06 Mart 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • A.Bolat bu şirketin gelmiş geçmiş en adaletsiz yöneticisidir. İnanılmaz kibir sahibidir. İsraf diye gelip onlarca sayıda yeni müdürlük başkanlık açmıştır. Siyasi güce el pençedir. Yukarıdan telefon gelince uzman çektiği müdürü tekrar goreve iade etmiştir. Haklının değil güçlünün yanındadır. Hergün beddua alan biridir. Akibetini hepimiz göreceğiz yakında.
  • şanınız yürüsün ahmet bolay bey.
  • Thy engelli alımı yapmıyor engelli çalıştırmak istemiyor Devletin şirketi engellilere sahip çıkması gereken
  • Çetin bey, THY’ de olanı biteni duyunca, öğrenince iyice kahroluyoruz. Tek ümidimiz seçimlerde. Hırsızlık yapanı yeniden işe alıyor bize dönüp bakmıyor bile. Üstelik meblağ küçüktü de diyebiliyor. Mahkemelerde neden uğraştık, hepsini kazandık diye neden sevindik anlamıyorum. Bu adamın ailesi, çocuğu yok mu? Koskoca Profesör hiç empati yapmaz mı? BOL
  • Normal şartlarda market de bile çalışacak düzeyde olmayan insanları sosyal islamcı kimlikleriyle yönetim birimlerinde görev yapıyor ama bu düzen son bulacak
  • Bu zat ilk göreve geldiğinde çok ümitlenmeyin,söylediklerine inanmayın,mavi boncuk dağıtıyor demiştik zira kendisini torpille thy'ye sokup,makam sahibi yapan siyasal islamcı iktidar ile aynı kafada,aynı tastan su içmişler ve nitekim de haklı çıktık keşke çıkmasaydık ama bunların cismi de ismi de belliydi şimdi iyice emin olundu. Düşünün ki yetim hakkı yedirmem,kul hakkı,liyakat vs diye atıp tutan zat göreve geldiğinden beri thy'den haksız yere işten atılanların sosyal haklar için açtıkları üstelik de yargıtayın onadığı mahkeme kararını önceki zat gibi uygulamadı hala uygulamıyor sonra da birlik,beraberlik,vatan,millet,Allah,din,imandan bahsediyor da sonları yaklaştı şükür ki. Giderayak da koltuk sallandığından seçim yatırımı olarak daha önce eyt,taşeronun kadroya alınması vs gibi olmaz,olamaz dedikleri şeyleri bir bir hayata geçiriyorlar, thy yönetimi de şimdilerde yeni şirket kurup ne koparırlarsa kardır derdine düştüler yüce Allah cümlesini bin beter etsin inşallah.Saygılar,hürmetler
  • Yurtdışı mahalli personel statüsünde olan çalışan bu suistimali velev ki şeriat ile yönetilen bir ülkede yaptı. Mahkemeye çıktı. Hangi hukuk geçerli olacak?Türk hukuku mu, şeri hukuk mu?
  • Emekçilerin daha iyi şartlarda çalıştırılmasına elbette kimse itiraz etmemeli. Ancak, yıllardır emekçileri taşeron şirketlerin kiralık malı gibi gören ve bu yandaş şirketlerin emekçileri sömürmesine aracılık yapan THY yönetimi ne olmuş da bütün taşeron hizmetlerini kendi bünyesine almaya ve bunun için binlerce kadro oluşturmaya karar vermiştir. Ben bu konudaki endişelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Belki bu konuda bir yazı yazarsınız ve bu uygulamayı alkışlamanın yanında eleştirel açıdan da değerlendirirsiniz. Bence; 1.İktidrın uzantısı THY yönetimi, gider ayak mevcut kadroları şişirip yandaşlarla doldurmak istiyor. Bu şirket bu amaca hizmet edecek. 2. Böylece şirket maliyetleri alabildiğine artırılacak, adeta bir enkaz devredilecek. 3. Taşeron şirketlerle yapılan usulsüz anlaşmalar onlara ödenecek tazminatlar karşılığında feshedilecek, bundan sonra ihale almaları mümkün olmayan bu yandaş şirketler ihya edilecek 4.Bu şirketlerin sebebiyet verdiği zararlar örtbas edilecek.
  • Liyakatsızlık görmek isterseniz insan kaynakları yönetim binasına bakılsın belli bir ideolojik çatı altında birleşmiş Adaleti tarafsızlığı unutmuş bir topluluk görebilirsiniz …
  • BEKLEYİN YENİ ŞİRKET KURDULAR YA.BİR PLANLARI VARDIR MUTLAK.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET BOLAT: THY İÇİN “DURMAK YOK YOLA DEVAM” DİYOR.



