22 Ağustos 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • SERDAR BEY DEĞERLİ VAKTİNİZİ ONURAİR MAĞDURLARI İÇİN AYIRABİLMİSİNİZ.
  • Yok pilot arayan bir çok şirket var, yok iş arayan pilot mu kaldı bir sürü şirket kuruldu... hala gerçeğin farkında değiliz. Peki, burada bir test yapalım. Burada olup da hala işe girememiş kaç pilotuz? like edelim ve sayalım.
  • Birçok 11 şirketin yönetim kurulu üyeliginden maaş alan kadayıfçı CPT ,inşaat yapacağına gitsin uçuş yapsın ,stanby görevi alanlara otel yapsın hava alanına yakın pilotlarina kolaylık sağlasın . Bunun gibi çözüm yolu olabilecek bir çok yol var .
  • Pılotları mı alsın yanı bedava dan.. atlas ve onur kokenli gecen de var tk ya. Hiç alınmıyormus gıbı algı olmamalı.. ayrıca ıssız kaldı mı ki bı suru aırlıne kuruldu. Olmadı tip degıstır sende diğerleri gıbı.
  • Yukarıdan aşagıya sağdan sola donaatt diyerek havacılık yönetiliyor çomarlar gitmeden olmayacak
  • Sayın yazar ağzın bal yesin.Bunlarda vizyonun v si yok,ama para için herşeyi yaparlar.Ayrıca parada , torpilde bunlarda.
  • Herhangi bir yonetici becerisi veya Vizyonu varmi, sokak agzini bile birakamamis eyvallah eyvallah, kiyakla iltimasla is basina gelmis kendisini liyakatli saniyor, farkindaligi bukadar
  • Hocam ağzınıza sağlık. Aynen dediğiniz gibi durum. Sizin yazdıklarınızı daha bir çok örnekle destekleyebilirim. Ama burada hala bazı beyinsizler tarafından bu kadar pilot arayan şirket varken işsiz gezen onur ve atlas pilotlarının yetkinliğini konuşuyor. Ey beyinsiz arkadaşım, senin o eleştirdiğin pilotlar var ya; kayırmacılık, torpil vb sebeplerle işe alınan tecrübesiz pilotları donunda sallar. Eyvallah adam da kayır kimi istiyorsan al, al da arada hepimizi şaşırt da hakkıyla mülakatları geçen 8-10 pilotu da al be. Anlayın artık LİYAKAT LİYAKAT.
  • Crm gecerse simulator ve gecerse mülakat ve tum aşamaları basari ile geçen nedense mülakat yani tum aşamalardan başarılı olanlar dikkat edelim insanları itham etmeden
  • Arkadaşlar zaten mulakat girmek icin aşamaları başarı ile gecenler anca mülakat girer. Evrak kontrol gecerse sonra İngilizce geçerse crm sınavi gecerse

VİZYON

Latince “Visio” sözcüğünden alıntı olan Fransızca “Vision”, Türkçemize “vizyon” şeklinde girmiş. Türk Dil Kurumu’na göre “Görünüm, ülkü, sağgörü, gösterim” gibi anlamları olsa da son zamanlarda en çok “İleri Görüş” anlamıyla karşımıza çıkıyor.

Liyakat sahibi bir yöneticinin, şirket yapısına, ülkenin ve dünyanın içinde bulunduğu şartlara, ekonomik duruma, yapılabilirlik seviyesine göre bir hedef koyması ve gerekiyorsa risk alarak hedefleri doğrultusunda ilerlemesi gerekir ki; işte o zaman o kişi için vizyon sahibi diyebilelim.

Tüm dünyada pandemi süresince rekor üzerine rekor kıran Turkish Cargo’yu satmayı düşün, yeni uçaklar için sipariş verip pilot ve kabin memuru sayısını düşünme, ondan sonrada vizyon sahibiyim de… Olacak iş mi? Şu anda Türk Hava Yolları’nda yaşanan huzursuzluğun ana nedenlerinden biri bana kalırsa İlker Aycı’nın atmadığı adımlardır.

Milli bayrak taşıyıcıdaki huzursuzluğun bir diğer nedeni ise pek tabi ki şu andaki alt kadro. Uçuştan sorumlu genel müdür yardımcısı Mehmet Kadayifçiler, geçtiğimiz gün personele bir mesaj göndererek çalışanlardan pandemi sonrasının en hızlı yükseleni olan markalarının parlak geleceğine inanmalarını istedi. Peki hedef ne?

Vizyon sahibi kişiler gerek şirket içerisinde ve gerekse diğer mecralarda, Türk Hava Yolları’nın pandemi sonrasında filosunu ikiye katlayabileceğini ve bu dönemin eğitimlerle değerlendirmesi gerektiğini tekrar tekrar belirtti. Düşünsenize filo 800 uçaklı, uçuş ekipleri iki katına çıkmış… Ne yapıldı?

Millilikten her defasında bahseden sayın yönetici hem Atlas Global’den ve Onur Air’den ayrılmış tecrübeli Türk pilotları istihdama kazandırmış olurdu hem de yeni alınacakların eğitimlerini tamamlamış olurdu. Ama nerde?

