12 Temmuz 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • zamcık başlığını görünce belli departmanlar aklıma geldi torpilli dernekli vakıflı torpilliler
  • sn.edıtor; tk kokpit zulüm altındadır. 70-80-90 saatler, verilmeyen özlükhakları; 5-6 bacak uçuşlar! Ayın çoğu cfr, ne idüğü belirsiz program. Kokpitin kafası karışık, yanmış durumda.pandemi öncesi bile yapılmayan değişik uçuşlar. 15-16 saat mesailer, dargövde de bile. kırkharamıler gerçekmiş, meğer ki. emek gaspı devam ettikçe, fl.safety bıçaksırtı durumda. sadece birgün gelin, saw mesailere katılın görün; size fazlasıyla yetecektir durumu değerlendirmek için. kokpite desteğinize devam edin, eksik olmayın.
  • İşi yapan TGS...parayı kapan THY...bide ağlıyorlar. İkramiyen var mı? Var. Zam aldın mı? Aldın. Adamlar oturdukları yerden maaş beğenmiyor,
  • Parami vermediler a M K
  • Maaş olarak gösterilen rakamın içinde neler var kimse konuşmaz. %55 ile çalışan bir kabin memuru 5-6 bin lira arası maaş alır. Bunun 1000 lirası harcırah yani yurtdışı harçlığıdır (maaş değil). 500 lirası yakıt parasıdır(maaş değil). Geriye kalır 4 bin lira. 2 bin lirası da zaten uçtuğu için yani kelle koltukta bir iş yaptığı için yapılan ödemedir. Bugun en düşük devlet memuru maaşı 4880 liradır. Binlerce insan içinden elenerek seçilen insanlara yapılan muamele içler acısıdır. Şirket bayrak taşıyıcı, yöneticiler ve sendika beddua taşıyıcıdır.
  • yapılacak yorum ve anlaşma yolu bence kalmadı. hakkım haram zikkim olsun!!!
  • Sendika olmuş antika.. neredesin eyyy kamyoncu sendikacı?Veda vaktiniz yakındır.Bunca insanların ahı boynunuzda olacaktır...
  • Yönetim kurulu üyeleri maaşları sebebiyle oluşan vergiyi şirkete ödetiyorlar. Bunu da söyleseler ya. Çalışanların vergileri maaşlarından kesiliyor. Neden?
  • Hakkım haram olsun. Aşkımız şirketimize , nefretimiz ve bedduamız size eyy yöneticiler…
  • doğru ya adamlar işi gücü bırakıp alana gelirken 2 dakka bi küreyi silelim demelilerdi doğru diyorsun yazar

Zamcık

Haftalardır yazdığım maaş iyileştirmesi en sonunda cuma günü yapıldı. Enflasyon oranı İle %10’luk bir maaş artışı THY personeline uygulanacak. Şaka mı bu? Algı operasyonlarında hakikaten birileri çok kurnazca hareket ediyor. Sanıyorum personelin matematikle arası test ediliyor.

Pilotlar için en az %100 zam yapılması durumda eski maaşlara dönüş yapılabileceğini yazmıştım. Şimdi ne oldu? %18,45! Örnek olarak 100 lira maaşlı bir
pilot kesintilerle 50 liraya çalışıyordu. Maaş zammıyla birlikte 60 lira civarında alacak. Ne büyük bir zam!

Anlamadığım nokta ise madem herşey günlük gülistanlık, madem uçuşlarda ve yolcu sayılarında eskiye dönüş var neden kepçeyle kesilen maaşlara, kaşıkla zam yapılıyor?

KAMUOYUNA DUYURDULAR

Yeri geldiği zaman devlet kurumu ve yeri geldiğinde de özel sektör gibi hareket eden THY yönetimi, yapılan zam anlaşmasını duyururken personele değil, kamuoyuna açıkladı. Şeffaf mı olmak istiyorsunuz? Buyrun şu soruların cevaplarını da kamuoyu İle paylaşın...

1- Pandemi sonrası imza altına alınan  sponsorluklar ve içerik bedelleri için ne kadar harcanmaktadır?