THY mensubu (e) bir ağabeyimiz (Benden küçüktür ama ağabey diye hitap ederim) aradı. Yurt dışındaymış. Sesimi duymak istemiş. Deprem vb. güncel konulardan sonra bana bir aydır Ahmet Bolat Bey yazılarında yok. Başkan özlemiş midir bilmem ama senin özlediğine eminim dedi ve aşağıda sizlere nakledeceğim hikâyeyi anlattı. Anlattığı yaşanmış beni hiç ama hiç şaşırtmadı. Benden aldığı cevap onu şaşırtmış. Ne var ki bunda? İlk defa mı duydun bu konular artık haber niteliğini kaybetti.

Bay Başkan Türk Hava Yollarının yapacağı bir Turizm atılımını basına 15 Kasım 2022 günü bir duyuru formatında anlattıktan sonra sözlerini siyasi bir partinin sloganı ile bitiriyor. “Durmak yok. Yola devam.” Yanlış anlamadınız konuyu basına naklettiği basın duyurusunda yer alıyor bu slogan. Başkan bey bunu saklamıyor ki.  Umurunda bile değil. Kim benim için ne der’i bile düşünmüyor. Öyle bir derdi yok.

Şimdi, sen bana falan partide İl Başkan Yardımcısı olarak görev yapan bir hanımefendinin THY kadrolarında bulunduğunu vb. söylüyorsun. Yok, özel araç tahsis etmişler mi? Edilmiş ise ne olur? Başkanımız kızarsa üst modelini verir. Bankamatik görevlisi mi? Yoksa değil mi? Esas görevinden arta kalan zamanlarda THY’ ye uğruyor mu? Sorsanız bu hanımefendinin her gün işe geldiğini söyleyen 500 kişi çıkar. Elektronik işe devam kartını bile ibraz ederler. Şişer kalırsınız.

Kuzum bunun nesi haber ki? Bugüne kadar kimler geldi, kimler geçti. Bay Aycı’nın yönetiminden farklı şeyler olmasını bekleyen aptalların başında ben geliyorum. Bir akademik unvan ve iyi konuşmak nelere kadirmiş. Evet, bu türlerin bazılarının gazetelere haber olan aldığı mükerrer maaşlara bir baksanız. Sizde hakikaten THY ‘da yapılan bu istihdamın lafı olmazmış dersiniz.

Neyse ki ikinci hikâye birincisi kadar önemsenmeyecek bir konu değildi. Her ne ise konuştuk, hasret giderdik. İstanbul’a dönünce tekrar görüşecek ve buluşacağız. İkale uygulanan çalışanların listesini nihayet alabilmiş. Eksik galiba der. Bir iki kişiden bahsetti. O listede rahmetli babamın ismini görsem artık sürpriz sayılmaz.

Gelelim ikinci anlatıma. Bu konuda yanlış düşünmeyin. Önemsediğim yapılan usulsüzlük olmakla birlikte aslında en büyük akademik unvana sahip THY YK. Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat’ın tutum ve ifadelerine takıldım. İyi, tarafsız ve her şeyden önce kurumun âli menfaatlerini kollayan bir tarzı var (?)Taşıdıkları akademik unvana, makamına ve de kendilerine bunu yakıştırmışlar belli ki.

Değersiz insan yoktur.

Evet ben buna ve bu söze inanıyorum. “Değersiz insan yoktur değerini düşüren insan vardır” Bay Bolat bunu düşünmelidir. Göreve geldiği zaman çoğumuz için bir ümitti. Ancak her konuya kendi inanışına, amacına uygun noktadan baktı.  Yazıdaki dördüncü görselde de ifade edildiği üzere yanlış trene binmişsen; koridorda gidiş yönünün tersine koşarak gara geri dönemezsin. Evet, on beş seneyi aşkın bir süre trenin koridorunda hareketsiz durup tüm hatalara karşı sessiz kalarak aynı konumda tutunmayı beceren ve bu süreçte yapılan vahim hatalardan ötürü sıkılmayan bir insanı daha sonra bizzat ve bilinçli olarak yapacağı hatalar utandırmayacaktır. Bu hatalar çoğaldıkça insan değerini yitirecektir. Bugün için başka bir söze gerek var mı

Evet, başta YK Başkanı olmak üzere bu yöneticileri düşünün (?)

