16 Mart 2010, Salı 08:32:43

“Lufthansa’nın odağı kalite olacak”

Lufthansa Grubu kriz yılı 2009’u 130 milyon euro faaliyet kârı ile kapatıyor.

Lufthansa hedefine ulaşmış ve piyasa kaynaklı 2.56 milyar euro’luk gelir kaybına karşın, 2009 yılı için 130 milyon euro’luk faaliyet kârı elde etti. Böylece grup, geçtiğimiz yıla kıyasla 1.2 milyar euro daha az gelir elde etmiş oldu.

Geçtiğimiz yılın rakamları, her ikisi de malî ve eknomik krizin sonuçları olan, ekonomi kaynaklı düşük talep ve buna eşlik eden yolcu taşımacılığı sektörünün ortalama getirilerindeki orantısız azalmanın olumsuz etkilerini taşıyordu. Bu koşullar çerçevesinde İcra Kurulu, Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında 2009 malî yılı için hissedarlara kâr payı dağıtılmamasını önerecek. Yıllık sonuçların sunumu esnasında bir konuşma yapan Lufthansa Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Wolfgang Mayrhuber şunları söyledi: “Bu krizde başarılıyız, çünkü faaliyet segmentlerimiz büyük ölçüde dengelenmiş ve ideal donanıma sahip durumdalar ve bilançomuz da sağlam. Ayrıca,  müşterilerimize odaklanmaktan hiç vazgeçmeden, kapasiteleri ve maliyetleri yönetmek üzere, hedefe yönelik hızlı sonuç verici önlemler aldık. Son derece zorlu şartlar söz konusu olmasına rağmen,  faaliyet kârımızdan memnuniyet duymamız mümkün değil. Ancak yine de, ortada kayda değer bir performans var ve bu da kârlılığımızı iyileştirmek amacıyla gösterdiğimiz gayretlerin karşılığı ve bütün Lufhansalılar tarafından gerçekleştirilen yoğun çalışmaların sonucudur.”

Germanwings, SWISS, Avusturya Havayolları ve bmi’nin faaliyet sonuçlarını da kapsayan Yolcu Taşımacılığı Grubu’nun faaliyet sonucu, eksi sekiz milyon euro’yla geçen yılki seviyenin oldukça altında gerçekleşti. Dolayısıyla, bu faaliyet segmentinde faaliyet kârı elde etme hedefinin az farkla kaçırıldığı belirtildi. Gruba dahil olan bütün havayollarının, ana faaliyet segmentindeki negatif eğilim karşısında gelirleri korumaya yönelik önlemler almış ve bu önlemleri uygulamaya geçtiğimiz faaliyet yılında da devam ettiği ifade edildi.

“Lufthansa’nın odağı kalite olacak”

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000