20 Aralık 2012, Perşembe 09:50:20

49 TL’YE UÇURANLAR ŞİMDİ NEREDE?

KKTC Hava Taşıyıcıları Çalışanları Sendikası (Hava-Sen) Başkanı Buran Atakan, Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın (KTHY) bir gecede nasıl kapatıldığının unutulamayacağını söyledi.
  • Belediye iscilerinize paralarini odeyin !! Sonra efelik taslayin !! Maas odeyemecek kadar aciz bir devletiniz mi var ? O zaman susacaksin ;)
  • Aslında çekip gitmeliyiz doğru hazır ekonomi bukadar kötüyken sizi salmalı. KTHY gitti diye bukadar sızlayan bir grup insansınız... Gerçekten aslında akdenize çıkış kapısına ihtiyacımız yok. Şu anki anlaşmalar rahatça uçuş ve çıkışa izin veriyor. Zaten Türkiye yi istemediklerini bir çok defa dile getirdi bu grup. Bizim gerçek düşmana ihtiyacımız var sizin gibi iki yüzlü dostlara değil. Rumlar da sizi isterken everin artık ya.
  • Madem ki bu ülke size bu kadar rahatsızlık veriyor neden çekip gitmiyorsunuz????? Lütfen buna cevap verin. Şehitleri her zaman anıyoruz ama keşke Türkiye bunları bizim için yaptığına bizleri inandırabilseydi. Görüyorum ki amaç Güney sahillerini korumak. Yalanda söyleyin lütfen. Kıbrıs'ı kendi toprağı gibi görüyor ama bilin ki bu hiçbir zaman gerçek olmayacak. Siz istiyorsunuz ki biz hep 1960 larda kalalım. Rum ile hep düşman kalalım. Ama bu insanların yüzyıllarca beraber yaşadıklarını hiç hesaba katmıyorsunuz. Başka devletlerin hırsları yüzünden birbirine düşürülen bu halk gerçekleri çok iyi biliyor. Parayı verdim herşey benim zihniyeti ile olmuyor bu işler. Herşeyin de bir karşılığı vardır değil mi???? Sen kira parası ödemiyor musun ???
  • Orası neresi ? Ben haritada nede chartlar da öyle bir yer görmedim.
  • SEVGİLİ KIBRILILAR BOŞA DİL DÖKÜYORSUNUZ. GÖZ DÖNMÜŞ BUNLARIN, PARADIR İMANLARI TÜRKLÜK VE MÜSLÜMANLIKTIR DEĞERLERİ. SENİN KAZANDIĞIN 3 KURUŞ BATAR BUNLARA İSTERKİ HERKES KUL OLSUN PATRONLARA. PATRONA KUL OLAN ALLAHA HALİYLE OLUR :) SORSAN MALİYET MUHASEBESİ YAPAMAZLAR AMA SENİN MAAŞIN HAKKINDA SÖZ EDEBİLECEK KADAR DA HADSİZDİRLER. UTANMASALAR KAÇ PARALIK EKMEK YEMEN GEREKTİĞİNİ YADA ARABANIN KAÇ PARALIK OLMASI GEREKTİĞİNİDE YAZAR BUNLAR. GERÇİ BOŞBAKAN ARABA MARKASI ÖNERMİŞTİ HALKA... KIBRIS KIBRISLININDIR. SEVGİLERLE.
  • Tabi tabi. Kıbrıs'taki kediler, köpekler ve kuşlar dahi Türkiye'den geldi. Çünkü Osmanlılar Kıbrıs'ı aldığı zaman Kıbrıs'ta tek bir canlı dahi yaşamıyordu :) Kıbrıs kozmopolit bir ülkedir. Birçok uygarlık Kıbrıs'ta hüküm sürmüştür. Tüm uygarlıklardan da kalıntılar olmuştur. 1900lü yılların başında Kıbrıs'ta yaşayan Müslüman halk Türkleştirildi, hristiyan halk ise Rumlaştırıldı. Size göre Rumlar da Osmanlı olsa gerek. Osmanlı Kıbrıs'a sürgün usulüne göre nüfus aktarmak istemiş ancak bu konuda başarılı olamamıştır. Planlananın çok altında bir nüfus aktarılmıştır. 1974 öncesinde Lüzinyan, Arap, Venedik ve Osmanlı kökenli insanların kaldıkları köyler birbirinden ayrıydı. Ancak günümüzde bu insanlar karışmıştır. Türkiye'nin asimile politikasına göre kitaplarda sizin öğrendiğiniz gibi yazması çok normal. Lütfen bize kökenimiz konusunda ahkam kesmeyiniz. Biz nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Ben kendi adıma Türkiye ile yakından uzaktan bir ilişkimin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.
  • Bize işgalci diyorsun, güneyi kuzeyi farketmez kıbrıs kıbrıslıların diyorsun da güney sizi istemedi referandum da kaldın ortada. Güney kıbrıs'ın ekonomik durumu ortada kktc ninde belli kıbrısı kıbrıslılara bıraksalar 2. ay açlıktan kırılır millet.
  • 1) Kıbrıs'taki fabrikaları kim kapattırdı?? Kendine bağımlı bir toplum yaratmak isteyen Türkiye olmasın sakın !! 2) KKTC nüfusu yaklaşık 300 bin kişi. (Kaçak olan yerleşikleri de sayarsan 500 bini aşar tabi.) Kıbrıslıların nüfusu ise 80 bin kişi. Şimdi yine soruyorum. Senin o gönderdiğin vergiler kime yarıyor?? Okullarda, yollarda, hastanelerde üst üste olan yerleşiklerinize olmasın sakın !! Merak etme ben 80 bin kişi kalıp da aç kalmaya razıyım. Siz sadece gönderdiğiniz para ile ilgileniyorsunuz. Bizim kültürümüzü, geleneğimizi, karakterimizi, inançlarımızı yok etmeye çalıştığınızı farkında değilsiniz. Bilmelisin ki sen Türkiyeli, ben Kıbrıslıyım. Kuzeyi güneyi farketmez. Burası Kıbrıs. Kıbrıs Kıbrıslılarındır...
  • ECN'den 780TL'ye bilet yok Bazen 49 TL'ye bilet var Yılbaşı için SAW'dan bilet aldım, gidiş dönüş 98TL. Evet nasıl battığını unutmayalım KTHY'nin. Sendikanın batırdığını unutmayalım, ders çıkaralım. Aynı kafayla gidildiğinden ve ders çıkarılmadığından KKTC'de elektrik ve telekom'da özelleşecek. Bazı çevrelerce çok beğenilen Rum'un Yunan'ın hali ortada. Bu dünyada çalışmayana ekmek yok. Avanta lavanta ile yaşamak bitti.
  • Kıbrıslılara Türkçe'si bozuk diyen zihniyeti kınıyorum. Her ülkenin kendine göre bir ağzı vardır. Hem unutma ki senin ülkende hiç Türkçe konuşmayan insanlar var. Bunun yanı sıra siz Kıbrıs'ı iyiden sahiplenmişiniz. Alalım sahiplenelim falan. Şu an Kıbrıs'ta işgal kokusu alıyorum nedense... (Not: Senin ülkendeki insanların yarısı benim gibi konuşup yazsın da sen ona dua et !!! )

