09 Temmuz 2012, Pazartesi 10:07:04

KTHY'Yİ YENİDEN CANLANDIRABİLİRİZ

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, Kuzey Kıbrıs Havayolları Şirketi’nin şu an “donmuş bir proje” olduğunu belirterek, projenin yeniden toplumla paylaşılarak, yüzde 60 hisse senetlerini halka açabileceklerini ve projeyi yeniden canlandırabileceklerini belirtti.
  • ercan havalimanina yeni terminal yapilsa seferler artmaz.cunku avrupa kktc yi tanimiyor yani kibrisda 2 havalimani oldugunu biliyorlar. bu havalimanlarida guney kibris rum yonetiminde.mesela lufthansa,british airways,emirates gibi buyuk havayolu sirketleri larnaka veya baf a sefer yapiyorlar.zaten ercan turkiyeye sefer yapsin diye yapilmis.kisacasi ercan havalimani uzun yillar boyunca artis gosteremez.kktc de bu nedenlerden dolayi is yapamiyor.
  • SİZ KTHY Yİ RÜYANIZDA BİLE KURAMAZSINIZ SANER BEY RÜYANIZDA!!!!
  • BİLİNÇSİZ KKTC SİYASİLERİ CEPLERİNİ DOLDURUP SUÇU HALK'A ATIYORLAR T.C Lİ BİRİ OLARAK SESLENİYORUM KIBRISLILARA BOŞUNA YÜKLENİYORSUNUZ HALKIN TÜRKİYE'YE DÜŞMANLIĞI YOK EVET 3-5 MUHALİF OLABİLİR AMA TÜRKİYEDEN 100 KAT DAHA AZ SUÇ SİYASİLERİN KIBRIS'TA ŞU AN TAM BİR KAOS VAR VE MECLİS 81 GÜN TATİLE ÇIKTI BUNLAR MI KTHY'Yİ CANLANDIRACAK GÜLDÜRMEYİN BENİ MİLLETVEKİLLERİ AYDA 10 MİLYAR PARA ALIP AYDA 2 KEZ BİLE MECLİS'E GİTMİYOR İŞTE PARALARIMIZI BUNLAR YİYOR ! ! !
  • SEN KOMPLEKSLİ OLABİLİRSİN AMA TÜM KIBRISLILARA ÇAMUR ATAMAZSIN TÜRKİYEDE HİÇ Mİ MUHALİF KİŞİLER YOK BİZLERİ T.C DÜŞMANI İLAN ETMEKTEN VAZGEÇİN ÖNCE GERÇEK DÜŞMANLARINIZA DÖNÜN ,BİZDEN ASLA SİZE ZARAR GELMEZ HAAA BİDE ŞİVEMİZLE DALGA GEÇMEKTEN VAZGEÇ ZATEN YAPAMIYORSUN KIBRIS ŞİVESİNDE GEZDİRİN GENDİNİ DİYE BİŞEY YOKTUR ÖĞREN DE GEL ! ! !
  • kurtarın valız atanlardan bırı olayım 2000 euroyu yıne verın ama bana da tamam mı gulüm yoksa ben gezdiremem gendi gendimi aynapaya gideceyik ..Acaba 70km mesafedeki bir halk digerinden ne kadar cok nefret edebilir..halkın %80ı bızlerden nefret ediyor bizi istemiyor,nasılsa rumlar adayı alacak dıye kimse kendi ulkesine yatırım yapmıyor bosu bosuna para akıtıyoruz oraya..hepsi ingiltereye gidiyor o paraların..
  • HİÇBİRİNE GEREK YOK BAKIN İNGİLTERE FALKLAND İÇİN NELER YAPTI İSE TÜRKİYEDE KIBRIS İÇİN FAZLASINI YAPMALI FALKLAND VASIFSIZ BİR ADA VE BİNLERCE KM UZAKTA AMA KIBRIS 70 KM EVET SADECE 70 DEĞİL STRATEJİK OLARAK İÇİMİZDE. BAŞBAKANLIĞA 300 MİLYON EUROLUK UÇAK ÖDEMESİ BİRAZ ASILABİLİR VE ERCAN MESELESİ KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLÜR HİÇBİR YER YADA KİMSENİN KEYFİNEDE KADERİNEDE BIRAKILMAZ. AMA BİRİLERİ MUTLAKA ERCAN ÖZELLEŞECEK DEMİŞTİ YA YAKIN TARİHTE. BELKİ O YÜZDENDİRKİ ERCAN MESELESİ KKTC HÜKÜMET NE DERSE DESİN MUTLAKA ÖZELLEŞECEK DİYEN ANAKARADAKİ SİYASİ OTORİTECE İSTENEN NOKTAYA ÇEKİLECEKTİR. FALKLAND BU ANLAMDA HİÇ YALNIZ DEĞİL KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR .PEKİ YA KIBRIS KKTC?
  • Zaten ils lclk larnacada 22 pistinde var adamlar coktan kurmus uyuduklari burdan belli ki arkdasma katiliyorum lcen icin ils sistemi lcen icindir.
  • ILS den Rum tarafı ne için, nasıl ve neden yararlana bilir :D biri çıkıp buna ILS in ne olduğunu, ne işe yaradığını ve tek bir Havaalanına özgü olduğunu anlatsın alllah rızası için. :(