İlker Aycı Bey döneminde ki başlangıç.

Evet, biraz eskiye gidelim. Bay Aycı döneminde yurt dışında mahalli statüde görev yapan Bay (X) pek de hoş olmayan (?) bir nedenden ötürü THY’ den (haklı nedenlerden ötürü) dışlanmış. Evet, hikâyenin sonraki bölümü bu çalışanının yakın biri (?) olduğunu gösteriyor sanki.

Malum Türk Hava Yollarının İnsan Kaynakları Prosedürünün “Haklı Nedenle Fesih” başlıklı 6.11.3.2 maddesinin disiplin işlemleri bölümü ve İş Kanunu’nun ilgili maddelerinde belirlenen haklı nedenle fesih sebeplerinden bir veya birkaçına binaen iş akdi feshedilen çalışanın bir daha şirkette istihdam edilmemesini öngörmektedir. Mevzuata göre bu durumda personele herhangi bir tazminat ödenmez ve hiçbir surette Ortaklıkta yeniden istihdam edilemez. Yönetmelik, iş kanunu ne derse desin başka bir konuda emsal olan Yargıtay kararını dikkate almayan bir zihniyetin Şirket yönetmeliğine uygun hareket etmedi diye zemmetmek ne kadar doğru bilmiyorum. Şu anda bunu ifade ederek acemilik yaptığımı düşünüyorum.

Allahtan Aycı Bey gitti de yerine insancıl duygulara sahip Bay Bolat geldi

Her ne ise, 2021 yılında suistimal nedeni ile şirketten dışlanan Bay (x) 2022 yılında, Sn. Ahmet Bolat beyin döneminde yeniden Türk Hava Yollarına THY ilgili yönetmeliği ve İş kanunu hükümleri aksine tekrar kabul edilir ve de bu yetmezmiş gibi bir dış istasyonda yeni bir göreve atanır. Bu işlemden belki de Bay Bolat’ın haberi yoktur (?).

Ne demiş Hz. Muhammed. “Dağların bile yer değiştireceğine inanın ama insanların huy değiştireceğine asla inanmayın “buyurmuşlar. Evet Bay (X) huyundan vazgeçmemiş ve eski görevinde işlediği suç her ne ise (?) onu işe kabulünü takip eden kısa bir süre için de yeni iş yerinde de aynen işlemiş ve “huylunun huyundan vazgeçmeyeceğini şirket yetkililerine göstermiş. Bu tür durumlarda çok hassas (?) olan THY Yönetimi bunun üzerine Bay (X)’i THY’ den ikinci kez “haklı gerekçelerle” işten çıkartmış.

Bu örnek THY Yönetim Kurulu Başkanının, Yönetim ve İcra Kurul üyelerinin Genel Müdür ve İnsan Kaynakları sorumlularının şirket Yönetmeliklerine ne denli önem verdiklerini ve bu konudaki büyük hassasiyetlerini göstermiyor mu?

Mahalli kadrolarda görev yapanlara ilişkin bu tür kararları kim veriyor?

Bildiğimiz kadarı ile THY’ de yurt dışında mahalli kadrolarda görev yapan çalışanlarla ilgili bu tür kararlar icra kurulu tarafından veriliyor. Yönetmelik böyle. İcra kurulu konuyu değerlendirmeden Teftiş Kurulunun raporunu bu kurulun Görüşlerini talep etmiyor mu? Teftiş Kurulu bu raporu Genel Müdürlüğe sunmuyor mu? Genel Müdür bu konuyu icra kuruluna görüşü ile birlikte arz etmiyor mu? Eskiden sistem böyle çalışırdı. Şimdi nasıl işlediğini bilmiyorum. Herhalde birilerinin İcra Komitesini olay ve söz konusu çalışan hakkında bilgilendirmiş olması gerekir.

