03 Temmuz 2010, Cumartesi 10:19:12

KTHY'DE GENEL GREV KARARI ALINDI

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) özelleştirilmesine ve hükümetin son ekonomik kararlarına karşı çıkan 35 sendika ile sürece destek veren sivil toplum örgütleri, dün yaptıkları değerlendirmede, eylem kararında birleşti.
  • bende TC .im ama kıbrısta yaşıyorum maalesef evet arkadaşakatılıyorum burda evlerin kirası sterlin üzerinden en ucuz ev 250 sterlinden başlıyor oda 1+1 su faturası 9 liralık su kullanıyorsun vergilerle 70 tl fatura ödüyorsun ben her iki devlet yöneticilerini de kınıyorum yazıklar olsun t.c. de kktc de olan sadece halka oluyor
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Oncelikle KKTC deki maas olayini TC HUkumeti yaratti,bilmeyen salliyor yorumlari..TC gonderdi parayi,denetlemedi.KKTC de uretime izin vermedi,Gumrugu kaldirmadi.Ekmek 1.5 TL,gida ucmus,elektrik dunyadaki en pahali elektrik.Kiralar fahis.Burda gelip ahkam kesmek degil.Insanlar hakli KKTC de.Bilip bilmeden yorum yapmayin lutfen...
  • Buna söyleyecek bir şey kalmadı ama ben eskilere söylemediğim temiz bir kelimeyi yeri gelmişken kullanayım. "YUH". Kıbrıslı vatandaşların Yunan pasaportlarından da maaşlarından da tembelliklerinden de herşeyi mahvetmelerinden de çingeneliklerinden de bıktım artık . hayır yani kimse size zorla yardım etmek istemiyor ki ? Peşkeş çekiliyor dediğiniz Kthy THY yardımı kesince ne hale getirdiniz ortada. Ha atlasjet'te illallah desin ondan sonra ne olacak ? Kim kurtaracak sizi ? bu tembelikle bu rahata hazıra alışmışlıkla bırak havayolunu ülke olarak 1 sene dayanamazsınız. Geleceğinizi siz düşünmüyorsunuz düşünenlere de bizi bizimle bırak diyorsunuz. İyi o zaman zorlama yok, bırakın şu Kıbrısı biraz kendine gelsin.
  • Ülke sendikalar tarafından yönetilmekte ve aynı zamanda da batırılmaktadır. Yapılan grevler, sendikal haklar, abartılı zamlar işte KTHY nı bu duruma getirdi. Sendikacılar hala utanmadan grev yapıyor. Biraz olsun milliyetçi olup ülkeyi düşünseydiniz durum çok farklı olacaktı.
  • kardesım sen cok stres yapıyorsun ..relax ol..bızı hazmedemedın mı? soda ıc..ıyı gelır..
  • yeter yahu nedır ya bu..dogru durust yorum yapın ...havacılık sıtesınde nelerden bahsedıyorsunuz...bu kıbrıslılar amma mılletmıs ya..ta uzaklardan yorum yapıyorsunuz..once cuvaldızı kendınıze batırın..begenmıyorsan gelme ...allah allah...
  • arkadaslar biliyormusunuz 2004 de yapilan referandum oncesi kktc hukumetinin birlesmis milletlere kac bin sahte kualifiye eleman oldugunun soylemistir ve kayita gecmistirki guney ile gengeli bir ortaklik olsun... yani adada olmayan kualifiye var gosterdiler adamlar TEMBEL her shey BM raporunda kayitlidir
  • Hükümetin emeklilerin yüzde 10 una getirdiği vergi 24 ile 100 lira falan..Maa 3-4 bin lira. Ama emekli derneği başkanı "ölümse ölüm" diyip meydanlara koşuyor.El insaf..Sendikalar ise KTHY yi batırdıkları yetmiyormuş gibi şimdi de memleketi alt üst etmeye girişiyorlar. Durum karanlıktır. Bunun sonu b...tur.Tek demokratik çözüm CTP ile UBP nin hükümet kurup, bütün asalaklıkları, taş devri yönetim modelini tümden ortadan kaldırmaktır. Yoksa duvara toslamış devleti sürdürme olanağı yoktur. Seçim falan sendikaları kesmez. Bu da becerilmezse onlarca bakanlığın yüzlerce genel müdürü, müsteşarı, müşavirine maaş yetmez. Bir iri kasaba büyüklüğündeki adada onbinlerce bürokrat market, cafe, casino ve piknik yerlerini doldurmaktadır. Atlasjetin sonu
  • O zaman kendi yağınla kavrulmaya , AB'den söz verilen yardımları beklemeye , ülkende referandum zamanı AB den gelen paraları görmezden gelmeye , Rum kesiminin referandumuna bel bağlamayı , İsrail'in güvenliği adına ülkende ABD askeri üs açılmasına göz yummaya devam edeceksin.Bu arada , sakın ola ki Türkiye'den tek kuruş beklemeyeceksin.Bakalım o zaman13.maaş mı alacaksın yoksa sosyal konut adı altında villalarda mı oturacaksın?

