15 Ocak 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • thy deki taşeron problemine tekrar değinmenizi önemle rica ederiz.
  • Pegasus'u Şirin gösterelim diye THY'e Çamur atmasak..Köy otobüslerindeki KOMFOR PEGASUS'ta malesef yok..Bir defa bindim ve tövbe ettim..Artı YEDİĞİMİZ KAZIK KAR KALDI
  • Brake unit brak dawni incelenmesi gerek737-800 lerde brak limit dışı olduğu zaman bazen teknisyenlere gece vardiyesinde angarya geliyor sefer bitsin gunduzcu arkadaş değiştirir hesabı oluyor zor geliyor braklerin task kartlarına bakılmalı.
  • TÜRK HAVA YOLLARINA KADRO İSTİYORUZ. TAŞERONLARIN SESİNİ DUYUN. BİZ HİT. MİYİZ.? YOKSA KİT MİYİZ.? DEVLETİN EN BÜYÜK SİLAHI VE ATAMALAR HERŞEY DEVLET KONTROL EDİYOR. VE VARLIK FONUNA BAĞLI OLDUĞU İÇİN DEVLETİN YAV İNKAR ETMEYİN KADRO VERİRİN ARTIK.
  • Kazanın sebebi belli oldu bile. Ali Bey, sizin haberiniz olmaması ilginç. Reverse in arızalı olması kazanın sebebi değildir ama etkisi çok büyük olmuştur.
  • Tespitiniz çok doğru, bu prim dağıtımı sırası mutlaka tersten orantılı olmalı ve hatta Genel Müdür ve yardımcıları ile Başkanlar ve yardımcıları ise hiç almamalı idi. Zaten yüksek maaş alan gruba birde iki, üç kat prim vererek en az alan ile makası uçurum seviyesine çıkartıyorsunuz.. Hak mı şimdi bu? En alttaki emekçinin eline üç kuruş verip sevindirip, yukarıda ofisde çayları yudumlarken Bond çantaya zor sığdırdığınız primi eve götürmek hak mı? Ama utanma olmayınca ne desek boş.. Bence siz alt kadrolara hiç prim vermeyin, hepsini siz yiyin efendiler.. Çatlayıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin..!
  • Ykb ndan 5000 tl promosyon varmi haberi olan.
  • Genel önerimdir. Konuyla alakası yok ama hızla ülke olarak bu paralı 2. koltuk işinden uzaklaşmalıyız. Herkes sağ koltuğu satılığa çıkarmış. Tamam ticaret ama bunun ticareti olmaz diye düşünüyorum. Tecrübeli f/o dan bile tip ücreti isteniyor. Lafım pegasus'a değil, hepsi aynı.
  • Adem bey ile ilgili gorus leriniz kime gore neye gore hangi delile gore dayaniyor bilmiyorum. Zaten bu ulkede bizzat devleti teslim etmis bir hukumet mevcut. Ve simdi ayni olayin baska baska cemaat ve gruplara yapildigina sahit oluyoruz. Adem beyin gecmisini bilmem fakat TCAA (Turkish Civil Aviation Academy) projesine sahip cikan Ve bu proje icin kosturan tek kisi olduguna bizzat sahit oldum. Ve proje kendisinden alindi baska bir kisiye verildi Ve suanda da atil vaziyette. Hicbir somut adim yok. Normalde bu yil egitimlere baslanmasi gerekiyordu. Buyuk ihtimalle ataturk havalimanindaki insaati bitmis egitim binasini da gormussunuzdur. Keske ayni sekilde bu ulkede bu ulkenin herseyini teslim eden kol kola yuruyen yetkililere de hesabini sorabilme cesaretiniz olsa. Yazik. Dun herkes hukumete yaranabilmek icin cemaat yaninda saf tutma gayreti icerisindeydi. Hakikaten cok garip bir ulke degilmiyiz?
  • işin başı UÇAK BAKIMI bırakın bukadar önemli bir işi usulüne uygun yapalım.yoksa çok canlar yanıcak bir insanın hayatı hiçbirşeyden önemli değildir.biraz öteki dünyayıda düşünün.

Yoğun gündem. Pegasus, THY, SHGM

Hangi birini yazayım bu hafta. Öyle yoğun konu var ki önceliği belirlemekte güçlük çekiyoruz. Ama tabi Pegasus Havayolları’nın Trabzon’da pist dışına çıkması birinci plana çıktı diyebiliriz. “Allah korumuş” demekten fazla yoruma gerek yok.

