edeceğini savunuyor,AB Konseyi’nin çok geç olmadan acil olarak bu soruna çözüm bulmasını istiyor.
 
CEO’lar havacılık emisyonları konusunda global bir çözümün ancak ve ancak ICAO nezdinde gerçekleşeceğini düşünüyor ve ICAO nezdinde girişimlerde bulunulması gerektiğini ifade ediyor.
 
ETS (Avrupa Birligi Emisyon Ticareti Programi), Avrupa Birligi tarafından 2005 yılında küresel ısınmaya karşı önlem amacıyla oluşturuldu. 
ÇOK GEÇ OLMADAN ÖNLEM ALIN

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
merak ediyorum aceba türk havayolu şirketlerinin bu konu hakkında ne gibi bir çalışmaları var? Sivil havacılık ne gibi yaptırımlar uyguluyor şirketleri bu gerçekten çok zor duruma hazırlamak için. zaten zar zor uçup kar eden türk şirketleri carbon emission dan sonra iyice zarar edip kepeng kapatmazlar umarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizdekiler sanmıştım,yanılmışım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bir karbon emisyonu var birde VHF emitting, ikiside sakıncalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000