01 Nisan 2011, Cuma 08:49:57

AVRUPA, LUFTHANSA'DAKİ SKANDALI KONUŞUYOR!

Federal Alman Devlet Bankası’nın hurdaya ayrılan metal paraları Çin’deki bir çeteye sattıktan sonra sahte Euro haline getirerek Lufthansa hostes ve bazı elemanları aracılığıyla ülkeye sokulduğu, bu paraların bankada banknota dönüştürüldüğü ortaya çıktı.
  • Pilotlar ve hostesler bizi arıyorsunuz peki yandan geçenleri aramıyorsunuz diyor medem ki herkes aranacak onlarıda arayın ????
  • madem öyle sorun çıkaran ekipleri şikayetb et kardeşim karalama yapma....
  • Ağzı olan konusmakta ben özel bir şirkette f/o yum belki 3000 defa geçmişimdir ltba x raydan bir kere ne kendim dedim neden arıyorsunuz benı nede geçişine sahitlik ettigim kaptanlar veyahut kabin ekibi nasıl cahil bi toplumuz yorum için yorum yapıyoruz
  • Havalimanında "bizi niye arıyosun" diyen kokpit personeli görmedim hiç, saçma sapan yazmayın şuraya !
  • Türkiye'de kaptanlar ve F/O'lar her gün tartışma çıkarıyorlar X ray cihazlarında "Bizi niye arıyorsunuz diye". Herkes aranacak. Türkiye'de de dönen dolap var.
  • Bu haber dogru dün Alman haberleri evrdi
  • 2 haberden birisi 1 nisan şakası...

Bu yöntemle 20 milyon Euro’ya yakın hurda metal paranın banknota dönüştürüldüğü ortaya çıkarıldı. Uzun süreden bu yana takip edilen, aralarında hosteslerin de bulunduğu 20 şüpheli gözaltına alınırken 6’sı tutuklandı.

Skandal, Alman kanallarında “flaş haber” olarak duyuruldu. Almanya’da yıpranmış, hurdaya ayrılmış metal paraların şebeke üyeleri tarafından Çin’deki bir çeteye ‘hurda olarak’ satıldığı belirlendi. Çin’de yeniden işlenerek kullanılabilir hale getirilen metal hurda paraların Lufthansa’da görevli hosteslerin bavulları ile kullanılabilir halde ülkeye sokulduğu ortaya çıkarıldı. Skandal, havaalanında hosteslerin bavullarının kontrol edilmesi sonucu ortaya çıkarılırken, bu yöntemin uzun süreden bu yana uygulandığı ifade edildi. Almanya’ya sokulan metal Euro’ların devlet bankasında çalışan görevliler aracılığı ile banknotlar haline getirildiği bildirildi.

Almanya’ya bu yolla sokulan para miktarının 20 milyon Euro’yu bulduğu kaydedildi. Lufthansa Havayolları’nda çalışan hostesler ile birlikte 20 kişi gözaltına alınırken, hosteslerin her seferinde 1 ve 2 metal Euroların tutarının ülkeye sokulan para miktarının 10 bin euro altında olduğu için işlem yapılmadığı kaydedildi. Alman güvenlik güçlerinin şebeke üyelerini uzun süreden bu yana yakın takibe aldığı, Frankfurt Uluslar arası Havalimanı’na inen uçak hostesinin içi metal euro ile dolu bavulunu taşımakta zorlanması üzerine bunun x-ray cihazına alındığı vurgulandı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 6’sının tutuklanarak cezaevine konulduğu kaydedildi. (Vatan)

AVRUPA, LUFTHANSA'DAKİ SKANDALI KONUŞUYOR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Pilotlar ve hostesler bizi arıyorsunuz peki yandan geçenleri aramıyorsunuz diyor medem ki herkes aranacak onlarıda arayın ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
madem öyle sorun çıkaran ekipleri şikayetb et kardeşim karalama yapma....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ağzı olan konusmakta ben özel bir şirkette f/o yum belki 3000 defa geçmişimdir ltba x raydan bir kere ne kendim dedim neden arıyorsunuz benı nede geçişine sahitlik ettigim kaptanlar veyahut kabin ekibi nasıl cahil bi toplumuz yorum için yorum yapıyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havalimanında "bizi niye arıyosun" diyen kokpit personeli görmedim hiç, saçma sapan yazmayın şuraya !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye'de kaptanlar ve F/O'lar her gün tartışma çıkarıyorlar X ray cihazlarında "Bizi niye arıyorsunuz diye". Herkes aranacak. Türkiye'de de dönen dolap var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu haber dogru dün Alman haberleri evrdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 haberden birisi 1 nisan şakası...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000