31 Ağustos 2010, Salı 08:28:04

"DURUM KKTC'DEKİ TÜM SİYASİLERİN SUÇUDUR"

Star Kıbrıs Medya Grubu Başkanı Ali Özmen Safa, Açık Gazete'nin yaptığı röportajda soruları yanıtladı. KTHY'nin batmasında siyasi partilerin sorumluluğu olduğunu belirterek Türkiye'ye yönelik eleştirileri "komplo teorisi" olarak niteledi. Perde arkasında yaşananlar nedir? sorusuna cevap verdi.
  • Devletin hiçbir suçu yoktur. Suç sendikadadır. Hep bana hep bana diye diye bugünlere gelinmiştir. Toplsu sözleşme dönemlerinde avaz avaz bağırırlardı. Alın bakalım size toplu şirket kapama. Koca şirketi ne hale getirdiniz.
  • KTHY ÖLDÜ. GÖMÜN GENNİ.
  • Sendikanın TC Büyükelçiliğ önünde yaptığı eylem unutlmayacak. Tarihe kara leke olarak geçmiştir. Ve intikamı çok acı alınacaktır. Umarım sendikacılar kaza ile Türkiyeye seyahat etmez.
  • KKTC de Türk konsolosluğu önünde Türkiye aleyhine slogan atıp buda yetmiyormuş gibi Türk bayrağına yumurta atmanın hesabını Yüce Türk milleti bir gün elbet soracaktır ! Bugün itibariyle maddi ve manevi desteğimizi çeksek can güvenliğiniz kalmaz, açlıktan ölürsünüz... Rumlar sizi 74 öncesine döndürürler... ALLAH' a dua edin ki arkanızda koskoca güçlü bir TÜRKİYE var ! ! !
  • evet hepsi ali beyın dedigi gibi oldu.siyasiler batırmak için ellerinden geleni yaptı.birde serdar denktaş güdümündeki sendika.büyük beceri gösterdiler.kthy yi katlettiler.katiller yargılansın..
  • Sürekli zam isteyerek. Sürekli grev yaparak. Sürekli iş yavaşlatarak. Ekibi değişen personele ekibini değiştiremezsin diye karışarak. 40 gün izin hakkı alarak. Hergün rapor alan personelini savunarak. Çalışmayanlara destek olarak. Grev yapmayı hak aramak sanarak. Kabahat onlarda değil, onları adam yerine koyan şirkette. Siyasilerde. Hadi bakalım kurtarın KTHY nı. Haydi greve...
  • /35 MAAŞ KESİTİSİ İÇİN TÜM PERSONEL 01 09 2010 DA KENDİ BŞK LIKLARINA İMZA VERECEK VERMEYENLER 01 09 2010 DAN İTİBAREN ÖDENEKSİZ İZİNLİ SAYILACAKLARDIR KTHY SEFA BEY İNSANLAR ÇOK KÖTÜBİR ŞEKİLDE MADUR EDİLİYOR LÜTFEN SHGM VE SN BAKAN BİNALİ YILDIRIM VE SN BAKAN CEMİL ÇİÇEK İ GÖREVE ÇAĞIRIN AİLELERİMİZ ÇOCUKLARIMIZ IN EKMEĞİ İLE OYNANIYOR BİZ OYLARIMIZI AKP BİZİ MADUR ETSİNDİYE AKP YE VERMEDİK SN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN YARDIMCI OL
  • Aramıza sanırım ya Kıbrıslılar var yada sendika çalışanları var. Sendika Kıbrısda KTHY yi yedi bitirdi, iliğine kadar kanını emdi. Sen hala dıyorsun ki sendika nasıl yapar... 2005 den beri Türkiye KTHY çalışanları fedekarlk yaparken KTHY Kıbrıs çalışanları burunlarından kıl aldırmadı ! Bizler burada maaş zamlarından vaz geçtik, ikramıyelerden vazgeçtik. Şirket daralmaya giderken burada 24 arkadaşımızın iş akdi feshedildi ve işsiz kaldılar. Ama Kıbrısa bakınca son dönemlerde 100 ün üstünde insanı yüksek maaşla işe almışlar Kıbrısda çalışmaya ??? Kıbrısda ALLAH aşkına 650-700 insan ne iş yapar ??? Bir uçağa evrak getirmek çin 5 kadrolu eleman alındıgı başka şirket var mı ? Bu da yetmedi Sendikalar ile sürekli zam zam zam... Utanın beeaa..
  • Sendika bir şirketi nasıl batırır... sen KTHY deki sendikanın ne iş yaptığını biliyormusun? sendika ne işe yarar onu da bilmiyorsundur? KTHY'yi sendika yönetiyormuş da iyi yönetemeyip batırmış gibi ifadelerle buraya yorum yapanlar gerçekten ders çalışması gerek...
  • Agzına sağlık Açık gazete. Defalardır dile getirdim ama bazı çok bilmişler inanmıyorlar ! KTHY 2005 de kendi isteğiyle ısrarla Türkiye den kendisi ayrıldı ! O dönemde Türkiye hükümeti bunun iyi fikir olmadığını söylemesine rağmen Kıbrıs hükümeti bizleri dinlemedi. Son 5 yıl içindede batttıkça batarken bir yandan da yine yüksek maaşlara işçi aldı. 5 kiralık uçağı olan bir şirkette 750 kişi ne iş yapar, varın siz düşünün ? İşte gelinen son nokta: 5 yıl içinde çöküş, iflas ve işsiz kalmaya hazırlanan onlarca insan ! Ha bu arada bu çöküşü hızlandıran sendikaları da unutmamak lazım ! Sendikalar KTHY nin bir an önce batması için ellerinden geleni yaptılar. Kıbrıs' da Türkiye konsolosluğu önünde Türkiye aleyhine slogan atmayı bilirler ? Utanmazla
Siz bir zamanlar KTHY'yi de almak istemiştiniz ama olmadı. Şimdi KTHY'nin batışındaki perde arkası nedir? Bu konuda Türkiye'de hükümeti sorumlu tutanlar da var...

