30 Mayıs 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • evet ahmet bolat beyle yardım edeceğini işe alacağını söyledi sağolsun Allah razı olsun 3 hafta oldu bekliyorum eski haklarımla işe geri dönmeyi hayırlısı inşallah
  • Çetin Bey, Darbe girişimi sonrası THY'den işten çıkarılanların sayısı 211'den fazla. Ben 211 içinde değilim ve irtibat/iltisak "şüphesi" ile çıkarıldım. Sadece teknik bir bilgi olarak, gerçek sayı 211 değil aslında. Saygılar.
  • Evet Efes ismini anmamak bir tercih ,sadece saygı duymak gerekir AMA asıl sorun EFES’e sponsor olup ismini zİkretmemek bu bir tutarsızlık.Pandemi fesh yasakları bitince haklı gerekçe olmaksızın iş akdim fesh edildi detay yazsam Bilal bey kendi bile duyunca o kadar olmaz bunuda mı yaptık der…şimdi hak hukuk ve İslami bilinçle bir tarafda büyük sorunlar dikkat edilmesi gereken dini şuur varsa ki GAYET AÇIK NET ayetler var diğer tarafta içene haram olan bir İçecek HEMDE o içeceğin ismi tarihi bir değerimizin mekanın ismi…YANİ şuur bilinç İslami hassasiyet bu kadar komik duruma düşlememesi gerekir…YANİ BİR ŞEYE GÖZ YUMMAK ,GÖZ KAPATMAK ,DUYMAMAK İLE sanki Yaratıcıyı kandırabilir…çocukça davranışlar kanımca…HADİSLERE GÖMÜLMÜŞ KURAN ‘dan uzak klasik Sünni davranışı…
  • yorum az. okurda azdır muhakkak. Neden acaba?
  • 211 Konusu bu kadar yazıldı çizildi vede araştırıldı, elde somut deliller olup THY nin mahkemeye bunların içinde fetöcü yok demesine rağmen sürüncemede kaldı.Bence konu A Bolat tarafındanda sulandırılıp sürüncemede bırakılacak.Yılın bürokratı Çay ordan gitmeden, çözüm zor.Unutmayın bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı.
  • yahu ahmet beye takıldık, saygıdeğer genel müdürümüzü ihmal ettik. bize hiç yakışmıyor. adam bayağı övgü bekleyerek bu saçmalığı yaptı.
  • YK başkanı bize karın &10'nu dağıtacağını söylüyor. senin yazdıklarına bak.Tuhaf.
  • Yine kandırıldık yani…
  • YORUMLARINIZI ZEVKLE OKUDUM. ANLATIMINIZ ÇOK GÜZEL VE ESPRİLİ. SİZİNLE GÖRÜŞMEK İSTERİM. TELEFONUNUZU BİLMEDİĞİM İÇİN ARAYAMIYORUM. SİZ BENİ ARAMIŞTINIZ, TELEFONUM SİZDE MEVCUT. LÜTFEN ESKİ ÇALIŞMALARINIZLA İLGİLİ SİZDEN BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK İSTEYECEĞİMİ DÜŞÜNMEYİN. ÖYLE BİR AMACIM YOK. NE SİZ ÖYLE BİR KARAKTERSİNİZ, NE DE BEN.
  • çetin bey, konuyu israrla uzatanlara bekleyin diyordunuz? şimdi ne oldu?

Zor Olan Birilerince Kandırılmak Değil, Kandırıldığını Sessizce Kabullenmek Zorunda Olmaktır


Evet, zor olan birilerince kandırılmak değil, kandırıldığını bilmek ve bunu sessizce İzlemeğe mecbur olmak. Kim olursanız olun, makamınız ne olursa olsun bu değişmez. İnsanlar için bu böyle. Ve de bunu yaşayanlar bilir. Ama söyleyemez, çaresizce yutkunurlar.

 211’lar konusunda yazışmayı noktalamıştım. Beni yanlış anladılar. Aldırmadım. Bu gün de engelli olup THY’ den emekli edilenlere aynı şeyleri söylüyorum. Bu arkadaşlardan biri mail göndermiş. Bolat Beyin sorununu çözeceğini söylüyor. Mutlak araştırmıştır YK Başkanı. Her ne ise herkese hayırlı olur inşallah.

