11 Mart 2008, Salı 10:54:24

'Bilet zammı an meselesi'

Petrol fiyatlarındaki rekor artış havayollarını zorluyor. Dünyaca ünlü birçok şirket art arda bilet fiyatlarına zam kararını açıklıyor. TOSHİD Genel Sekreteri Musa Alioğlu, bu durumu değerlendirdi...

Dünya petrol fiyatlarının 100 doları aşarak tarihin en yüksek seviyesine gelmesi havayolu şirketlerini zam yapmaya zorluyor. United Airlines ve Easyjet'ten sonra Lufthansa da bilet fiyatlarına zam kararını açıkladı.

Air France ve KLM'yi United Airlines, EasyJet ve Lufthansa takip etti

Artan petrol fiyatlarını Ocak ayında biletlere ilk yansıtan şirketler Air France ve KLM olmuştu. Bu şirketleri, United Airlines ve EasyJet'in zam açıklamaları takip etti. Son olarak Almanya'nın ulusal havayolu şirketi Lufthansa da iç hat uçuşları ile Avrupa uçuşlarına zam yapmak mecburiyetinde kaldıklarını açıkladı.

Alioğlu: Zam kaçınılmaz

Gelişmeleri Türk havacılık sektörü açısından değerlendiren Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği Genel sekreteri Musa Alioğlu, zammın kapıda olduğunu söyledi. Petrol fiyatlarında yaşanan artışın fiyatlara yansımasını kaçınılmaz olarak nitelendiren Alioğlu, "Petrol fiyatları elimizde olan bir şey değil. Buradaki yükselişin uçak bilet fiyatlarını etkilememesi mümkün değil. Ancak fiyatlardaki artışın yaz dönemi uçuşlarıyla birlikte artacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Şirketlerin yükselen petrol fiyatlarını şimdilik sineye çektiğini söyleyen Alioğlu, fiyat artışlarının yüksek sezon olan Nisan, Mayıs ayı ile birlikte devreye gireceğini ifade etti. Şirketlerin artan petrol fiyatlarına karşın kampanyalarla yolcu çekmeye çalıştıklarına da dikkat çeken Alioğlu, "Kampanya, indirim, promosyon hayatın gerçeği. İç hatlarda kıran kırana bir rekabet var herkes bir şekilde daha çok satmanın yolunu arayacaktır. Ama özellikle okulların kapanmasından sonraki dönemde yani yüksek sezonda bu petrol fiyatlarıyla bilet fiyatlarında artış kaçınılmaz" şeklinde konuştu.

'Bilet zammı an meselesi'

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000