KTHY'de bir zamanlar Türkiye-KKTC ortaklığı söz konusuydu. Ortaklık anlaşmasına göre; ortaklardan biri diğerine teklif etmeden hisselerini satabiliyordu. Türkiye'de dönemin Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Zaten kurum süreç içinde özelleştirilecek ve işi işadamları yönetmeli" felsefesiyle KTHY yerine Kıbrıs'ta en çok yatırım yapan bir işadamı olarak bana KTHY A Grubu hisselerini teklif etti.

Ben de ilk iş olarak 50 bin dolar masraf ederek uzmanlara KTHY ile ilgili bir fizibilite raporu hazırlattım. Buna göre kurumun optimum kazançlı çalışabilmesi için 5 uçak daha alınması, verimli bir personel yönetimi ve ekibin gençleştirilmesi gerekiyordu. Bizim KTHY'yi almamız durumunda şirket yeniden yapılanacak ve halka açılacaktı... Bütün bu yatırımlar için KKTC'nin elindeki bütün hisseleri de alabileceğimizi açıkladık. Bunun için de 50 milyon dolarlık teklif hazırladık.

KKTC'de dönemin başbakanı Mehmet Ali Talat ve ulaştırma bakanı Ömer Kalyoncu ile görüştüm. Bana A hisselerini tutmak istediklerini belirtip ihaleye de girmememi istediler. Hatta Kuzey Kıbrıs'taki bir restoranda yapılan toplantıda da dönemin CTP'li maliye bakanı Ahmet Uzun beni tehdit edercesine ihaleden vazgeçmemi istedi. Arkasından da gözdağı vermek için bütün şirketlerime müfettişleri göndererek teftiş ettirdi. Bu beni tam tersine hırslandırdı. Türkiye'deki dostlarım KKTC hükümetinin kararlı olduğunu ve bu ihaleye girmemin ekonomik olmayacağı yönündeki telkinleriyle de vaz geçtim.

Sonuçta KKTC 2005'te Türkiye'nin hisselerini satın aldı. O dönemde hükümet, KTHY'yi 30 milyon dolarlık öz sermayesiyle birlikte 64 milyon dolara maletti. Türkiye'nin hisseleri KKTC'ye satmadan önce uyardığını, zarar edilme durumunda faturayı Türkiye'ye göndermemelerini istediğini de biliyorum...

Ne yazık ki bu konudaki benim fizibilite çalışması yaptırdığımı bilmelerine karşın bana danışma gereği bile duymadılar. Oysa bir kahve içimi çağırıp danışsalardı, elimdeki raporları "ülke yararına" diye karşılıksız verebilirdim.

Bütün hükümetler KTHY'yi iyi yönetmediler ve siyasi arpalık olarak gördüler. KTHY'nin nasıl yönetildiği bugünkü sonuçtan da belli zaten. 2008'e kadar 60-70 milyon dolarlık borç yarattılar. 2008'den bu güne kadar da bu rakam 120 milyona fırladı. Bilançolara bakarak konuşmak gerekir. Her yıl zarar eden kurumda iyileştirme de yapılamadı. Şimdi siyasiler birbirlerini suçlamasınlar, komplo teorileri de üretmesinler. Üstelik Türkiye son ana kadar destek de oldu.

Hükümet, KTHY'de acil önlem alınması gereken zamanlarda bile popülist davranmaktan vazgeçmedi. Hatta son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde dönemin Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy 130 işçinin tekrar işe alınmasının bir hata olduğunu bizzat dile getirdi.

Ne yazık ki gelinen durumdan yalnızca KKTC'deki bütün siyasiler sorumludur...