Bazıları gibi kendimizi havacılık uzmanı sayamayız ama havacılık alanında tematik yayın yapma önderliğini üstlenen biri olarak gördüklerimi ve aldığım bilgileri paylaşmaktan da geri durmam.

Pilotlar ve teknisyenler çok iyi bilecektir. Uçak yere indikten sonra, reverse denilen bir sistem devreye alınır. Yani uçağın hızını düşürmek ve durmayı sağlamak için bazı uçaklarda motor gövdesinde bulunan kapaklar açılır, bazı uçaklarda ise motor gövdesi ayrılarak ikiye ayrılmış gibi bir görüntü ile karşılaşırız. İşte buna reverse denir.

Kanat üzerinde oturan yolcuların mutlak dikkatini çekmiştir bu durum.

Pegasus uçağının Trabzon’da pist dışına çıktıktan sonraki görüntülere baktığınızda deniz kenarına giden düşen motorun reverse thrust kapağının açık olduğunu görüyoruz. Ancak sol tarafta bulunan motora baktığımızda tamamen kapalı bir durum söz konusu.

İşte burada akıla gelen tek şey asymmetric reverse thrust (Ters itme) söz konusu olduğudur.

Sağ motor frenleme yaparken sol motor itmeye devam ediyor idi ve uçak bu sebeple uçak sola çekmiş olabilir mi?

Ancak bu soru akla gelse bile sağ motorun reverse durumunda olması halinde uçağın sağ tarafa doğru yönelmesi gerektiği görüşü hakim. Dolayısıyla asymmetric reverse thrust söz konusu olma ihtimali düşük.

Ancak şirket kaynaklarından aldığım bilgi şu yönde. Reverse’lerden birinin arızalı olduğu ve bu sebeple uçuş defterine arıza kaydedildiği şeklinde. Dolayısıyla uçak reverse yapmadı sadece frenlerle duracaktı.

Kaza kırım uzmanları konuya açıklık getirecek. Sonucu hep birlikte öğreneceğiz.

Lakin yukarıda da belirttiğim gibi ben havacılık uzmanı değilim ancak görüneni yazdım.

Pegasus ile ilgili bazı gerçekleri de görmezden gelemeyiz. Bu konu özelinde değil ama Pegasus Havayolları maalesef ucuz yahni yemekte ısrar ediyor.

İsmini açıklamayacağım ama yurtdışında pistten çıkan bir bayan pilotu kısa süre sonra öğretmen pilot yaparsanız, ahbap çavuş ilişkileri devam ederse, yıllarını vermiş pilotları değil de çömezleri yetkilendirirsen daha çok sıkıntılı durumlarla karşılaşabiliriz.

Pegasus ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

SHGM’de Adem Karslıoğlu diktatörlüğü…

Adem Karslığıoğlu SHGM’de pilotların lisans bölümü ile ilgili birimde idi. Detaya gerek yok. Şunu bilin yeter. Bu arkadaş alçak FETÖ örgütü tarafından savaş pilotlarımızın askeriyeden atılanlarına lisans vermeyen bir kişilik idi.

O zamanlar kimin kim olduğu belli değil iken bugün yerine oturan taşlardan anlıyoruz ki arkadaşın hizmet ettiği yerler varmış.

Lanet olsun bu anlayışa ve şu soruları sorma hakkını buluyorum kendimde.

Adem Karslıoğlu’nun SHGM’de işe başlamasına kim veya kimler aracılık etmiştir?

Adem Karslıoğlu’nu bilgisayar ortamında JAA soru bankasını kullanarak sınavların yapıldığı sitemin başına kim geçirmiştir?

Adem Karslıoğlu FETÖ’nün SHGM’deki ayağı mıdır yoksa başka bir sebeple mi SHGM’den atılmıştır?

SHGM’de başka FETÖ’cü var mıdır ve koruyucuları kimdir?

THY prim verdi ama!

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı prim müjdesini verdi. Harika motivasyon. Şapka çıkartılır.

Amma velakin isterdim ki prim dağıtım sistemi ters yapılsa idi. Mesela müdürler, başkanlar ikişer üçer ikramiye alırken işçiler birer ikramiye almasalar idi. Tam tersi işçiler ikişer üçer alıp tepe yöneticiler bir ikramiye alsalar idi.

Neyse olan olmuş diyelim de belki gelecek sene bu şekilde olur.