İnsanları kandırmak, kandırılmış olduklarına ikna etmekten daha kolay sözünü yaşadığımız bir dönem. İnsanlara yapılacak en büyük kötülük onlara ümit verip sonra bir şey olmamış gibi davranmak. Ancak bu konuda hatanın hatırı sayılır bir kısmını üstlenmeğe mecburum. Ben de ümitlendim ve de bunu ısrarla okurlara anlattım.  Bende etkilenen kimsenin bulunduğunu zannetmem  ama yinede hatanın üzerime düşen bölümünü üslenmem şart,

Yazılarımda ki görsellerin ( resim ve metin formatlı ) okunmadığını biliyorum. Oysaki onların her biri uzun birer yazı gibi anlatıyor çok şeyi. Evet, .211 ‘ ler ile ilgili yazdığım 3 yazıyı yayınlamadım. İnsanlara yapmayın bekleyin derken benim yazıp çizmemin doğru olamayacağını ve de yazmamamın arkadaşlarımızın kendilerine zarar verecek yorumlar yapmalarını engelleyeceğin düşündüm. Ve de ayrıca APH’ da neden böyle davrandığımı da anlatmıştım. Buna  rağmen bu yazıda 3 yazımda bulunan görsellerden iki adedini kullanmak istemedim.

Şimdi sizlere bu üç yazımda mevcut olan görsellerin bir araya getirilmesi ile şekillendirilen bir yazıyı sunuyorum.  Vardığım sonuç son görselde. Fıkra gibi bir anlatımla başlayalım.

İNSANLARI ALDATMAK NE KADAR KOLAYMIŞ DEĞİL Mİ?

Aşağıdaki anlatım, yaşanmış bir olaydır. Evet, belirli konularda cevaplarını bilmedikleri suallerle bir anlamda koşullandırılan insanlar sonuçta doğruyu değil istenilen sonucu benimserler. Türk Hava Yollarının ustaları bu tür konularda uzmanlar.

UYUSAK RÜYALAR KANDIRIYOR, UYANSAK İNSANLAR

Evet, insanları aldatmak çok kolay oluyor. Hele hele soru bizzat içinde olmadıkları yaşamadıkları için bilmedikleri bir konu ile ilgiliyse yapacakları bir şey var. Başkalarına, eskilere sorup fikir ve görüş almak.

Bizde YK Başkanının bilgi alacağı kişiler 2016 yılında bu çalışanların işten çıkartılması ile ilgili kararı vermiş olan ve de teklifin altında imzaları bulunan kimseler. Şimdi bir hafta içinde 50, 60.000 kişilik THY’ yi tarayıp, Bu kalabalık içinde örneğin Çetini bulup şirketten dışlayan yöneticilere sorun bakalım. İşten attığınız Çetin nasıl biridir? Verilen görevleri yapmayan bir çalışan mıydı? Performansı mı düşüktü yoksa?   İsterseniz aynı suali başka türlü de sorabilirsiniz. Yahu siz bu adamı kovma kararını verirken hatamı ettiniz? İyi bir çalışan birimiydi? Fetöcümüydü yoksa? Haydi, söyleyin, anlatın bana. Şaka gibisiniz vallahi..

Yoksa bu seçkin 2 insanın 211 kişilik listeye girmesine neden engel olamadıklarını mı anlattılar (?) Bu arkadaşlardan birini THY dönüşünden önce görev yaptığı şirketten sordum. İyi bir yönetici olarak tanıyorlar. Türk Hava Yollarında kötü yöneticiydi de, o şirkete gidince mi iyi oldu? Hayır.Tabii ki hayır.

Her ne ise Bay Bolat gelir gelmez kendi görüşlerinin üzerine bu saygıdeğer yöneticilerinin kıymetli görüşlerini ekledi ve 211’lerle birlikte işten çıkartılan 2 kişiyi,  işe başlamasını takip eden günlerde Türk Hava Yolarında yeniden kazandırdı. Buna yetkisi var mı? Tabii ki var. Kaldı ki gerek olmamasına rağmen belki şahsi bir sigorta olarak Yönetim Kurulundan bile geçirmiştir kararını.  Sahi bu arkadaşları araştırdı mı Bolat Bey? Araştırmıştır. Yıldırım hızı ile. Belki de başta Bay Çay olmak üzere İnsan Kaynaklarının değerli insanları evet bu iki kişi için biz yanlış uygulama mı yaptık dediler? Her ne ise,  Konumuz bu değil? Uygun görüldü, geldiler, hoş geldiler.

