13 Haziran 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Yolcu

İşaret olsa yol şaşırılmaz, bilgi olsa söz saptırılmaz… 11. yüzyıl leksikografı Kâşgarlı Mahmud’un sözüyle başlamak istedim. Neden mi?

Tartışmaların gölgesinde açılan İstanbul Havalimanı’nda sorunlar bitmiyor. Başta bilim adamları olmak üzere sektördeki büyük bir çoğunluk yeni havalimanının yeri konusunda bir yanlışlık olduğu görüşünü daha başlangıç aşamasındayken belirtti.

Siz istediğiniz kadar sözlerimizi çarpıtmaya çalışsanız da veriler olduğu sürece doğruluğumuz her gün ispatlanacak. Yoğun kar yağışı altında neler olduğuna şahit olduk. Haziran ayının bu günlerinde de havalimanına ulaşım yine çok zor. Gidiş geliş yollarında aşırı bir sis… Üzerine yağan yağışla havuza dönen yollar… Hiç mi mühendis çalışmadı bu yollarda? İnsan hayatıyla oynadınız haberiniz yok.

 

Hadi havalimanına ulaştınız bir şekilde… Sabahın erken saatleri de dahil olmak üzere araç ile girişte uzun kuyruklar oluyor. Bunu da es geçin. Hadi girdiniz bu sefer de otoparkta yer bulunmuyor. İnsanlar ya yola ya da engelli parklarına araçlarını bırakmak zorunda kalıyor.

 





Bir de bu işin çıkışı var elbette. Sözüm ona konulmuş işaretleri takip ederseniz vay halinize… Dönüp durursunuz. Sarı otoparka hiçbir yönetici inmemiş sanırım. Arkadaş bir inin bakın neresi ne alemde! Ödeme noktalarını kontrol edin. Hangi cihazda problem var hangisinde yok sorgulayın. Bir de Allah aşkına her adımda konulan şu tümsekleri biraz seyreltin. Bu ne arkadaş zıp zıp.

İstanbul Havalimanı’nın en büyük kâr kapısı hiç kuşkusuz Türk Hava Yolları. Gel gör ki; Star Alliance üyesi havayolları ile Türk Hava Yolları Business Class ve özel yolcu programı için tahsis edilen kapı önünde halen tamamlanamayan kaldırım… Basit bir şekilde en fazla yarım günlük işi olan yer neden tamamlanmaz? Bu alanı da mı görmediniz sayın İGA yöneticileri? Bence dışarıdan gelen taksileri kovalamak için ekip oluşturacağınıza bu türlü aksaklıkları tespit için ekip oluşturun. Sizler için daha faydalı olabilir.

İstanbul’a üçüncü bir havalimanı yapılmasına itiraz etmedim. Ancak yeri daha iyi belirlenebilirdi. Özellikle meteorolojik veriler ışığında daha doğru bir yer seçilebilirdi. Ve yine tekrar etmekte yarar var, Atatürk Havalimanı da âtıl duruma düşürülmemeliydi. Önümüzdeki kış bunu daha iyi anlayacağınıza eminim.

Yapılan yanlıştan dönmek, hatayı kabullenmek erdemdir. Üçüncü bir havalimanı olmayacak diye sözleşmeye madde eklenmiş olsa bile, kendi çıkarlarınız yerine ülke menfaatlerini düşünmeniz, vicdanı yönden sizi ve kamuyu rahatlatacaktır. Gelin şu yıkım işinden vazgeçin. Üç havalimanı da tıkır tıkır çalışır. Kimsenin şüphesi olmasın.

Makamda koltuk yöneticiliği ile bu işler çözülmez. Tanıdığım bütün generaller ve üst düzey yöneticiler sahada sürekli olarak gözlem içinde. Yeri gelir yerde çöp görür toplar yeri gelir öyle bir adım atar ki, sorunlar şak diye çözülür. İşte bu sebeple işaretçiniz de bilginiz de kuvvetli olmalı. Yoksa yanlış kişilerle yanlış yollarda gezer durursunuz.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Yolcu

Yorumlar

DHMİ ~ 2 yıl önce
Siz şimdi belki bilmiyorsunuzdur ama. DHMİ adında otorite vasfında kurum var aslında bu kurum TAV'indan IGA'sina THY'sine hepsinin üstünde bir otorite. Devletin sektördeki mutlak gücü. Ama bu güç odağı devletin elinden kayıp nerelere gitmiş bir soruşturulsun. Dışardan kimler tepeye monte edilmiş. Nasıl kararlar alınmış bir incelensin. Bunları siz yazar mısınız. Sanmıyorum o yürek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
? ~ 2 yıl önce
Nazım Hikmet'te it ürür kervan yürür demişti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 2 yıl önce
Artık çok geç. Bakım kuruluşları da taşınmalı herkes gidecek bunlar padişah torunu mu devam ediyorlar orada. Uçuş muçuş da yapılmamalı tamamen kapatılmalı. Herkes İstanbul Havalimanına hadi. Bunu beceremeyenler için bakınız Amac Bodrum örnekleri var Isparta örnekleri var Antalya olabilir hangar yapın da gelişsin Anadolu şehirlerimiz. Aslında ben THY yerinde olsam taşırım Base bakımı taşırım anadoluya küçük şehirlere..sanki hayat şartları çok iyi de İstanbulda hangar aç hangar aç.. hangi akılla istanbula hangar yapıyorsunuz ? Hem oluşturdukları şehir içi trafik biter büyük servislerin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
w ~ 2 yıl önce
Asıl en önemli şey yazılmamış. Verilmesi gerekilen 3 senelik kiralar 2047'ye ertelenmiş.Devasa bir skandal. Seçim öncesi yandaşa 3 milyar Euro peşkeş çekmektir bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esenler ~ 2 yıl önce
esenler otogarı gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İSTANBUL HAVALİMANI KADRİ SAMSUNLU ~ 2 yıl önce
İSTANBUL HAVALİMANINDA EN BÜYÜK SORUNUN KAYNAĞI BİZZAT KADRİ SAMSUNLUNUN KENDİSİDİR BURADAN BÜTÜN İGA PATRONLARINA SESLENİYORUM KADRİ SAMSUNLUNUN İŞE ALINDIĞI GÜNDEN BERİ YAPTIKLARINA BİR BİR BAKSINLAR TAMAMINA YAKIN KISMI İGAYA NASIL ÇOMAK SOKARIM İGAYI NASIL ATIL DURUMA DÜŞÜRÜRÜM DİYE BİZZAT İGANIN ALEYHİNE GİZLİ GİZLİ ÇALIŞAN BİRİDİR KADRİ SAMSUNLU İGANIN BAŞINDA OLDUĞU SÜRECE İGA DAHA ÇOK ZARAR EDİCEKTİR HAVALİMANI İŞLETME BİLGİSİ SIFIR OLUP SADECE KENDİ REKLAMINI İYİ YAPAN BİRİDİR HAVALİMANI İŞLETMEK İÇİN SIFIR YETENEK VE TECRÜBEYE SAHİPTİR ZAMANLA HERŞEY ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILACAKTIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zarar ~ 2 yıl önce
yazmışsın da, IGA zarar etmiyor ki.. laf olsun torba dolsun
Haklısın ~ 2 yıl önce
Kadri Samsunlu'nun İGA Genel Müdür olması liyakatsizliğin kitaplara geçecek örneğidir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000