29 Nisan 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Hayırlı olsun Çetin Abi, Artık airporthaberde takipçin olacağız,
  • Çetin bey hayırlı olsun, sizi ilgi ile takip edecegime emin olabilirsiniz.. Guzel ve saglıklı gunler diliyorum.
  • Tebrik ediyoruz çok güzel çok hayatada dair bi yazı....Herkesin vicdanı ile başbaşa kaldığında huzurlu uyyabilmesi dileğiyle yazılarınızı ve tecrübelerinizi herzaman zevkle takip edeceğiz...
  • Çetin bey, Hayırlı, uğurlu olsun. O güzel ve düşündürücü yazılarınızı bizlerle paylaşmanız çok keyif verecek. Başarılar dilerim. Sevgi ve Saygılar
  • Matin Bey yaaaa gözümün önüne geliyor.Yazıyı birkaç kere okuyor ve tek kaş havaya kalkıyor ,bardağın dolu tarafını görüyor.Yazınızda belirttiğiniz gibi SEYİRCİNİN KALİTESİNE göre tepki veriyor.Yani şahane bir vicdanla....Ama sizin temenninizde kötü değilki özelliklebelirtmişsiniz. İlahi geri tepmeler sadece kendilerine yönelik olsun etrafındakiler zarar görmesinler.E. daha neolsun canım.
  • Çetin Özbey'in bir kurumda uzun süre bulunması, kurum açısından büyük bir kazanım olsa da, henüz bulunmadığı herhangi bir diğer kurumda kendisi ile tanışma ve çalışma fırsatı bulamamış potansiyel insanlar açısından şanssızlık olacaktır. Bizler, kendisi ile tanışma ve çalışma fırsatı bulduk, adına başarı dediğimiz iş sonuçlarının hemen hepsinde kendisinden öğrendiklerimizi uygulamaya çalıştık. Tanımadığı, görmediği ve bilmediği birçok arkadaşımızla, kendisinden duyduklarımızı, gördüklerimizi, alıntının kaynağını belirtmek suretiyle, paylaştık. İlahi adaletin çalışma şeklini tekrar hatırladık bu güzel yazı ile. Çok değerli arkadaşım Gülin Mert'in yorumlarına da kısmen katılmakla birlikte, ilahin adalet bilincinden elde edilecek kazancın, "kasıtlı faullerin" cezalandırılacağı beklentisi ile yaşamak değil, bu döngüye beslenecek inanç ile, kasıtlı faullerden kaçınmak olduğunu düşünüyorum. Çetin Bey, hayırlı olsun, size ve yazılarınızı takip etme fırsatı bulacak olan bizlere..
  • Çetin Bey, Keyifli kaleminiz için teşekkürler. Umuyorum sıklıkla devamı gelir. En içten saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.
  • Sevgili Çetin Bey, Girizgah harika. " Cehannem olmasaydı Cennet'de olmazdı ;çürüyenden kormamak gerekir"Yaşam maçında faul yapan oyuncunun dışında diğerleri fark etmiyor demişsiniz ya işte en korkuncu o. Bence hem görüyor hem de fark ediyorlar ama ses çıkartmıyorlar.Faulü yapanda mutlu mesut devam ediyor taaaa ki Allah Baba cezalandırana kadar.Bizler aynı pencerenin arkasında yaşadık pencereden birlikte bakacak çok zamanımız oldu. Bakmanın aslında yaşamak ve düşünmek olduğunu öğrendik.Değerli Müjdat Gezenin bir şiiri var burada güzel gider. İlkelerin olacak Seni satın alamayacaklar.Aptalların uydurduğu Atasözlerine inanmayacaksın Onurunla, kimliğinle ve beyninle akıllı yaşayacaksın.Saygılarımla.
  • Hayırlı olsun
  • Sayın Çetin Özbey, Öncelikle sizi yakından tanıyanlardan biri olduğumu belirtmek isterim, düşüncelerinizi bundan sonra köşenizden takip edeceğim. Aklıma takılan bir şey var ki size sormadan yapamayacağım, köşenizde havacılık alanındaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaşacaksınız, havacılık camiasının da kurtlar sofrası olduğunu benden çok daha iyi bilirsiniz şüphesiz. Şu anki konumunuz gereği havacılıkla uzaktan yakından ilgili tüm kurum/kuruluşlara karşı eşit mesafede olacağınız, eleştirecekseniz objektif bir şekilde eleştireceğinizden şüphem de yok ancak Airporthaber'deki resminizde ÇHS rozeti taktığınızı görünce açıkçası şaşırdım. Yeni göreviniz tekrar hayırlı olsun. Saygı ve sevgilerimle.