 

Yoğun gündem. Pegasus, THY, SHGM

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

rica ~ 6 yıl önce
thy deki taşeron problemine tekrar değinmenizi önemle rica ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Tato ~ 6 yıl önce
Pegasus'u Şirin gösterelim diye THY'e Çamur atmasak..Köy otobüslerindeki KOMFOR PEGASUS'ta malesef yok..Bir defa bindim ve tövbe ettim..Artı YEDİĞİMİZ KAZIK KAR KALDI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cengiz ~ 6 yıl önce
Brake unit brak dawni incelenmesi gerek737-800 lerde brak limit dışı olduğu zaman bazen teknisyenlere gece vardiyesinde angarya geliyor sefer bitsin gunduzcu arkadaş değiştirir hesabı oluyor zor geliyor braklerin task kartlarına bakılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnanmıyorum ~ 6 yıl önce
İnanamadım çözüm bulunmuş
TÜRK HAVA YOLLARI TAŞERON /OFİS HİZMETİ ~ 6 yıl önce
TÜRK HAVA YOLLARINA KADRO İSTİYORUZ. TAŞERONLARIN SESİNİ DUYUN. BİZ HİT. MİYİZ.? YOKSA KİT MİYİZ.? DEVLETİN EN BÜYÜK SİLAHI VE ATAMALAR HERŞEY DEVLET KONTROL EDİYOR. VE VARLIK FONUNA BAĞLI OLDUĞU İÇİN DEVLETİN YAV İNKAR ETMEYİN KADRO VERİRİN ARTIK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sebebi ~ 6 yıl önce
Kazanın sebebi belli oldu bile. Ali Bey, sizin haberiniz olmaması ilginç. Reverse in arızalı olması kazanın sebebi değildir ama etkisi çok büyük olmuştur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RBP ~ 6 yıl önce
Tespitiniz çok doğru, bu prim dağıtımı sırası mutlaka tersten orantılı olmalı ve hatta Genel Müdür ve yardımcıları ile Başkanlar ve yardımcıları ise hiç almamalı idi. Zaten yüksek maaş alan gruba birde iki, üç kat prim vererek en az alan ile makası uçurum seviyesine çıkartıyorsunuz.. Hak mı şimdi bu? En alttaki emekçinin eline üç kuruş verip sevindirip, yukarıda ofisde çayları yudumlarken Bond çantaya zor sığdırdığınız primi eve götürmek hak mı? Ama utanma olmayınca ne desek boş.. Bence siz alt kadrolara hiç prim vermeyin, hepsini siz yiyin efendiler.. Çatlayıncaya, tıksırıncaya kadar yiyin..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ykb ~ 6 yıl önce
Ykb ndan 5000 tl promosyon varmi haberi olan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tip ~ 6 yıl önce
Genel önerimdir. Konuyla alakası yok ama hızla ülke olarak bu paralı 2. koltuk işinden uzaklaşmalıyız. Herkes sağ koltuğu satılığa çıkarmış. Tamam ticaret ama bunun ticareti olmaz diye düşünüyorum. Tecrübeli f/o dan bile tip ücreti isteniyor. Lafım pegasus'a değil, hepsi aynı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Come on ~ 6 yıl önce
Adem bey ile ilgili gorus leriniz kime gore neye gore hangi delile gore dayaniyor bilmiyorum. Zaten bu ulkede bizzat devleti teslim etmis bir hukumet mevcut. Ve simdi ayni olayin baska baska cemaat ve gruplara yapildigina sahit oluyoruz. Adem beyin gecmisini bilmem fakat TCAA (Turkish Civil Aviation Academy) projesine sahip cikan Ve bu proje icin kosturan tek kisi olduguna bizzat sahit oldum. Ve proje kendisinden alindi baska bir kisiye verildi Ve suanda da atil vaziyette. Hicbir somut adim yok. Normalde bu yil egitimlere baslanmasi gerekiyordu. Buyuk ihtimalle ataturk havalimanindaki insaati bitmis egitim binasini da gormussunuzdur. Keske ayni sekilde bu ulkede bu ulkenin herseyini teslim eden kol kola yuruyen yetkililere de hesabini sorabilme cesaretiniz olsa. Yazik. Dun herkes hukumete yaranabilmek icin cemaat yaninda saf tutma gayreti icerisindeydi. Hakikaten cok garip bir ulke degilmiyiz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TEKNİK ~ 6 yıl önce
işin başı UÇAK BAKIMI bırakın bukadar önemli bir işi usulüne uygun yapalım.yoksa çok canlar yanıcak bir insanın hayatı hiçbirşeyden önemli değildir.biraz öteki dünyayıda düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000