Son anda aklıma geldi? Sorayım bari. İstediğini listeye koyup,  211 kişilik o listeyi düzenleyen karar mekanizmasının Sn. Yöneticileri 2016’ da bu iki kişiyi neden ve nasıl o listeye koydular veya listeden çıkartmadılar./ çıkartamadılar.  Yoksa THY’ nin bu insanlara izafe ettiği suçlama doğrumuydu da o kargaşada listeden çıkartmaya cesaret mi edemediler? Kim bilir?  Kalkışmanın üzerinde daha iki- üç gün geçmişti. Cumhurbaşkanımız televizyonda yaptığı konuşmayı o günlerde seslendirmişti. Ve de Fetöcüleri devlet kuruluşlarından ayıklamak gerektiğini söylemişti. Tabii ki THY’ nin gayretkeş yöneticileri durumdan vazife çıkartıp çalışmaya başladılar. Evet,  konu çok ama çok tazeydi. Dolayısı ile devletin en üst makamının üzerinde hassasiyetle durduğu bu önemli ve çok taze olan konunun gelişme ve uygulanmasını Devletin tepesinin   nasıl

takip edeceğini o an için kestiremediklerinden dolayı cesaret edememiş olabilirler mi? Eğer bu varsayım doğru ise tabii ki bu iki çalışana yönelik suçlamanın doğruluğunun şirket çalışanları tarafından da yaygın olarak bilinmesini de bu uygulamada bir faktör teşkil edebileceğini de değerlendirmek gerekir. Malum o sıralarda insanlarda Fetöcüleri deşifre etme eğilimi vardı. Kimin kime ulaşabileceği de pek belli değildi. Ne olur, ne olmaz.  Neyse seneler geçti, Bolat bey gelir gelmez bu arkadaşları süratle yaptığı derin “ renk tespiti“ araştırmasından sonra THY’ ye geri aldığına göre şirketten uzaklaştırılma nedenlerini de tabii ki Bay Bolat biliyordur.(?)

Her ne kadar THY hukukçuları mahkemelere THY’ de fetöcü yok demişlerse de o tensikatın flaş suçlaması İnsanları Fetö ile ilişkilendirilmekti. Eğer bu konu ile suçlanmış olsalar Bolat Bey onları yeniden almazdı işe (?)  Bu hususta benim görüşüm önemli değil,  siz ne düşünürsünüz?  THY’ nin basın duyurusunda yer alan hangi suçlamalar bu beylerin TERFİEN Türk Hava Yollarına dönüşlerine engel olabilirdi diye de düşünmeyin.  Bunu da 2016 yılının o döneminde karar verici makamlarında  ( veya teklif edici) bulunup, şu anda da aynı makamlarda aynı güç ve kuvvetle ( belki de daha kuvvetli olarak) oturan aynı yöneticiler ve de tabii ki Bay Bolat bilir.

Bir hafta içinde şirketten uzaklaştırılma kararları verilip, onaylanarak basın kanalı ile kamuoyuna duyurulan 211 çalışanın 209’u ile ilgili olarak Bolat beyin büyük bir süratle yaptırdığı ve hassasiyetinden ötürü bununla da yetinmeyerek bizzat değerlendirme yapacağını ifade ettiği tetkik dolu dolu üç buçuk aydır  ( 14 Şubat- 30 Mayıs ) sürüyor (?)

YK Başkanı neden Yeşil renklileri aramıyor, o kendisine daha fazla yakışırdı diyen arkadaşımızı da aydınlatalım. Renklerin psikolojisine bakarsanız Gri rengin anlamı uzlaşma ve dengedir. İki zıt renk olan siyah ve beyaz, aşırı uçları temsil ederken, bu iki rengin karışımından oluşan gri, mutedil olmayı ve orta yolu bulmayı simgeler.  Bolat bey Gri rengi bilinçli ve doğru olarak seçmişler de uygulamaya yansıtamıyor.

EVET, UYUSAK RÜYALAR KANDIRIYOR, UYANSAK İNSANLAR. Her ne ise aldatılmak zor konu demiştik ya. Aslında kimin kimi aldattığı şu an için pek açık değil. Biz aldatılıp aldatılmadığımızı biliyoruz da başka kimler aldatılıyor dersiniz?  O da kendi durumunu ve aldatanları biliyor ama.