Yaptığı yazılı açıklamada EL-SEN’e seslenen Atakan, “Yüzde yüzü devletin olan KTHY’nın çalışanlarına işsizlik parası dahi ödenmeden on sekiz ay sokakta kaldıklarını, yarı maaşa işe girmek zorunda bırakıldıklarını, iki yıl geçmiş olmasına rağmen İhtiyat Sandığı yatırımlarının yapılmadığını, tazminatlarının ödenmediğini sizlere hatırlatır ve özelde kurumunuza, genelde tüm kurumlarımıza sonuna kadar sahip çıkmanız yönünde yaşayan ölüler olarak sizleri uyarırız” ifadelerini kullandı.

Atakan, açıklamasında halka da seslenerek, KTHY’nin KKTC’nin “dünyaya açılan penceresi, öz malı, onuru ve gururu” olduğunu ifade etti ve KTHY’nin batışının ardından uçak şirketlerinin yüksek fiyatlarla halkı adeta sömürmeye başladıklarını savundu.

Atakan, KTHY yok edildikten sonra İstanbul’a 780 TL’ye gidip gelindiğini; 49 TL’ye kampanya yapanların şimdi ortada olmadığını iddia etti.

Atakan “Sevgili halkımız, Elektrik Kurumu’nu sıkıntıya sokan, bilinçli olarak ödenmeyen borçlardır. Bu güzide kurumumuzu kaybetmek ve fahiş elektirik faturaları ödemek istemiyorsak kurumumuza hep birlikte sahip çıkalım. Tüm kurumlarımıza sahip çıkalım çünkü bizim gibi küçük toplumlar ancak ve ancak kurumlarıyla ayakta durabilirler” ifadelerine de yer verdi.

