08 Nisan 2011, Cuma 08:36:28

KTHY MAĞDURLARI AYAKLANDI!

KKTC hükümeti tarafından geçen yıl faaliyeti durdurulan Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) yerine kurulan yeni havayolu KKHY’nin “Eylül ayında uçacağı yönündeki” söylentiler, İngiltere’deki bilet mağdurlarını ayağa kaldırdı.
  • ben yorumumu laftan anlayan türkiyedeki kardeşlerimiz için yapmıştım senin gibi art niyetliler için değil ayrıca bende türkiye kökenliyim ve yorumumu sendikayı değil kthy'nin emektar personelini ve kktc'nin güzel insanlarını savunmak için yazdım .anlayana !!!
  • Kibrista egitim sendikalari din ogretilmesin Turkiye defolsun diye eylem yapar, isci sendikalari Rumlarin kulu kolesi olmak istiyoruz diye gavur bayragi acar. Kapatin bu sendikalari, demokratik hak boyle aranmaz bu resmen namussuzluk.
  • Kıbrıslımısın bilmiyorum ama KTHY 1974 de Türkiye nin önderliğinde kuruldu. Amaç sizlere havayolu ile dış dünyaya baglamanın yanısıra uçağınızı üzerindeki CYPRUS TURKISH yazısı ile dış dünyaya böyle bir devletin oldugunu kabul ettirmek ve adını duyurmak idi. Ancak Kıbrısdak 600 KTHY çalışanı sürekli sendika ile bir olup bu iyi niyetı suıstımal etti. Insan nasıl olurda kendi işyerinin kapatmak için sabote eder ? 5 uçaklı şirkette nasıl olurda Kıbrıs merkez ofısınde 600 kişi çalısır ? Bu ınsanlar sürekli sendikalar ile ayaklanıp Türkiye aleyhıne mıtıngler yaptılar, yaptılar ve yaptılar taaaki kendi şirketlerini batırana kadar ? AF BUYURUN AMA BUNA NE DERLER BİLİRMİSİNİZ ? YEMEK YEDİĞİNİZ KABA PİSLEMEKTİR... Şimdiz sizlere müstehak bu,az bile!
  • 3 - 5 tane zavallı kendini rum sanan vatandaş kalkıyorTürkiye Cumhuriyeti büyükelçiliğine rum bayrağı asıyor. (Onlar o bayrağı Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı zannediyor). Zannediyormusunuz ki TC bunun altında kalacaktır ? O üç beş tane zavallının hakkından gelmek o kadar kolay ki ? Ama rum yanlıları için uğraşmaya değmez. Bunları yaparken sonuçlarına da katlanacağınızı unutmayın. Sözüm sadece 3 - 5 sendika yanlısı zavallıya.
  • Kapatın o zaman havalimanlarınızı. Ercan kapansın.. Çokta tınn. Ercan Türkiye'ye kapanır Larnaka tüm DÜNYA'ya açılır :)) Çokta tın... !! Sizin o rum bayrağı diye tabir ettiğiniz bayrak KIBRIS CUMHURİYETİ bayrağıdır. O cumhuriyet iki toplumun ortak cumhuriyetidir. Resmi dili Türkçe, İngilizce ve Rumcadır. O pasaporta sahip olmak benim en doğal hakkımdır. Türkiye tanımıyor olabilir ama tüm DÜNYA tanıyor. O bayrağı da çizen bizden biriydi yani Rum değildi.
  • Gardasciklarim, ne gavga ederiniz oracikta KTHY icin. Degmez. Artik gecmisin altina bir cizgi cizip hayatiniza devam etmeye calisin. Eminim cok daha mutlu olacaksiniz. KTHY game is over. Finished! Bu ciftligin gancellicigi kapandi artik. Yenisi de Disneyland......
  • Kıbrısın en üyük sorunu Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından resmi olarak tanınmamasıdır net olarak. Türkiye bunun için çok uğraştı hala uğraşıyor devam edecektir. Bir sürü ingiltere de yaşayan kıbrıslı işadamı var çok varlıklı kişiler neden bir araya gelmiyorlar bir şirket kursunlar ve havaolu işine girsinler.. Kktc havayolları , kıbrıslı siyasiler, bürokratlar, sendikalar ve diğer kan emiciler tarafından içi boşaltıldı en sonunda dibin dibin oldu ve battı bu kadar yemeğe başarısız yönetime hangi şirket olsa batar.. Şimdi ne olacak yine aynı hatalar tekrarlanırsa yine facia olur.. Adam gibi adım atıp sağlam şekilde oluşturmak lazım şirketi yine sevmediğiniz Türkiye size destek olacaktır, elinizden tutacaktır..
  • yorumlarınızı lütfen tüm kktc halkı için yapmayın türkiyede ,türkiyenin bütünlüğünü bozmak isteyen milyonlarca kişi var kktc'de 100'ü geçmez > devletini ve anavatanını seven yüzbinlerce insan'a çok ayıp ediyorsunuz !!!
  • KTHY çalışanlarını suçlarken sadece Kthy Kıbrıs çalışanları suçlayın. İstanbul çalışanları olarak bizler ne eylem yaptık ne sendıkaya gıttık. Ne de konsolosluk önünde eylem yaptık. Hatta Türk bayragına sizin gibi yumurta atmadık. Türkiye ye küfür de etmedik. Hass... pankartı hele hiç açmadık ! Türkiye Defol dıye pankartta acmadık. Elimize rum bayragı değil hep Türk bayragı aldık. Öyle yüksek dolgun ücrete hele hiç çalışmadık. En son ki ücretler 1200-1700 TL arası idi ! SİZ KIBRISLILARA HER SEY MÜSTEHAK... YENI KIBRIS HAVAYOLUNUN KURULMAMASI SIZLER VE BIZLER ICIN DAHA HAYIRLIDIR... SİZLER SENDIKALARIN PEŞİNE DÜŞTÜKCE DAHA COK REZİL OLURSUNUZ ! ! ! DAHA ÇOK İŞYERLERİNİZ KAPANIR...
  • İşiniz zor, uçmanız daha zor. Sendika ile uğraşmanız çooook daha zor... Bu sevdadan vazgeçin...