Evet, esas konumuz Bolat beyin yaptığı soruşturmada 211 kişilik bir liste içerisinde müspet puan alabilecek gri renkli yalnız ve yalnız iki kişi bulunması. YK Başkanı siyahı ve beyazı istemiyor ve gri renklileri arıyordu ya. 211 kişi içinde yalnız 2 tek gri insan varsa ve Bolat beyin aradığı bu renk,  insanların işindeki ve özel yaşamlarındaki işlerine yansıyan mükemmeliyeti gösteriyorsa, durum kötü demektir. THY bu kadar boş, işe yaramaz siyah, beyaz personeli senelerce neden istihdam etti ki acaba? İsterseniz bunu da İlker Aycı beye sorun. Sahi bu 209’ ların işe giriş tarihlerini bilen var mı?



Ha. Aklıma gelmişken söylemeliyim. Mahkemeye ifade edilen ve tutanaklara geçilen işten uzaklaştırılma nedenleri dışında,  İnsan Kaynaklarınızın değerli yöneticileri bu personele sakın ama sakın başka kulp takmaya kalkışmasınlar.. Sağdan soldan duyuyoruz. Ama kimse yemiyor. Boşuna uğraşıyorsunuz. Örneğin şimdi Çetin madde müptelasıydı deseniz ondan şirketten uzaklaştırdık derseniz, size bunu 2016’ da  ve mahkemelerde neden  söylemediniz diye sormazlar mı? İyi düşünün.

 Her ne ise, 211’ ler Bolat beye müteşekkirdirler olmalıdır. Kendisinden ümitlenmişlerdi. Haklılarmış. Altı sene gibi uzun bir süre 211 rakamı ile anıldılar. Hayatları değişti.  Artık onlardan 209’lar diye bahsedilecek.

Ve de edinilen kanaat. Bu da bizim araştırmamızın sonucu. Hiçbir şeyi etkilemez ama siyah mısınız, beyaz mı artık siz karar verin. Gri olmadığınız mutlak. Bolat Bey Beşiktaş’ın renklerini sevmiyor,  adamı zorla Beşiktaşlı yapamayız ya.  Sonuca bakarsak bu 209’ların ise alayı Beşiktaş’ lı galiba.

VAR GİBİ YOK’UN SON MARİFETİ: TURKİSH AİRLİNES EUROLEAGUE

Uygun görmüştü. Bu unvanı ona bir önceki Yönetim Kurulu Başkan uygun görmüştü. Şimdiki durumunu bilemiyoruz. Biz, THY’ nin Organizasyonun EuroLeague (https://tr.wikipedia.org/wiki/EuroLeague) destekçisi ( ana sponsor) olduğunu zannediyorduk.   Sağ olsun çıktı ortaya hiç üzerine vazife değilken, Anadolu isimli bir takımın şampiyonluğunu Twitter’dan duyurdu.  Ne mutlu ona ki bu kutlama da Anadolu Efes yerine yalnız Anadolu diyerek Efes Pilsen Birası içindeki alkolden de uzak durmuş oldu ve içerisinde haram olan bir ürünün adını bile ağzına almadı. Kimdi bunu yapan? Çağımızın en modern iş kollarından biri olan Sivil Havacılığın ülkemizdeki en mümtaz temsilcisi sayılan uluslar arası havayolumuzun, Türk Hava Yollarımızın Genel Müdürü bazı mefhumlar i ile isminin yan yana getirmenin ne büyük hata olduğunu ispatlarcasına Anadolu şampiyon oldu diye Twitt gönderdi . Bununla da yetinmeyip marifetini görmeleri için bu muhteşem düşüncesini EUROLEAGUE de etiketlemiş. Herhalde nasıl inançlı bir insan olduğunu onlarda görsün diyedir.  Bizi koyun bir kenara. Kargalar bile bir cenahları ile güldü bu insana.


Ona kimler aferin dedi bilmiyorum. Kimlere mesaj veriyor, onu da bilmiyorum. Her ne ise bu insan neye hizmet etmek istiyorsa, bu hareketi ile hizmet etmek istediği zihniyete faydadan ziyade zarar verdiği ortada. Bu adam Türkiyesizin Avrupa Şampiyonu olan takımının ismini zikretmeğe utanıyor/ korkuyor.

