07 Haziran 2010, Pazartesi 19:39:07

KTHY'YE TEK TALİP!

KTHY'nin özelleştirilmesi için verilen teklif süresi saat 17.00'de sona erdi. 4 Haziran'da başlayan ihale sürecinde sadece bir şirket teklif sundu.
  • Bırakalım hamasi destan edebiyatını bir kenara arkadaşlar.KTHY netice itibariyle ticari bir işletmedir ve hangi ticari işletme olursa olsun bunca yıl üst üste zarara ve yardımlarla ayakta durmaya katlanamaz. Sizin kendi işletmeniz olsa her yıl zararını cepten karşılayarak nereye kadar götürebilirsiniz işi? Çalışanlar suçlumudur derseniz"Hayır"derim. "Esas suçlu onları bile bile,oy uğruna oraya sokuşturan siyasilerdir"derim. Sendikanın hiç mi günahı yoktur bu sonuçta?İşletmenin duvara toslayacağını göre göre inadım inad denilir mi?Artık bu aşamada yegane çözüm KTHY'nın THY/AnadoluJet örneği gibi Türk bayraklı bir havayolunun ikinci bir markası olarak operasyonlarına devam etmesidir.Ama bu kadronun tamamı ile zaten kimse kabul etmez.Ona
  • şu an bütün firmalar kthy nin neden batmasını istiyor thy atlas pegasus ve diyerleri nedenmi hepsi tc nin desteyini arkasına almış kthy nin şu an mevcut olan sılotlarını paylaşmak için dünyanın hiçbir ülkesinde milli bayrak taşıyıcısı batırılamaz ozaman devlet devlet olamaz sadece bazı güçlerin kölesi olur köle olmakmı yoksa şereflice ölmek yada batmakmı bir tc vatandaşı ve kthy personeli olarak şerefli kktc barağını ve şerefli ekmek kapım kthy ninherzaman yanında kanımızın son damlasına kadar yanında olacağız 1 yılsonra kktc ve tc üzerinde oyun oynayanlardan elbet bunların hesabı sorulacak
  • KTHY babasi olan THYye katilmalidir.
  • Bu satilmama haberini duyunca, birhafta sonra ucaklara el konulacagi icin is basvurulari yapmaya baslayin pilotlar sezon gecmeden yazin ortasinda heryer bekliyor.
  • Serdar denktas versin ozaman maaslarimizi Ucaklara el konulacak 15gun icerisinde ozellestirme gerceklistirilmesse ve 25milyon dolar bulunamassa bunun vebalini artik serdar denktasmi odeyecek? KTHY batarsa bizde Serdar denktasa gecmis maaslarimiz icin dava acar ondan aliriz.
  • KTHY KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI İLELEBEDoperasyonlarına devam edecek ve hiç kimseye ihtiyaç duymayacaktır.Buna tüm kalbimle inanıyor ve destekliyorum. Ölünceye kadar KTHY'li.
  • Bu şirketi bırakın birde Sn.SERDAR DENKTAŞ'a da neler yapıyor görelim çünkü birileri sokakta top oynarken o insanlar bu işlerle iştigal ediyorlardı.
  • Evet herkes haklı sadece KTHY personeli haksız THY de 130 uçağa 13000 personel çalışıyor matematik yaparsak KTHY deki kıstas uçak başına 10 personel fazla bumu batıyor insanlara zaten herkes baştan silmiş ve peşin hükümlü sadece KIBRIS TÜRKÜ düşmanlığı biraz insanlar aklını başıma almalı ve yazdıklarını düşünmeli bence virgül koymuyorum yazdıklarıma çünkü zaten anlamıyorlar en azından edebiyat bilgim var bile bile yapıyorum yazıklar olsun diyorum sadece
  • zarfta ATLAS var.atlas vazgeçmeden verelim.kthy nin uçakları finas sirketi yarın geri alıyor.allah çalışanlara yardım etsin.şirketi siyasiler batırdı.iş bilmez siyasilere halkın cevabı sandıkta.bir kıbrıslı türk olarak,gerçek anlamda alın teri olanlara teşekkürler.lütfen biraz vicdan sahibi siyasiler demeç vermesin.ESERLERİ ORTADA
  • Verin KTHY yi Easy Jeti Easy Jet yapan Patrona Stelliosa O kurtarır.Gidin da Baftadır bu işi ancak o temizler:)))))