KTHY’nin biletlerini satan acenteler ve binlere varan yolcular KKTC Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’den açıklama bekliyor. Mağdurlar, Saner’e seslenerek yeni havayolu firması ile ilgili “doğru bilgi” talebinde bulundular.
  
İngiltere’de KTHY’nin biletlerini satan, Diplomat Travel adına Özkul Beyzade, Tulip Travel adına Kadri Sökmen, Alternative Travel adına Murat Yüksel, İstanbul Travel adına Murat Eser, Ayşen Travel adına Ayşen İsa ve Happy Days Travel adına Faik İzzet birlikte kaleme aldıkları “Açık Mektup”ta KKTC'li Bakan Saner’in, tatil sezonu öncesi uçacağı açıklanan Kuzey Kıbrıs Havayolları hakkında mağdurların aydınlatılmasını istediler.

"MAYIS'A BİLE RAZIYDIK"

Seyahat acentelerinin kaleme aldıkları açık mektupta şöyle deniliyor:
  
“Sayın Bakan size bu mektubu İngiltere’deki Türk acenteleri ve KTHY mağdurları adına yazıyoruz. Hatırlayacağınız üzere ilki geçen yıl eylül, ikincisi ekim ayı sonunda ve son olarak 21 Mart 2011 Pazartesi olmak üzere sizler bizleri KKTC’ye çağırarak bizzat sizinle görüşmemizi istediniz. Biz de isteğinize üç defa uyduk. 21 marttaki toplantımızda siz, firmanın uçuşa hazır olduğunu belirterek, ‘Mart ayı sonunda Londra’ya geleceğiz, uçağı tanıtacağız ve seferlere 15 nisanda mı, 30 nisanda mı başlayalım sizlerle bunu kararlaştırmalıyız’ dediniz.
  