(Açık Gazete)
"DURUM KKTC'DEKİ TÜM SİYASİLERİN SUÇUDUR"

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 14 yıl önce
Devletin hiçbir suçu yoktur. Suç sendikadadır. Hep bana hep bana diye diye bugünlere gelinmiştir. Toplsu sözleşme dönemlerinde avaz avaz bağırırlardı. Alın bakalım size toplu şirket kapama. Koca şirketi ne hale getirdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KTHY ÖLDÜ. GÖMÜN GENNİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendikanın TC Büyükelçiliğ önünde yaptığı eylem unutlmayacak. Tarihe kara leke olarak geçmiştir. Ve intikamı çok acı alınacaktır. Umarım sendikacılar kaza ile Türkiyeye seyahat etmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
KKTC de Türk konsolosluğu önünde Türkiye aleyhine slogan atıp buda yetmiyormuş gibi Türk bayrağına yumurta atmanın hesabını Yüce Türk milleti bir gün elbet soracaktır ! Bugün itibariyle maddi ve manevi desteğimizi çeksek can güvenliğiniz kalmaz, açlıktan ölürsünüz... Rumlar sizi 74 öncesine döndürürler... ALLAH' a dua edin ki arkanızda koskoca güçlü bir TÜRKİYE var ! ! !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
evet hepsi ali beyın dedigi gibi oldu.siyasiler batırmak için ellerinden geleni yaptı.birde serdar denktaş güdümündeki sendika.büyük beceri gösterdiler.kthy yi katlettiler.katiller yargılansın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sürekli zam isteyerek. Sürekli grev yaparak. Sürekli iş yavaşlatarak. Ekibi değişen personele ekibini değiştiremezsin diye karışarak. 40 gün izin hakkı alarak. Hergün rapor alan personelini savunarak. Çalışmayanlara destek olarak. Grev yapmayı hak aramak sanarak. Kabahat onlarda değil, onları adam yerine koyan şirkette. Siyasilerde. Hadi bakalım kurtarın KTHY nı. Haydi greve...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
/35 MAAŞ KESİTİSİ İÇİN TÜM PERSONEL 01 09 2010 DA KENDİ BŞK LIKLARINA İMZA VERECEK VERMEYENLER 01 09 2010 DAN İTİBAREN ÖDENEKSİZ İZİNLİ SAYILACAKLARDIR KTHY SEFA BEY İNSANLAR ÇOK KÖTÜBİR ŞEKİLDE MADUR EDİLİYOR LÜTFEN SHGM VE SN BAKAN BİNALİ YILDIRIM VE SN BAKAN CEMİL ÇİÇEK İ GÖREVE ÇAĞIRIN AİLELERİMİZ ÇOCUKLARIMIZ IN EKMEĞİ İLE OYNANIYOR BİZ OYLARIMIZI AKP BİZİ MADUR ETSİNDİYE AKP YE VERMEDİK SN BAŞBAKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN YARDIMCI OL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Aramıza sanırım ya Kıbrıslılar var yada sendika çalışanları var. Sendika Kıbrısda KTHY yi yedi bitirdi, iliğine kadar kanını emdi. Sen hala dıyorsun ki sendika nasıl yapar... 2005 den beri Türkiye KTHY çalışanları fedekarlk yaparken KTHY Kıbrıs çalışanları burunlarından kıl aldırmadı ! Bizler burada maaş zamlarından vaz geçtik, ikramıyelerden vazgeçtik. Şirket daralmaya giderken burada 24 arkadaşımızın iş akdi feshedildi ve işsiz kaldılar. Ama Kıbrısa bakınca son dönemlerde 100 ün üstünde insanı yüksek maaşla işe almışlar Kıbrısda çalışmaya ??? Kıbrısda ALLAH aşkına 650-700 insan ne iş yapar ??? Bir uçağa evrak getirmek çin 5 kadrolu eleman alındıgı başka şirket var mı ? Bu da yetmedi Sendikalar ile sürekli zam zam zam... Utanın beeaa..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sendika bir şirketi nasıl batırır... sen KTHY deki sendikanın ne iş yaptığını biliyormusun? sendika ne işe yarar onu da bilmiyorsundur? KTHY'yi sendika yönetiyormuş da iyi yönetemeyip batırmış gibi ifadelerle buraya yorum yapanlar gerçekten ders çalışması gerek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Agzına sağlık Açık gazete. Defalardır dile getirdim ama bazı çok bilmişler inanmıyorlar ! KTHY 2005 de kendi isteğiyle ısrarla Türkiye den kendisi ayrıldı ! O dönemde Türkiye hükümeti bunun iyi fikir olmadığını söylemesine rağmen Kıbrıs hükümeti bizleri dinlemedi. Son 5 yıl içindede batttıkça batarken bir yandan da yine yüksek maaşlara işçi aldı. 5 kiralık uçağı olan bir şirkette 750 kişi ne iş yapar, varın siz düşünün ? İşte gelinen son nokta: 5 yıl içinde çöküş, iflas ve işsiz kalmaya hazırlanan onlarca insan ! Ha bu arada bu çöküşü hızlandıran sendikaları da unutmamak lazım ! Sendikalar KTHY nin bir an önce batması için ellerinden geleni yaptılar. Kıbrıs' da Türkiye konsolosluğu önünde Türkiye aleyhine slogan atmayı bilirler ? Utanmazla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000