35 sendika ve aralarında emekli örgütlerinin de bulunduğu sivil toplum örgütleri, hükümete karşı ilk eylem olarak pazartesi genel grev ve miting kararı aldı. 
  
Sendikal Platform adıyla 07.30-14.00 saatleri arasında yarım gün yapılacak genel grev çerçevesinde, meclis önünde miting de düzenlenecek. 
  
Sendika ve sivil toplum örgütlerinin katılımıyla KTOEÖS binasında yapılan toplantıda alınan kararlar açıklandı. 
  
Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, 35 sendika ve Emekliler Eşgüdüm Komitesi’nin, toplantıda, UBP azınlık hükümetini “yetkisiz ilan ettiğini” söyledi. 
  
Bıçaklı, “yanlış kararları geri çekme çağrısına olumsuz yanıt veren ve aldığı talimatları ısrarla uygulamaya koyan UBP hükümeti ile talimatı veren Türkiye hükümetine karşı” ilk eylem olarak pazartesi günü 07.30-14.00 saatleri arasında yarım günlük uygarı grevi ve miting yapılacağını açıkladı. 
  
Bıçaklı, süresiz genel grevin de gündemde olduğunu, bu konuda dün bildirimde bulunduklarını söyledi. 
  
Çalışma barışının bozulmasının sorumlusunun hükümet olduğunu söyleyen Bıçaklı, Türkiye hükümeti ile 5 Ocak 2010 tarihinde imzalanan işbirliği protokolünde bugün uygulamaya konulan tüm konuların tarihleriyle yer aldığını, protokolün Resmi Gazete’de yayımlandığını, o protokolün altında Başbakan olarak bugünkü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun imzası bulunduğunu anlattı. 
  
26 milletvekiline çağrı

Bıçaklı, Hüseyin Angolemli’nin milletvekilliğinin resmiyet kazanmasıyla birlikte muhalefet ve bağımsız milletvekili sayısının 26’ya yükseleceğine işaret ederek, “azınlık hükümetine destek olmayın” çağrısında bulundu. Bıçaklı, muhalefetin destek vermemesi halinde hükümetin 24 milletvekili ile ilgili yasaları geçiremeyeceğine dikkat çekti. 
   “Gerekirse kararlar geri çekilene kadar 26 milletvekili meclise girmeyerek dışarıda halkın ve çalışanların yanında olsun” diyen Bıçaklı, milletvekillerini pazartesi yapılacak mitinge de katılmaya çağırdı.

Toplantı öncesi ne dediler?

KTOEÖS Başkanı Adnan Eraslan “zor günlere geldik” diye başladığı konuşmasında, siyasilerin halka yalan söylediğini, İrsen Küçük hükümetinin emekçilere dayatma yaptığını söyledi. Eraslan, baskıya karşı ortak mücadelenin kaçınılmaz olduğunu ifade ederek, KTHY konusunda yapılanların bir benzerinin yapılmak istendiğinin iddia etti.
  
Eraslan, Başbakan Küçük’ün halka ve örgütlere “hodri meydan” çektiğini, bu bağlamda hükümete ciddi bir ders verilmesi gerektiğini kaydetti. Başbakan Küçük’ün “tek eve 42 bin TL giriyor” gibi “yanıltıcı açıklamalar” yaparak sanki yapılanların bu düzeydeki maaşlara yapılıyormuş izlenimi vermeye çalıştığını anlatan Eraslan, kamu dışındaki insanlardan destek almaya çalıştıklarını söyledi.
  
Küçük’ün açıklamalarının doğru olmadığının ortaya çıktığını belirten Eraslan, mücadelede birlik çağrısı yaptı.

Bıçaklı: Olanların sorumlusu biz olmayacağız

Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen) Genel Başkanı Arslan Bıçaklı da, sendikalar olarak sürecin bu noktaya geleceğini bildiklerini, gelinen aşamada hükümetin yalan söylediğinin ortaya çıktığını kaydetti.
  
Bıçaklı, KTHY’yi siyasilerin batırdığını, buna rağmen Başbakan Küçük’ün kurumun batırılmasının suçunu Hava-Sen’e yüklemesinin kabul edilemeyeceğini söyledi. Bıçaklı, hükümetin azınlık ve yetkisiz olduğunu, çoğunluğu temsil etmediğini belirterek, Başbakan İrsen Küçük’ü halktan özür dileyerek istifa etmeye çağırdı.
  