Biz acenteler olarak bu kadar kısa sürede KKHY’nin uçabileceği konusunda kuşkuluyduk ama mayıs ayında başlamasına da razıydık. Çünkü KTHY bileti sattığımız ve sayıları binlerle ifade edilen mağdurlara durumu izah etmekte zorlanıyoruz. İstanbul üzerinden her gün sefer düzenleneceğini bizzat söylediniz ve biz buna inandık.  Londra’ya döndükten sonra tüm mağdurlara bu durumu bildirip, uçabilecekleri şekilde listelerimizi hazırladık.
  
Sayın Bakanın Londra’ya gelmesi için gerekli hazırlıkları yaptık. Şimdi Kıbrıs basınından ve medyadan duyduğumuz kadarıyla eylül ayından önce uçuş gerçekleşmeyecek.
  
Biz bu durumu, tatil planını yapmış olan sayıları binlerle ifade edilen KTHY mağduru yolculara nasıl açıklayacağız? KTHY kapatıldığında bize, geçen yıl verilen biletlerin bir yıl süreyle geçerli olacağı sözü verildi.  Biz de bu söze güvenerek durumu yolculara aktardık. Yeni firma tatil sezonu öncesi uçmayacak ise, tatil sezonunun bitmesinin ardından bu insanları nasıl ikna edebileceğiz? Ve bu durumu insanlarımıza nasıl izah edeceğiz?
  
Sayın Bakan; sizden ve hükümetimizden, kamuoyuna doğru ve gerçekçi açıklama yapmanızı beklemek en doğal hakkımızdır.” (Kıbrıs Gazetesi)

