06 Ocak 2014, Pazartesi 08:01:20

CITYJET LUFTHANSA'YA RAKİP OLACAK

Alman havayolu sektöründe bir dönem önemli bir yere sahip olan DBA'yı Air Berlin'e satan Hans Rudolf Wöhrl, Air France-KLM şirketi CityJet'i satın alarak yepyeni bir başlangıç yapmak istiyor.
  • RTM deki CityJet uçakları VLM Airlines e ait.

Alman havayolu sektöründe bir dönem DBA ile önemli bir konumda olan Hans Rudolf Wöhrl yeniden iddialı bir çıkış yapma peşinde.

Air France-KLM şirketi CityJet’i satın alacağı belirtilen Wöhrl’ün satış işlemlerinde son aşamaya geldiği ifade ediliyor.

Halen sahibi olduğu InterSky ile CityJet’i birleştirerek Avrupa içi uçuşlarda iddialı bir şirket haline gelmeyi hedeflediğini açıklayan Wöhrl, Avrupa uçuşlarında Lufthansa’ya rakip olacağını bildirdi.

Wöhrl, “Avrupa, sadece ucuzcular ve Lufthansa gibi tekellere mahkum bir pazar değil. Avrupa’nın büyük merkezleri ve metropolleri dışındaki iş insanlarını taşıyacak bölgesel havayolu taşımacılığında da büyük bir pazar var” dedi.

Merkezi Dublin’de olan CityJet, Londra City Airport’u üs olarak kullanıyor. Toplam 38 uçaklık bir filoya sahip olan şirket, Avrupa’da haftada toplam 480 uçuş gerçekleştiriyor. Wöhrl’ün sahibi olduğu Intersky ise 5 uçaklık filosu ile Almanya, Avusturya ve İsviçre arasında uçuyor.

1978’de Almanya’da kurulan Delta Air’in 1992’de İngiliz Hava Yolları British Airways (BA)’e satılmasıyla Deutsche B.A. (DBA) adını alan şirket, Londra ağırlıklı olarak uçuşlarına devam ettikten sonra 1993’de Alman tur operatörlerinin Türkiye, İspanya, Yunanistan gibi tatil destinasyonlarına tatil turları uçuşlarında da seferler yapmaya başlamıştı. BA’nın 2003’te 1 avroya Intro adlı şirkete devrettiği DBA, tekstilci Hans Rudolf Wöhrl yönetiminde 2006’ya kadar faaliyetlerini sürdürmüştü. Şubat 2006’da LTU’nun da yüzde 60’ını alan Wöhrl, her iki şirketi de Ağustos 2006’da Air Berlin’e satmıştı.

CITYJET LUFTHANSA'YA RAKİP OLACAK

Yorumlar

Rotterdam ~ 10 yıl önce
RTM deki CityJet uçakları VLM Airlines e ait.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000