Yalan söyleyerek, insanları kandırarak bir yerlere varmanın mümkün olmadığını kaydeden Bıçaklı, ülkenin 24 milletvekiline sahip azınlık hükümetine kalmadığını söyledi. Bıçaklı, sendikaların çalışma barışının bugünden sonra bozulacağı yönündeki açıklamalarının dikkate alınmamasını eleştirerek, hükümetin çalışma barışının bozulmasının anlamını bilmediğini savundu. Bıçaklı, çalışma barışının bozulmasının ne anlama geldiğinin yakında görüleceğini ancak bunun sorumlusunun sendikalar değil hükümet olduğunun herkesçe iyi anlaşılması gerektiğini belirtti.

Seyis: Emekli ikramiyesi ve kıdem tazminatlarına da vergi gelecek

Devrimci İşçi Sendikaları Federasyonu (Dev-İş) Genel Başkanı Mehmet Seyis de, yaşananların 1980’lerin ortasından başlatılan Kıbrıs Türk toplumunun imha edilmesi sürecinin devamı olduğunu ileri sürdü.
  
Seyis, hükümeti sermayenin temsilcisi olarak itham ederek, bakanların sürekli İngiltere’yi örnek verdiğini ancak o ülkenin hapishanelerinin vergi kaçıranlarda dolu olduğunu; Kuzey Kıbrıs’ta ise vergi kaçıranların ödüllendirildiğini söyledi.
  
“İngiltere’de ancak yurt dışına kaçarak vergi borcundan kurtulmak mümkün” diyen Seyis, Kuzey Kıbrıs’ta ise işverenlerin belediye işçisinden bile daha az vergi verdiğini kaydetti.
  
Seyis, açıklanan önlemlerin yıkım paketinin sadece bir parçası olduğunu, ellerine ulaşın bilgilere göre emeklilik ikramiyesi ve kıdem tazminatları ödemelerinde yüzde 40’lara varan kesintilerin söz konusu olduğunu belirterek, bu konuda kimsenin bu noktadan sona “haberim yok” diyemeyeceğini söyledi.
  
Yapılanların tümünün “Kıbrıs Türkleri kendi kendini yönetemez” hedefini gerçekleştirmeye dönük olduğunu iddia eden Seyis, Kıbrıslı Türklerin buna gerekli cevabı vermesinin kaçınılmaz olduğunu kaydetti.

Tolga: Emeklilerin yüzde 70’inden vergi alacaklar

Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi adına konuşan Mustafa Tolga ise, ortak sorunun çözümü amacıyla sivil toplum örgütleriyle sendikaların bir arada olmasının sevindirici olduğunu söyledi.
  
Tolga, 11 yıl sendikacılıktan sonra 15 yıl üst düzey bürokrat olarak görev yapan emekli biri olarak kazanılmış hakların sonuna kadar savunulması gerektiğinin bilincinde olduğunu kaydetti.
  
Ülkede temel ilkenin “kazanılmış haklara dokundurtmayız” ilkesi olduğunu ve sendikaların bunu ısrarla savunduğunu anlatan Tolga, ilgili tasarının yasalaşması halinde emeklilerin yüzde 70’inden vergi kesintisi yapılacağını iddia etti.
  
Tolga, hükümetin sürekli “İngiltere’de kraliçenin bile maaşında indirim yapıldığı” örneğini verdiğini anlatarak, “Merak edip baktım, Prens Charles’ın indirimli maaşı üç ay için 1.6 milyon sterlin” dedi.
  
Karşılaştırmanın nasıl yapıldığını merak ettiğini anlatan Mustafa Tolga, yapılacak karşılaştırmanın devletin en üstünde olanlarla İngiliz kraliyet ailesinin karşılaştırması olması gerektiğini belirtti. Tolga, devletin en üstündekilerde yapılan maaş indirimi konusunda hiçbir bilgiye ulaşılamamasını da eleştirdi.
  
Tolga, Emekli Dernekleri Eşgüdüm Komitesi olarak toplantıda alınacak tüm eylem kararlarına sonuna kadar uyacaklarını söyleri.

Latifoğlu: “Sonun başlangıcı” yaşanıyor

Hür İşçi Sendikaları Federasyonu (Hür-İş) Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, KTHY’nin sendika tarafından batırıldığını açıklayan Başbakan Küçük’ü dinlerken ürperdiğini, çünkü gerçeklerin bu kadar çarptırılmasını kabul edemeyeceklerini söyledi.
  
Latifoğlu, yaşananları “Sonun başlangıcı” olarak değerlendirdiklerini ve sendikaların buna “dur” demede kararlı olacaklarına inandığını kaydetti.

