12 Temmuz 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • 2021 ocakta yapılan zam ve bu yüzde 18lik zam kesintili maaş üzerinden yapıldı. Aslında bu en son verilen sadaka ile eski maaşlarımızdan yapılan kesintinin sadece yüzde 3 ü iade edildi. Kim yiyorsa hakkımı haram zehir zıkkım olsun.
  • Buradaki sorun sendika değil, sorun sistemde.... Bu sistemde hangi sendika gelirse gelsin, hiç bir şey YA-PA-MAZ.. BİTTİ... neden mi? Çünkü artık ülkemizdeki bütün sendikaların grev hakkı sadece kağıt üzerinde var. ARTİK CB KARARNAMESİ İLE ALINAN TUM YASAL GREV KARARLARI İPTAL EDİLEBİLİR. böyle bir durumda ne mi olur? SENDİKA DEVREDEN ÇIKAR, 2 KİŞİ ÇALIŞMA BAKANLIĞI'DAN, 2 KİŞİ ŞİRKETTEN OTURUP 4YİLLİK TİS İMZALARLAR. VE BÖYLE BİR TİS İMZALANIRSA EMİN OLUN SENDİKAYI MUMLA ARARSINIZ. kaptanların sendikası da olsa böyle, Lenin bile gelse sendika kursa böyle olur. ŞİRKET KARŞISINDA DİŞLİ BİR SENDİKA GÖRÜRSE TİS İ GREV AŞAMASINA GETİRİR, VE GREVİN İPTALİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPARAK ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NIN TEMSİLCİLERİ İLE MASAYA OTURUR. BU İŞİN SONUN BUDUR.
  • Pandeminin başladığı günden bugüne B777/787 Filosu tam mesai ile görev yaptı. Ruhları şad olsun uçuculardan koronoya yakalanıp vefat edenler oldu. Ve bu görev şehitlerinin aileleri mağdur bile edildi, mahkemelere gidenler oldu. Maalesef çalışanlar her ne yaparsa yapsın her ne söylerse söylesin istediklerini alamadıkları gibi elindekiler de alınıyor. Hava Kuvvetlerinde görev yapan pilotların hepsi tam maaş aldı. Ama THY %50'ye yakını devlet olmasına rağmen öyle olmadı! Hak! Hukuk!
  • Eğer sendika olmazsa Pegasus hostesleri ile aynı maaşı alırsın. Evet yandaş, evet sarı, ama unutma ki en kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Şimdi otur kendine şu soruyu sor. Pegasus hosteslerinden ne artın var ki onlardan 3 dört kat daha fazla maaş alıyorsun? Neden onlar iki kişi tek odada kalırken sen tek başına kalıyorsun otellerde? Ben söyleyeyim mi? BİR TİS'İNİZ VAR. SENDİKA OLMAZSA TİS OLMAZ, TİS OLMAZSA MEMUR 4BİN, AMİRİNİZ 5BİN E CALİSİRSİNİZ. HE ÇALIŞMAMA HAKKINIZ DA VAR, YERİNİZİ GELECEK 100BİN KİSİ BULUR SİRKET 3 AYDA. SORUN SENDİKADA DEĞİL. SORUN SİSTEMDE. ÇALIŞANIN GREV HAKKININ OLMADIĞI BU SİSTEMDE HİC BİR SENDİKA İSVERENE DİRENEMEZ.
  • Masallah thymize tek bir işçi cikarilmadan harikalar yaratıyor dünyada tekiz en büyüğüz reisin thysi herseyden herkesten daha büyüyecek
  • Denilecek o kadar laf söz var ki ama ne kadar laf desekte Yarabbi şükürle geçiştiriliyor.. 1 saat yavaşlatin işleri bakalım görelim masa başından telsizle iş verenleri sahaya inip nasilda çalışıyorlar gorucem o kollukları müdürleri posta başlarını. Ama işte malesef ihtyaci olan o kadar çok emekçi arkadaşlarımız var ki orada malesef susmakla yetiniyolar. Yöneticiler de bunlarin farkında. Gün gelecek devran dönecek...
  • Kargo yüklemesi yapan arkadaşlara bir sorum var? TGS’ de KÇÖ döneminde tam zamanlı çalışmanıza rağmen KÇÖ ödemesi aldığınız doğru mu? Ayrıca şu an maaşınızda yüzde kaç kesinti yapıldı? Elinize ne kadar geçiyor? Saygı ve sevgiler.
  • Pegasus calisanlari o yuzdelere bile gelemedi şu anda her yerde eylem yapıyorlar arkadaşlar aldığımız iyi bir para değil biliyorum ama yıllardan beri hep büyük sirketler kazandı bu zamana kadar yine bu büyük sirketler kazanıyor bize kaşıkla başkasına kazan ile veriyor hakkım haram olsun başka bir şey demiyoru ama cehenneme odun da lazım bunu da hatırlatmak isterim Allah var Allah ölüm var ölüm.
  • Zorla çift maaşımızdan vazgeçirdiler, önümüze feragat ettiğimize dair evrak koyup imzalattırdılar. Şuan istasyon 2019 yılından bile daha yoğun, buna rağmen mobbing zirvede, soru sorduğumuz zaman dışarıda buraya girmek için sıra olduğunu, istersek çıkabileceğimizi söylüyorlar. Hakkımızı aramak bile suç! ESB istasyonunun başına bela olan bu yönetici güruhun acilen gitmesi temenni ediyorum ( 10 senedir gitmiyorlar ama olsun)
  • Düşününki 10-11 saat uçuyosunuz ve size türlü çin eziyetleri uygulanıyor (online çince dilde çeşitli özlük bilgileri girlmesi isteniyor, 56 kez pasaportunuza bakılıyor, ist te pcr test, sonra gittiğin yerde pcr test, teker koyduktan 2 saat sonra yine bakımsız, pis mal kabul bölümünden ve yük asansöründen odalara çıkartılıyorsunuz ve en az 30-40 saat oradan çıkmanız yasak. Nimete laf olmaz ama gelen yiyeceklerde kullanılan yağların ne olduğu belli değil. Sırf aç kalmamak adına mecbur yeniyor. 2 gün 0 hareketle tekrar uçağa biniyorsunuz ve 12 saat daha uç. Sonra sağlık check, kaptanım aaa cholesterol niye yükselmiş soruları. Makine koyaan bu şartlarda kolesterol üretir, kan değerleri bozulur. Biz sağlığımızı veriyoruz arkadaşlar. Hemde yüzde elli ucuza.