2-Londra Heathrow’da bulunan THY küresi için ne kadar kira ve temizlik ücreti ödenmektedir? Bu kürenin şirkete katkısı nedir?

3-Şirkette yönetici pozisyonunda olan kişiler birden fazla yerden maaş ya da huzur hakkı almakta mıdır?

4-Yurtiçi ve yurtdışı müdürlüklerde gerek sandık ve gerekse ödeneklerin harcanma yerleri ne ölçüde denetlenmekte ve bayiler için harcanan rakamlardan ne şekilde bir geri kazanç sağlanmaktadır?

5-Alt veya üst yönetimin kullandığı pas biletler, denetlenmeye tabi mi? Tabi ise yıllık bazda bu kullanım miktarı nedir ve şirkete maliyeti kaç liradır?

6-Yasak olmasına karşın base dışı ikamet edenlere bugüne kadar ne gibi bir yaptırım uygulanmıştır? Uygulanmadıysa uçuş emniyetinin sizler için ehemmiyeti nedir?

7- F/O’ların gelecekte kaptan olacakları düşünüldüğünde kaptanlar ve kabin amirlerinden daha düşük imkanlara sahip olması vicdanlarınıza sığmakta mıdır ?

8- Milli ve yerlilikten bahsederken ve işsiz yüzlerce Türk pilotumuz varken yabancıların şirkette çalıştırılmasının izahı nedir ?

Sorular elbette çoğaltılabilir ama şimdilik bu kadarı kafi.

B18880035A

Usta yazar Yılmaz Özdil, öyle bir yazı kaleme aldı ki; şaşkınlıktan kendime gelemedim. Haziran ayının son günlerinde uygulanmaya başlayan B18880035A seri numaraları Çin aşıları, gerisi geriye 10 gün sonra toplatılmış. Benim de aklıma ilk olarak uçuş emniyeti geldi haliyle....

6 Nisan’da aşılanmaya başlayan ekiplerden bu aşıyı olan var mı yok mu bilen yok. Bu aşının ne gibi bir olumsuz yanı var onu da açıklayan yok. Eğer ekiplerden bu aşıyı olmuş kişiler varsa uçuş emniyetini tehlikeye sokacak bir durum var mı yok mu ONU DA BİLEN YOK!

THY KREDİ ÇEKİYOR

Toz pembe tablolar karşısında milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları, 3 adet B737 Max 8 ve 1 adet Max 9 uçağını güvence göstererek, uluslararası finans kuruluşu Castelake’ten miktarı açıklanmayan bir kredi çekti. Finansal kiralamalar ile şirketin kaç tane kendine ait uçağı kaldı artık sayamaz oldum. Ancak tek bildiğim kredilerle bir yere varılamayacağıdır. Kredi günü kurtarır. Belki yapılan zammın da finansmanı buradan karşılanmıştır. Kim bilir!

ZAMCIK

Yapılan %18,45 lik zammın hiç bir şeye yaramayacağı belli. Her şey ateş pahası olmuş ve olmaya da devam ediyor. Tarım ülkesi vatanımda çiftçiler zorda, üretim yok. Gıda enflasyonu bile tavanlarda. 1 temmuzdan geçerli olmak üzere elektriğe %15 zam daha yapıldı. Böylece son 3,5 yılda zam oranı %122 oldu. Doğalgaza her ay %1 zam gelirken temmuz ayında birden %12’lik zam daha geldi. Doğalgaz buldukça zamları yiyoruz... Bulmasak daha iyi değil mi?

ÜRETİM OLMADAN NE KADAR YOL ALABİLİRİZ?

Usta oyuncu rahmetli Levent Kırca, bir skecinde zam oranlarının açıklanması sırasında öyle bir performans sağlamıştı ki, hem O’nu bir kez daha hatırlamak hem de biraz tebessüm etmeniz için bu hafta bu video ile noktayı koyuyorum.