Genel Müdür Bey bir baksın, Türk Hava Yolları Turizm reklamlarında Efes’i hiç kullanmamış mı? Ben hatırlıyorum, Efes antik kent resminin altında “ Efes,  7x 24 açık kütüphane” yazan bir reklamı vardı?  Her şey bir tarafa o Efes adını zikretmekten utanıyorsa bizlerde ondan / kendisinden / o makamdaki mevcudiyetinden utanıyoruz. Bu görüşün ve bu geri kalmış zihniyetin Türk Hava Yollarına nasıl geniş görüşlülük zerk eder anlamak mümkün değil.

Görülen o ki,  tek şey Twitter’ da ki mesajının altına not yazan 4000 bini aşkın kişinin onunla dalga geçtiği ve alay konusu yaptıkları. Ve maalesef ki bunların her birinde THY Genel Müdürü unvanı zikrediliyor. Şirketler bazı insanlarına sanal medyayı kullanmayı yasaklamalı. Onların bir müdahalesinin olamayacağını biliyoruz ama yine de adet yerini bulsun diye THY Yönetim Kuruluna duyurulur. Zannederim ki bu beyefendiye ne yapıyorsun sen yahu bile dememişlerdir. İki nedeni olabilir. Biri malum. İkincisi belki onlarında içinden aynı şey geçiyordur (?)

Efes Pilsen bu bağnaz insanı muhatap almaz. Ve almamalıdır da. Nitekim bu saçma davranışını konu bile etmediler. Kendilerini candan kutluyor, alkışlıyoruz.

Şerefinize, Bay Var Gibi Yok.

Zor Olan Birilerince Kandırılmak Değil, Kandırıldığını Sessizce Kabullenmek Zorunda Olmaktır