Yandaş, arkadaş beslemek değil, ortaya dökülmesi dert…

Türk Hava Yolları’nın birbirinden değerli, kaptanları, kabin memurları, kargo memurları, bilet satışından genel müdürlükte çalışanlara, taşradaki çilekeşlerden apronda sürünen personele kadar her birinize ayrı ayrı şunları söylemek isterim.

Sizlerin teri ile, emeği ile kazanılan her kuruşta hakkınız var. O halde sizin kazandırdıklarınız yandaşa, arkadaşa, kankaya nasıl peşkeş çekilir.

Sorguladığımız budur!

Gelin önce almış olduğunuz zam oranlarını konuşalım.

Yüzde 10 artı 8.45. Yani toplamda yüzde 18.45. Fedakarlıktan sonra yapılan ilk zam. Zam diyemiyorum maalesef. Niye biliyor musunuz? Hayata gelen zam ile karşılaştırdığınızda bu zam sizden alınanın geri iade edilmediğinin-edilemediğinin, verilmediğinin, verilmek istenmediğinin bir sonucudur.

Eğer elektriğinize, doğalgazınıza, yakıtınıza velhasıl her türlü yaşam zaruretlerinize gelen zam oranlarına bakarsanız kıymeti kalmamış demektir yapılan zamların.

Sakın yanlış anlaşılmasın. Burada sendikaya laf edecek durumda değilim, değiliz. İplerin kimin elinde olduğunu, istediğinin boynuna takıldığı istediğinin de bileklerine kelepçe yapıldığını hepimiz idrak edecek durumdayız.

Bu yüzden verilen zam için “Şükür” demekten başka çareniz yok. Hiç olmazsa devletimizi idare edenlerin yaşamımıza dair her şeye yaptığı zammı karşılar diye umuyoruz.

Muktedirler; şöyle uçuyoruz, böyle birinciyiz şeklinde süslü kelimeler etmeye başladı bile. Ya bu sözleri etmeyeceksiniz ya da ettiğiniz sözün boyutuna göre zam vereceksiniz. Üstelik bu zammın kesintiye uğramış haklar üzerinden verilmesi de ayrı bir garabet.

Mesele şu!

Son üç haftadır yazıyorum. Kankanıza baktığınız kadar personele de baksanız emin olun THY çalışanları çok daha mutlu olacak ve çok daha huzurlu gidip gelecek işine.

TGS’ye de zam yapın.

İkizlere yani THY ile THY Teknik AŞ’ye zam yapıldı. Her biri de aynı oranda. Benim beklentim THY Teknik bir adım daha fazla alır yönünde idi. Nedenine gelince şöyle ifade edeyim.