KTHY MAĞDURLARI AYAKLANDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Misafir ~ 13 yıl önce
ben yorumumu laftan anlayan türkiyedeki kardeşlerimiz için yapmıştım senin gibi art niyetliler için değil ayrıca bende türkiye kökenliyim ve yorumumu sendikayı değil kthy'nin emektar personelini ve kktc'nin güzel insanlarını savunmak için yazdım .anlayana !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kibrista egitim sendikalari din ogretilmesin Turkiye defolsun diye eylem yapar, isci sendikalari Rumlarin kulu kolesi olmak istiyoruz diye gavur bayragi acar. Kapatin bu sendikalari, demokratik hak boyle aranmaz bu resmen namussuzluk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrıslımısın bilmiyorum ama KTHY 1974 de Türkiye nin önderliğinde kuruldu. Amaç sizlere havayolu ile dış dünyaya baglamanın yanısıra uçağınızı üzerindeki CYPRUS TURKISH yazısı ile dış dünyaya böyle bir devletin oldugunu kabul ettirmek ve adını duyurmak idi. Ancak Kıbrısdak 600 KTHY çalışanı sürekli sendika ile bir olup bu iyi niyetı suıstımal etti. Insan nasıl olurda kendi işyerinin kapatmak için sabote eder ? 5 uçaklı şirkette nasıl olurda Kıbrıs merkez ofısınde 600 kişi çalısır ? Bu ınsanlar sürekli sendikalar ile ayaklanıp Türkiye aleyhıne mıtıngler yaptılar, yaptılar ve yaptılar taaaki kendi şirketlerini batırana kadar ? AF BUYURUN AMA BUNA NE DERLER BİLİRMİSİNİZ ? YEMEK YEDİĞİNİZ KABA PİSLEMEKTİR... Şimdiz sizlere müstehak bu,az bile!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
3 - 5 tane zavallı kendini rum sanan vatandaş kalkıyorTürkiye Cumhuriyeti büyükelçiliğine rum bayrağı asıyor. (Onlar o bayrağı Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağı zannediyor). Zannediyormusunuz ki TC bunun altında kalacaktır ? O üç beş tane zavallının hakkından gelmek o kadar kolay ki ? Ama rum yanlıları için uğraşmaya değmez. Bunları yaparken sonuçlarına da katlanacağınızı unutmayın. Sözüm sadece 3 - 5 sendika yanlısı zavallıya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kapatın o zaman havalimanlarınızı. Ercan kapansın.. Çokta tınn. Ercan Türkiye'ye kapanır Larnaka tüm DÜNYA'ya açılır :)) Çokta tın... !! Sizin o rum bayrağı diye tabir ettiğiniz bayrak KIBRIS CUMHURİYETİ bayrağıdır. O cumhuriyet iki toplumun ortak cumhuriyetidir. Resmi dili Türkçe, İngilizce ve Rumcadır. O pasaporta sahip olmak benim en doğal hakkımdır. Türkiye tanımıyor olabilir ama tüm DÜNYA tanıyor. O bayrağı da çizen bizden biriydi yani Rum değildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gardasciklarim, ne gavga ederiniz oracikta KTHY icin. Degmez. Artik gecmisin altina bir cizgi cizip hayatiniza devam etmeye calisin. Eminim cok daha mutlu olacaksiniz. KTHY game is over. Finished! Bu ciftligin gancellicigi kapandi artik. Yenisi de Disneyland......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Kıbrısın en üyük sorunu Türkiye dışında hiçbir ülke tarafından resmi olarak tanınmamasıdır net olarak. Türkiye bunun için çok uğraştı hala uğraşıyor devam edecektir. Bir sürü ingiltere de yaşayan kıbrıslı işadamı var çok varlıklı kişiler neden bir araya gelmiyorlar bir şirket kursunlar ve havaolu işine girsinler.. Kktc havayolları , kıbrıslı siyasiler, bürokratlar, sendikalar ve diğer kan emiciler tarafından içi boşaltıldı en sonunda dibin dibin oldu ve battı bu kadar yemeğe başarısız yönetime hangi şirket olsa batar.. Şimdi ne olacak yine aynı hatalar tekrarlanırsa yine facia olur.. Adam gibi adım atıp sağlam şekilde oluşturmak lazım şirketi yine sevmediğiniz Türkiye size destek olacaktır, elinizden tutacaktır..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yorumlarınızı lütfen tüm kktc halkı için yapmayın türkiyede ,türkiyenin bütünlüğünü bozmak isteyen milyonlarca kişi var kktc'de 100'ü geçmez > devletini ve anavatanını seven yüzbinlerce insan'a çok ayıp ediyorsunuz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
KTHY çalışanlarını suçlarken sadece Kthy Kıbrıs çalışanları suçlayın. İstanbul çalışanları olarak bizler ne eylem yaptık ne sendıkaya gıttık. Ne de konsolosluk önünde eylem yaptık. Hatta Türk bayragına sizin gibi yumurta atmadık. Türkiye ye küfür de etmedik. Hass... pankartı hele hiç açmadık ! Türkiye Defol dıye pankartta acmadık. Elimize rum bayragı değil hep Türk bayragı aldık. Öyle yüksek dolgun ücrete hele hiç çalışmadık. En son ki ücretler 1200-1700 TL arası idi ! SİZ KIBRISLILARA HER SEY MÜSTEHAK... YENI KIBRIS HAVAYOLUNUN KURULMAMASI SIZLER VE BIZLER ICIN DAHA HAYIRLIDIR... SİZLER SENDIKALARIN PEŞİNE DÜŞTÜKCE DAHA COK REZİL OLURSUNUZ ! ! ! DAHA ÇOK İŞYERLERİNİZ KAPANIR...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İşiniz zor, uçmanız daha zor. Sendika ile uğraşmanız çooook daha zor... Bu sevdadan vazgeçin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000