10 Şubat 2011, Perşembe 15:48:18

Çelebi, yeni antreposu ile fark yarattı

Sivil havacılık yer hizmetleri sektörünün köklü ve öncü ismi Çelebi'nin Macaristan'daki başarılı şirketi Celebi Ground Handling Hungary Ltd. (CGHH), Budapeşte'de yeni antreposu ile kargo hizmeti vermeye başladı.
  • Tebrikler Çelebi. Yurtdışında yaptığın başarılı işlerle gurur kaynağımız oldun yolun açık olsun
  • Elleçleme. Gönderilerinizin kargo olarak gönderime hazır hale gelmesi için yapılacak ayrıştırma, birleştirme, paketleme, etiketleme gibi işlemlerdir.
  • Elleçleme ne demek? Bilgisi olan aydınlatabilir mi beni?
  • YURT DIŞINDA KAPISINDA TÜRK BAYRAĞI ASILI OLAN TÜM TESİSLERİ YAPANLARI, İŞLETENLERİ SAYGI İLE SELAMLIYOR, DAHA İYİLERİNİ DİLİYORUZ.

CGHH’nin yeni antreposu, yapısı ve teknolojisi ile bölgedeki en modern antrepolar arasında yer alıyor.

Teknolojisiyle dikkat çekti

Budapeşte Ferihegy Uluslararası Havalimanı'na 5 km uzaklıkta yer alan CGHH Antrepo, yaklaşık 2400 m²’lik antrepo alanına ve yıllık 25.000 ton kargo elleçleme kapasitesine sahip. Gerek genel gerekse özel, her tür kargonun elleçlenmesine uygun yapıda bulunan antrepo, DGR ve Soğuk Hava Depolama alanlarına sahip. Teknolojik alt yapısı ile fark yaratan CGHH antrepo ekipmanları arasında; 20 feetlik bir Truck Dock, Xray Machine, 1 adet 8 tonluk, 4 adet 2,5 tonluk ve 2 adet de 1,5 tonluk forkliftler yer alıyor.

Güvenlik de en üst seviyede

Celebi Ground Handling Hungary Antrepo'da güvenlik de en üst düzeyde sağlanıyor. Xray cihazının yanı sıra antrepo, son teknoloji ürünü kamera sistemi ile kontrol altında tutuluyor ve gerekli durumlarda özel bir bomba kontrol servisi de sunabiliyor.

Açılır açılmaz % 64 kapasite

Büyük ilgi ve talep gören CGHH Antrepo, henüz açılır açılmaz kapasitesinin % 60’ının üzerinde bir müşteri hacmine de hizmet vermeye başladı. CGHH Antrepo’nun ilk müşterileri arasında yer alan Lufthansa Truck Cargo ve Asiana Truck Cargo’nun toplam elleçleme potansiyellerinin, yıllık 16.000 tonun üzerinde olduğu bildirildi.

Almanya’da da Çelebi bayrağı

Global pazardaki büyüme stratejisi doğrultusunda yatırımlarına devam eden Çelebi, Avrupa ve dünyanın en önemli hava yolcu ve kargo trafik üslerinden biri olan Uluslararası Frankfurt Havalimanı’nda da bölgenin en modern antreposunu inşa ederek, kısa süre önce faaliyete başlamıştı. Frankfurt Havaalanı Güney Kargo Köyü (Frankfurt Cargo City Süd) içerisindeki tesiste; 15.193 m² antrepo alanı, 8.046 m² ofis alanı ve 162 araçlık kapalı otopark bulunuyor. Kendi alanında dünyadaki en başarılı yazılım ve yüksek güvenlik standartları ile Frankfurt Havalimanı'nda hizmet veren Çelebi Hava Servisi A.Ş. (ÇHS) tesisleri, 180.000–200.000 yıl/ton kargo kapasitesine sahip. İki ayrı ofis bloğunda havayolu şirketlerine de ev sahipliği yapan tesiste, Çelebi'nin Avrupa merkez ofisi de bulunuyor.

İstanbul’da yüksek teknoloji

Çelebi’nin 53 yıllık tecrübesi ve sunduğu uluslararası standartlardaki hizmet kalitesinin yansıdığı Atatürk Havalimanı’ndaki yeni İthalat Antreposu da, son teknolojinin kullanıldığı modern bir tesis olarak dikkatleri çekmişti. Geçtiğimiz yıl içinde hizmete giren ve yıllık 35.000 ton elleçleme kapasitesine sahip Çelebi Hava Servisi İthalat Antreposu’nda, 750 m²’si ofis katı ile birlikte toplam 3.305 m² kapalı alan, 1.600 m²’lik de açık otopark alanı bulunuyor. Antrepoda, genel kargo alanının yanı sıra ‘geçici depolama’ alanı, iki ‘soğuk oda’, bir ‘dondurucu oda’ ve bir de ‘değerli kargo odası’ bulunuyor.

Radyo frekanslı tam otomasyon

Radyo frekanslı tam otomasyonlu kargo operasyon ve depolama sistemine sahip antrepoda, 8 adet ‘ULD kapasiteli palet çözme’, 3 adet ‘ayarlanabilir yükleme’ ve 1 adet ‘ayarlanabilir ULD yükleme’ platformlarının yanı sıra 1 adet ayarlanabilir palet çözme istasyonu ile 120 ton kapasiteli ‘sprinkler’ sistemi de bulunuyor. 42 kameralı ve 45 gün kayıt süreli CCTV sisteminin yanı sıra Çelebi Güvenlik timi tarafından da 7/24 izlenen antrepo, üst düzey güvenliğe de sahip.

Delhi’de yıllık 450.000 ton kargo hizmeti

Küresel arenada büyük başarılara imza atan Çelebi, yer hizmetleri sunumunda bulunduğu Yeni Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda, 2009 yılından bu yana kargo alanında da faaliyetlerini yürütüyor. Çelebi’nin kargo hizmetleri alanında attığı uluslararası ilk önemli adım olan Yeni Delhi Indra Gandhi Uluslararası Havalimanı’nda yıllık toplam 450.000 tona ulaşan elleçleme gerçekleştiriyor.

Çelebi, yeni antreposu ile fark yarattı

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Tebrikler Çelebi. Yurtdışında yaptığın başarılı işlerle gurur kaynağımız oldun yolun açık olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elleçleme. Gönderilerinizin kargo olarak gönderime hazır hale gelmesi için yapılacak ayrıştırma, birleştirme, paketleme, etiketleme gibi işlemlerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elleçleme ne demek? Bilgisi olan aydınlatabilir mi beni?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
YURT DIŞINDA KAPISINDA TÜRK BAYRAĞI ASILI OLAN TÜM TESİSLERİ YAPANLARI, İŞLETENLERİ SAYGI İLE SELAMLIYOR, DAHA İYİLERİNİ DİLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000