THY evden çalışırken, teknik arkadaşlar gece gündüz sürekli çalıştılar. İşte adalet dediğimiz bu idi. Pandemi döneminde full çalışan teknisyenler, çalışmalarının karşılığını bu şekilde almamalıydı.

Ya TGS çalışanlarına ne demeli? Amele muamelesi gören apron çalışanlarına, traktör sürenlere, harekatçıya nasıl izah etmeli bu durumu!

Amele; “ne verilirse razı olmalı” şeklinde mi düşünülmeli. Kısacası, lokomotif nasıl uygun görürse vagonlara ona göre mi yük yüklenmeli?

Adalet, adalet, adalet. Bir gün size mutlaka lazım olacak. Bu dünyada lazım olmasa bile ebedi dünyada yakanıza yapışacaklar.

Turkish DOCO çalışanlarına da zulüm yapılıyor. Zorla sağa sola sürülüp mobbing uygulanıyor personele. İstemeyene de kapı gösteriliyor. Turkish DOCO’nun Anadolu yakasındaki tesislere zorla gönderilen personelin gidiş geliş dört saati yollarda geçiyor.

Bu yol hem personelin yorgun düşmesine hem zaman kaybına hem de iş motivasyonuna yansıyor. Turkish DOCO yöneticileri anlaşılan personelin yerine kendisini koyamıyor.

İlker Aycı’nın Özel Büro Başkanı Memduh Sayıner’e bir tavsiyem var. Arkadaşın, kankan Leon Mayorkas’a tanımış olduğun önceliği iyi biliyoruz. Merak etme başkaca iş birlikteliğini de belgelendiriyoruz. Bir kısmı şu an elimizde. Tamamlandığında kamuoyu ile paylaşacağız.

Şuna emin olun. THY kaynakları kankaya, arkadaşa peşkeş çekilirken her şeyi normal gördüğünüzü biliyoruz. Siz de şunu bilin. Bunların hesap günü geldiğinde vereceğiniz cevabı şimdiden hazırlayın.

Yandaş, arkadaş beslemek değil, ortaya dökülmesi dert…

Yorumlar Tüm Yorumlar (136)

