29 Eylül 2012, Cumartesi 11:32:23

ERCAN HAVALİMANI KKTC'Yİ KARIŞTIRDI!

KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş,düzenlediği basın toplantısında Ercan Havalimanı ihalesi hakkında konuştu. Denktaş, ciddi iddialarda bulundu.
  • Doğru söze nedenir? İhale tam bir skandal. Türkiye'de Taşyapı'ya havalimanı yapım ve işletimi verilir mi? Ercan Or-Gi mi?

KKTC Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, önceki gün sonuçlandırılan Ercan Havalimanı ihalesinin, “Kıbrıs Türk halkının geleceğe yönelik ümitlerini berhava eden son derece önemli bir adım olduğunu” savunarak, devletin bu ihaleyle 722 milyon Euro zarara sokulduğunu iddia etti.

Denktaş, Kıbrıs Türk halkının önce havayollarının (KTHY), şimdi havaalanının verildiğini, Telefon Dairesinin ve Elektrik Kurumunun da verileceğini savunarak, “Bizi bu ülke ile bağlı tutan tüm kurumlarımız ortadan kaldırılmaktadır” görüşünü ileri sürdü.

Serdar Denktaş, “okullar kapanırsa eğitim sorununun sona ereceğini, kurumlar kapatılınca da devletin sorununun kalmayacağını, devletin de ortadan kalkacağını, ancak insanların da açıkta kalacağını” öne sürdü.

Hükümetin herkesi sürüklediği yolun bu olduğunu savunan Denktaş, Ercan Havalimanı gibi bir ihalenin ciddiyetsiz bir yaklaşımla ele alındığını iddia etti.

Türkiye ve dünyanın birçok yerinde havaalanı işletmeciliği yapan hiçbir havaalanı işletmecisi şirketin bu ihaleye şartnameyi aldıkları halde teklif vermediklerini ifade eden Denktaş, şartname alıp teklif vermeyen kuruluşlardan bir tanesinin ihale komisyonuna yazdığı, neden bu ihaleye katılmadıklarını açıklayan mektubunun, şirketin istemine rağmen ihale toplantısında okunmayarak, bazı gerçeklerin halkın bilgisinden kaçırıldığını savundu.

Denktaş, büyüme potansiyeli hesaplanarak bakıldığında, KKTC ölçeğindeki bir ülkede inşa edilecek havaalanının 60 bin metrekare olması gerekirken, 152 bin metrekarelik bir inşaat ortaya çıkarıldığını ifade ederek, devletin bu ihale ile; uzmanların “indirgenmiş nakit akım tekniğini” kullanarak ve sadece harçlardan elde edilecek gelir üzerinden hesaplama yaparak yaptıkları hesaplamalar sonucunda 722 milyon Euro zarara sokulduğunu öne sürdü.

Uluslararası olarak açılan ihaleye teklif veren şirketler içerisinde uluslararası boyutu olan tek bir şirket olmadığını, teklif veren şirketlerin ve ihaleyi kazanan firmanın havaalanı işletme tecrübesi olmadığını savunan Denktaş, şunları söyledi:

“İlgili firma çok iyi bir müteahhit firması, çok güvenilir bir yap-satçı olabilir. Ancak kesin olarak havaalanı işletmeciliğinden en ufak bilgisi olmadığı konusunda ısrarcıyız. Bu da göstermektedir ki, bu şirket şimdi bu alanda tecrübesi olan bir şirket arayarak bu imkanı satarak kar elde etmeye çalışacaktır.

Eğer bu alanda tecrübeli bir firma bulunursa tekel koşullarını kendi lehlerinde kullanmak suretiyle %47.80 cirodan pay ortaklığı masaya yatırılacak ve hükümetten istenilen indirim sağlanacaktır. Ortaya koyduğumuz öngörü halkımız tarafından ciddiye alınarak irdelensin.”

ERCAN HAVALİMANI KKTC'Yİ KARIŞTIRDI!

Yorumlar

ERCAN ~ 12 yıl önce
Doğru söze nedenir? İhale tam bir skandal. Türkiye'de Taşyapı'ya havalimanı yapım ve işletimi verilir mi? Ercan Or-Gi mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000