(Kıbrıs Gazetesi)

KTHY'DE GENEL GREV KARARI ALINDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 14 yıl önce
bende TC .im ama kıbrısta yaşıyorum maalesef evet arkadaşakatılıyorum burda evlerin kirası sterlin üzerinden en ucuz ev 250 sterlinden başlıyor oda 1+1 su faturası 9 liralık su kullanıyorsun vergilerle 70 tl fatura ödüyorsun ben her iki devlet yöneticilerini de kınıyorum yazıklar olsun t.c. de kktc de olan sadece halka oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Oncelikle KKTC deki maas olayini TC HUkumeti yaratti,bilmeyen salliyor yorumlari..TC gonderdi parayi,denetlemedi.KKTC de uretime izin vermedi,Gumrugu kaldirmadi.Ekmek 1.5 TL,gida ucmus,elektrik dunyadaki en pahali elektrik.Kiralar fahis.Burda gelip ahkam kesmek degil.Insanlar hakli KKTC de.Bilip bilmeden yorum yapmayin lutfen...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Buna söyleyecek bir şey kalmadı ama ben eskilere söylemediğim temiz bir kelimeyi yeri gelmişken kullanayım. "YUH". Kıbrıslı vatandaşların Yunan pasaportlarından da maaşlarından da tembelliklerinden de herşeyi mahvetmelerinden de çingeneliklerinden de bıktım artık . hayır yani kimse size zorla yardım etmek istemiyor ki ? Peşkeş çekiliyor dediğiniz Kthy THY yardımı kesince ne hale getirdiniz ortada. Ha atlasjet'te illallah desin ondan sonra ne olacak ? Kim kurtaracak sizi ? bu tembelikle bu rahata hazıra alışmışlıkla bırak havayolunu ülke olarak 1 sene dayanamazsınız. Geleceğinizi siz düşünmüyorsunuz düşünenlere de bizi bizimle bırak diyorsunuz. İyi o zaman zorlama yok, bırakın şu Kıbrısı biraz kendine gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ülke sendikalar tarafından yönetilmekte ve aynı zamanda da batırılmaktadır. Yapılan grevler, sendikal haklar, abartılı zamlar işte KTHY nı bu duruma getirdi. Sendikacılar hala utanmadan grev yapıyor. Biraz olsun milliyetçi olup ülkeyi düşünseydiniz durum çok farklı olacaktı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
kardesım sen cok stres yapıyorsun ..relax ol..bızı hazmedemedın mı? soda ıc..ıyı gelır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yeter yahu nedır ya bu..dogru durust yorum yapın ...havacılık sıtesınde nelerden bahsedıyorsunuz...bu kıbrıslılar amma mılletmıs ya..ta uzaklardan yorum yapıyorsunuz..once cuvaldızı kendınıze batırın..begenmıyorsan gelme ...allah allah...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
arkadaslar biliyormusunuz 2004 de yapilan referandum oncesi kktc hukumetinin birlesmis milletlere kac bin sahte kualifiye eleman oldugunun soylemistir ve kayita gecmistirki guney ile gengeli bir ortaklik olsun... yani adada olmayan kualifiye var gosterdiler adamlar TEMBEL her shey BM raporunda kayitlidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Hükümetin emeklilerin yüzde 10 una getirdiği vergi 24 ile 100 lira falan..Maa 3-4 bin lira. Ama emekli derneği başkanı "ölümse ölüm" diyip meydanlara koşuyor.El insaf..Sendikalar ise KTHY yi batırdıkları yetmiyormuş gibi şimdi de memleketi alt üst etmeye girişiyorlar. Durum karanlıktır. Bunun sonu b...tur.Tek demokratik çözüm CTP ile UBP nin hükümet kurup, bütün asalaklıkları, taş devri yönetim modelini tümden ortadan kaldırmaktır. Yoksa duvara toslamış devleti sürdürme olanağı yoktur. Seçim falan sendikaları kesmez. Bu da becerilmezse onlarca bakanlığın yüzlerce genel müdürü, müsteşarı, müşavirine maaş yetmez. Bir iri kasaba büyüklüğündeki adada onbinlerce bürokrat market, cafe, casino ve piknik yerlerini doldurmaktadır. Atlasjetin sonu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
O zaman kendi yağınla kavrulmaya , AB'den söz verilen yardımları beklemeye , ülkende referandum zamanı AB den gelen paraları görmezden gelmeye , Rum kesiminin referandumuna bel bağlamayı , İsrail'in güvenliği adına ülkende ABD askeri üs açılmasına göz yummaya devam edeceksin.Bu arada , sakın ola ki Türkiye'den tek kuruş beklemeyeceksin.Bakalım o zaman13.maaş mı alacaksın yoksa sosyal konut adı altında villalarda mı oturacaksın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000