Saner, yeni yapılacak olan Ercan Havalimanı ihalesinin işlediğini ve şuana kadar 5 firmanın başvuru yaptığını ifade ederek, ihalenin yerel sermayeye de açık olduğunu kaydetti.

Bakan Saner, Ercan’da bu ay devreye girecek olan “Aletli İniş Sistemi”nden Güney Kıbrıs’ın da yararlanabileceğini söyledi.

Bayındırlık ve Ulaştırma  Bakanı Ersan Saner, Bayrak Haber’de yayınlanan “Basın Toplantısı” programına katılarak, bakanlığına bağlı konularda açıklamalarda bulundu, özelleştirme ve yol güvenliğinin sağlanmasına kadar birçok konuya değindi.

YENİ ERCAN HAVALİMANI İHALESİ...

Saner, yeni Ercan Havalimanında şu an ihale aşamasında olduklarını belirterek, “Özelleştirme Yasasının 18. Maddesine göre Ercan Devlet Havalimanını işletme hakkı devri yöntemiyle 25 yıllığına ihaleyi kazanacak firmaya vereceğiz” dedi.

Ercan Havalimanı ihalesindeki sürecin iyi işlediğini ve 5 firmanın teklif verdiğini söyleyen bakan Saner, Ercan Havalimanının yeniden yapılandırılması konusunda ciddi rekabet sürecinin yaşanacağına inanç belirtti.

Saner, ihalede katılımcılardan 25 bin metre kare uluslararası havalimanı çalıştırma koşulu ile 400 bin metre kare pist, apron ve taksi yolu işletme şartının arandığını söyledi.

Ercan Havalimanı ihalesine başvuran şirketlerin birçoğunun büyük ve deneyimli şirketler olduğunu belirten bakan Saner, basında, başvuran şirket isimlerinin bazılarının doğru yazıldığını kaydetti. Saner, Ercan ihalesine yerel sermayenin de katılma şansının olduğunu dile getirdi.

Saner, “ Yerel sermayeye ‘bu havalimanı kapalı’ konusuna ben katılmıyorum. Bizim şartnamemizde göre yerel sermayenin katılım oranı minimum tutulmuş. Maksimum ne kadar olabileceğinin kararının bizim kendi yatırımcılarımız istekli iseler bir konsorsiyum
kurarak girebilirler. Şu anda bize öyle bir müracaat yok” dedi.

İhalede sabit bir rakam koyup, yap işlet devret yönteminin ötesinde ciroyu yarıştırdıklarını söyleyen bakan Saner, Ercan ihalesinde devletin sadece ciro paylaşımında yer alacağını, maliyete karışmayacağını vurguladı.

Saner, Kıbrıs’ta olası bir çözümü de düşünerek, Ercan Havalimanının konum olarak Baf ve Larnaka’dan daha avantajlı bir durumda olduğuna da vurgu yaptı.

