10 Eylül 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yeni başlayan teknisyenin maaşı 450 dolar.
  • Neden kimse müdür maaşını konuşmuyor ?
  • Biz demiyoruzki pilot almasin kabin almasin alsin efendim ama bu kadar ucurum olmasin arada teknikte calisanlarinda emegi bu kadar heba olmasin yaziktir gunahtir
  • Gururla vergimizi veriyoruz babacım Aynı oran verilse bile 1/4 ü geçecek elimize biliyorsun babacım 3 kat daha uzun eğitimimiz var işimiz daha zor Hala sevmediğin evladınız babacım Evden kaçan evlatlarının peşinden gidiyorsun kızlarını çok seviyorsun babacım Bizi ise sürekli evden kovuyorsun babacım Hem saygılı hem kazandığının yarısını eve geri veriyoruz babacım Hem kardeşlerimiz hem anne babamız tarafından hor görülüyoruz babacım Babacım okuduysan lütfen bu evlatlarının da hakkını verir misin yada en azından başımızı okşa babacım Çünkü biz babamızı çok seviyoruz babacım
  • Pilotlara zam yapildi bize de yapilsin. Teknisyen ve muhendislere yani. Bir teknisyen ve isini iyi yapan muhendis 5 yilda yetisiyor. Bir suru yapisalciyi yetistirip kaybettiniz. Habomda yetisen butun muhendisler pegasusa 2000 euroya gecti. 2000tl maas aliyordu cocuklar. Yazik degil mi. Muhendislik baskanligini bitirdiniz. Orada coluk cocuk var artik. Simdi kendine guvenen teknisyen ve mubendisler gitmeye baslarsa , mubendislik hizmetini airbustan 3 milyon dolara alirsiniz. Teknisyen hic bulamAzsiniz onu geciyorum.
  • feto gitti de liyalat mi geldi a cemati gitti b yi sokuyorlar bakim müdürlere hep akp yeğeni? biraz inceleme yapsanız neyci olduklari cikar neden haber yapilamiyor acaba ??
  • İlk defa bir yazıda teknisyenin durumu arada geçmiş(!) neyse en azından geçmiş, benim ve benim ile aynı işi yapan arkadaşlarımın durumu için (kimseyi alındırmak için söylemiyorum başta belirtmek isterim)benim duyduğum ve bildiğim yurt içi ve yurtdışı dahil hiç bir havayolu şirketinde yetkili bir meslektaşımın maaşı Kabin memuru arkadaşlarımızdan az değil yanlış anlaşılmasın tk kabin memuru arkadaşlarım fazla alıyor demek haddim değil sadece buna göre bizim maaşlarımız düşük demek kalıyor teknisyen olmak için ilgili üni girelen modül sınavları, tecrübe süresi , gerekli işler vs. Zorlu bir mücadele vererek bugüne geliyoruz gönül isterki hak ettiğimiz ücretleri alalım ama bunun en basitinden kokpit ve kabin memuru arkadaşlarımız seyyanen zam alırken bile bize zam ayımızda %8 öneriliyor çok acı bişey bu kadar kıymetsiz hissetmek aslında , nasıl düzelir nasıl maaşlarımız hak ettiği yere gelir bilmiyorum ama onlar bizi biliyor birlik ve beraberlik sağlayamayacağımızı bu yüzden bir dirincimizin olmadığını biliyorlar zaten kimse istemez iş o noktalara gelsin.Umarım , inş meslektaşlarımın değerini anlaşılır verilen ücretlerimiz ve diğer haklarımız hak ettiği yeri bulur.
  • O müdürler atanan insanlar bugün tk yarın başka bir şirkete ama bizler (kabin kokpit teknik) bu şirketin sahibiyiz çünkü ortaya canımızı koyuyoruz ve bütün rızkımızı tk'dan kazanıyoruz yani gidecek başka yerimiz yok! Bak kimler geldi kimler geçti bizler hala buradayız.
  • Ali bey hic bir hakaret icermedigi halde neden yaptigim hic bir yorum yayinlanmiyorsunuz.Bakiniz kendini yetistirmis her teknisyen 8000-10000 $ civarinda korfez ulkelerinde is bulur .Burdaki sorun artik yetkili teknisyen gecimini saglayamayacak hale geldi. Dunya standartlarinin 10 da birine calisiyoruz. Merdiven alti lisans vermekle bu is yurumez gunu kurtarmak icin kaliteyi ayaklar altina almak sirkete ihanettir. Gun gelir devran doner ama artik kimseye bu meslegi onermiyorum. Tıp puani ile okuduk bu bolumu 14 sinav gectik yetkilendik 5-6 tane tip kursumuz var aldigimiz 1000 $ . simdi bu adam gecim derdine mi kaybolan itibarina mi uzulsun nasil meslege karsi sirkete karsi saygisini korusun. Hep fedakarlik bizden beklendi artik oluru yok firsatini bulan gidecektir emin olun
  • 211 için daha ne kadar sessız kalıcaksın thy? Hava iş? Daha be kadar beddua alacaksın? canı yanan ınsanların allaha her gun sebep olanlar için ettikleri dua sanırım şer olur!

