06 Mayıs 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Zonguldak yeniden havalanıyor – Kabin memuru adayları bu ilanlara dikkat!

Karadeniz’in en önemli kentlerinden biri olan Zonguldak’ta hava ulaşımı konusu yeniden normal seyrine dönüyor.

Hatırlayacaksınız; Almanya’nın özel şirketlerinden Germania’nın Şubat ayındaki iflası sonrası havalimanının geleceği bile masaya yatılır hale gelmişti. Çünkü Germania Almanya’dan düzenlediği seferlerle bu kentin en büyük taşıyıcısı konumundaydı.

Beklenmedik iflas sonra Zonguldaklı halk ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra bölgedeki iş adamları sürekli bu konuya dikkat çekmiş ve özellikle THY’den beklenti içerisine girilmişti. Aradan geçen 3 aya yakın bir süreçten sonra havalimanı tekrar istenen çizgiye geliyor.

Önce Atlasglobal, sonra da Türk Hava Yolları İstanbul-Zonguldak seferlerine başlayacaklarını açıkladı.

Tabi buradaki en büyük soru işareti şirketlerin İstanbul seferlerinin ne kadar verimli olacağı ve yeterli doluluğun sağlanıp sağlanamayacağı…

Türk Hava Yolları, Türkiye’de nerede havalimanı varsa uçan ya da uçmak için elinden geleni yapan bayrak taşıyıcı konumunda. Böyle bir mecburiyeti yok elbette ama böyle bir misyonu var. Dolayısıyla ILS cihazının kurulması ve Germania’nın iflası sonrasında hemen harekete geçerek 11 Mayıs itibariyle seferlerin başlayacağını duyurdu. THY olmak da bunu gerektirirdi zaten. Tebrik etmek lazım.

Atlasglobal de bölge halkının talebini görmezden gelmedi.

15 Haziran’da yaz sezonu için Zonguldak seferlerine başlama kararı aldı şirket. Bu seferler İstanbul-Zonguldak olarak açıklandı ama seferlerin asıl hedefi Düsseldorf hattı olacak. Çünkü Karabük ve Zonguldaklı 700 bine yakın gurbetçi Almanya’da yaşıyor. Şimdi hedef Germania’dan dolan boşluğu bu hat için kapatmak olacak.

Seferler İstanbul-Zonguldak olarak planlandı ama Almanya’dan gelen gurbetçileri Zonguldak’a ulaştırmak bu hattın en büyük hedefi olacak. Çünkü İstanbul-Zonguldak seferleri çok fazla beklentileri karşılamayacaktır.

Onların hedefinde hep kabin memurları var

Havacılık sektöründe bulunduğum süre zarfında dolandırıcılık ile ilgili yaptığımız haberleri şöyle bir gözümün önüne getirsem sanırım onları belki de yüzleri bulur. Özellikle uçucuları hedef alan dolandırıcılık yöntemleri bir türlü son bulmuyor.

İnsanların kabin memuru ya da pilot olma hayallerini kullanarak onlara yanaşan sahte şirket ya da şahıslar nasıl oluyorsa ağlarına birilerini düşürmeyi başarıyorlar. İş sadece para koparmayla da kalmıyor, çoğu zaman tacize kadar varıyor.

İş bulma hayali kuran adaylar ise çoğu zaman ne yazık ki belki de işsizliğin verdiği psikoloji ile onlara güven duyabiliyor. Bundan sonrası da genelde hayal kırıklığı ile neticeleniyor.

Kabin memuru adaylarına bu tip durumlarla karşılaşmamak için birkaç tavsiyem olacak;

-Kariyer siteleri üzerinden verilen ilanların hepsi güvenilir değildir
-İlan sahibi bildiğimiz havayolu şirketleri değilse istenen bilgilere dikkat edin ve şirketleri araştırın
-Telefonla görüntülü konuşma ya da Whatsapp’tan foto isteme durumlarına çok sıcak bakmayın
-‘Ev hali fotoğraf atın’ gibi taleplerden kesinlikle uzak durun
-Maille iletişim istendiyse mail adresinin uzantısını kontrol edin, kurumsal bir şirket olduğuna emin olun
-Bir şirket Gmail, Hotmail, Outlook gibi uzantısı olan mail adresleriyle başvuru almaz
-Eğer işin içinde ‘Özel hosteslik’ diye bir tanım varsa bu konuyu mutlaka ama mutlaka araştırın
-İş görüşmelerinde kullanılacak mekanlara dikkat edin, gece kulübü ya da benzeri yerlerdeki görüşmelere gitmeyin

Zonguldak yeniden havalanıyor – Kabin memuru adayları bu ilanlara dikkat!

Yorumlar

ertugrul ~ 5 yıl önce
atlas global yıllardır sadece hatay halkının talebini duymadı.kıbrıs a seferleri tamamen dolu olmasına rağmen bitirdi.Yıllardır istenen istanbul seferlerine de herhangi bir karşılık vermedi...günde 9 sefer yapılan hty-istanbul seferleri de genelde dolu oluyor.atlasglobal de gelse kesinlikle dolacaktır..amaaa yaz mevsimi geldi..avrupaya uçup dolarla euro yla kazanmak varken şuan neden başlasınlar ki..tek umudum önümüzdeki sezon...duyun artık hatayın sesini..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kömürcü ~ 5 yıl önce
Hedef 700 Bin gurbetci mi.? Dalga mi geciyor bu.. 700 Bin yolcu, 3900 ucus demektir. Bu da günde 11 ucus demektir. Bu mümkün degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ercan ~ 5 yıl önce
O sayı hedeftir, Tüm gurbetçinin her gün uçacağını nereden aklına getirdin ki?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000