26 Mayıs 2008, Pazartesi 16:03:31

"Kural bilmeyen yolcu!"

Vatan Gazetesi yazarlarından Ruhat Mengi’nin bugün yayınlanan yazısına tepkiler çığ gibi geliyor. Gelen yorumların ortak noktası Ruhat Mengi'nin kuralları bilmediği...
  • KTHY'nin görevli memurunu kutluyorum.Havacılıkta herşey kurallarla yapılır.Ya bu kurallara uyarsınız ya da uçmazsınız.Orası otogar degil.Ruhat Hanım acaba ABD'ye girerken ya da oradan gelirken nasıl davranıyor acaba? Parmak izinizi veriyorsunuz.İstiyorsa karşı gelsin kendisi.Yapamaz.Orada yapamazsa başka yerde de yapamaz.Çünkü kurallar var.O zaman özel uçakla gider gelir. Ayrıca KKTC içhat degildir:) Önüne gelen -beni tanıyorlar havasında- egonuz bu kadar yüksek olmasın.Havalimanının mülki idare amiri bile yakasında personel tanıtım kartı taşır.Taşımak zorundadır.Bu da bir kuraldır.Tıpkı size uyguladıkları kural gibi.Alışacaksınız, siz ve sizin gibileri alıştıracaklar merak etmeyin.Öyle veya böyle, paşa paşa uyacaksınız kurallara.
  • son zamanlar köse yazarlarında bir modadır gidiyor baslarından gecenleri köselerine tasımak.gazetecilik sanırım arastırıp yazandır degilmi. gazeteci olupda her meslekten anlar anlamına mı geliyor acaba biz bilmiyoruz. kthy memurunu kutluyorum.
  • Hep ayni zihniyet, ayni kafa. Biraz ilerledik derken bir bakiyorumki halen gerilerdeyiz. Okumus olmak, yazar olmak, çok seyahat etmekle farklilik veya kisiye ozel hizmet beklemektense, kurallara saygi gostermemiz gererkirken, kendi hatamizi kabul etmeyip, baskalarina camur atmakla ort bas edemeyiz, edemezsiniz. 45' evvel degilde, 1 saat evvel gelmis olsaydiniz, kontuarlar kapanmadan önce islemlerinizi yaptirabilirdiniz. Lütfen çalisma kurallarini uygulayan memurlari elestirmekten vazgeçelim. Halimize bakin, AB bizler için sadece bir hayal olabilir, yolumuz daha çoook uzak.
  • Bence kurallar ne derse desin özellikle uçakta yer de varsa Ruhat hanıma yardımcı olmaları gerekirdi.Kural adına insanları zora sokmak veya o anda egoları tatmin etmek hiç de hoş değil.
  • sayın aviator birilerini eleştirmeden önce iyi araştırma yapılmalı..Pillibebek rumuzu eleştirmişsin ancak bu arkadaşımızın yukarıda Ruhat hanım diye başlayan başka bi yorumu var..sanırım gözünüzden kaçtı..Yorum yapan arkadaşların eline sağlık..Umarım ilgili yerler tarafından okunuyordur.

 

Ruhat Mengi’nin bugün Vatan Gazetesinde yayınlanan yazısına gelen tepkiler her geçen dakika artmaya devam ediyor.

İşte Ruhat Mengi’nin yazısına gelen yorumlar:

Rumuz: Pillibebek
Yorum: GAZETECİ KRAL DEĞİLDİR
Ruhat Hanım; Kural kuraldır; uymak zorundasınız. Burası sizin özel şirketiniz veya ülkeniz değil. Beğenmiyorsanız özel uçak tutar gidersiniz. Siz daha evvel de uçaklarda benzer davranışlarda bulundunuz; bunu herkes biliyor.