Yüksek sezonun sonuna geldiğimiz şu dönemde ilan açsanız ne olur açmasanız ne olur? Ancak önümüzdeki yıl için bir faydası olur belki. O süreç zarfında da rakip Avrupalı ve körfezdeki şirketler zaten toparlanmış olur. Atamadığınız her adım şirketin geleceğine bir çelme. Hal böyleyken de personelin parlak geleceğe inanacaklarını pek düşünmüyorum.

Son günlerde sıklıkla gündeme gelen yorgunluk problemi hakkında sanıyorum bazı noktalar yanlış anlaşılabiliyor. Bu sebeple geçmişte farklı çalıştaylar yapan TALPA’dan bu yönde bir çalışma yapmasını, yetkililere, yöneticilerin açıklayamadığı hususları bu sayede iletmesini dilerim.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

VİZYON

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

HAVACI ~ 2 yıl önce
SERDAR BEY DEĞERLİ VAKTİNİZİ ONURAİR MAĞDURLARI İÇİN AYIRABİLMİSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İşsiz pilotlar ~ 2 yıl önce
Yok pilot arayan bir çok şirket var, yok iş arayan pilot mu kaldı bir sürü şirket kuruldu... hala gerçeğin farkında değiliz. Peki, burada bir test yapalım. Burada olup da hala işe girememiş kaç pilotuz? like edelim ve sayalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uykusuz cpt ~ 2 yıl önce
Birçok 11 şirketin yönetim kurulu üyeliginden maaş alan kadayıfçı CPT ,inşaat yapacağına gitsin uçuş yapsın ,stanby görevi alanlara otel yapsın hava alanına yakın pilotlarina kolaylık sağlasın . Bunun gibi çözüm yolu olabilecek bir çok yol var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
11 maaş mı ~ 2 yıl önce
Alıyormuş bu zat!
Alım var dıye atlas onur ~ 2 yıl önce
Pılotları mı alsın yanı bedava dan.. atlas ve onur kokenli gecen de var tk ya. Hiç alınmıyormus gıbı algı olmamalı.. ayrıca ıssız kaldı mı ki bı suru aırlıne kuruldu. Olmadı tip degıstır sende diğerleri gıbı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sende beyin var mı beyin? ~ 2 yıl önce
Atlas ve onur dan girenler de illaki vardır. -ki iddia etmiyorum, çok eminim sayıları bir elin beş parmağı etmez.. Mesele bu da değil. Mesele; mülakat sürecinde başarılı olanların işe alınmaması, hadi alınmadı sebebinin bildirilmemesi ve bu durumu yaşayan pilot sayısının fazla olması = stratejik hatalar ve kuruma yakışmayan kötü yönetim.
Donaaat ~ 2 yıl önce
Yukarıdan aşagıya sağdan sola donaatt diyerek havacılık yönetiliyor çomarlar gitmeden olmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
author ~ 2 yıl önce
Sayın yazar ağzın bal yesin.Bunlarda vizyonun v si yok,ama para için herşeyi yaparlar.Ayrıca parada , torpilde bunlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak Eksiye ~ 2 yıl önce
Herhangi bir yonetici becerisi veya Vizyonu varmi, sokak agzini bile birakamamis eyvallah eyvallah, kiyakla iltimasla is basina gelmis kendisini liyakatli saniyor, farkindaligi bukadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mülakat: Cevap ~ 2 yıl önce
Hocam ağzınıza sağlık. Aynen dediğiniz gibi durum. Sizin yazdıklarınızı daha bir çok örnekle destekleyebilirim. Ama burada hala bazı beyinsizler tarafından bu kadar pilot arayan şirket varken işsiz gezen onur ve atlas pilotlarının yetkinliğini konuşuyor. Ey beyinsiz arkadaşım, senin o eleştirdiğin pilotlar var ya; kayırmacılık, torpil vb sebeplerle işe alınan tecrübesiz pilotları donunda sallar. Eyvallah adam da kayır kimi istiyorsan al, al da arada hepimizi şaşırt da hakkıyla mülakatları geçen 8-10 pilotu da al be. Anlayın artık LİYAKAT LİYAKAT.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mulakat devam ~ 2 yıl önce
Crm gecerse simulator ve gecerse mülakat ve tum aşamaları basari ile geçen nedense mülakat yani tum aşamalardan başarılı olanlar dikkat edelim insanları itham etmeden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mülakat devam: cevap ~ 2 yıl önce
İstisnalar kaideleri bozmaz hocam. Ne güzel demişsin. Evet hakkıyla geçenlere lafımız yok, helal olsun. Biz de o süreçleri başarıyla geçtik ama sonuç; mail kutumuzdaki kabul edilmediniz mesajı. Bilmem anlatabildim mi!
Mutabık ~ 2 yıl önce
Tamamıyla zaten söylenmek istenen her sınavı geçmiş yinede işe alınmıyor. Sebep yok mail kutusunda süreç olumsuz. Sonra ekip yok ta falan filan. Sayin ekip planlama acaba siz mi diyorsunuz gerek yok
Mülakat ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar zaten mulakat girmek icin aşamaları başarı ile gecenler anca mülakat girer. Evrak kontrol gecerse sonra İngilizce geçerse crm sınavi gecerse

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000