Akla gelenler

1. YK Başkanının sözünü doğru olarak kabul edersek sağlam kanıtlarla desteklenmeyen bir olay sonucunda (YK Başkanının sözüdür) nasıl oluyor da insanlar “haklı nedenlerle” tazminatsız işten atılıyor?

2.Her ne ise bu kararı veren 2021 yılı THY icra kurulunda üyeleri kimlerdi?

3.THY’ nin 2022 yılındaki icra kurulunda, 2021 yılı yöneticilerden bazıları aynı kurulda çalışmalarını sürdürmemişler mi?  (BKNZ THY Faaliyet raporları: 2021’ de icra komitesinde üye olan 2 yönetici 2022 yılında da aynı görevi yürütmüşler)

4.Hadi diyelim ki 2021 yılında iş akdini feshettikleri görevlinin 2022’ de işe yeniden kabul edildiğinden bu zevatın haberi yoktu. Bu uslanmayan çalışanın 2022 yılında kısa bir süre önce yeni atandığı görev noktasında aynı suçu tekrar işleyerek haklı nedenlerle işten atılması talebi önlerine geldiği zaman İcra Komitesinin hiçbir üyesi YK Başkanına bu ne iştir diye sormadı mı?

5.Bu kurulun saygıdeğer üyeleri YK Başkanını, siz bizi sağlam kanıtlarla yeterince (ne demekse) desteklenmeyen konuda bir karar aldığımızı söyleyerek nasıl küçük düşürürsünüz diye sorgulayan bir tek İcra kurulu üyesi yok mu? Şirketin İnsan kaynaklarının başında oturan şahıs YK Başkanına Hoop ne oluyor diyememiş mi?

6.Belli ki bunu/ bunları soran kimse yoktu. Bu noktadan hareketle bu durumda döndürülen bu dolap’ dan ilgili herkes haberdarmış demek yanlış mı olur bilmiyorum.?

7.Ve de 2021’ de bu personelin işlediği suçtan ötürü aslında büyük bir meblağ olmayan (meblağ tarafımca bilinmemekte olup büyük olmayan meblağ sözü YK Başkanına aittir) şirket zararının şahsın babası tarafından şirkete ödendiğini söylenmesi en büyük akademik unvanı sahip bir Yönetim Kurulu Başkanına yakışıyor mu? Bu da söz konusu personelin THY’ nin tepelerine yakınlığının bir göstergesi değil midir?

 8. YK Başkanının bu ifadesine rağmen hangi baba yeterince sağlam kanıtlarla desteklenmediği ifade edilen çirkin bir suçlama için şirketin bu suistimalden kaynaklandığını ifade ettiği zarar miktarını ödeyerek bir anlamda oğlu adına suçlamayı kabullenir ki? Türk Hava Yolları yönetiminin bugüne kadar suistimal nedeni ile işten çıkarttığı bir çalışanın babasını muhatap aldığı görülmüş bir şey midir? Sizce bu neyin göstergesidir? Yapılan işlem bu ilişkinin “tanışıklıktan, yakınlıktan” fazla olduğunu göstermiyor mu?

Ne demişti Bay Bolat?

Hedeflerimize ulaşmak için gerekli olan bazı yapısal değişiklikleri göreve gelir gelmez attığımız adımlarla uygulamaya koymaya başladık. Gerek şirkette görev yaptığım 17 yıl boyunca gözlemlediğim yaklaşımlar gerekse yönetici arkadaşlarımla yürüttüğüm istişareler sonucu ortaya koyduğumuz değişikliklerde amacımız karar alma mekanizmamızı güçlendirmek, tecrübenin ve bilginin hakkını vermek ve bazı çalışma arkadaşlarımızı daha verimli olanakları görevlerde değerlendirmek oldu. Aldığımız ve bundan sonra alacak olduğumuz kararlarda temel yaklaşımımız istişare ile adalet anlayışı içerisinde, atamalarda performans, ehliyet ve liyakat olacaktır.

Cevaplanamayacak Bir Sesleniş: Sn. Prof. Dr. Ahmet Bolat,

Yukarıdaki sorularla birlikte: Evet bu konudan şirketin hiçbir kaybı olmadı? diyor Bay Bolat. Söz konusu kaybın yalnız parasal olduğunu düşünüyorsanız doğruya yakındır yaklaşımınız. Kendinize bunu yakıştırdıysanız ne söyleyebilirim ki?