Rumuz: DENGE
Yorum: HAVACILIK KATI KURALLARLA İCRA EDİLİR
Sayın Mengi; Yer hosteslerinin evrakı eksik yolcuyu sözlü tahüütle uçağa kabul etmesi büyük hatadır ve onların sizinolayda yaptığı davranış tamamiyle doğrudur. Ayrıca 09:25'de dahi kabul edilebileceğinizi belirtmişsiniz peki siz ucagın içinde olsaydınız ve 09:25'de başka kabul edilen başka bvir yolcuyu beklemek zorunda kalsaydınız bu sefer tam tersi bir yazı yazıp eminim kimliği unutan yolcuyu bekleyen yer görevlilerini eleştirirdiniz.

Rumuz: flydeck
Yorum: kural
Artık millet olarak diğer insanlardan farklı olduğumuzu düşünüp ayrıcalıklı hizmet beklememeliyiz.Kurallar herkes için geçerlidir.Bence gerçek Avrupalı olmak budur.

Rumuz: Rumuz olmaz
Yorum: Yorum Başlığı
Yorumunuz...Hanımefendi kusura bakmasın Havacılık kuralları fertler için değil toplumun emniyeti ve güvenliği için vardır bir yolcu olarak çalışanları kutluyor .Hanımefendiyide bir gazeteci olarak kurallara uymayı ve örnek olmasını devet ediyorum.kendisine dokununca gereksiz yazmamasını

Rumuz: Aviator
Yorum: Farklı olmak isteyenler
Ruhat hanım bulunduğu her ortamda eşitliği savunurken bu sefer kendisine ayrıcalık tanınmasını talep etmiş. Kendisi bir gazeteci de olsa halktan biri neticede normal bir vatandaşa uygulanan kurallar ona da uygulanmış görevlileri kuralları uygulamadaki hassasiyetinden dolayı tebrik ediyorum. Umarım kendisine de ders olmuştur. Kendi dirayetsizliğini şikayet olarak gazetede yazdığı için de kınıyorum.

Rumuz: ----
Yorum: Standartlar
Sayın Mengi,Havacılık diğer bir çok sektöre göre daha fazla kural ve standart içerir buda sizin can güvenliğiniz içindir,Standartlar dışına çıkmak risk almaktır, bu yüzden tepkinizde haklı değilsiniz.Bir gazeteci olarak kimliğinizi unutmuş olmanız da mesleğinizle ne kadar bağdaşıyor tartışılır.

Rumuz: havaci
Yorum: kural gazetecilere de var
ya adamlar görevini yapmış.. bide KKTC ülkesini zaten BİZ tanıyoruz.. tanımayanlar yunanı rumu ,, Kıbrısa yıllardır dış hatlardan gidilir onunda sebebi budur .. Bunu haber diye buraya koyanda suç

Rumuz: ADB-GHA
Yorum: AFERİN KTHY-GHA
KTHY yer hizmeti memurunu tebrik ediyorum keşke ismini bilsekte teşekkür maili atsak,burdan mengü hanıma sesleniyorum-siz bırakın bu havacılığı da-önce yanınızda kimlik taşımayı öğrenin

Rumuz: pillibebek
Yorum: Gazete
Ruhat Mengi Bey; sizin farkınız nedir acaba diğer yolculardan bir yazar olmanız mı? hep siyasetçi yakınlarını eleştiren sizler değil misiniz adillik uğruna? o zaman normal vatandaşa uygulanan prosedürden farklı bir beklenti içine girmemeniz lazım o personel size biniş kartınızı verse belki Atatürk Havalimanından da Kıbrıs a uçucaksınız ya sonrası oradaki güvenlik personellerinin başı belaya girecek Kıbrıs tan dönemeyeceğiniz için

Rumuz: AviAToR
Yorum: Pillibebek
Sayın Pillibebek,siyasetçi yakınlarını eleştiren sizler değilmisiniz diyerek sanki basını çok yakından takip ediyormuşsun gibi bir izlenim yaratmışsın.Fakat Türkiyenin geğerli yazarlarından olan Ruhat Mengi'nin kim olduğunu ve kendisinin bir bayan olduğundan bir habersin :)))

Rumuz: Kanguru
Yorum: Haber
Kendi dikkatsizliginin haberini yazan bir gazetecide gormus olduk boylece. KTHY yada 'asIk" suratli yer gorevlilerin hic bir kabahati yok bu iste. "Grow Up!!" Ruhat Mengi!!!!