“Önce anlaştılar, sonra ihaleye çıktılar”

Demokrat Parti (DP), Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) işletme ortaklığı ihalesi aleyhine Lefkoşa Kaza Mahkemesi’nde dava açtı ve buna bağlı olarak da ara emri talebinde bulundu.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş ile birlikte saat 15.00 sıralarında kaza mahkemesine giden avukat Ömer Adal, DP adına dava dosyalamak için başvuruda bulundu, ancak Kaza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Besimoğlu ile yaptıkları görüşmede, bunun için yeterli süre olmadığı gerekçesiyle davanın görüşülmesi yarına bırakıldı. Dava yarın sabah saat 09.00 sıralarında Kaza Mahkemesi’nde görüşülecek.

ADAL

Adal, Besimoğlu ile görüşmesi sonrasında basına yaptığı açıklamada, DP adına açtıkları davada, KTHY’nin kendi ana sözleşmesi gereğince herhangi bir kar ortaklığı ve/veya ortaklık yapma hakları olmadığına dair mahkemeden beyan edici bir emir vermesini talep ettiklerini belirtti.

Bunun yanında yine KTHY Yönetim Kurulu’nun aldığı karar ve yaptığı işlemlerle şirkete ve ortaklarına zarar verdikleri gerekçesiyle, kişisel sorumlulukları olduğu iddiasında olduklarını ifade eden Adal, Fasıl 113 Şirketler Yasası’nın da bunu öngördüğünü, dolayısıyla verdikleri zararın mahkeme tarafından tespit edilerek karar verilmesini talep ettiklerini kaydetti.

Buna bağlı olarak da ara emri talepleri olduğunu ifade eden Adal, 4 Haziran’da yapılan ihale duyurusu için bugün saat 17.00’ye kadar süre tanındığını, aradan geçen 2 günün de hafta sonu olduğu dolayısıyla başvuru için sadece bugünün öngörüldüğünü anımsatarak, “Bu teklif vermek isteyen diğer firmaları önleyici bir husustur. Dolayısıyla ihaleyle ilgili herhangi bir ileri işlem yapmaktan veya karar almaktan men edilmesini öngören bir emir talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Bu emrin verilmesi halinde ihale işlemlerinin tamamen duracağını, ancak Lefkoşa Kaza Mahkemesi Başkanı’yla yaptıkları görüşmede, Başkan’ın, konunun ciddi bir hukuki süreci olduğu ve konuyu inceleme ihtiyacı duyduğunu belirttiğini aktaran Adal, “Dolayısıyla bu saatte inceleyip samimi bir karar veremeyeceği gerekçesiyle davayı dosyalamamıza izin verdi, ancak dosyayı yarın sabah görüşüp karara varacaktır” dedi.

Ömer Adal şöyle konuştu:

“Ümidimiz, yarın sabaha kadar geçecek sürede hükümetin veya KTHY yetkililerinin alelacele oturup herhangi bir sözleşme yapmamalarıdır. Çünkü bunu yaptıkları takdirde ileride geriye dönüş çok daha zor ve imkansız olacaktır. İyi bir idareden beklenen, el çabukluğuyla bu işleri bitirmemesidir. Adil olan; yarını beklemek, mahkeme kararının neticesine göre hareket etmektir. Beklentimiz bu yöndedir. Bu kararı verirlerse kötü niyeti tescil etmiş olacaklardır diye düşünüyorum.”

Adal bir soruya karşılık, ihalenin bu akşam neticelendirilmesinin doğru olmadığı görüşünü ifade ederek “22 Mayıs’ta, Atlasjet’in mükellefiyetleri, neler yapılacağını gösteren protokol taslağı hazırlandığı ve bu protokolden sonra şartname çıkarılarak ihaleye çıkıldığı” iddiasında bulundu.