YAŞAM MAÇINDAKİ KASITLI FAULLER

Merhabalar,

Şimdi AirportHaberdeyim.
Neden buradayım?

Aslında hiç bir şey söylemeden, bekleyip, yazılarımın  sizler tarafından değerlendirmesini görmemiz daha doğru olacak galiba.

Evet top ortada.

Sektörde yaşadığım bir konudan sonraki kırgınlığı anlatmak üzere  “ Yaşam Maçındaki Kasıtlı Fauller” konulu yazıyı kaleme almıştım.  Umarım bu ve benzeri konular sizlere bir şeyler anlatacaktır. Zira hepsinin içerisinde bir şekilde sizler, sektörümüz çalışanları ve onların yaşanmışları bulunacak.

Sizlerden birinci istirhamım, bu yazıların altında yer alan  yorum köşelerini, gerek yazıyı kaleme alana ve gerekse okuyana  bir şeyler katacak tarzda kullanmanızdır. Her konuda, her zaman haklı, görüşlerimizin de  mutlak doğru olması nasıl mümkün değilse, salt şahıs  veya kurumları karalamak için çalakalem bir şeyler yazmanın da “ yorum” olarak değerlendirilmesi de tabii ki mümkün olmayacaktır. Bunu kabul ederek karşıt fikirler’e kızmama olgunluğunu göstermemiz şart. Bu köşe sektör okuyucuları için bir anlamda açık bir kürsü olup görüş ve fikirlerimizi duyurabilmemiz için bizlere sunulan bir imkan. Ve bunu en faydalı olabilecek şekilde kullanmamız gerek. Amaç bağcıyı dövmek değil. Üzümü usulünce yemek.

İkinci istirhamım ise, araştırmamı veya yazılarıma tema olmasını isteyeceğiniz konuları, genel hatları ile  [email protected] adresime bildirmenizdir. Bu gönderileri hiçbir kimse ile hiçbir şekilde paylaşmayacağıma inanabilirsiniz.Bu namus sözüdür.

Bu girişten sonra, köşede gerek benim ve gerekse  yorum yazacak olan okuyucu kardeşlerimiz tarafından şahıs, kurum ve kuruluşlara nizami şarj dışında  kasıtlı faul yapılmasının mümkün olmayacağını başta ben olmak üzere hepimiz kabul etmeli ve bu konuda anlaşarak maçın başlamasını,  hakemin düdüğünü beklemeliyiz.

