12 Aralık 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu doco neden banka promosyonu vermiyo koskoca şirket işçinin hakkı olan promosyonu vermiyor..
  • İlk 200e girip DHMİ'yi tercih etme sebebin atcler sayesinde gelen para zaten. Gerçekler acıdır, madem o kadar para meraklısısın ilk 100e girip aimci olsaydın :)
  • peki bölünmenin gündeme gelmesi sizi niye rahatsız ediyor?
  • "Kimse zaten ben ATC ile aynı maaşı alayım vb. beklentisi yok" ifadesi yanlış. nerden mi biliyorum facebookta grubu olan dayının gönderilerine bakın herkes atc ile aynı maaş almak istediğini görürsünüz. Ellerinden gelse atcleri bir kaşık suda boğacaklar. hiç kimse hak etmediği hakaret/küfür vb. maruz kalmak zorunda değil. Göbek bağı kesilmedikçe bu durum son bulmayacak
  • DHMİ denen kurum o kadar LEŞ bir kurum olmuş ki,Rizale-Artvin hava limanına adam bulamamışlar da adeta inşaat bekçisi mesabesinde,dili uzun,kalbi kara kezban birini bulmuşlar.personelin o kurumu ne kadar rezil ettiği,vizyonsuzlugu ve müdür olarak atananların siyasetin kölesi olduğu malesef tecrübe ile sabit.yazik alınan maaşa,verilen imkanlara
  • Keşke bende Kartal imam Hatip mezunu olsaydım. Ülkemin zeki çocukları yoksuluk ve umutsuzlukla boğuşurken ben Ebubekir Akgüp abimin yanına gider devletin bütün imlanlarını hoyratca , unursamadan kullanırdım. Ama ben böyle ilkesiz, vijdansız ve yüzsüz olamam
  • İga ve prim mi? Adamlar kimseye söylemeyin fazla mesai adı altında işletme,bhs,vanderland ve aocc ye para yatırıyor. İga kimseye prim falan vermez
  • Hala ne istinaf belli ne zam ne başka şey, herşey lafta sözde. Delikanlı olun sözünüzün arkasında durun herşey değişir herkes gider ders alın şu insanların hakkını yemeyin el insaf
  • Taşeron taşeron taşeron basınıza taş yağsın verılen altı bucuk mılyar para o kadar parayı cemaaten torpilden tk memuru arkadaslara verin bakalım çalışıcakmı. Bu kadar düşük maaşla adam calıştırmak birde üç kuruş prim vermek ne bayrak tasıyana yakışır nede o bayragı tutanlara ayıptır.
  • Darilmaca gucenmece yok. Sevdigimizden ayrilmak istiyoruz. Ayrilik da sevdaya dahil.

Yepyeni gelişmeler…

Bu yılın son günlerini yaşıyoruz. Ülkemiz yeni bir atmosfere giriyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Kuruluş Yıldönümü vesilesi ile havacılığımızda da önemli atılımların yılı olmasını temenni ederek başlamak istiyorum sözlerime.

İyi şeyler yazmak, iyi şeyler düşünmek, güzel günlere birlikte uçmak adına havacılığımızın da yeni yüzyılda önemli atılımların içine girmesi gerekiyor.

Sıralamak isterim olması gereken yenilikleri.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü baştan aşağı yenilenmeli ve siyasetten uzak tutularak özerk hale getirilmeli. Cemaatlerden, vakıflardan arındırılmış bir kurum olmalı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nden ayrılacak seyrüsefer ile birlikte Sivil Havacılık ve Seyrüsefer Genel Müdürlüğü şeklinde yeni bir kurumsal kimlik haline getirilmeli. Havacılık sektörünün sorunlarını siyasetçilere sorarak değil, kendi özel kanunu, yönetmeliği, yönergeleri çerçevesinde yönetmeli.

SHGM, şirket kayırmacılığı hegemonyasından arınmalı ve şirketlere aynı mesafede davranmayı bilmeli. Yani THY’nin yan kuruluşu gibi hareket etmesi engellenmeli.

DHMİ, siyasetin maşası olmaktan çıkartılmalı. İşletme ile seyrüsefer birbirinden ayrılmalı. Hatta olabiliyorsa yatırım, ihale gibi konuları da ayrı bir başlıkta değerlendirmeli. DHMİ içinde yer KÖİ özel statü ile donatılmalı ve özel sektör tarafından işletilen havalimanlarının daha fazla yolcu, daha çok havayolu ağırlaması için fiyat rekabeti, yolcu ayakbastı ücretleri için rekabetin önü açılmalı.

DHMİ de cemaatlerden ve vakıflardan arınmalı. DHMİ’de atamalar bir kritere bağlanmalı ve sendikaların desteklediği yöneticiler değil; kıdem, beceri,  bilgi, eğitim, yabancı dil ve yazılı imtihanlar ön plana alınmalı, sözlü mülakatlara son verilmeli.

Türk Hava Yolları siyasetten uzak tam bir profesyonel bayrak taşıyıcı hale getirilmeli. Derneklerin, vakıfların, cemaatlerin yuvası haline gelen, Kartal İmam Hatip Lisesi Mezunları’nın köşe başı tuttuğu bir şirket değil; Anadolu’nun kavruk çocuklarının, zeki çocuklarının da yer bulduğu bir şirket haline getirilmeli.

Türk Hava Yolları içeride yerli şirketlerle değil dışarıda dev şirketlerle rekabet edecek düzeyde bir yönetime haiz hale getirilmeli.

