24 Kasım 2013, Pazar 09:08:33

BOEING ŞİRKETLERİ UYARDI

Boeing tarafından üretilen bazı yeni model uçakların motorunda buzlanma problemleri olabileceği uyarısında bulunuldu...
  • fAA AD 2013-24-01 de geldi
  • Haberde hata olmalı,92 km diye mesafe nin ne demek olduğunu biliyor musunuz.? Zaten normal şartlarda cb teşekkülatından kaçınırken mesafe 9-10 km kadar oluyor. Bence rakam 9 km olursa daha mantıklı olur.
  • Boeing ve Airbus çok iyi tayyarelerdir. Başka firmalara güvenemiyorum bir türlü. Mesela bir Antonovu uçarken görünce sıra dışı bir şey oluyormuş gibi geliyor. Hani normalde uçmaz ama bu seferlik uçtu; veya uçuyor ama çok sürmez gibi...
  • Yerli uçağa cevap. Biz biliriz kararımızı verdik motor buzlu havada uçacak o kadar. -gibi mi mesela-
  • Acaba yerli uçağımız olsa, ve 100 yıl sonra gerekli ar-ge çalışmalarından sonra iyi bir yer edinmiş olsa, böyle bir tehlike olma durumu uyarısı yapılır mıydı? Yoksa ''motoru bizden iyi mi bileceksiniz'' açıklaması mı yapılırdı ?
  • Buz kristali buzlanması riski Boeing e özgü bir olay değil. Her uçak kaçınmalı. Ayrıca boeing motoru diye bir şey yok airbus a takarsın airbus motoru olur...
  • Kimsenin SOKE OLACAGI bir durum yok, 737de de her ucak her motorda ayni durum vardir

Boeing, bazı yeni model uçaklarının motorlarında buzlanma problemine yol açababileceği konusunda havayolu şirketlerini uyardı.

Şirketten yapılan açıklamada, General Electric şirketince üretilen belli bir tipteki motora sahip Boeing 747-8 ve Boeing 787 tipi uçakların buz kristalleri bulunabilecek fırtınalara 92 kilometreden fazla yaklaşmaması tavsiyesinde bulunuldu. Açıklamada, bazı durumlarda buz kristal yapılarının motorun performansını düşürdüğünün anlaşılması üzerine söz konusu uyarının yapıldığı belirtildi.

Boeing üretimi söz konusu uçakları kullanan havayolu şirketleri arasında United Havayolları, Japonya Havayolları, Lufthansa ve Hindistan Havayolları bulunuyor.

BOEING ŞİRKETLERİ UYARDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

FAA ~ 10 yıl önce
fAA AD 2013-24-01 de geldi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Haberde hata olmalı,92 km diye mesafe nin ne demek olduğunu biliyor musunuz.? Zaten normal şartlarda cb teşekkülatından kaçınırken mesafe 9-10 km kadar oluyor. Bence rakam 9 km olursa daha mantıklı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt.Almond Moustache ~ 10 yıl önce
Boeing ve Airbus çok iyi tayyarelerdir. Başka firmalara güvenemiyorum bir türlü. Mesela bir Antonovu uçarken görünce sıra dışı bir şey oluyormuş gibi geliyor. Hani normalde uçmaz ama bu seferlik uçtu; veya uçuyor ama çok sürmez gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Yerli uçağa cevap. Biz biliriz kararımızı verdik motor buzlu havada uçacak o kadar. -gibi mi mesela-

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yerli Uçak ~ 10 yıl önce
Acaba yerli uçağımız olsa, ve 100 yıl sonra gerekli ar-ge çalışmalarından sonra iyi bir yer edinmiş olsa, böyle bir tehlike olma durumu uyarısı yapılır mıydı? Yoksa ''motoru bizden iyi mi bileceksiniz'' açıklaması mı yapılırdı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Buz kristali buzlanması riski Boeing e özgü bir olay değil. Her uçak kaçınmalı. Ayrıca boeing motoru diye bir şey yok airbus a takarsın airbus motoru olur...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kimsenin SOKE OLACAGI bir durum yok, 737de de her ucak her motorda ayni durum vardir

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000