12 Ocak 2010, Salı 07:55:08

TAÇOY'DAN KTHY İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

KKTC Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, şok bir iddia ortaya koyarak gündemi değiştirdi...
  • Bu şirket KİT olduğu sürece bu suistimaller yıllarca sürecektir.Daha düne kadar parkurunda tekel iken yüksek giderlere rağmen gelirler giderleri karşılayabiliyordu.Rekabet ile birlikte KRALIN ÇIPLAK olduğu ortaya çıktı.Artık ekonomik çöküntü kamufle edilemeyecek boyutta.Bu kanayan yaraya neşter vurma zamanı geldi de geçiyor.Bu ÖZERKLEŞTİRME mi olur, ÖZELLEŞTİRME mi olur ya da mevcut halde KÜÇÜLME mi olur bekleyip göreceğiz.
  • Kanada da 4 yildir yasayan arkasim. Sen Kibrista iken KTHY de ise alinmadinmi? Uluslararasi iliskiler mezunu oldugun halde sekreterlik yapmadinmi? Ailen rahatsiz oldugunda seni elinden kim tutup Cumhurbaskanligina goturup de kardesini sorgusuz sulasiz ve 1 TL odetmeden kim KKTC ye getirdi? AYIP
  • 4 senedir kanadada yasiyorum, kibrista turkiyeli turklere yapilan ayrimciligi, bana elin kanadalisi bile yapmadi. Arkadasin biri kibrislilar azinlik oldu diyor kibrista, ama ne yazikki azinlik dedigi kibrislilar en iyi islerde, butun devlet dairelerinde calisiyor.
  • Milyonlarca doalr zarar var.aNAVATAN'DAN DESTEK ÜZERİNE destek. Bir yere kadar.YENİ GENEL Müdürünüz umarım birşeyler yapar. BİZİM VERGİLERİMİZLE siz hep finanse edilerseniz, bu memleketin kaynakları size mi gidecek ? THY gibi olursunuz , ya da özelleştirme .Başka yolu yok.
  • Yeter ya hiç mi iyi bi şey olmuyor havayolumda hep eleştirin hep kötüleyin yönetimsel ve maddi sıkıntılarımız olabilir ama hala çok güvenli ,iyi hizmet veren bir havayoluyuz. bu böyle de devam edicek
  • Şurada neyin kavgası yapılıyo bir türlü anlamıyorum nereye gitti sizin yavruvatan anlayışınız türkler ve kıbrıslılar diye bişey yok biz hepimiz kardeşiz yapmayın böyle şeyler lütfen konu burda o değil zaten saptırmayın tarşılacak konu kthy
  • SN TACOY VE SN SOYER PARA SIZ VE SIZIN GIBI ISBILMEZLERIN ATADIGI ILERI DERECEDE HAVACILIK BILGISINE HAIZ ESKI VE SIMDIKI YK UYELERINE SORDUNUZ MU? HANI ALMANYADA HAVACILIK OTORITESIYDI... HANI ISTANBULDA COK ULUSLU ISLETMENIN BASINDAYDI... HANI MURAKIP DIYE BIR MUSTERISI BILE OLMAYAN MUHASEBECI VARDI? ISMLERI VE ADRESLERI BELLI. AMA SORAMASINIZ CUNKU SIZ SORMLUSUNUZ!!!!
  • 2010-01-12 - 12:50:28 ..........Be garavolli, " KKTC her zaman Anavatana sevgi ve saygı duyacaktır." edebiyatını bırak. Adam olun da bir gün biz de deylim KKTC çok yaşa.. Ganna beslenen sülük gibinsiniz ha.
  • Ahmet bey ve onun gibi düşünen arkadaşlar. Öncelikle Kıbrısı TÜRK ler sizi sevmiyorlar gibi bir durum yoktur vede olamaz. Bilmeden konuşmayalım lütfen, evet belki yapısal olarak hatalar olabilir ama bu halk herzaman Türkiye ye minnettar olmuştur ve olmayada devam edecektir, ancak KKTC de nüfus yapısı değiştirilmiştir, Kıbrıslı lar artık üçte bir oranında azınlık olmuşlardır. O bahsettiğiniz paranında çoğu bu insanlarınız için kullanılıyor. Sizden ricam bazı gerçekleri bilmeden yorum yapmayın, KKTC halkı herzaman Anavatana saygı ve sevgi duyacaktır
  • Sen ne biçim Ulaştırma Bakanısın? Çeksene bu şirketin ipini. "Maintenance Reserve", vb. ler nerede? Duruyorlar mı?

Taçoy: “KTHY’nin alınması sürecinde 30 milyon dolarlık bir paranın nerede olduğu bilinmiyor”
Soyer: “KTHY’yi daha da zarara sokmamak için bazı konuları siyasi argüman malzemesi yapmamak lazım”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, dün toplanan Meclis Genel Kurulu’nda tüyler ürperten bir iddia ortaya attı.

Taçoy, gelinen aşamada KTHY’nin alınması sürecinde 30 milyon dolarlık bir paranın nerede olduğunun bilinmediğini ve bunun nerede olduğu konusunda araştırma sonucu çıkmadan konuşmak istemediğini belirtti.

Herhangi bir tartışmada mahsuplaşmanın yapılmasının kaçınılmaz olduğunu ifade eden Taçoy, mahsuplaşma yapılana kadar herkesin karşısındakini dinlemesi gerektiğini söyledi.

