26 Mayıs 2010, Çarşamba 08:59:39

KTHY yolcuları isyan etti!

KTHY’nin, İngiltere-Ercan seferini yapacak olan uçağındaki teknik arıza, 13 saatlik rötarı da beraberinde getirdi.
  • 1958 e 30 sene daha ekle 1988 olur. çok yüksekten atmissin. Hatirlatirim ki THY 737-400 ler 1990 da geldi. 1958 de THY de FokkerF27, DC3 ve VISCOUNT vardi.?????
  • yoksa diyorsun ki BEKO yla mı uçalım.1958 den kalma uçakla.13 saat deği 15 saat rotara dayanırım o uçak ile uçacaksam.
  • ne cebelleşiyorsun 13 saat rötarla...git bin pegaus a!!
  • Ya su Kuzey kibrista Petrol arastirmalari baslasin ki 321 ve 738 Pilotlarinin maaslari ödensin, baska türlü olmuyor.?????????? Anavatan yavruvatanin borçlarini ödeyemez oldu.
  • yolcuya uçakta arıza var denilip yatıştırılmaya çalışıldı. zaten pilotlarda tepki koymazsa maaş alamıyoruz.evet maaşlar yatmadı diye onlar da haklı olarak kurallar içerisinde bir nevi eylem yaptı.ben de bir çalışan olarak katılıyorum. yani batacaksa batsın diyecek haldeyiz. nisan maaşlarını alamadık daha.sizce mayıs maaşlarını alabilirmiyiz? nasıl? dilediğim günün sonunda adam gibi biri alır burayı da(en az %51) artık insan gibi yaşamaya başlarık.siyasilere kaldıysak allaha kaldık!!!
  • teknisyen demiş ki "biz birşey yapmadık,onlar yapıyor"onlar kim:pilotlar.sen istediğin kadar bakım yap "onlar" uçmazsa senin bakımın hiçbir anlamı yok.yani onların uçması senin maaşını almanı sağlıyor.unutma ki piyasada "senden" çok var ;ama pilot YOK.sen istediğin kadar bakımını yap pilot yoksa sana da ihtiyaç yok.dikkatli ol KONURSUN KAPININ ÖNÜNE ona göre.işini yap FETVAZLIK YAPMA.
  • Kaptanlar uçmaz. Personeli çalışmaz. Dünya kadar borç. Her sene aynı muhabbet. Padişahlık gibi bir sendika. Neden hala bu şirketi yaşatmak için uğraşıyorsunuz ? Tasfiye edin. 2 gün sonra temizlenmiş bir personel adam gibi yöneticiler ile tekrar açın. Olmuyor işte OL MU YOR...
  • Teknikten arıza veya başka bir sebeple yaşanmış bir gecikme yok. Kaptanlar maaş alamadıkları için uçmuyorlar ve duty time kozlarını oynuyorlar. Durum bu. Kaptanlarımız her zaman olduğu gibi en çok parayı aldıkları için maaş ödenmemesine bağlı en çok sesi onlar çıkarıyor. Maksat düzen devam etsin, maaşlar yatsın, güzel adada yaşam sürsün. Şirket nasıl giderse gitsin
  • Pilotların sebeb olduğu vede yasal olan çalışma saatlerinin geçtiği için geçikmenin yaşandığı doğrudur.Buradada Pilotlarlar ve çalışan ekip haklıdır.Onlar yorgun olursa vede uçarlarsa SHGM tarafından lisansları alınır vede birdaha uçamazlar.Allah korusun dahada kötüsü dikkat eksikliğinden dolayı kaza bile olabilir.Doğrusu budur.Şirket parasını versin çalışanlarının herkez görevini yapsın.Teker teker istifa ediyor uçan pilotlar.SHGM kurallarına göre uçak başına ortalama 5 pilot düşer.Bu sayının altına düşerse pilot sayısı SHGM yasal olarak uçuşları durdurur.Bu sayı malesef sınıra dayanmıştır.bu şirketten dahada pilot ayrılırsa uçuşları isteselerde paralarını yatırsalarda insanların herşey süt liman olsada yapamalar.Beceriksiz yönetimin Dikka
  • Bu işin içinde KTHY de pilotlar maaşlarını alamadıkları için vede haklı olarak uçuşa gitmemeleridir.KTHY uçacak ekibi bile artık zor buluyor.Bu sene KTHY de rekor sayıda pilot istifa etti.Yaz sonuna heralde hepsi kaçar.Sonuçta Türkiyeden hepsine çok daha fazla paraya teklif var.Birdahada buraya bu şartları gören pilot camiası gelmeyeceği için pilotsuz kalır.Şu andada uçuş kabul eden pilotların sayısada belli olduğu için aynı ekibin dinlenmesi ve baştan uçuşa gitme saatlerininde sivil havacılık kurallarına göre dinlendikten sonra gitme zorunluluğu olduğu için şirket dün kitlenmiştir.Burada Pilotların ne yazıkki suçu günahı yok Ekibini kaybetmeye doğru giden bir yönetimin suçu vardır. Dünyada para almadan uçan tek Pilotladır KTHY dekiler.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) dün Stansted-Gaziantep-Ercan seferini yapacak olan Boing 737-800 tipi uçağında meydana gelen teknik arıza, 13 saatlik rötarı da beraberinde getirdi.
  