Emniyetli uçuşlarınız olsun.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

Zamcık

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

arşiv görevlisi ~ 3 yıl önce
zamcık başlığını görünce belli departmanlar aklıma geldi torpilli dernekli vakıflı torpilliler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw789Fo ~ 3 yıl önce
sn.edıtor; tk kokpit zulüm altındadır. 70-80-90 saatler, verilmeyen özlükhakları; 5-6 bacak uçuşlar! Ayın çoğu cfr, ne idüğü belirsiz program. Kokpitin kafası karışık, yanmış durumda.pandemi öncesi bile yapılmayan değişik uçuşlar. 15-16 saat mesailer, dargövde de bile. kırkharamıler gerçekmiş, meğer ki. emek gaspı devam ettikçe, fl.safety bıçaksırtı durumda. sadece birgün gelin, saw mesailere katılın görün; size fazlasıyla yetecektir durumu değerlendirmek için. kokpite desteğinize devam edin, eksik olmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aliveli ~ 3 yıl önce
İşi yapan TGS...parayı kapan THY...bide ağlıyorlar. İkramiyen var mı? Var. Zam aldın mı? Aldın. Adamlar oturdukları yerden maaş beğenmiyor,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paramai ~ 3 yıl önce
Parami vermediler a M K

Yanıtla

Kalan karakter 1000
%55 ~ 3 yıl önce
Maaş olarak gösterilen rakamın içinde neler var kimse konuşmaz. %55 ile çalışan bir kabin memuru 5-6 bin lira arası maaş alır. Bunun 1000 lirası harcırah yani yurtdışı harçlığıdır (maaş değil). 500 lirası yakıt parasıdır(maaş değil). Geriye kalır 4 bin lira. 2 bin lirası da zaten uçtuğu için yani kelle koltukta bir iş yaptığı için yapılan ödemedir. Bugun en düşük devlet memuru maaşı 4880 liradır. Binlerce insan içinden elenerek seçilen insanlara yapılan muamele içler acısıdır. Şirket bayrak taşıyıcı, yöneticiler ve sendika beddua taşıyıcıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yapmayin o zaman! ~ 3 yıl önce
Maasi arz talep dengesi belirler. Senin magdur olmanin sebebi onbinlerce varos kizin hosteslik hayali ile yasamasidir.
Binlerce elenen ~ 3 yıl önce
Torpilsizler olmasın ? Seçiliyosan vardır sebebi
Yapmayın o zaman yazana ~ 3 yıl önce
Haklısın. Önüne gelen 1yillik kurs ile pilot olduğu için çaaaaat diye koydular yüzde 50 kesintiyi ve gıgınız çıkmadı. Nasıl çıksın her yer pilot dolu. Arz talep. Ben olsam kabine 5bin. ikinci pilota 7500, kaptana 10bin veririm. Yeter. çok bile...
Sonuc ~ 3 yıl önce
Sonucta eklerle birlikte 6500 tl aliyorsun. Yaptiginiz is sadece galley’de dedikodu
Kpt ~ 3 yıl önce
Versene 10 bin sana iki tur attırıyım.:)
Yapmayın o zaman diyen kişiye ~ 3 yıl önce
Çıkıp gidelim de koskoca bayrak taşıyıcı firmamızı varoşlara mı emanet edelim? Saçmalıyorsunuz artık saçmalıyorsunuz. Kişi yaptığı işin karşılığını istiyor cevaba bak "yapmayın o zaman".
kaptancik ~ 3 yıl önce
yapılacak yorum ve anlaşma yolu bence kalmadı. hakkım haram zikkim olsun!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamcıkçı Sendikacık ~ 3 yıl önce
Sendika olmuş antika.. neredesin eyyy kamyoncu sendikacı?Veda vaktiniz yakındır.Bunca insanların ahı boynunuzda olacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nospatan ~ 3 yıl önce
Yönetim kurulu üyeleri maaşları sebebiyle oluşan vergiyi şirkete ödetiyorlar. Bunu da söyleseler ya. Çalışanların vergileri maaşlarından kesiliyor. Neden?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 3 yıl önce
Hakkım haram olsun. Aşkımız şirketimize , nefretimiz ve bedduamız size eyy yöneticiler…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km ~ 3 yıl önce
doğru ya adamlar işi gücü bırakıp alana gelirken 2 dakka bi küreyi silelim demelilerdi doğru diyorsun yazar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sterlin ~ 3 yıl önce
Maaşın kaç sterlin? Ayda 6000 sterline temizliğe gider misin, gitmez misin?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000