49 TL’YE UÇURANLAR ŞİMDİ NEREDE?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Once ~ 11 yıl önce
Belediye iscilerinize paralarini odeyin !! Sonra efelik taslayin !! Maas odeyemecek kadar aciz bir devletiniz mi var ? O zaman susacaksin ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haklısın ~ 11 yıl önce
Aslında çekip gitmeliyiz doğru hazır ekonomi bukadar kötüyken sizi salmalı. KTHY gitti diye bukadar sızlayan bir grup insansınız... Gerçekten aslında akdenize çıkış kapısına ihtiyacımız yok. Şu anki anlaşmalar rahatça uçuş ve çıkışa izin veriyor. Zaten Türkiye yi istemediklerini bir çok defa dile getirdi bu grup. Bizim gerçek düşmana ihtiyacımız var sizin gibi iki yüzlü dostlara değil. Rumlar da sizi isterken everin artık ya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cypriot ~ 11 yıl önce
Madem ki bu ülke size bu kadar rahatsızlık veriyor neden çekip gitmiyorsunuz????? Lütfen buna cevap verin. Şehitleri her zaman anıyoruz ama keşke Türkiye bunları bizim için yaptığına bizleri inandırabilseydi. Görüyorum ki amaç Güney sahillerini korumak. Yalanda söyleyin lütfen. Kıbrıs'ı kendi toprağı gibi görüyor ama bilin ki bu hiçbir zaman gerçek olmayacak. Siz istiyorsunuz ki biz hep 1960 larda kalalım. Rum ile hep düşman kalalım. Ama bu insanların yüzyıllarca beraber yaşadıklarını hiç hesaba katmıyorsunuz. Başka devletlerin hırsları yüzünden birbirine düşürülen bu halk gerçekleri çok iyi biliyor. Parayı verdim herşey benim zihniyeti ile olmuyor bu işler. Herşeyin de bir karşılığı vardır değil mi???? Sen kira parası ödemiyor musun ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kibris mı? ~ 11 yıl önce
Orası neresi ? Ben haritada nede chartlar da öyle bir yer görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PROMETHEUS ~ 11 yıl önce
SEVGİLİ KIBRILILAR BOŞA DİL DÖKÜYORSUNUZ. GÖZ DÖNMÜŞ BUNLARIN, PARADIR İMANLARI TÜRKLÜK VE MÜSLÜMANLIKTIR DEĞERLERİ. SENİN KAZANDIĞIN 3 KURUŞ BATAR BUNLARA İSTERKİ HERKES KUL OLSUN PATRONLARA. PATRONA KUL OLAN ALLAHA HALİYLE OLUR :) SORSAN MALİYET MUHASEBESİ YAPAMAZLAR AMA SENİN MAAŞIN HAKKINDA SÖZ EDEBİLECEK KADAR DA HADSİZDİRLER. UTANMASALAR KAÇ PARALIK EKMEK YEMEN GEREKTİĞİNİ YADA ARABANIN KAÇ PARALIK OLMASI GEREKTİĞİNİDE YAZAR BUNLAR. GERÇİ BOŞBAKAN ARABA MARKASI ÖNERMİŞTİ HALKA... KIBRIS KIBRISLININDIR. SEVGİLERLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cypriot (Bu konunun kapanmasını rica ediyorum) ~ 11 yıl önce
Tabi tabi. Kıbrıs'taki kediler, köpekler ve kuşlar dahi Türkiye'den geldi. Çünkü Osmanlılar Kıbrıs'ı aldığı zaman Kıbrıs'ta tek bir canlı dahi yaşamıyordu :) Kıbrıs kozmopolit bir ülkedir. Birçok uygarlık Kıbrıs'ta hüküm sürmüştür. Tüm uygarlıklardan da kalıntılar olmuştur. 1900lü yılların başında Kıbrıs'ta yaşayan Müslüman halk Türkleştirildi, hristiyan halk ise Rumlaştırıldı. Size göre Rumlar da Osmanlı olsa gerek. Osmanlı Kıbrıs'a sürgün usulüne göre nüfus aktarmak istemiş ancak bu konuda başarılı olamamıştır. Planlananın çok altında bir nüfus aktarılmıştır. 1974 öncesinde Lüzinyan, Arap, Venedik ve Osmanlı kökenli insanların kaldıkları köyler birbirinden ayrıydı. Ancak günümüzde bu insanlar karışmıştır. Türkiye'nin asimile politikasına göre kitaplarda sizin öğrendiğiniz gibi yazması çok normal. Lütfen bize kökenimiz konusunda ahkam kesmeyiniz. Biz nereden geldiğimizi çok iyi biliyoruz. Ben kendi adıma Türkiye ile yakından uzaktan bir ilişkimin olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yaşın 20 midir? ~ 11 yıl önce