Kıbrıs’a gelmek için İngiltere’de havaalanında bekleyen yolcular ve onları Ercan Devlet Havaalanı’nda bekleyen yolcu yakınları, yaşanan rötar nedeniyle tepkilerini dile getirdiler ve kendilerine zamanında açıklama yapmayan KTHY yetkililerine ateş püskürdü.
  
İngiltere’de eğitim gören ve dün 13 saat rötarın yaşandığı uçağın yolcuları arasında bulunan Selçin Zekai’nin KKTC’de yaşayan ailesi, çocuklarının dönüş yolunda yaşadığı çileye isyan ederek, “İngiltere saatiyle gündüz 11.00’de kalkması gereken uçak, gece saat 00.30’da hareket edecek. Çocuğumuzun uçağının akıbeti hakkında bilgi alabilmek için aramadığımız yer kalmadı. Ulaştığımız tüm yetkililer rötarı doğruladı fakat saat konusunda kesin bir bilgi vermedi” iddiasında bulundu.
  
KTHY’nin Ercan Devlet Havaalanı’ndaki yetkilisi, İngiltere’den gelecek uçaktaki rötarı doğruladı ve “Stansted-Gaziantep-Ercan seferini yapacak olan Boing 737-800 tipi uçağımızda teknik bir arıza meydana geldi. Yolcuları KKTC’ye getirmesi için İngiltere’ye gönderdiğimiz Airbus 321 tipi uçağın uçuş ekibinin, Sivil Havacılık kuralları gereği dinlenme süresini beklemek zorundaydık. Yaşanan gecikme bu yüzden oldu” açıklamasında bulundu. (Kıbrıs Gazetesi)
 

KTHY yolcuları isyan etti!

