28 Ekim 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Ne kadar artis yapilirsa yapilsin vergi orani yuzde 35 e cikarildigindan beri maas bordorda rakam olarak buyuk ama ele gecince butin harcirah mesai odemeleri amirlik primii vs vergiyi anca karsilayabiliyor. Kaikla verip kepceyle aliyorlar.Ayrica ele kalan paradan da yuzde onsekiz vergi verince..
  • Maasinizin kesintili kisimlari tugva denen ne oldugu belli olmayan yere gitmis.
  • Kimsenin aklıyla alay etmeyin, yediğiniz küfür sayısı şiddetli şekilde artıyor. Durum şudur: kokpit %68, kabin %88, yer personeli %92 maaşa döndü. Matematik manipüle edebileceğiniz bir şey değildir, hesap ortada. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın
  • Eski maaş denen ve hala çook uzak olduğumuz rakamlar, yani gasp edilen ve hakkımız olan maaşlar bile artık pula döndü. Tam bir istismar ve gasp dönemine denk geldik maalesef, yapılacak tek şey haysiyetimizle çalışıp karşılığını alacağımız bir şirkete yönelmek. Emirates başvurulara yanıt vermeye başladı, Asya piyasası da açılırsa güzel gelişmeler olur. Kendini dünyanın en zeki insanları zanneden, halbuki hukuksuzluktan ve ülke şartlarından güç alan yöneticiler insanları eskisinden çok çalıştırıp haklarına çökerek tarihe geçtiler bile. Umarım şirket içinde yapılan daha bir dünya yolsuzluk ve torpil de yakın zamanda patlatılır
  • “ Arkadaş %50 kesintinin üzerine %100 yapman lazım ki ancak eski halini alsın” yazmış yazar, başka söze gerek yok. İnsanları salak yerine koymaya çalışanlar ancak kendi zekası kıt olanlardır!
  • Kabinci maasi 4999 TL olmalidir aksinhalde zam beklemeyiniz. Kokpite zam yapilinca bundan en fazla rahatsiz olan kesim kabin oldu, neden acaba?
  • Örümcek beyinlilerle aynı şirkette çalışıp, aynı havayı soluduğum için ne kadar üzgünüm anlatamam. Umarım içlerinizdeki kin ve hasette boğulursunuz.
  • Kıymetli dostlarım , kıymetli kardeşlerim… Öncelikle Serdar bey in yazmış olduğu yazıyı takdir ederim … Hepinizin Cumhuriyetimizij 98. Yılını kutlarım … Geçen hafta dizi serimizde bölüm değişikliği olmuş .. QR ın alım açmadığı halde bu sendika mı artık koşa koşa gitti yoksa bizimkilermi gitti valla bilemiycem .. Zam ayağına ( ki ne zam artık matematiğimizle dalga geçiyorlar .. Herhalde bizi yeni aldıkları ön lisans mezun cadetlerlemi karıştırdılar naptılar, Bu şirkete yıllarını vermiş insanlara ayıp be ) bi hikaye uydurdular .. Emiratesin haberi güzel tutuşturdu kardeşlerim .. QR da uçan bi arkadaşla konuştuk alım yakınmış bilgilerinize .. O zaman ki bölümde tahminim 2019 seviyesine döndürürler maaşlarıNIZI. Emirates den kabul gördüm .. Bir sonraki bölümde görüşmek üzere. Emeği geçen tüm kaptanlarıma ve sizlere saygılarımı sunarım ..
  • Maaş azaltımının azaltılmasını zam diye gözümüze sokmak bizi salak yerine koymaktır. A_salaklar gitmeden düzülmez hiç bir şey.. A_salak sendika dahil buna.
  • Serdar bey,Hava iş birşey yapmış gibi öğünmesin.Hodri meydan;Havasen kurulurken attırdığın kabin ve kokpit personelinin işe iadesini sağlatsın,kendine ve sendika da görev yapan plt lara güvenen,sözleşme uçucuların lehine olmadığı halde imza atıp sonrasında sendika sayesinde iş akidi fesh edilen kpt ların işe iadelerini sağlatsın,anlaşmayla verdiği yer ve uçucu personelin maaşlarını iade ettirsin,Hava iş e güven O,istifalar peşpeşe geliyor.

