15 Ocak 2015, Perşembe 08:10:13

AEGEAN O BOŞLUĞU DOLDURMAYA GELİYOR

Kıbrıs Havayolları’nın (Cyprus Airways) kapanmasının ardından Yunan şirket Aegean Airlines, Güney Kıbrıs’ın havacılık sektörüne büyük bir giriş yapmaya hazırlanıyor.
  • Tüh Rumları kaçırdık. Tk da sayıları artardı.
  • Batirdin hemen Aegean'i da.
  • Aegean Cyprus Airways'in her ne kadar yerini dolduracak olsa bile Türkiye Hava Sahasından yine geçemeyecek. Çünkü o 4 uçak Güney Base edilecek. yani yine zarar kapıda bu kez Aegean için. zamanla göreceğiz Aegean'ıda..

Kıbrıs Rum Havayolları’nın kapanmasının ardından Yunan Aegean Airlines, Güney Kıbrıs havacılık sektöründe yer alacak. Havayolunun kapatılması ile radyoaktif ilaçlar ise, Alman havayolu şirketi Luftansa tarafından Güney Kıbrıs’a taşınacak.
Kıbrıs Rum Kesimi’nde yayınlanan Fileleftheros gazetesi, Kıbrıs Havayolları’nın kapatılmasının ardından Aegean Airlines’ın yeni güzergahlar belirleyerek sektöre dinamik bir giriş yapmakta olduğunu yazdı. Gazete, genel olarak havacılık sektöründeki hareketlerin dinamik olduğunu belirtirken, Aegean ve Blue Air şirketlerinin çeşitli güzergahlara haftada 72 yeni uçuş yapacağını açıkladığını belirtti. Yunan Aegean Airlines’ın yeni uçuş programıyla Nisan ayına kadar haftalık uçuşlarını 35’ten 104’e çıkaracağını belirtti. Şirketin güneyde geceleyen uçaklarını da 1’den 4’e çıkaracağını aktardı. Aegean’ın Güney Kıbrıs’tan 15 direkt seferle 8 ülkeye uçacağını, Güney Kıbrıs’a ve oradan 15-17 milyon koltuk sunacağını kaydeden gazete, Kıbrıslı personel sayısının da aşamalı olarak 50’den 140’a çıkarılacağını belirtti.

Aegean Airlines Başkan Yardımcısı Eftihios Vasilakis’in yaptığı basın toplantısında yeni seferlerini açıkladığını kaydeden gazete, buna göre Atina ve Selanik uçuşlarının artırılmasının yanı sıra Rodos, Kandiye, Santorini, Mikonos, Londra, Paris, Roma, Milano, Münih, Tel Aviv, Beyrut ve Kiev’e aşamalı olarak uçuşlar başlatılacağını aktardı. Blue Air’ın ise Atina için her gün ve Selanik için haftada üç uçuşa başlayacağını kaydeden gazete, şirketin uçuş programının genişletilmesinin beklendiğini de belirtti.

HAVAYOLLARI ÇALIŞANLARI YARIN MECLİS’E GİDİYOR

Gazete, Kıbrıs Havayolları çalışanlarının önceki gün Rum Maliye Bakanlığı önünde başlattıkları protestolarını dün Rum Başkanlık binası önüne taşıdığını yazdı. Protesto devam ederken çalışanların örgütlü olduğu sendikaların temsilcilerinin başkanlığa kabul edilerek, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e onayladıkları bildiriyi verdiğini kaydeden gazete, temsilciler beklenirken çalışanların Başkanlık önündeki yolu kapadığını belirtti. Anastasiadis’in sendika temsilcileriyle yaptığı görüşmenin ardından konuşan Rum Hükümet Sözcü Vekili Viktoras Papadopulos, Anastasiadis’in taleplerine anlayış gösterdiğini belirtti. Yasada öngörülen maaşların ödeneceğini, ayrıca İhtiyat Sandığı’ndaki boşluğun kapatılacağını söyleyen Papadopulos, diğer taleplerin de bütçenin elverdiği kadarıyla anlayışla inceleneceğini söyledi.

Politis gazetesi ise Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasının ardından yaşanan radyoaktif ilaç sorununun çözüldüğünü yazdı. Rum Sağlık Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamada, tıp sektöründe kullanılan radyoaktif ilaçların Alman Lufthansa Havayolları ile Güney Kıbrıs’a götürüleceğini duyurdu. Normalde bu ilaçların her hafta sonu İngiltere ve Fransa’dan Güney’e götürüldüğünü kaydeden gazete, Kıbrıs Havayolları’nın kapanmasıyla sadece bir haftalık gecikme yaşandığını belirtti. Gazete, gecikmelerden dolayı bu haftaki bazı test ve tedavilerin ertelendiğini de aktardı.

AEGEAN O BOŞLUĞU DOLDURMAYA GELİYOR

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Tüh Rumları kaçırdık. Tk da sayıları artardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
batirdin ~ 9 yıl önce
Batirdin hemen Aegean'i da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Batırdın'a cevap ~ 9 yıl önce
bak kardeşim Türkiye Hava Sahası Kıbrıs Rum Kesimi tescili tüm uçaklara kapalı. Aegean 4 uçağını base ettirecek ama ettirirkende Kıbrıs tescilli olacak. ben kıbrısta hergün rum basınını takip ediyorum bilmediğin şeyler var anlıyor musun ;)
Aegean ~ 9 yıl önce
Aegean Cyprus Airways'in her ne kadar yerini dolduracak olsa bile Türkiye Hava Sahasından yine geçemeyecek. Çünkü o 4 uçak Güney Base edilecek. yani yine zarar kapıda bu kez Aegean için. zamanla göreceğiz Aegean'ıda..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000