Ersan Saner, Ercan’da hem yolcu hem uçak trafiğine göre bir düzenlemenin kaçınılmaz olduğunu, yolcu trafiği yanında uçak trafiğinin de önemli olduğunu ifade ederek, tüm bunları düşünerek Ercan’daki projeyi hazırlarken Güney Kıbrıs, Malta, İzlanda ve KKTC’nin incelendiğini anlattı.

İhaleyi alacak olan şirketin 100 milyon Euro’yu maliye yatırdıktan sonra yatırım için 4 yıllık süre verileceğini anlatan Saner, yatırım süresinin ardından 21 yılda cirodan pay isteneceğini anlattı.

Bir soru üzerine, Ercan Havalimanının Türkiye’deki ilk 5-6 havalimanı arasında yer alacağını vurgulayan Saner, “İzmir ile yarışabileceğiz” dedi.

Ersan Saner, uçakların kötü hava koşullarında da rahatlıkla iniş kalkışını sağlayacak olan “Aletli İniş Sistemi”nin bu ay devreye gireceğini söyledi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne de çağrıda bulunan Saner, Aletli İniş Sisteminden Rum tarafının da yararlanabileceğini, bunun insanlık için bir hizmet olduğuna dikkati çekti.

KUZEY KIBRIS HAVAYOLLARI...

Bakan Saner, Kuzey Kıbrıs Havayolları şirketinin akıbetinin ne olduğu şeklindeki sorulara da yanıt verdi.

Kuzey Kıbrıs Havayolları şirketinde devlet ve özel sektörle ortaklaşa kurulacak bir model öngördüklerini anlatan Saner, şirketin kurulması için idari her türlü işlemi tamamladıklarını ancak tek sıkıntının yatırım miktarının düşük ve zarar şansının yüksek oluşu olduğunu söyledi.

Saner şunları kaydetti:

“Şirketin kurulması için idari her türlü işlemi tamamlamış bulunuyoruz. O gün konuşulan sermaye 20 milyon dolar idi. Şirketin 3-4 yıl zarar edeceği ortadaydı. Ancak 40-50 milyon dolar yatırımın geri dönüşü daha erken olur ve zarar şansı düşerdi. Proje şu an dondu. Mevcut ortaklarla veya yeni ortaklarımızla rekabet kuruluna başvurup süreci hızlandırıp, işlemi tekrar başlatırız. Sıkıntımız istenilen yatırım miktarının bulunmaması ve zararın karşılanamaması idi.”

Saner, toplumsal uzlaşı çerçevesinde basınla işbirliğinde Kuzey Kıbrıs Havayolu şirketinin yüzde 60 hisse senetlerini halka açabileceklerini belirterek, “Hep birlikte basınla katılımcılık ruhu çerçevesinde hisse senetlerini halka açma yolunu da deneyebiliriz. Ben buna da varım” dedi.