THY ayrıca yabancı pilotların yerine öncelikli yerli pilotlara yer vermeli. Yeni Yüzyıl Yerli Yüzyıl olmalı.

Özel şirketlerimizin güçlendirilmesi için devletin pozitif ayrımcılık yapması gerekir.

Havalimanlarımız, özel işletmelerin haricinde devlet tarafından işletilen havalimanlarımız da devlet mantığı ile değil özel sektör mantığında işletilmeli ve gerekiyorsa uluslar arası uçuşlara özendirmek için özel pazarlamacı bir ekiple yabancı havayolu şirketlerine özendirici tanıtımlar yapılmalı.

Örneğin; Erzurum kış turizmi, Zafer Havalimanı sağlık turizmi, Mardin Havalimanı  ve Kapadokya kültür turizmi açısından iyi değerlendirilmeli. Ordu-Giresun, Trabzon, Rize Havalimanları yayla turizmi için bulunmaz bir fırsat olarak değerlendirilmeli.

Havacılığı bir yolcu taşımacılığı, turizme hizmet olarak görmemeli. Aynı zamanda havacılık teknolojisini güçlendirilmeliyiz.  Her ne kadar turizm potansiyelli bir ülke olmamızdan kaynaklı tercih edilen ülkelerden biri olsak dahi, havacılığın geleceği de teknolojik yatırımlarla büyümeli.

Aslında yapılacak o kadar çok şey var ki havacılık adına.

Buna hem hava şartlarımız hem de coğrafi şartlarımız uygun olmasına rağmen bir türlü eğilmiyoruz. Birbirimizi yemekten düşünsel bir çabaya geçit vermiyoruz.

Ülkemiz havacılık adına okyanuslar kadar büyük.

Sözü uzatmak istemiyorum.

İyi şey yazalım dedik.

Ve THY için şunu söyleyeyim. Yatırımcısının yüzünü güldürüyor.

İstanbul Havalimanı için yeni yıla sürprizle girecek deyip gerisini beklemenizi tavsiye ederim. Bu arada İstanbul Havalimanı çalışanlarının prim beklediğini de eklemek isterim.

Son söz… Yeni yıla yepyeni umutlarla girmeyi Allah tüm havacılarımıza nasip etsin.

Yepyeni gelişmeler…

Yorumlar Tüm Yorumlar (79)

Xzzxx ~ 1 yıl önce
Bu doco neden banka promosyonu vermiyo koskoca şirket işçinin hakkı olan promosyonu vermiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendise ~ 1 yıl önce
İlk 200e girip DHMİ'yi tercih etme sebebin atcler sayesinde gelen para zaten. Gerçekler acıdır, madem o kadar para meraklısısın ilk 100e girip aimci olsaydın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 1 yıl önce
peki bölünmenin gündeme gelmesi sizi niye rahatsız ediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
. ~ 1 yıl önce
"Kimse zaten ben ATC ile aynı maaşı alayım vb. beklentisi yok" ifadesi yanlış. nerden mi biliyorum facebookta grubu olan dayının gönderilerine bakın herkes atc ile aynı maaş almak istediğini görürsünüz. Ellerinden gelse atcleri bir kaşık suda boğacaklar. hiç kimse hak etmediği hakaret/küfür vb. maruz kalmak zorunda değil. Göbek bağı kesilmedikçe bu durum son bulmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alfa Wolf frost ~ 1 yıl önce
DHMİ denen kurum o kadar LEŞ bir kurum olmuş ki,Rizale-Artvin hava limanına adam bulamamışlar da adeta inşaat bekçisi mesabesinde,dili uzun,kalbi kara kezban birini bulmuşlar.personelin o kurumu ne kadar rezil ettiği,vizyonsuzlugu ve müdür olarak atananların siyasetin kölesi olduğu malesef tecrübe ile sabit.yazik alınan maaşa,verilen imkanlara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 1 yıl önce
Size nasıl ulaşbilirim
Akgül ~ 1 yıl önce
Keşke bende Kartal imam Hatip mezunu olsaydım. Ülkemin zeki çocukları yoksuluk ve umutsuzlukla boğuşurken ben Ebubekir Akgüp abimin yanına gider devletin bütün imlanlarını hoyratca , unursamadan kullanırdım. Ama ben böyle ilkesiz, vijdansız ve yüzsüz olamam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İgagüvenlik ~ 1 yıl önce
İga ve prim mi? Adamlar kimseye söylemeyin fazla mesai adı altında işletme,bhs,vanderland ve aocc ye para yatırıyor. İga kimseye prim falan vermez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam değilsiniz ~ 1 yıl önce
Hala ne istinaf belli ne zam ne başka şey, herşey lafta sözde. Delikanlı olun sözünüzün arkasında durun herşey değişir herkes gider ders alın şu insanların hakkını yemeyin el insaf

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak yiyiciler ~ 1 yıl önce
Taşeron taşeron taşeron basınıza taş yağsın verılen altı bucuk mılyar para o kadar parayı cemaaten torpilden tk memuru arkadaslara verin bakalım çalışıcakmı. Bu kadar düşük maaşla adam calıştırmak birde üç kuruş prim vermek ne bayrak tasıyana yakışır nede o bayragı tutanlara ayıptır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaman ayrilik ~ 1 yıl önce
Darilmaca gucenmece yok. Sevdigimizden ayrilmak istiyoruz. Ayrilik da sevdaya dahil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000