Ömer Adal, “Önce anlaşma yapılıp sonra ihaleye çıkıldı. Bu hem hukuka aykırıdır hem de yönetim zihniyeti açısından yanlıştır” dedi.

DENKTAŞ

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş da, hükümetten ve şirket yönetim kurulundan beklentisinin, böyle bir dava dosyalanması kabul edildiğine göre, dava sonucunu beklemeleri olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“Teklif verme süresinin dolmasının hemen ardından oturup protokol imzalayarak hayata geçirirlerse iddia ettiğimiz gibi meşveretleşmenin ispatını da yapmış olacaklar ki bu başlı başına bir suçtur.

Hem birer birer Bakanlar Kurulu üyeleri, hem KTHY Yönetim Kurulu üyeleri, hem üç ortağı olan Ada Havacılık LTD’in Vakıflar, Kooperatif ve İnkişaf Sandığı’nın yöneticileri kendilerini sorumlu olarak bulacaklardır. Bu sorumluluk, her birine ne kadar tazminat doğurur günün sonunda o, esas davanın görüşülmesi sonrasında ortaya çıkar ama bundan kendilerini kurtarmaları mümkün olmaz. Akıllarında olanı hiç değilse karar verme aşamasında, yarına kadar beklemeleri ve davanın neticesine göre hareket etmeleri biraz suçlarını, sorumluluklarını hafifletir.”

Denktaş, yapılanın Kıbrıs Türk halkına haksızlık olduğu görüşünü savunarak, “KTHY’nin zor durumda olduğunu ancak bunun dün ortaya çıkmadığını, kurtarılması için eylem planları olduğunu ve üç aydır çağrı yaptıklarını ancak dikkate alınmadığını” anlattı.

Meclis’te bugün KTHY konusunda yaptıkları toplantıda süre uzatılması yönündeki taleplerinin de kabul görmediğini anımsatan Denktaş, dün sabahtan beri uğraştıklarını, 24 saatte ancak bir dava dosyasını tamamlayabildiklerini örnek göstererek şirket devralmak için tanınan 72 saatlik bir sürenin yetersiz olduğunu savundu.

Denktaş, bu akşam alınacak bir kararı ise “art niyetin ispatı” olarak değerlendirdi.

DP Genel Başkanı Denktaş, personelin durumuyla ilgili bir soruya karşılık ise, hazırlanan şartnamede buna yönelik bazı unsurlar bulunduğu, ancak ellerindeki bulguların, “borcun yine KTHY’nin olacağı ve bir süre sonra da üst kademeden başlayarak tüm çalışanların kendilerini kapıda bulacağı yönünde olduğu” iddiasında bulundu.

“KTHY’LE SÖZLEŞME İMZALAYAN ŞİRKETLER...”

Yeniden söz alan avukat Ömer Adal, KTHY’yle sözleşme imzalayan ve şirket için charter seferler düzenleyen “Fame Operations Malta LTD” diye bir şirket bulunduğunu ve bu sözleşme çerçevesinde 3 yıllık süre içinde KTHY’nin üzerine 30 milyon Euro’luk sorumluluk yüklendiğini kaydederek, bu tip şirketlerin akıbetiyle ilgili olarak da şartnamede açıklık bulunmadığını ileri sürdü ve bu şirketlerin endişe içinde olduğunu savundu.

Adal, söz konusu şirketin bugün kendisi vasıtasıyla KTHY’ye, Başbakanlığa ve ilgili bakanlığa ihtarname göndererek alacaklarının anlaşmada açıkça belirlenmesini istediklerini belirterek, “Bu şirketlerin sorunları ele alınmadığı takdirde bunların da KTHY aleyhine dava açabilecekleri, uçaklara el koyabilecekleri; kaos yaşanabileceği” görüşünü savundu.

İHALEYE TEK FİRMA KATILDI

Bu arada ihaleye katılım sürecinin dolmasının ardından Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hamza Ersan Saner, açıklama yaptı. Bakan Saner, KTHY ihalesine tek firmanın katıldığını, sonucun ise yarın açıklanacağını bildirdi.