Rumuz: yoruma değmez
Yorum: klasik ruhat
Ruhat hanım pekçok şeyi üstünkörü bilen değerli büyüklerimizden olup kendisine lütfen bu bakışla eleştiride bulununuz. Kendilerinin açık oturumlarını izlerken nasıl midem bulanıp başım döndü ve çıldırdıysam bu yazısında da kendisine tanidiğı hakları ve karşı tarafı acımasızca suçlamasına dayanamıyorm. Böyle boş insanlara niçin toplumsal imkanlar sunuluyor ki?

Rumuz: Rumuz
Yorum: ORASI TURKIYE DEGIL
RUHAT HN. KIBRIS TURKIYE DEGILDIR. NASIL OLUR DA ORASI TURKIYE DEGIL MI DIYE SORUP BIR DIPLOMATIK BILGI SKANDALINA IMZA ATARSINIZ. KKTC AYRI BIR DEVLETTIR VE TURKIYE'NIN DE BU ULKEDE BIR BUYUKLECISI VARDIR.

Rumuz: yasin_thy
Yorum: satış trf memuru arkadaşlar haklı
orada resmi belge teyit etmeden kımse ucamaz.kım olursa olsun.şahsen banada gelse oyle bi yolcu bende kabul etmezdim memur arkadaşlar görevini yapmışlar.burada eleştirilecek bişi yok.

Rumuz: yer personeli elemanıyım
Yorum: önce kuralları bil
Ben havaalanında yer hizmletlerinde çalışmaktayım.öncelikle ehliyetle gelen kişilere bilet satılan ofislerin bilgi vermesi gerekiyor.ikincisi o yer personeli sizin biniş kartını vermiş olsaydı pois hakkında tutanak tutturacaktır.bu kural türk polisin ve kktc polisin uyguladığı bir kural.ayrıca kktc yurtdışı sayıldığından nufüs cüzdanı veya pasaportla çıkmaları gerekir.ayrıca 18 yaşın altında olan cocukların da eğer annsesiyle gidecekse babadan babasıyla gidecekse muvafaktname ile gelmesi gerekir aksi taktirde o cocuk uçamaz.ancak geçerlilik süresi olan pasaportla tek başına bile uçabilir.sizi bu konuda bilgilenditeyim dedim....

Rumuz: Serkan
Yorum: görevliler haklı
burda haksız olan herkese yapılan muameleye pekalışık olmayan yazarımız insan kimliğini yanından ayırmamalı sorsanız bir kredi kartını unutmuşmudur acaba evde bugüne kadar halkın yazarı!!!arkadaşlarıda kuralları uyguladıkları için neredeyse idam edecek kuralkuraldır ayşe fatma ruhat farketmez tebrikler arkadaşlar.

Rumuz: pillibebek
Yorum: Aviator e cevap
Sn. Aviator ben bey derken orada bir hiciv vardı öyle bir sinirle yazmışki hanım efendi sanki bir erkek üslubunda bu nedenle Bey olarak yazdım.Yoksa kendisini defalarca kez taşıdık.Bilginize

Ve Mengi’nin tepkilere neden olan o yazısı:

Sabah 09.30’daki uçağa binmek üzere 08.15’te alandaydım ama Kıbrıs Havayolları masasına gittiğimde çantamda olduğunu sandığım nüfus kağıdımın orada olmadığını gördüm.
Kimlik olarak ehliyetim yanımdaydı ve “iç hatlar”da o da kabul ediliyordu, ben Kıbrıs uçuşlarının “dış hatlar”dan yapıldığını da bilmiyordum (Neden dışhatlar, orası Türkiye değil mi?)
Kıbrıs Havayolları’nın asık yüzlü yer hostesleri “pasaport veya nüfus kağıdı olmazsa uçamazsınız” dediler.
Onlara durumun farklılığını, yüzlerce kişinin beklediğini anlattım ve uçuş kartımı vermelerini, bunları hemen getirteceğimi söyledim.
Vermedikleri gibi 09.00’da masayı kapatarak gittiler. Uçuşa 20 dakika kala hepsi elime ulaşmıştı, ben de bir saattir orada beklemekteydim ama işte benim hatam, onların anlayış ve yardımdan uzak halleri nedeniyle uçak kaçıyordu.
Havayolları Halkla İlişkileri aradım, 09.25’te bile “Belki sizi yetiştirebiliriz” dediler ama olmadı. Demek ki durumun önemini anlatmama rağmen tek bir dakika bekleyemeyiz deyip yarım saat önce çekip giden hostesler çok da haklı değildi.
Uçuş kartımı vermiş olsalar ben 20 dakika önce yetişebilecek, kimliğim gelmese zaten güvenlikten geçemeyecektim.
Tereddütsüz söyleyebilirim ki hayatımda ilk kez verdiğim sözü tutamadım.
Gönderdikleri maillerde “beni göremedikleri için hayal kırıklığına uğradıklarını, üzüldüklerini, sadık okurlarım olduklarını” yazanlardan ve diğer tüm öğrencilerden özür diliyorum.
Ben de çok, çok üzgünüm.

Ruhat MENGİ
VATAN

"Kural bilmeyen yolcu!"

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Kabin Amiri ~ 16 yıl önce
KTHY'nin görevli memurunu kutluyorum.Havacılıkta herşey kurallarla yapılır.Ya bu kurallara uyarsınız ya da uçmazsınız.Orası otogar degil.Ruhat Hanım acaba ABD'ye girerken ya da oradan gelirken nasıl davranıyor acaba? Parmak izinizi veriyorsunuz.İstiyorsa karşı gelsin kendisi.Yapamaz.Orada yapamazsa başka yerde de yapamaz.Çünkü kurallar var.O zaman özel uçakla gider gelir. Ayrıca KKTC içhat degildir:) Önüne gelen -beni tanıyorlar havasında- egonuz bu kadar yüksek olmasın.Havalimanının mülki idare amiri bile yakasında personel tanıtım kartı taşır.Taşımak zorundadır.Bu da bir kuraldır.Tıpkı size uyguladıkları kural gibi.Alışacaksınız, siz ve sizin gibileri alıştıracaklar merak etmeyin.Öyle veya böyle, paşa paşa uyacaksınız kurallara.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
atc ~ 16 yıl önce
son zamanlar köse yazarlarında bir modadır gidiyor baslarından gecenleri köselerine tasımak.gazetecilik sanırım arastırıp yazandır degilmi. gazeteci olupda her meslekten anlar anlamına mı geliyor acaba biz bilmiyoruz. kthy memurunu kutluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ibo San ~ 16 yıl önce
Hep ayni zihniyet, ayni kafa. Biraz ilerledik derken bir bakiyorumki halen gerilerdeyiz. Okumus olmak, yazar olmak, çok seyahat etmekle farklilik veya kisiye ozel hizmet beklemektense, kurallara saygi gostermemiz gererkirken, kendi hatamizi kabul etmeyip, baskalarina camur atmakla ort bas edemeyiz, edemezsiniz. 45' evvel degilde, 1 saat evvel gelmis olsaydiniz, kontuarlar kapanmadan önce islemlerinizi yaptirabilirdiniz. Lütfen çalisma kurallarini uygulayan memurlari elestirmekten vazgeçelim. Halimize bakin, AB bizler için sadece bir hayal olabilir, yolumuz daha çoook uzak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacı ~ 16 yıl önce
Bence kurallar ne derse desin özellikle uçakta yer de varsa Ruhat hanıma yardımcı olmaları gerekirdi.Kural adına insanları zora sokmak veya o anda egoları tatmin etmek hiç de hoş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
akka ~ 16 yıl önce
sayın aviator birilerini eleştirmeden önce iyi araştırma yapılmalı..Pillibebek rumuzu eleştirmişsin ancak bu arkadaşımızın yukarıda Ruhat hanım diye başlayan başka bi yorumu var..sanırım gözünüzden kaçtı..Yorum yapan arkadaşların eline sağlık..Umarım ilgili yerler tarafından okunuyordur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000