YAŞAM MAÇINDAKİ KASITLI FAULLER

Gördünüz mü?
Sahada gole giden rakibini adeta biçen bir futbolcu var.
Tiz  bir düdük sesi duyulur.
Ve oyun durur.
Bu faulü yapan oyuncu sarı veya kırmızı kart görür.
Biçme işleminin yapıldığı noktaya göre takımının aleyhine ya penaltı verilir ya da serbest vuruş.
Hakem yapılan faulü fark  etmez ise tribünler ayağa kalkar.
Seyircinin kalitesine uygun protesto şekillerinden biri duyulur, gökleri inletircesine.
Bu protesto çok uzarsa  bu defa seyirci yerine takım cezalandırılır.
Ve de 1,2 veya 3 maç o takım sahasında oynamaz.
Bana göre iş yaşamının da sportif bir müsabakadan pek farkı yok 
Aynen futbol maçı veya basketbol maçı gibi.
Bu oyunda da insanlar birbirine faul yapıyor.
Bilerek veya bilmeyerek.
Tek fark, yaşam maçında faul yapılan oyuncu dışında diğerleri genelde yapılan bu faulü görmüyor, fark etmiyor.
Yaşamdaki  faulleri genelde gizli olarak yapıyor insanlar birbirlerine.
Bazen düşününce yaşam oyununda düdük çalıp maçı donduran, faul yapan oyuncuyu anında cezalandıran bir hakem de yok gibi geliyor insana.
Aslında var .
Sahada değil,  yukarıdan bakıyor oyun sahasına.
Ama  görülmüyor.
Ne oyuncular ne de seyirciler onu görebiliyor.
Yine de onun varlığını hissedebilirsiniz.
Yukarıdan düdük çalıyor o da. 
Ama  duyulmuyor.
Yalnız vicdanınız o sesi duyabilir. Tabii ki  varsa.
Yaşam maçını seyrettikçe şaşırabilir ve  faul yapan oyuncunun küp gibi sağır olduğunu zannedersiniz.
Bakarsınız ki ; duymuyor, sağı solu omuzlayıp koşturmaya devam ediyor.
Nefes nefese.
Yaşam oyununun yüce hakemi de mutlak bir ceza veriyor faul yapan oyuncuya.
Ama nedense anında değil.
Cezanın etkisini o dakikada hissedemiyor oyuncular.
Anlamıyorlar.
Çünkü bu hakem yaşam oyununu durdurmuyor.
Ve maç yine devam ediyor.
Yaşam takımının oyuncuları bizler çok becerikliyiz.
Uzun yaşam maçı süresince aklınıza gelen tüm oyunlar içerisinde ustalıkla yer alıyoruz. 
Genel bir eksikliğimiz var belli ki.
Hafızamız iyi değil.
Geriye dönüp bilmem kaç sene önce oynadığımız o futbol maçını düşünmüyoruz.
O maçta yaptığımız faullerle ne tür bir cezayı hak etmiş olduğumuzu hesaba hiç katmıyoruz.
Söylediğimiz tek şey “ Ben bu cezayı hak etmedim “
Hani futbol maçlarında faulü yaptıktan sonra iki elini “ Ben faul yapmadım ” dercesine havaya kaldırıp hekeme doğru en masum yüz ifadesi ile dönüp bakan oyuncular  var ya. Aynı hesap.
Anlayamadığım bir konu var.
Alemi kontrol eden büyük ve yüce güç “ maçı dondurup “ yaşam faullerini neden anında cezalandırmıyor ?
Maç neden devam ediyor?
Nedeni ortada.
O kadar cezalandırılacak oyuncu var ki .
Herhalde yüce hakem, insan neslinin bir anda  tükenmesini istemiyor.

Bu gün bir sıkıntı mı yaşıyorsunuz ?
İçinde bulunduğunuz durum sizi üzüyor mu ?
Geriye dönün ve arkaya, geçmişinizi düşünün.
Benzeri bir sıkıntıyı hiç kimseye yaşattınız mı ?
Onu, yaptığınız o kasti faulü bir kez  düşünün.
Muhtemelen yaşam maçının birinci devresinde yaptığınız faulün ertelenmiş cezasıdır içinde bulunduğunuz durum.
Dua edelim ki yukarıdan bizi gözlemleyen bu hakem  maçı durdurmuyor.
Bize kart gösterip oyun dışına çıkarttıktan sonra yaşam maçımızı aynı anda iptal de etmiyor.

Temenni edelim ki; bu tür kasıtlı faullere sebebiyet veren zihniyetlerin bu nedenle karşılaşacakları    “ ilahi geri tepmeler” salt kendilerine yönelik olsun ve kalben temenni edelim ki yakınlarına ve sevdiklerine yansımasın. Ve de Tanrı uzaktan da olsa hepimizin  bu ilahi “geri tepmeyi”  görmesine   hissetmesine izin versin.

YAŞAM MAÇINDAKİ KASITLI FAULLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