(yeniduzen)


KTHY'YE TEK TALİP!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 14 yıl önce
Bırakalım hamasi destan edebiyatını bir kenara arkadaşlar.KTHY netice itibariyle ticari bir işletmedir ve hangi ticari işletme olursa olsun bunca yıl üst üste zarara ve yardımlarla ayakta durmaya katlanamaz. Sizin kendi işletmeniz olsa her yıl zararını cepten karşılayarak nereye kadar götürebilirsiniz işi? Çalışanlar suçlumudur derseniz"Hayır"derim. "Esas suçlu onları bile bile,oy uğruna oraya sokuşturan siyasilerdir"derim. Sendikanın hiç mi günahı yoktur bu sonuçta?İşletmenin duvara toslayacağını göre göre inadım inad denilir mi?Artık bu aşamada yegane çözüm KTHY'nın THY/AnadoluJet örneği gibi Türk bayraklı bir havayolunun ikinci bir markası olarak operasyonlarına devam etmesidir.Ama bu kadronun tamamı ile zaten kimse kabul etmez.Ona

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
şu an bütün firmalar kthy nin neden batmasını istiyor thy atlas pegasus ve diyerleri nedenmi hepsi tc nin desteyini arkasına almış kthy nin şu an mevcut olan sılotlarını paylaşmak için dünyanın hiçbir ülkesinde milli bayrak taşıyıcısı batırılamaz ozaman devlet devlet olamaz sadece bazı güçlerin kölesi olur köle olmakmı yoksa şereflice ölmek yada batmakmı bir tc vatandaşı ve kthy personeli olarak şerefli kktc barağını ve şerefli ekmek kapım kthy ninherzaman yanında kanımızın son damlasına kadar yanında olacağız 1 yılsonra kktc ve tc üzerinde oyun oynayanlardan elbet bunların hesabı sorulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY babasi olan THYye katilmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu satilmama haberini duyunca, birhafta sonra ucaklara el konulacagi icin is basvurulari yapmaya baslayin pilotlar sezon gecmeden yazin ortasinda heryer bekliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Serdar denktas versin ozaman maaslarimizi Ucaklara el konulacak 15gun icerisinde ozellestirme gerceklistirilmesse ve 25milyon dolar bulunamassa bunun vebalini artik serdar denktasmi odeyecek? KTHY batarsa bizde Serdar denktasa gecmis maaslarimiz icin dava acar ondan aliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY KIBRIS TÜRK HAVA YOLLARI İLELEBEDoperasyonlarına devam edecek ve hiç kimseye ihtiyaç duymayacaktır.Buna tüm kalbimle inanıyor ve destekliyorum. Ölünceye kadar KTHY'li.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu şirketi bırakın birde Sn.SERDAR DENKTAŞ'a da neler yapıyor görelim çünkü birileri sokakta top oynarken o insanlar bu işlerle iştigal ediyorlardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Evet herkes haklı sadece KTHY personeli haksız THY de 130 uçağa 13000 personel çalışıyor matematik yaparsak KTHY deki kıstas uçak başına 10 personel fazla bumu batıyor insanlara zaten herkes baştan silmiş ve peşin hükümlü sadece KIBRIS TÜRKÜ düşmanlığı biraz insanlar aklını başıma almalı ve yazdıklarını düşünmeli bence virgül koymuyorum yazdıklarıma çünkü zaten anlamıyorlar en azından edebiyat bilgim var bile bile yapıyorum yazıklar olsun diyorum sadece

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
zarfta ATLAS var.atlas vazgeçmeden verelim.kthy nin uçakları finas sirketi yarın geri alıyor.allah çalışanlara yardım etsin.şirketi siyasiler batırdı.iş bilmez siyasilere halkın cevabı sandıkta.bir kıbrıslı türk olarak,gerçek anlamda alın teri olanlara teşekkürler.lütfen biraz vicdan sahibi siyasiler demeç vermesin.ESERLERİ ORTADA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Verin KTHY yi Easy Jeti Easy Jet yapan Patrona Stelliosa O kurtarır.Gidin da Baftadır bu işi ancak o temizler:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000