1960 ları yaşasaydın böyle düşünmen bu kadar soysuzlaşman imkansız olurdu. Kendini Rahatın içinde buldun nasıl olsa. Rum korkusu kalmadı çünkü Güvenliğin Türkiyeden Aç kalmadın çünkü Maaşın Türkiyeden biraz da propaganda olunca işte senin gibileri böyle kolayca Dejenere olabiliyor.
kıbrıslı'ya ~ 11 yıl önce
Bize işgalci diyorsun, güneyi kuzeyi farketmez kıbrıs kıbrıslıların diyorsun da güney sizi istemedi referandum da kaldın ortada. Güney kıbrıs'ın ekonomik durumu ortada kktc ninde belli kıbrısı kıbrıslılara bıraksalar 2. ay açlıktan kırılır millet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 11 yıl önce
1) Kıbrıs'taki fabrikaları kim kapattırdı?? Kendine bağımlı bir toplum yaratmak isteyen Türkiye olmasın sakın !! 2) KKTC nüfusu yaklaşık 300 bin kişi. (Kaçak olan yerleşikleri de sayarsan 500 bini aşar tabi.) Kıbrıslıların nüfusu ise 80 bin kişi. Şimdi yine soruyorum. Senin o gönderdiğin vergiler kime yarıyor?? Okullarda, yollarda, hastanelerde üst üste olan yerleşiklerinize olmasın sakın !! Merak etme ben 80 bin kişi kalıp da aç kalmaya razıyım. Siz sadece gönderdiğiniz para ile ilgileniyorsunuz. Bizim kültürümüzü, geleneğimizi, karakterimizi, inançlarımızı yok etmeye çalıştığınızı farkında değilsiniz. Bilmelisin ki sen Türkiyeli, ben Kıbrıslıyım. Kuzeyi güneyi farketmez. Burası Kıbrıs. Kıbrıs Kıbrıslılarındır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vay Kıbrıs Vay ~ 11 yıl önce
Kıbrıslılar Türkiyeyi sevmiyorlar derlerdi de inanmazdım. Yediği kaba pisleyenler. Bu sevmediğniz Türkiye sayesinde Dünya sizi tanıyor.
Yörük ~ 11 yıl önce
Sen Kıbrıs a nereden geldiğini biliyormusun.Konya nın padişah tarafından yerleştirilen yörüklerinden.Sen de Türkiyelisin .Aslını bilmeden konuşuyorsun.
katranı kaynatsan ~ 11 yıl önce
''Katranı kaynatsan olmaz şeker, cinsine tükürdüğüm cinsine çeker'' işte bunun gibi yozlaşmışların mezalimden kurtulması için binlerce şehit verdik. değermiydi acaba bilmiyorum?
Palavra ~ 11 yıl önce
ECN'den 780TL'ye bilet yok Bazen 49 TL'ye bilet var Yılbaşı için SAW'dan bilet aldım, gidiş dönüş 98TL. Evet nasıl battığını unutmayalım KTHY'nin. Sendikanın batırdığını unutmayalım, ders çıkaralım. Aynı kafayla gidildiğinden ve ders çıkarılmadığından KKTC'de elektrik ve telekom'da özelleşecek. Bazı çevrelerce çok beğenilen Rum'un Yunan'ın hali ortada. Bu dünyada çalışmayana ekmek yok. Avanta lavanta ile yaşamak bitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kıbrıslı ~ 11 yıl önce
Kıbrıslılara Türkçe'si bozuk diyen zihniyeti kınıyorum. Her ülkenin kendine göre bir ağzı vardır. Hem unutma ki senin ülkende hiç Türkçe konuşmayan insanlar var. Bunun yanı sıra siz Kıbrıs'ı iyiden sahiplenmişiniz. Alalım sahiplenelim falan. Şu an Kıbrıs'ta işgal kokusu alıyorum nedense... (Not: Senin ülkendeki insanların yarısı benim gibi konuşup yazsın da sen ona dua et !!! )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATA ~ 11 yıl önce
Guzey Kıprıslı,işgal kokusu alıyorsan rum tarafı yakın,nasılsa rum pasaportun da var 10 dk sürmez gitmen.Zamanında da rumlar saldırıyor diye inim inim inledinizde geldi bu millet oraya..Sen benim ülkeme laf edeceğine bir zahmet elektrik paranı öde,herşeyiniz ganimet herşeyiniz para olmuş sizin.Rumsan rumluğunu bil,o zaman ben de senin tepene binmeyi bilirim,geçmiş te olduğu gibi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000