Eski Dost ~ 11 yıl önce
Hayırlı olsun Çetin Abi, Artık airporthaberde takipçin olacağız,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ibrahim kurna ~ 11 yıl önce
Çetin bey hayırlı olsun, sizi ilgi ile takip edecegime emin olabilirsiniz.. Guzel ve saglıklı gunler diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lawyer ~ 11 yıl önce
Tebrik ediyoruz çok güzel çok hayatada dair bi yazı....Herkesin vicdanı ile başbaşa kaldığında huzurlu uyyabilmesi dileğiyle yazılarınızı ve tecrübelerinizi herzaman zevkle takip edeceğiz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Funda Gölge ~ 11 yıl önce
Çetin bey, Hayırlı, uğurlu olsun. O güzel ve düşündürücü yazılarınızı bizlerle paylaşmanız çok keyif verecek. Başarılar dilerim. Sevgi ve Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayşegül Öztopuz ~ 11 yıl önce
Matin Bey yaaaa gözümün önüne geliyor.Yazıyı birkaç kere okuyor ve tek kaş havaya kalkıyor ,bardağın dolu tarafını görüyor.Yazınızda belirttiğiniz gibi SEYİRCİNİN KALİTESİNE göre tepki veriyor.Yani şahane bir vicdanla....Ama sizin temenninizde kötü değilki özelliklebelirtmişsiniz. İlahi geri tepmeler sadece kendilerine yönelik olsun etrafındakiler zarar görmesinler.E. daha neolsun canım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahadır Aydos ~ 11 yıl önce
Çetin Özbey'in bir kurumda uzun süre bulunması, kurum açısından büyük bir kazanım olsa da, henüz bulunmadığı herhangi bir diğer kurumda kendisi ile tanışma ve çalışma fırsatı bulamamış potansiyel insanlar açısından şanssızlık olacaktır. Bizler, kendisi ile tanışma ve çalışma fırsatı bulduk, adına başarı dediğimiz iş sonuçlarının hemen hepsinde kendisinden öğrendiklerimizi uygulamaya çalıştık. Tanımadığı, görmediği ve bilmediği birçok arkadaşımızla, kendisinden duyduklarımızı, gördüklerimizi, alıntının kaynağını belirtmek suretiyle, paylaştık. İlahi adaletin çalışma şeklini tekrar hatırladık bu güzel yazı ile. Çok değerli arkadaşım Gülin Mert'in yorumlarına da kısmen katılmakla birlikte, ilahin adalet bilincinden elde edilecek kazancın, "kasıtlı faullerin" cezalandırılacağı beklentisi ile yaşamak değil, bu döngüye beslenecek inanç ile, kasıtlı faullerden kaçınmak olduğunu düşünüyorum. Çetin Bey, hayırlı olsun, size ve yazılarınızı takip etme fırsatı bulacak olan bizlere..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nilay ~ 11 yıl önce
Çetin Bey, Keyifli kaleminiz için teşekkürler. Umuyorum sıklıkla devamı gelir. En içten saygı ve sevgilerimi gönderiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayşegül Öztopuz ~ 11 yıl önce
Sevgili Çetin Bey, Girizgah harika. " Cehannem olmasaydı Cennet'de olmazdı ;çürüyenden kormamak gerekir"Yaşam maçında faul yapan oyuncunun dışında diğerleri fark etmiyor demişsiniz ya işte en korkuncu o. Bence hem görüyor hem de fark ediyorlar ama ses çıkartmıyorlar.Faulü yapanda mutlu mesut devam ediyor taaaa ki Allah Baba cezalandırana kadar.Bizler aynı pencerenin arkasında yaşadık pencereden birlikte bakacak çok zamanımız oldu. Bakmanın aslında yaşamak ve düşünmek olduğunu öğrendik.Değerli Müjdat Gezenin bir şiiri var burada güzel gider. İlkelerin olacak Seni satın alamayacaklar.Aptalların uydurduğu Atasözlerine inanmayacaksın Onurunla, kimliğinle ve beyninle akıllı yaşayacaksın.Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hoşgeldin ~ 11 yıl önce
Hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 11 yıl önce
Sayın Çetin Özbey, Öncelikle sizi yakından tanıyanlardan biri olduğumu belirtmek isterim, düşüncelerinizi bundan sonra köşenizden takip edeceğim. Aklıma takılan bir şey var ki size sormadan yapamayacağım, köşenizde havacılık alanındaki bilgi ve tecrübelerinizi paylaşacaksınız, havacılık camiasının da kurtlar sofrası olduğunu benden çok daha iyi bilirsiniz şüphesiz. Şu anki konumunuz gereği havacılıkla uzaktan yakından ilgili tüm kurum/kuruluşlara karşı eşit mesafede olacağınız, eleştirecekseniz objektif bir şekilde eleştireceğinizden şüphem de yok ancak Airporthaber'deki resminizde ÇHS rozeti taktığınızı görünce açıkçası şaşırdım. Yeni göreviniz tekrar hayırlı olsun. Saygı ve sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000