Çalışanlar size güvenmiyorlardı. Şimdi hiç güvenmeyecekler. Tabii size siyasi görüşünüz nedeni ile bağlı olanlar dışında. Onlar el mecbur. Hoş bu kitle daha önce de Bay Aycı’ya bağlıydılar ama. İnsanların size güven beslemelerini önemsemediğinizi biliyorum. Artık bunu tam olarak biliyorum. Laf ola diye yazdım.

Devletin en üst Mahkemesinin kararları bir tarafa THY’ nin hiçbir kuralını da dikkate almadığınız ortada. Bugüne kadar sizin döneminizde başlayıp, yine sizin döneminizde sonlanan yanlışlığınızı, ayrımcılığınızı bu kadar net bir şekilde ortaya koyan bu denli somut bir örnek daha yoktu.

Yukarıda söylediklerimi tekrarlıyorum. Her vesile ile de tekrarlayacağım. Şirketinizin saçma sapan suçlamalarla işten çıkarttığı, Yargıtay dahil tüm mahkemelerin haklarında işe iade kararı verdiği çalışanları işe geri almamak için ne denli direndiğiniz, ne tür bahaneler uydurduğunuz akıllarda olmasına rağmen, Türk Hava Yollarına maddi zarar vermiş ve suistimal gibi bir “haklı nedenle?” işten atıldığı kayıtlara geçmiş birini tekrar işe kabul etmeniz, sizden, bizden ayırımına ne denli yakın, yatkın ve bu konuda ne kadar cüretkar ve insanlara, çalışanlara karşı ne denli saygısız  olduğunuzun en canlı örneği olarak hatırlanacaktır.

” Ben Ahirete ve en Yüce Mahkemeye hesap vereceğimize inanırım” sözünüzü samimi bulmadığımı ifade etmeliyim. Doğru değilsiniz Bay Bolat. Hakiki Müslüman bir insan yukarıda anlatılanları, bu çarpıklıkları yapmaz. İşlenen bu tür bir suçu hoş görmek insanoğlunun yetkisi aşar. Bu çalışarak evinize ekmeğini götürdüğünüz şirkete ihanettir. Ve de siz bu uygulama ile bunu da yaptınız.

Böyle olmamalıydı. Sizden çok ümitlenmiştik (m) Ancak gerçeği çabuk anladık. “İnsanların umutlarını ve hayallerini çalanlar, en büyük hırsızlardır” diye bir söz var Bay Bolat. Malum sarımsak ve kokusu.  Evet siz çok kimsenin hayallerini ve umutlarını yıktınız. Yerle bir ettiniz. Sebuhi Quluzade’in yukarıda yer alan sözünden hareketle sizin için nasıl bir yakıştırma yapılabilir? Sizin ve okurların takdir ve düşüncelerinize bırakıyorum.

Ben beddua etmeyi sevmem Bay Bolat. Korkarım bedduadan. Size ancak, “Niyetiniz Kaderiniz olur İnşallah.” diyebilirim. Bunu temenni ederim, bunu dilerim ve de bunun için dua ederim.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI AHMET BOLAT: THY İÇİN “DURMAK YOK YOLA DEVAM” DİYOR.

Yorumlar Tüm Yorumlar (83)

