21 Kasım 2008, Cuma 08:18:25

Berlusconi, Lufthansa'yı gözüne kestirdi

Son yıllarda iflası ve satışı ile gündemden düşmeyen İtalyan Hava Yolları Alitalia’nın kime satılacağı merakla beklenirken, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’nin Alman havayolu devi Lufthansa’yı en iyi partner olarak gördüğü bildirildi.
  • Italyan Hava Yolu sirketi adi altinda kurulan, is adamlarinin olusturdugu bir grup ile birlikte Alitalia aralik ayinda (çok daha az personelle -3000 kisi ve kuçultulmus uçus agi ile) hizmete Air One ile birleserek baslayacak. Lufthansa'ya sicak bakiliyor ama kesin karar hala belli degil. Lufthansa seçimi ise, AF-KL boyutuna bakildiginda, Avrupa'daki rekabete uygun olacaga benziyor.

İtalyan basını ile bu konuda görüş ayrılığına düşen Berlusconi’nin Air France-KLM yerine Lufthansa’yı daha güçlü olduğu için istediği belirtiliyor. 
 
Satışı yılan hikayesine düşen iflastaki İtalyan ulusal havayolu şirketi Alitalia’nın durumu İtalya’da Başbakan Silvio Berlusconi ile İtalyan basınının önemli bir bölümünü de karşı karşıya getirdi.

Il Sole 24 Ore gazetesinin haberine göre, Alman Hava Yolları Lufthansa, Alitalia’yı satın alma yarışından çekilmiş görünse de İtalyan Başbakanı Berlusconi’nin gönlünde yatan partner olmaya devam ediyor.

Sermaye artırımına gittikten sonra Alitalia’nın yüzde 20’sini 200 milyona avroya satın almaya hazır olduğu belirtilen Fransa Hava Yolları Air France-KLM’ye sıcak bakmayan Berlusconi’nin, Alitalia ile aynı işbirliği kuruluşu Allianz Skyteam’de yer alan Fransız şirketi ile birleşmenin büyük avantaj sağlamayacağına inandığı ifade ediliyor.

Aralık ayında Alitalia’yı tamamen yeni bir şirket olarak faaliyete geçirmeyi planlayan İtalyan hükümeti ve Berlusconi’nin Lufthansa’yı tercih etme nedenlerinin başında; Lufthansa’nın Star Alliance üyesi olması ve Roma ağırlıklı uçan Air France-KLM’nin aksine zengin endüstri bölgesi Kuzey İtalya’daki Milano Malpensa Havalimanı ağırlıklı olarak İtalya seferlerini gerçekleştirilmesinin geldiği belirtiliyor.

Berlusconi, Lufthansa'yı gözüne kestirdi

Yorumlar

Air ~ 15 yıl önce
Italyan Hava Yolu sirketi adi altinda kurulan, is adamlarinin olusturdugu bir grup ile birlikte Alitalia aralik ayinda (çok daha az personelle -3000 kisi ve kuçultulmus uçus agi ile) hizmete Air One ile birleserek baslayacak. Lufthansa'ya sicak bakiliyor ama kesin karar hala belli degil. Lufthansa seçimi ise, AF-KL boyutuna bakildiginda, Avrupa'daki rekabete uygun olacaga benziyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000