03 Temmuz 2012, Salı 15:21:04

ERCAN HAVALİMANI İÇİN TÜRKİYE'NİN DEVLERİ KAPIŞACAK

KKTC, özelleştirmede ilk adımı havalimanıyla atılıyor. Tekliflerde son gün 27 Ağustos. İhaleye TAV, Limak, Çeçen, Çelebi gibi grupların ilgilendiği belirtiliyor.
  • NERE ANCA TENHA YERLERLE UĞRAŞIRLAR NEDE OLSA SADECE BİR İNŞAAT FİRMASI PERSONELLERININ ONEMI YOK ONLAR ICIN
  • Tav isterse alır.
  • Sanırım TAV Ercan havalimanını garanti alır. Diğerleri ise sadece ihaleye katılarak kısa bir KKTC gezisi yapar.
  • BU MEYDANA İSMİNİ VEREN ŞEHİT PİLOT BNB. FEHMİ ERCAN DIR. NEDEN MEYDANIN İSMİ BÖYLE KULLANILMAZ ACABADA SADECE ERCAN OLARAK KULLANILIR. KULLANMAYA UTANIYORLARSA İSMİNİ DEĞİŞTİRSİNLER.
  • ATM GİRMİYORMU YAHU??
  • YENİ HAVAYOLU ...HAHAHAHAH....BU PALAVRALARA KIBRIS TURK HALKININ KARNI TOK.BOS YAZMAYIN.. KARNIMIZ MALESEF TOK.BATMASINA GOZ YUMULAN SONRADA YENI BIR FORMUL ARAYANLAR...YAZIK BU MILLETI SALAK YERINE KOYMAKTAN VAZGECIN
  • Var mı TAV'a gücü yetecek bir şirket ? Bence banko TAV
  • Ercan özelleştirmesi hayırlı olsun. Yeni havayolu konusu ise saçma. Böyle bir şirkete gerek yok. Hem Anadolujet Pegasus rekabetinden batıp uçakları SunExpres'e devertmedi mi? Şimdi we lease uçmuyor mu?

Kıbrıs'ta özelleştirmenin ilk adımı havalimanıyla başladı. Mayıs sonunda, Ercan Havalimanı'nın işletme hakkı devri yöntemiyle özelleştirilmesi için açılan ihalede teklifler kabul ediliyor. 90 gün sürecek olan teklif kabulünde son gün 27 Ağustos. Ercan Havaalanı için açılan ihale, KKTC'de Özelleştirme Yasası'nın yürürlüğe girmesinden sonraki ilk özelleştirme ihalesi... Yeni Ercan projesi ihalesini kazanacak firma, yapacağı yatırımlarla birlikte 25 yıl boyunca havaalanını işletecek ve karşılığında da devlete ciro paylaşım bedeli ödeyecek. Firmanın, yatırımları gerçekleştirmek için 4 yıllık süresi olacak. İhale ile Türkiye'den TAV, Limak, Çeçen, Çelebi gibi grupların ilgilendiği belirtiliyor.

YENİ HAVAYOLU ŞİRKETİ
KKTC Başbakanı İrsen Küçük, daha önce Atlas Jet'e satılan ancak KKTC'nin vazgeçmesi nedeniyle şu anda atıl durumda bulunan KTHY için yeni bir formül bulduklarını söyledi. Küçük, 'Yüzde 60'ı özel sektöre ait olacak bu şirketin ortak sayısı 28 olacak. Eğer özel sektör isterse kendi hisselerimizi satacağız' dedi. Hisseleri 100 bin dolardan başlayan şirketin kuruluş sermayesi 12 milyon dolar olarak belirlendi. Yeni şirketin ilk etapta Anadolu Jet'ten uçak kiralayarak hizmete vermesi hedefleniyor.

(Aksam)

ERCAN HAVALİMANI İÇİN TÜRKİYE'NİN DEVLERİ KAPIŞACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

**** ~ 12 yıl önce
NERE ANCA TENHA YERLERLE UĞRAŞIRLAR NEDE OLSA SADECE BİR İNŞAAT FİRMASI PERSONELLERININ ONEMI YOK ONLAR ICIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 12 yıl önce
Tav isterse alır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TAV ~ 12 yıl önce
Sanırım TAV Ercan havalimanını garanti alır. Diğerleri ise sadece ihaleye katılarak kısa bir KKTC gezisi yapar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FEHMİ ERCAN HAVAALANI ~ 12 yıl önce
BU MEYDANA İSMİNİ VEREN ŞEHİT PİLOT BNB. FEHMİ ERCAN DIR. NEDEN MEYDANIN İSMİ BÖYLE KULLANILMAZ ACABADA SADECE ERCAN OLARAK KULLANILIR. KULLANMAYA UTANIYORLARSA İSMİNİ DEĞİŞTİRSİNLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 12 yıl önce
ATM GİRMİYORMU YAHU??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
YENİ HAVAYOLU ...HAHAHAHAH....BU PALAVRALARA KIBRIS TURK HALKININ KARNI TOK.BOS YAZMAYIN.. KARNIMIZ MALESEF TOK.BATMASINA GOZ YUMULAN SONRADA YENI BIR FORMUL ARAYANLAR...YAZIK BU MILLETI SALAK YERINE KOYMAKTAN VAZGECIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belli ~ 12 yıl önce
Var mı TAV'a gücü yetecek bir şirket ? Bence banko TAV

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anadolujet ~ 12 yıl önce
Ercan özelleştirmesi hayırlı olsun. Yeni havayolu konusu ise saçma. Böyle bir şirkete gerek yok. Hem Anadolujet Pegasus rekabetinden batıp uçakları SunExpres'e devertmedi mi? Şimdi we lease uçmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000