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
1958 e 30 sene daha ekle 1988 olur. çok yüksekten atmissin. Hatirlatirim ki THY 737-400 ler 1990 da geldi. 1958 de THY de FokkerF27, DC3 ve VISCOUNT vardi.?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yoksa diyorsun ki BEKO yla mı uçalım.1958 den kalma uçakla.13 saat deği 15 saat rotara dayanırım o uçak ile uçacaksam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
ne cebelleşiyorsun 13 saat rötarla...git bin pegaus a!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ya su Kuzey kibrista Petrol arastirmalari baslasin ki 321 ve 738 Pilotlarinin maaslari ödensin, baska türlü olmuyor.?????????? Anavatan yavruvatanin borçlarini ödeyemez oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
yolcuya uçakta arıza var denilip yatıştırılmaya çalışıldı. zaten pilotlarda tepki koymazsa maaş alamıyoruz.evet maaşlar yatmadı diye onlar da haklı olarak kurallar içerisinde bir nevi eylem yaptı.ben de bir çalışan olarak katılıyorum. yani batacaksa batsın diyecek haldeyiz. nisan maaşlarını alamadık daha.sizce mayıs maaşlarını alabilirmiyiz? nasıl? dilediğim günün sonunda adam gibi biri alır burayı da(en az %51) artık insan gibi yaşamaya başlarık.siyasilere kaldıysak allaha kaldık!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
teknisyen demiş ki "biz birşey yapmadık,onlar yapıyor"onlar kim:pilotlar.sen istediğin kadar bakım yap "onlar" uçmazsa senin bakımın hiçbir anlamı yok.yani onların uçması senin maaşını almanı sağlıyor.unutma ki piyasada "senden" çok var ;ama pilot YOK.sen istediğin kadar bakımını yap pilot yoksa sana da ihtiyaç yok.dikkatli ol KONURSUN KAPININ ÖNÜNE ona göre.işini yap FETVAZLIK YAPMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Kaptanlar uçmaz. Personeli çalışmaz. Dünya kadar borç. Her sene aynı muhabbet. Padişahlık gibi bir sendika. Neden hala bu şirketi yaşatmak için uğraşıyorsunuz ? Tasfiye edin. 2 gün sonra temizlenmiş bir personel adam gibi yöneticiler ile tekrar açın. Olmuyor işte OL MU YOR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Teknikten arıza veya başka bir sebeple yaşanmış bir gecikme yok. Kaptanlar maaş alamadıkları için uçmuyorlar ve duty time kozlarını oynuyorlar. Durum bu. Kaptanlarımız her zaman olduğu gibi en çok parayı aldıkları için maaş ödenmemesine bağlı en çok sesi onlar çıkarıyor. Maksat düzen devam etsin, maaşlar yatsın, güzel adada yaşam sürsün. Şirket nasıl giderse gitsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Pilotların sebeb olduğu vede yasal olan çalışma saatlerinin geçtiği için geçikmenin yaşandığı doğrudur.Buradada Pilotlarlar ve çalışan ekip haklıdır.Onlar yorgun olursa vede uçarlarsa SHGM tarafından lisansları alınır vede birdaha uçamazlar.Allah korusun dahada kötüsü dikkat eksikliğinden dolayı kaza bile olabilir.Doğrusu budur.Şirket parasını versin çalışanlarının herkez görevini yapsın.Teker teker istifa ediyor uçan pilotlar.SHGM kurallarına göre uçak başına ortalama 5 pilot düşer.Bu sayının altına düşerse pilot sayısı SHGM yasal olarak uçuşları durdurur.Bu sayı malesef sınıra dayanmıştır.bu şirketten dahada pilot ayrılırsa uçuşları isteselerde paralarını yatırsalarda insanların herşey süt liman olsada yapamalar.Beceriksiz yönetimin Dikka

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu işin içinde KTHY de pilotlar maaşlarını alamadıkları için vede haklı olarak uçuşa gitmemeleridir.KTHY uçacak ekibi bile artık zor buluyor.Bu sene KTHY de rekor sayıda pilot istifa etti.Yaz sonuna heralde hepsi kaçar.Sonuçta Türkiyeden hepsine çok daha fazla paraya teklif var.Birdahada buraya bu şartları gören pilot camiası gelmeyeceği için pilotsuz kalır.Şu andada uçuş kabul eden pilotların sayısada belli olduğu için aynı ekibin dinlenmesi ve baştan uçuşa gitme saatlerininde sivil havacılık kurallarına göre dinlendikten sonra gitme zorunluluğu olduğu için şirket dün kitlenmiştir.Burada Pilotların ne yazıkki suçu günahı yok Ekibini kaybetmeye doğru giden bir yönetimin suçu vardır. Dünyada para almadan uçan tek Pilotladır KTHY dekiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000