Çetin Bey ~ 1 yıl önce
A.Bolat bu şirketin gelmiş geçmiş en adaletsiz yöneticisidir. İnanılmaz kibir sahibidir. İsraf diye gelip onlarca sayıda yeni müdürlük başkanlık açmıştır. Siyasi güce el pençedir. Yukarıdan telefon gelince uzman çektiği müdürü tekrar goreve iade etmiştir. Haklının değil güçlünün yanındadır. Hergün beddua alan biridir. Akibetini hepimiz göreceğiz yakında.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şanın yürüsün ~ 1 yıl önce
şanınız yürüsün ahmet bolay bey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 1 yıl önce
Thy engelli alımı yapmıyor engelli çalıştırmak istemiyor Devletin şirketi engellilere sahip çıkması gereken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet bol-at ~ 1 yıl önce
Çetin bey, THY’ de olanı biteni duyunca, öğrenince iyice kahroluyoruz. Tek ümidimiz seçimlerde. Hırsızlık yapanı yeniden işe alıyor bize dönüp bakmıyor bile. Üstelik meblağ küçüktü de diyebiliyor. Mahkemelerde neden uğraştık, hepsini kazandık diye neden sevindik anlamıyorum. Bu adamın ailesi, çocuğu yok mu? Koskoca Profesör hiç empati yapmaz mı? BOL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AHMET BOL-AT ~ 1 yıl önce
DEĞERLİ ARKADAŞIM. BUNLARIN DAVRANIŞLARINI MANTIK İLE İZAH ETMEK MÜMKÜN DEĞİL. YÖNETİCİ DEĞİL, POLİTİKACI BUNLAR. VE SİYASET ÖYLE BİR ŞEY Kİ BİR KERE ÜZERİNİZE BULAŞMAYA GÖRSÜN. YAĞLI KARAR GİBİ. HELE HELE KENDİSİ İLE İLGİLİ DİYET BORCU DA VARSA. BOLAT BEYİN HİÇBİR OLAYDA EMPATİ YAPTIĞINI ZANNETMİYORUM. BİRÇOK ŞEYDE OLDUĞU GİBİ AKADEMİK UNVANLARA DA DUYULAN GÜVENİ ZEDELEDİLER. SEÇİMLERİN NE OLACAĞI BELLİ Mİ? EVET, KAYBEDEBİLİRLER. YÜNE DE ÇOK FAZLA ÜMİTLENMEYİN. BU BEYLER İLK ON SENEDE KAÇ ÇALIŞANI ÇIKARTTILAR THY’ DEN. HERHALDE 10 BİN VARDIR. YA SONRAKİ SENELERDE. FAALİYET RAPORLARINDAKİ, İNTERNETTEKİ ÇALIŞANLARIN KIDEM YAŞINI BİLGİSİNİ BİLE ÇIKARTTILAR. BELLİ OLMASIN DİYE. ŞU AN KAÇ BİLMİYORUM. 6,5 DÜŞÜRMÜŞLERDİ KALDIRDIKLARINDA. HERHALDE ÇOK BÜYÜK MİKTARDA FESİH YAPTILAR. AHMET GİTSİN MEHMET GELSİN. TÜM MAĞDURLARIN HAKLARININ İADE EDİLMESİ SİZCE MÜMKÜN MÜ? BAYAĞI KÖTÜ BİR DÖNEM YAŞADINIZ. İNŞALLAH GÖNLÜNÜZDEN GEÇEN OLSUN. AMA BU TEK ÜMİDİNİZ OLMASIN
Var ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
İK ~ 1 yıl önce
Normal şartlarda market de bile çalışacak düzeyde olmayan insanları sosyal islamcı kimlikleriyle yönetim birimlerinde görev yapıyor ama bu düzen son bulacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 1 yıl önce
Bu zat ilk göreve geldiğinde çok ümitlenmeyin,söylediklerine inanmayın,mavi boncuk dağıtıyor demiştik zira kendisini torpille thy'ye sokup,makam sahibi yapan siyasal islamcı iktidar ile aynı kafada,aynı tastan su içmişler ve nitekim de haklı çıktık keşke çıkmasaydık ama bunların cismi de ismi de belliydi şimdi iyice emin olundu. Düşünün ki yetim hakkı yedirmem,kul hakkı,liyakat vs diye atıp tutan zat göreve geldiğinden beri thy'den haksız yere işten atılanların sosyal haklar için açtıkları üstelik de yargıtayın onadığı mahkeme kararını önceki zat gibi uygulamadı hala uygulamıyor sonra da birlik,beraberlik,vatan,millet,Allah,din,imandan bahsediyor da sonları yaklaştı şükür ki. Giderayak da koltuk sallandığından seçim yatırımı olarak daha önce eyt,taşeronun kadroya alınması vs gibi olmaz,olamaz dedikleri şeyleri bir bir hayata geçiriyorlar, thy yönetimi de şimdilerde yeni şirket kurup ne koparırlarsa kardır derdine düştüler yüce Allah cümlesini bin beter etsin inşallah.Saygılar,hürmetler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY ~ 1 yıl önce