ZAFER

Geçtiğimiz günlerde Hava-İş Sendikası Genel Başkanı tarafından sosyal medyada “Müjde” olarak belirtilen iade şartları dün resmi olarak açıklandı. Buna göre temmuz ayında iade edilen %10 oranına ilave olarak kabin ve yerde görev yapanlara %20 ve kokpite %25 oranında hak edilmiş ücret iadesi yapıldı. Haftalardır yazdığım maaş konusundaki bu oranlar kimseyi tatmin etmedi. Bir de üzerine kelime oyunlarıyla insanların matematiğinin sınanması da personelin tepkisini çekti. %50 kes sonra gıdım gıdım iade et. Arkadaş %50 kesintinin üzerine %100 yapman lazım ki ancak eski halini alsın. Hiçbir fiyatın yerinde durmadığı ülkemiz koşullarında hala eski maaşlara bağlanamadılar. 

Geçen hafta bir pilot arkadaşımla yaptığım sohbetin devamını yazacağımı belirtmiştim. Ancak sendika hakkındaki o bölümü tek cümle ile özetleyeyim; “BÜYÜK BİR ÇOĞUNLUK SENDİKAYA GÜVENMİYOR”. Kaldı ki aldığım haberlere göre bu güvensizliğe bir tepki olarak son üç gündür sendikadan ayrılanlar olmuş. Sonuç itibariyle edinilen hak edişlerin iadesi, büyük bir zafer gibi yansıtılması çok yanlış. Rakip hava yolu şirketlerindeki maaşlara baktığımızda halen THY’de maaşlar yerlerde geziniyor. Bu sorunu çözmesi gerekenler de ne yazık ki Amerika’da orda burada…

Amerika demişken, New York’ta gerçekleştirilen Empire State Koşusuna THY’nin ana sponsor olmasına da şaşırdım. Şirket içinde bir kriz varsa eldeki varlıklar, sponsorluklarla değerlendirilmemeli. Kargoyu ayırdınız. Pilotların geçişi için ilan açtınız. Kaç kişi başvurdu? İlanın süresini de uzattınız. Kaç kişiyi ikna edebileceğinizi düşünüyorsunuz? Körfez ülkelerindeki hava yolu şirketleri ilan açtıkça yüzlerce kişi ilana başvuruyor. Sanıyorum tehlikenin farkında değilsiniz. Öyle matematik oyunlarıyla verilen iadelerle bu iş çözülmez.

ERKEN SEÇİM

Dövizdeki artış, elektrik, doğalgaz ve benzine gelen zamlarla yaşanan ekonomik sıkıntılarla birlikte muhalefet erken seçim çağrılarını yinelemeye devam ediyor. Seçim erken de olsa geç de olsa yapılacak. Yapılacak yapılacak olmasına da umarım bu kez bir değişikliğe gidilir. Çünkü seçimlerde ne yazık ki oy kullanamayan personel hep unutuluyor. Türk Sivil Havacılığı genelinde on binlerce kişi çalışıyor. Ancak vardiyası olan, havada olan ya da yatıda olan personel hep unutuluyor. Anayasal hak olan seçim hakkını kullanabilmeleri için umarım bu kez seçim yasasında bir değişik yapılır.