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

engelli ~ 2 yıl önce
evet ahmet bolat beyle yardım edeceğini işe alacağını söyledi sağolsun Allah razı olsun 3 hafta oldu bekliyorum eski haklarımla işe geri dönmeyi hayırlısı inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211+ ~ 2 yıl önce
Çetin Bey, Darbe girişimi sonrası THY'den işten çıkarılanların sayısı 211'den fazla. Ben 211 içinde değilim ve irtibat/iltisak "şüphesi" ile çıkarıldım. Sadece teknik bir bilgi olarak, gerçek sayı 211 değil aslında. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211+ ~ 2 yıl önce
DOĞRUDUR ARKADAŞIM. BİZİM MÜNFERİT İŞLEMLERDEN HABERİMİZ OLMUYOR. SİZDE ŞİRKETİ MAHKEMEYE VERİP KAZANDINIZ MI? SAYGI BENDEN
Efes ismini anmamak bir tercih ~ 2 yıl önce
Evet Efes ismini anmamak bir tercih ,sadece saygı duymak gerekir AMA asıl sorun EFES’e sponsor olup ismini zİkretmemek bu bir tutarsızlık.Pandemi fesh yasakları bitince haklı gerekçe olmaksızın iş akdim fesh edildi detay yazsam Bilal bey kendi bile duyunca o kadar olmaz bunuda mı yaptık der…şimdi hak hukuk ve İslami bilinçle bir tarafda büyük sorunlar dikkat edilmesi gereken dini şuur varsa ki GAYET AÇIK NET ayetler var diğer tarafta içene haram olan bir İçecek HEMDE o içeceğin ismi tarihi bir değerimizin mekanın ismi…YANİ şuur bilinç İslami hassasiyet bu kadar komik duruma düşlememesi gerekir…YANİ BİR ŞEYE GÖZ YUMMAK ,GÖZ KAPATMAK ,DUYMAMAK İLE sanki Yaratıcıyı kandırabilir…çocukça davranışlar kanımca…HADİSLERE GÖMÜLMÜŞ KURAN ‘dan uzak klasik Sünni davranışı…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Efes ismi.... ~ 2 yıl önce
PEKİ HAK VE HUKUKTAN BU DENLİ UZAK OLAN İNSANLARIN EFES İSMİNİ ANMAMASINA SAYGI DUYMAM MÜMKÜN DEĞİL ARKADAŞIM. KOMİK, ÇOK KOMİK. SİZİN DURUMUNUZA ÜZÜLDÜM. TEMENNİ EDERİM Kİ DAHA İYİ BİR İŞ BULABİLESİNİZ.ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.
çeto ~ 2 yıl önce
yorum az. okurda azdır muhakkak. Neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CETO' YA ~ 2 yıl önce
HERHALDE YAZDIKLARIM DOĞRU GELMİYORDUR İNSANLARA? BAŞKA BİR NEDENİ OLABİLİR Mİ? YAPABİLECEĞİM BİR ŞEY YOK. DOĞRU VEYA YANLIŞ BUNLAR DA BENİM GÖRÜŞLERİM.
211 ~ 2 yıl önce
211 Konusu bu kadar yazıldı çizildi vede araştırıldı, elde somut deliller olup THY nin mahkemeye bunların içinde fetöcü yok demesine rağmen sürüncemede kaldı.Bence konu A Bolat tarafındanda sulandırılıp sürüncemede bırakılacak.Yılın bürokratı Çay ordan gitmeden, çözüm zor.Unutmayın bu dünya Sultan Süleyman’a kalmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilal ekşi ~ 2 yıl önce
yahu ahmet beye takıldık, saygıdeğer genel müdürümüzü ihmal ettik. bize hiç yakışmıyor. adam bayağı övgü bekleyerek bu saçmalığı yaptı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bilale ~ 2 yıl önce
ona bu kadar fazla bile..
nasıl adamsın ~ 2 yıl önce
YK başkanı bize karın &10'nu dağıtacağını söylüyor. senin yazdıklarına bak.Tuhaf.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP NASIL ADAM.. ~ 2 yıl önce
GEÇEN HAFTA BİR ARKADAŞINIZ “ 1.MİLYAR DOLAR OLDU KALDİ 400 ONUDA 1 HAFTAYA TOPARLARIZ 5 AY SONRA 2.2 MİLYAR DOLARI GÖRECEGİZ “DİYORDU. MERK ETMEYİN BANA KIZIP SİZE KARDAN PAY VERMEKTEN VAZGEÇMEZ BOLAT BEY. VEYA O İNSANLARI İŞE ALIP SİZİN PAYINIZIN AZALMASINA SEBEBİYET VERMEZ. ARKADAŞIM, YAZDIĞIM KONU ,İLE SİZE ÖDENECEK İKRAMİYE VEYA PRİMİN NE İLGİSİ OLABİLİR? BUNLARI BİRBİRİNE BAĞLAYABİLMEK AYRI BİR KABİLİYET VE AYRI BİR ZEKA.. VE DE SİZ BU İKİ ÖZELLİĞE DE SAHİPSİNİZ..
KISACASI ~ 2 yıl önce
Yine kandırıldık yani…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KISACASI ~ 2 yıl önce
ALDATILAN BİRİLERİ VAR DA KİM? SİZE/ BİZESÖZ VERİLMEDİĞİ İÇİN ALDATILMIŞ SAYILMAYIZ. iNŞALLAH BEN YANILMIŞ OLAYIM.
KISACASI ~ 2 yıl önce
Kandırıldık demeyelim UMUTLANDIRILDIK. ama ses Seda yok…
CVP ESKİ HUKUKÇU ~ 2 yıl önce
YORUMLARINIZI ZEVKLE OKUDUM. ANLATIMINIZ ÇOK GÜZEL VE ESPRİLİ. SİZİNLE GÖRÜŞMEK İSTERİM. TELEFONUNUZU BİLMEDİĞİM İÇİN ARAYAMIYORUM. SİZ BENİ ARAMIŞTINIZ, TELEFONUM SİZDE MEVCUT. LÜTFEN ESKİ ÇALIŞMALARINIZLA İLGİLİ SİZDEN BİR ŞEYLER ÖĞRENMEK İSTEYECEĞİMİ DÜŞÜNMEYİN. ÖYLE BİR AMACIM YOK. NE SİZ ÖYLE BİR KARAKTERSİNİZ, NE DE BEN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bekleyelim ~ 2 yıl önce
çetin bey, konuyu israrla uzatanlara bekleyin diyordunuz? şimdi ne oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BEKLEYELİM ~ 2 yıl önce
EVET HEP AYNI ŞEYİ SÖYLEDİM. BEKLEYELİM GÖRELİM. YAZIDA DA BİR YORUM VE ONA VERDİĞİM CEVAPTA VAR. ONDA DA BEKLEYELİM DEMİŞİM. TARİHİNE BAKIN. 14 ŞUBAT. ARKADAŞIM ÜZERİNDEN 3,5 AY GEÇMİŞ. THY' NİN FİLO YAPISINI DEĞİŞTİRMİYORUZ. GRİ RENKLİ İNSANLAR ARIYORUZ. BENİ ÇUVALLATMAYA ÇALIŞMAYIN. BANA ŞU YAZDIĞINIZ MANTIKLI DEĞİL DEYİN

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000