Az çok matematik biliyoruz ~ 3 yıl önce
2021 ocakta yapılan zam ve bu yüzde 18lik zam kesintili maaş üzerinden yapıldı. Aslında bu en son verilen sadaka ile eski maaşlarımızdan yapılan kesintinin sadece yüzde 3 ü iade edildi. Kim yiyorsa hakkımı haram zehir zıkkım olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen farkına varın artık..... ~ 3 yıl önce
Buradaki sorun sendika değil, sorun sistemde.... Bu sistemde hangi sendika gelirse gelsin, hiç bir şey YA-PA-MAZ.. BİTTİ... neden mi? Çünkü artık ülkemizdeki bütün sendikaların grev hakkı sadece kağıt üzerinde var. ARTİK CB KARARNAMESİ İLE ALINAN TUM YASAL GREV KARARLARI İPTAL EDİLEBİLİR. böyle bir durumda ne mi olur? SENDİKA DEVREDEN ÇIKAR, 2 KİŞİ ÇALIŞMA BAKANLIĞI'DAN, 2 KİŞİ ŞİRKETTEN OTURUP 4YİLLİK TİS İMZALARLAR. VE BÖYLE BİR TİS İMZALANIRSA EMİN OLUN SENDİKAYI MUMLA ARARSINIZ. kaptanların sendikası da olsa böyle, Lenin bile gelse sendika kursa böyle olur. ŞİRKET KARŞISINDA DİŞLİ BİR SENDİKA GÖRÜRSE TİS İ GREV AŞAMASINA GETİRİR, VE GREVİN İPTALİ İÇİN ELİNDEN GELENİ YAPARAK ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NIN TEMSİLCİLERİ İLE MASAYA OTURUR. BU İŞİN SONUN BUDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Human ~ 3 yıl önce
Pandeminin başladığı günden bugüne B777/787 Filosu tam mesai ile görev yaptı. Ruhları şad olsun uçuculardan koronoya yakalanıp vefat edenler oldu. Ve bu görev şehitlerinin aileleri mağdur bile edildi, mahkemelere gidenler oldu. Maalesef çalışanlar her ne yaparsa yapsın her ne söylerse söylesin istediklerini alamadıkları gibi elindekiler de alınıyor. Hava Kuvvetlerinde görev yapan pilotların hepsi tam maaş aldı. Ama THY %50'ye yakını devlet olmasına rağmen öyle olmadı! Hak! Hukuk!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendikaya sallarken aynaya bakın ~ 3 yıl önce
Eğer sendika olmazsa Pegasus hostesleri ile aynı maaşı alırsın. Evet yandaş, evet sarı, ama unutma ki en kötü sendika bile sendikasızlıktan iyidir. Şimdi otur kendine şu soruyu sor. Pegasus hosteslerinden ne artın var ki onlardan 3 dört kat daha fazla maaş alıyorsun? Neden onlar iki kişi tek odada kalırken sen tek başına kalıyorsun otellerde? Ben söyleyeyim mi? BİR TİS'İNİZ VAR. SENDİKA OLMAZSA TİS OLMAZ, TİS OLMAZSA MEMUR 4BİN, AMİRİNİZ 5BİN E CALİSİRSİNİZ. HE ÇALIŞMAMA HAKKINIZ DA VAR, YERİNİZİ GELECEK 100BİN KİSİ BULUR SİRKET 3 AYDA. SORUN SENDİKADA DEĞİL. SORUN SİSTEMDE. ÇALIŞANIN GREV HAKKININ OLMADIĞI BU SİSTEMDE HİC BİR SENDİKA İSVERENE DİRENEMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Masallah ~ 3 yıl önce
Masallah thymize tek bir işçi cikarilmadan harikalar yaratıyor dünyada tekiz en büyüğüz reisin thysi herseyden herkesten daha büyüyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tqs Tqs ~ 3 yıl önce
Denilecek o kadar laf söz var ki ama ne kadar laf desekte Yarabbi şükürle geçiştiriliyor.. 1 saat yavaşlatin işleri bakalım görelim masa başından telsizle iş verenleri sahaya inip nasilda çalışıyorlar gorucem o kollukları müdürleri posta başlarını. Ama işte malesef ihtyaci olan o kadar çok emekçi arkadaşlarımız var ki orada malesef susmakla yetiniyolar. Yöneticiler de bunlarin farkında. Gün gelecek devran dönecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir Dost’ tan Bir Soru? ~ 3 yıl önce
Kargo yüklemesi yapan arkadaşlara bir sorum var? TGS’ de KÇÖ döneminde tam zamanlı çalışmanıza rağmen KÇÖ ödemesi aldığınız doğru mu? Ayrıca şu an maaşınızda yüzde kaç kesinti yapıldı? Elinize ne kadar geçiyor? Saygı ve sevgiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya pegasus ne yapsın ~ 3 yıl önce
Pegasus calisanlari o yuzdelere bile gelemedi şu anda her yerde eylem yapıyorlar arkadaşlar aldığımız iyi bir para değil biliyorum ama yıllardan beri hep büyük sirketler kazandı bu zamana kadar yine bu büyük sirketler kazanıyor bize kaşıkla başkasına kazan ile veriyor hakkım haram olsun başka bir şey demiyoru ama cehenneme odun da lazım bunu da hatırlatmak isterim Allah var Allah ölüm var ölüm.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS / ESB ~ 3 yıl önce
Zorla çift maaşımızdan vazgeçirdiler, önümüze feragat ettiğimize dair evrak koyup imzalattırdılar. Şuan istasyon 2019 yılından bile daha yoğun, buna rağmen mobbing zirvede, soru sorduğumuz zaman dışarıda buraya girmek için sıra olduğunu, istersek çıkabileceğimizi söylüyorlar. Hakkımızı aramak bile suç! ESB istasyonunun başına bela olan bu yönetici güruhun acilen gitmesi temenni ediyorum ( 10 senedir gitmiyorlar ama olsun)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir hayal edin ~ 3 yıl önce
Düşününki 10-11 saat uçuyosunuz ve size türlü çin eziyetleri uygulanıyor (online çince dilde çeşitli özlük bilgileri girlmesi isteniyor, 56 kez pasaportunuza bakılıyor, ist te pcr test, sonra gittiğin yerde pcr test, teker koyduktan 2 saat sonra yine bakımsız, pis mal kabul bölümünden ve yük asansöründen odalara çıkartılıyorsunuz ve en az 30-40 saat oradan çıkmanız yasak. Nimete laf olmaz ama gelen yiyeceklerde kullanılan yağların ne olduğu belli değil. Sırf aç kalmamak adına mecbur yeniyor. 2 gün 0 hareketle tekrar uçağa biniyorsunuz ve 12 saat daha uç. Sonra sağlık check, kaptanım aaa cholesterol niye yükselmiş soruları. Makine koyaan bu şartlarda kolesterol üretir, kan değerleri bozulur. Biz sağlığımızı veriyoruz arkadaşlar. Hemde yüzde elli ucuza.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000