PASAPORT ÇİLESİ

Pasaport alabilmek şu günlerde fıkraları aratmıyor. Geçtiğimiz günlerde bir vatandaş, pasaportunun süresi dolduğu için nüfus müdürlüğüne müracaat eder. Resimleri, dekontu elinde giden vatandaşın sistemde emekli olduğuna dair bir veri bulunmadığı söylenir. Halbuki vatandaşın elinde eski hususi pasaportu, emekli kimlik kartı vs herşeyi vardır. Açıklama olarak da eskiden alınan dokümanların emniyet tarafından sisteme yüklenmediği belirtilir. Emeklilik formu vatandaştan talep edilir. Ancak vatandaşın emekli olduğu üniversite ayrılarak başka bir rektörlük haline gelmiştir. Başka bir ilde bulunan vatandaş bin bir güçle kargolarla uğraşa uğraşa o belgeyi edinir ve nüfus müdürlüğünün yolunu tutar. Sistemlerindeki problem sebebiyle tarama işlemleri farklı bilgisayarlardan tekrar tekrar denenir. Sonuç olarak sisteme giriş yapılır. Ancak vatandaş bu sefer de eski pasaportunun delindiğini ve makas ile parça parça ayrıldığını görür. Zaten süresi geçmiş olan pasaportunda kesiklerin atılmasına şaşıran vatandaş sorar; eskiden yalnızca deliyordunuz, şimdi makas ile kesikler neden? Yanıt olarak gelen talimatlar nedeniyle bu şekilde kesiyoruz denir. Hâlbuki vatandaş zayi dese ne kesik ne de delme işlemi yapılmazdı. Fuzuli şeylere ayıracağımız bu kadar zamanımız mı var? Bu nasıl talimat?

"EFENDİLER YARIN CUMHURİYET’İ İLAN EDECEĞİZ"

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün büyük zaferi olan Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü heyecanı ve gururu içerisindeyiz. Türk gençliğine emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti için başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle bir kez daha anıyor, hepinizin bayramını tebrik ediyorum.

“Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.” - Mustafa Kemal ATATÜRK

Emniyetli uçuşlarınız olsun.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

 