ÜMİTLENENLERDEN BİRİ DE BENDİM. YİNE DE İHTİYATLA BEKLEYİP GÖRELİM DEDİM. ÜMİT ETTİĞİMİZ GİBİ ÇIKMADI. YENİ KURULAN ŞİRKETİ (THY' NİN YAPTIĞI DUYURUYU) ANLAYAMADIM. SAAYDIKLARI KONULAR ARASINDA DESTEK HİZMETİ KAPSAMINA GİRMEYEN KONULARDA VAR. thy' YE NE KALACAK? ÇÖZÜMLEMEĞE ÇALIŞIYORUM. TAŞERONLARI İŞE ALMA TALİMATI YUKARIDAN GELDİ. BAY BOLATI AŞAR BU İŞ. BEN BEDDUA ETMEM. KİMSEYEDE ETMEDİM. EN BÜYÜK BEDDUAM NİYETLERİ KADERLER OLUR İNŞALLAH. İYİ İSE İYİ. KÖTÜ İSE KÖTÜ.SAYGI BENDEN.
Politika ~ 1 yıl önce
Eyt ile emekliliği hak edenler de sözde emeklilik politikasından farklı olarak emekli edilmiyorlar. Neden Demekki politika dedikleri yalandı. Amaç neydi?
Meraklı ~ 1 yıl önce
Yurtdışı mahalli personel statüsünde olan çalışan bu suistimali velev ki şeriat ile yönetilen bir ülkede yaptı. Mahkemeye çıktı. Hangi hukuk geçerli olacak?Türk hukuku mu, şeri hukuk mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukuk ~ 1 yıl önce
Bu suiistimalci hakkında suç duyurusunda mı bulunmuş Bay Bolat? Şeriat hükümlerinin olduğu bir ülkede mi suiistimal yapmış bu kıymetli? O zaman bilekten eli mi kesilecek bu kıymetlinin? Deli sorular???
DESTEK AŞ. ~ 1 yıl önce
Emekçilerin daha iyi şartlarda çalıştırılmasına elbette kimse itiraz etmemeli. Ancak, yıllardır emekçileri taşeron şirketlerin kiralık malı gibi gören ve bu yandaş şirketlerin emekçileri sömürmesine aracılık yapan THY yönetimi ne olmuş da bütün taşeron hizmetlerini kendi bünyesine almaya ve bunun için binlerce kadro oluşturmaya karar vermiştir. Ben bu konudaki endişelerimi sizinle paylaşmak istiyorum. Belki bu konuda bir yazı yazarsınız ve bu uygulamayı alkışlamanın yanında eleştirel açıdan da değerlendirirsiniz. Bence; 1.İktidrın uzantısı THY yönetimi, gider ayak mevcut kadroları şişirip yandaşlarla doldurmak istiyor. Bu şirket bu amaca hizmet edecek. 2. Böylece şirket maliyetleri alabildiğine artırılacak, adeta bir enkaz devredilecek. 3. Taşeron şirketlerle yapılan usulsüz anlaşmalar onlara ödenecek tazminatlar karşılığında feshedilecek, bundan sonra ihale almaları mümkün olmayan bu yandaş şirketler ihya edilecek 4.Bu şirketlerin sebebiyet verdiği zararlar örtbas edilecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakat ~ 1 yıl önce
Liyakatsızlık görmek isterseniz insan kaynakları yönetim binasına bakılsın belli bir ideolojik çatı altında birleşmiş Adaleti tarafsızlığı unutmuş bir topluluk görebilirsiniz …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok doğru ~ 1 yıl önce
Doğru söze şapka çıkartırım. Orda EA,MB,ES, ve bunların yancıları oldukça asaletten yoksunlar. Hak hukuk bilmezler.Ama merak etmesinler kimsenin hakkını yiyemezler, gerekirse Söke söke hak alınır.
EA kim? ~ 1 yıl önce
EA kim?
Liyakat’a ~ 1 yıl önce
Geldikleri gibi giderler…
EA kim ~ 1 yıl önce
EA sadece şeytan
TGS TAŞERON ~ 1 yıl önce
BEKLEYİN YENİ ŞİRKET KURDULAR YA.BİR PLANLARI VARDIR MUTLAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000