KTHY'Yİ YENİDEN CANLANDIRABİLİRİZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
ercan havalimanina yeni terminal yapilsa seferler artmaz.cunku avrupa kktc yi tanimiyor yani kibrisda 2 havalimani oldugunu biliyorlar. bu havalimanlarida guney kibris rum yonetiminde.mesela lufthansa,british airways,emirates gibi buyuk havayolu sirketleri larnaka veya baf a sefer yapiyorlar.zaten ercan turkiyeye sefer yapsin diye yapilmis.kisacasi ercan havalimani uzun yillar boyunca artis gosteremez.kktc de bu nedenlerden dolayi is yapamiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rüyaya devam ~ 12 yıl önce
SİZ KTHY Yİ RÜYANIZDA BİLE KURAMAZSINIZ SANER BEY RÜYANIZDA!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İŞTE BİZİ BUNLARDAN KURTARIN ! ! ! ~ 12 yıl önce
BİLİNÇSİZ KKTC SİYASİLERİ CEPLERİNİ DOLDURUP SUÇU HALK'A ATIYORLAR T.C Lİ BİRİ OLARAK SESLENİYORUM KIBRISLILARA BOŞUNA YÜKLENİYORSUNUZ HALKIN TÜRKİYE'YE DÜŞMANLIĞI YOK EVET 3-5 MUHALİF OLABİLİR AMA TÜRKİYEDEN 100 KAT DAHA AZ SUÇ SİYASİLERİN KIBRIS'TA ŞU AN TAM BİR KAOS VAR VE MECLİS 81 GÜN TATİLE ÇIKTI BUNLAR MI KTHY'Yİ CANLANDIRACAK GÜLDÜRMEYİN BENİ MİLLETVEKİLLERİ AYDA 10 MİLYAR PARA ALIP AYDA 2 KEZ BİLE MECLİS'E GİTMİYOR İŞTE PARALARIMIZI BUNLAR YİYOR ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KURTARIN ORAYI RUMUZLU'YA ~ 12 yıl önce
SEN KOMPLEKSLİ OLABİLİRSİN AMA TÜM KIBRISLILARA ÇAMUR ATAMAZSIN TÜRKİYEDE HİÇ Mİ MUHALİF KİŞİLER YOK BİZLERİ T.C DÜŞMANI İLAN ETMEKTEN VAZGEÇİN ÖNCE GERÇEK DÜŞMANLARINIZA DÖNÜN ,BİZDEN ASLA SİZE ZARAR GELMEZ HAAA BİDE ŞİVEMİZLE DALGA GEÇMEKTEN VAZGEÇ ZATEN YAPAMIYORSUN KIBRIS ŞİVESİNDE GEZDİRİN GENDİNİ DİYE BİŞEY YOKTUR ÖĞREN DE GEL ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kurtarın orayı ~ 12 yıl önce
kurtarın valız atanlardan bırı olayım 2000 euroyu yıne verın ama bana da tamam mı gulüm yoksa ben gezdiremem gendi gendimi aynapaya gideceyik ..Acaba 70km mesafedeki bir halk digerinden ne kadar cok nefret edebilir..halkın %80ı bızlerden nefret ediyor bizi istemiyor,nasılsa rumlar adayı alacak dıye kimse kendi ulkesine yatırım yapmıyor bosu bosuna para akıtıyoruz oraya..hepsi ingiltereye gidiyor o paraların..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
HİÇBİRİNE GEREK YOK BAKIN İNGİLTERE FALKLAND İÇİN NELER YAPTI İSE TÜRKİYEDE KIBRIS İÇİN FAZLASINI YAPMALI FALKLAND VASIFSIZ BİR ADA VE BİNLERCE KM UZAKTA AMA KIBRIS 70 KM EVET SADECE 70 DEĞİL STRATEJİK OLARAK İÇİMİZDE. BAŞBAKANLIĞA 300 MİLYON EUROLUK UÇAK ÖDEMESİ BİRAZ ASILABİLİR VE ERCAN MESELESİ KENDİLİĞİNDEN ÇÖZÜLÜR HİÇBİR YER YADA KİMSENİN KEYFİNEDE KADERİNEDE BIRAKILMAZ. AMA BİRİLERİ MUTLAKA ERCAN ÖZELLEŞECEK DEMİŞTİ YA YAKIN TARİHTE. BELKİ O YÜZDENDİRKİ ERCAN MESELESİ KKTC HÜKÜMET NE DERSE DESİN MUTLAKA ÖZELLEŞECEK DİYEN ANAKARADAKİ SİYASİ OTORİTECE İSTENEN NOKTAYA ÇEKİLECEKTİR. FALKLAND BU ANLAMDA HİÇ YALNIZ DEĞİL KENDİNİ GÜVENDE HİSSEDİYOR .PEKİ YA KIBRIS KKTC?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Zaten ils lclk larnacada 22 pistinde var adamlar coktan kurmus uyuduklari burdan belli ki arkdasma katiliyorum lcen icin ils sistemi lcen icindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dalgaya bak yw ~ 12 yıl önce
ILS den Rum tarafı ne için, nasıl ve neden yararlana bilir :D biri çıkıp buna ILS in ne olduğunu, ne işe yaradığını ve tek bir Havaalanına özgü olduğunu anlatsın alllah rızası için. :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000