KTHY Genel Müdürlüğü’ne yeni atanan müdürün görevi başında olduğunu kaydeden Taçoy, şirketle ilgili olarak alınması gereken önlemler olduğunu anlatarak, şirketin hiçbir hattında kar etmediğini söyledi.

AYAĞIMIZA KURŞUN SIKMAYALIM

Yeniden söz alan CTP/BG Genel Başkanı Ferdi Sabit Soyer, ekonominin “big-bang” olmazsa patlamasının mümkün olmadığını söyledi.
Herkesin işine geldiği gibi konuşabileceğini, ancak bunun sadece günü kurtarabildiğini, ekonominin ise daha da gerilediğini savunan Soyer, özlü konuşmaya dikkat etmek gerektiğini belirtti.

Soyer, KTHY’nin bilançosunun açıklığına işaret ederek, “Sırf birilerini suçlamak için kendi ayağımıza kurşun sıkmamalıyız. KTHY’yi daha da zarara sokmamak için bazı konuları siyasi argüman malzemesi yapmamak lazım” dedi.

Ferdi Sabit Soyer, hükümetin 9 ayda 500 kişi istihdam ettiğini ileri sürerek, böyle devam edilmesi halinde durumun çok daha kötü olacağını söyledi.

Star Kıbrıs

TAÇOY'DAN KTHY İLE İLGİLİ ŞOK İDDİA!

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirket KİT olduğu sürece bu suistimaller yıllarca sürecektir.Daha düne kadar parkurunda tekel iken yüksek giderlere rağmen gelirler giderleri karşılayabiliyordu.Rekabet ile birlikte KRALIN ÇIPLAK olduğu ortaya çıktı.Artık ekonomik çöküntü kamufle edilemeyecek boyutta.Bu kanayan yaraya neşter vurma zamanı geldi de geçiyor.Bu ÖZERKLEŞTİRME mi olur, ÖZELLEŞTİRME mi olur ya da mevcut halde KÜÇÜLME mi olur bekleyip göreceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kanada da 4 yildir yasayan arkasim. Sen Kibrista iken KTHY de ise alinmadinmi? Uluslararasi iliskiler mezunu oldugun halde sekreterlik yapmadinmi? Ailen rahatsiz oldugunda seni elinden kim tutup Cumhurbaskanligina goturup de kardesini sorgusuz sulasiz ve 1 TL odetmeden kim KKTC ye getirdi? AYIP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
4 senedir kanadada yasiyorum, kibrista turkiyeli turklere yapilan ayrimciligi, bana elin kanadalisi bile yapmadi. Arkadasin biri kibrislilar azinlik oldu diyor kibrista, ama ne yazikki azinlik dedigi kibrislilar en iyi islerde, butun devlet dairelerinde calisiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milyonlarca doalr zarar var.aNAVATAN'DAN DESTEK ÜZERİNE destek. Bir yere kadar.YENİ GENEL Müdürünüz umarım birşeyler yapar. BİZİM VERGİLERİMİZLE siz hep finanse edilerseniz, bu memleketin kaynakları size mi gidecek ? THY gibi olursunuz , ya da özelleştirme .Başka yolu yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yeter ya hiç mi iyi bi şey olmuyor havayolumda hep eleştirin hep kötüleyin yönetimsel ve maddi sıkıntılarımız olabilir ama hala çok güvenli ,iyi hizmet veren bir havayoluyuz. bu böyle de devam edicek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Şurada neyin kavgası yapılıyo bir türlü anlamıyorum nereye gitti sizin yavruvatan anlayışınız türkler ve kıbrıslılar diye bişey yok biz hepimiz kardeşiz yapmayın böyle şeyler lütfen konu burda o değil zaten saptırmayın tarşılacak konu kthy

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
SN TACOY VE SN SOYER PARA SIZ VE SIZIN GIBI ISBILMEZLERIN ATADIGI ILERI DERECEDE HAVACILIK BILGISINE HAIZ ESKI VE SIMDIKI YK UYELERINE SORDUNUZ MU? HANI ALMANYADA HAVACILIK OTORITESIYDI... HANI ISTANBULDA COK ULUSLU ISLETMENIN BASINDAYDI... HANI MURAKIP DIYE BIR MUSTERISI BILE OLMAYAN MUHASEBECI VARDI? ISMLERI VE ADRESLERI BELLI. AMA SORAMASINIZ CUNKU SIZ SORMLUSUNUZ!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
2010-01-12 - 12:50:28 ..........Be garavolli, " KKTC her zaman Anavatana sevgi ve saygı duyacaktır." edebiyatını bırak. Adam olun da bir gün biz de deylim KKTC çok yaşa.. Ganna beslenen sülük gibinsiniz ha.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ahmet bey ve onun gibi düşünen arkadaşlar. Öncelikle Kıbrısı TÜRK ler sizi sevmiyorlar gibi bir durum yoktur vede olamaz. Bilmeden konuşmayalım lütfen, evet belki yapısal olarak hatalar olabilir ama bu halk herzaman Türkiye ye minnettar olmuştur ve olmayada devam edecektir, ancak KKTC de nüfus yapısı değiştirilmiştir, Kıbrıslı lar artık üçte bir oranında azınlık olmuşlardır. O bahsettiğiniz paranında çoğu bu insanlarınız için kullanılıyor. Sizden ricam bazı gerçekleri bilmeden yorum yapmayın, KKTC halkı herzaman Anavatana saygı ve sevgi duyacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sen ne biçim Ulaştırma Bakanısın? Çeksene bu şirketin ipini. "Maintenance Reserve", vb. ler nerede? Duruyorlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000