ZAFER

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Vergi ~ 2 yıl önce
Ne kadar artis yapilirsa yapilsin vergi orani yuzde 35 e cikarildigindan beri maas bordorda rakam olarak buyuk ama ele gecince butin harcirah mesai odemeleri amirlik primii vs vergiyi anca karsilayabiliyor. Kaikla verip kepceyle aliyorlar.Ayrica ele kalan paradan da yuzde onsekiz vergi verince..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maas ~ 2 yıl önce
Maasinizin kesintili kisimlari tugva denen ne oldugu belli olmayan yere gitmis.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SON RAKAMLAR ~ 2 yıl önce
Kimsenin aklıyla alay etmeyin, yediğiniz küfür sayısı şiddetli şekilde artıyor. Durum şudur: kokpit %68, kabin %88, yer personeli %92 maaşa döndü. Matematik manipüle edebileceğiniz bir şey değildir, hesap ortada. Kimse kimseyi kandırmaya kalkmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocam ~ 2 yıl önce
Kabine temmuzda %5 mi verildi %10 mu?
Flight crew ~ 2 yıl önce
Eski maaş denen ve hala çook uzak olduğumuz rakamlar, yani gasp edilen ve hakkımız olan maaşlar bile artık pula döndü. Tam bir istismar ve gasp dönemine denk geldik maalesef, yapılacak tek şey haysiyetimizle çalışıp karşılığını alacağımız bir şirkete yönelmek. Emirates başvurulara yanıt vermeye başladı, Asya piyasası da açılırsa güzel gelişmeler olur. Kendini dünyanın en zeki insanları zanneden, halbuki hukuksuzluktan ve ülke şartlarından güç alan yöneticiler insanları eskisinden çok çalıştırıp haklarına çökerek tarihe geçtiler bile. Umarım şirket içinde yapılan daha bir dünya yolsuzluk ve torpil de yakın zamanda patlatılır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 crew ~ 2 yıl önce
“ Arkadaş %50 kesintinin üzerine %100 yapman lazım ki ancak eski halini alsın” yazmış yazar, başka söze gerek yok. İnsanları salak yerine koymaya çalışanlar ancak kendi zekası kıt olanlardır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Analiz ~ 2 yıl önce
Kabinci maasi 4999 TL olmalidir aksinhalde zam beklemeyiniz. Kokpite zam yapilinca bundan en fazla rahatsiz olan kesim kabin oldu, neden acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bomboş ~ 2 yıl önce
Ya düzgün yorum okumak istiyorum! saçma sapan birinin saçma sapan sallamalarından mifak sokmalarından fenalık geldi. Bir yok olun kaybolun gidin ya, bu ülkenin önündeki takozlardan biri de sizsiniz.Ne kadar gündemi olmayan, ne kadar ot beyinlerle mücadele eder olduk... Kendi ruhsuz fikirleriyle gelmiş burda goy goy yapmaya çalışıyor. Vasıfsız... birlikte çalıştığımız ,saygı duyduğumuz insanların haklarını almasını isteriz, kimsenin sıkıntısı bizi mutlu etmez. Çevrem ne kadar mutlu insanla dolarsa ben de o kadar mutlu olurum, neden acaba? var mı kapasiten anlayabilecek? Otur düşün yazık insanlıktan utandırdınız be elhamdülillah !!!
Sizin gibi ~ 2 yıl önce
Örümcek beyinlilerle aynı şirkette çalışıp, aynı havayı soluduğum için ne kadar üzgünüm anlatamam. Umarım içlerinizdeki kin ve hasette boğulursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KASLI 77FO ~ 2 yıl önce
Kıymetli dostlarım , kıymetli kardeşlerim… Öncelikle Serdar bey in yazmış olduğu yazıyı takdir ederim … Hepinizin Cumhuriyetimizij 98. Yılını kutlarım … Geçen hafta dizi serimizde bölüm değişikliği olmuş .. QR ın alım açmadığı halde bu sendika mı artık koşa koşa gitti yoksa bizimkilermi gitti valla bilemiycem .. Zam ayağına ( ki ne zam artık matematiğimizle dalga geçiyorlar .. Herhalde bizi yeni aldıkları ön lisans mezun cadetlerlemi karıştırdılar naptılar, Bu şirkete yıllarını vermiş insanlara ayıp be ) bi hikaye uydurdular .. Emiratesin haberi güzel tutuşturdu kardeşlerim .. QR da uçan bi arkadaşla konuştuk alım yakınmış bilgilerinize .. O zaman ki bölümde tahminim 2019 seviyesine döndürürler maaşlarıNIZI. Emirates den kabul gördüm .. Bir sonraki bölümde görüşmek üzere. Emeği geçen tüm kaptanlarıma ve sizlere saygılarımı sunarım ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Yolunuz açık olsun kaptanım, hakkınızı helal edin.
KaslıFO77 CEVAP ~ 2 yıl önce
Dubai'ye ikilesende kurtulsak senden.Kendi namına konuş millete show yapıyorsun sanki sensiz THY uçakları yerde kalacak.
Kaslı foya cvp ~ 2 yıl önce
Arkadaş sen cidden bırak THY'nin yakasını onlarca ilan var git oralara başvur ! Neymiş 2 yıllık adamlarla karistiriyorlarmis ! Yahu siz neden insanları kategorize etmeyi bu kadar çok seviyorsunuz ? Sen 4 yıl okudun ne oldu geldin burda ekmek yediğin yerin dedikodusunu yapıp duruyorsun! Olay kasta sanırım fazla kas testesteronu düşürür kadın gibi hissettirirmis galiba senin bu dedikodu olayı ordan geliyor. Yayınla lütfen adminim
Maaş azaltımı ~ 2 yıl önce
Maaş azaltımının azaltılmasını zam diye gözümüze sokmak bizi salak yerine koymaktır. A_salaklar gitmeden düzülmez hiç bir şey.. A_salak sendika dahil buna.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KPT ~ 2 yıl önce
Serdar bey,Hava iş birşey yapmış gibi öğünmesin.Hodri meydan;Havasen kurulurken attırdığın kabin ve kokpit personelinin işe iadesini sağlatsın,kendine ve sendika da görev yapan plt lara güvenen,sözleşme uçucuların lehine olmadığı halde imza atıp sonrasında sendika sayesinde iş akidi fesh edilen kpt ların işe iadelerini sağlatsın,anlaşmayla verdiği yer ve uçucu personelin maaşlarını iade ettirsin,Hava iş e güven O,istifalar peşpeşe geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valla ben ~ 2 yıl önce
Size olacağı söyleyeyim bu sendikada 2022’de bir allahın kulu kalmaz!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000