Üvey evlat teknisyenler, masum kabin memurları…

Konuya bodoslama girmeyi pek sevmem ama bu kez hemen doğrudan başlayalım. THY’de önemli şeyler oluyor ve olacak. Ben hemen haksız yere atılanların konusuna gireyim. Başta 211 meselesi ve başka bir sendika ile devam etmek isteyenlerin işine son verilme meselesi.

İnsan öldürmenin Allah indinde nasıl bir karşılığı olduğuna inanan her kimse bilir. Ancak ölümü sadece hayata son vermek olarak algılayanlar şunu bilmeli ki; bir suçsuzun elinden ekmeğini almak, yaşam suyunu kesmek de bir nevi öldürmektir.

Dünyayı ahret gibi görüp “işine son verdik, bir şey olmadı” diye düşünenler bilmeli ki suçsuz yere işten atılanların vebali de çok büyüktür.

THY’de acımasızca ve sorgusuz sualsiz işten atılanlarla ilgili mahkemelerin verdiği kararların hiçe sayıldığı düzende söylenecek sözü kestiremiyorum.

İş barışı için elinizde o kadar büyük bir şans varken bunu neden kullanmazsınız anlam veremiyorum. THY çalışanlarının bir bölümü sendika değişikliği yapmış ve bu değişim sonrasında birçok kabin memuru işten atılmıştı.

Geçen hafta bu arkadaşlardan bazıları ile görüşme yaptım. Şirket aidiyetleri o kadar yüksek ki belki de idareciler onlar kadar bu şirkete inanmıyorlardır.

Bu arkadaşların işten atılmaları şirket yönetimi için sendikal girişimin önünü kesmek için bir yol olarak görülse bile, meselelerin bu şekilde çözülemeyeceği geçen süre içerisinde daha iyi anlaşılmış olmalı.

Neydi mesele?

Mesele, çalışana dokunmak, onlar adına empati yapmak. Hiçbir girişim sebepsiz ortaya çıkmaz. Hava-Sen de sebepli olarak ortaya çıkmıştır ve hak ettiğini alamayan pilotların, kabin memurlarının çalışma koşullarının iyileştirilmesi için ortaya çıkmış bir hak arayış aracıdır.

Şimdi ne oldu? Sanıyor musunuz ortalık rahat. Bana göre değil. Küçük dokunuşlar çalışanlara gelecek için umut vermiştir.

Planlamada ve uçuş işletmede yapılan değişiklikler çalışanlara gelecek için umut vermiştir. Peki, yeter mi? Hayır, yetmez!

Gelin babalık yapın. Bir komisyon kurun. Hem “211” hem de sendikal faaliyetleri nedeniyle işten atılanların haklarını yeniden kazanmaları için bir ortam oluşturun. Bu ülkede haince darbe girişimi yapan FETÖ terör örgütü sebebiyle işinden, ekmeğinden hatta tüm çevresinden uzaklaşan insanlarımız için “haksızlık olabilir” düşüncesi ile komisyonlar kurulmadı mı? O halde THY’den FETÖ terör örgütü sepetine konulup işten atılan masumların hakkı ne olacak? Üstelik bunlar mahkemeler tarafından aklanmışken. Keza sendika değiştiren arkadaşlar için de aynı şey geçerli.

THY için bir kötü kelam dahi etmeyen, sadece daha iyi çalışma şartları için düşünce beyan eden arkadaşların da aynı haktan yararlanmaları için bunu yapmak zorundasınız.

HAVA-İŞ’E BÜYÜK BİR GÖREV DÜŞÜYOR

Hem 211 hem de sendikal sebeple işten atılan arkadaşlar için Hava-İş Sendikası’na da büyük bir görev düşüyor. Bu bir kahramanlık falan da değil. Bu insanlıktır. Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’a buradan bir çağrı yapmak istiyorum.

Sendika demek, çalışan ile işveren arasında iletişim köprüsü demektir. Gelin bu köprüyü siz kurun. Ben inanıyorum ki sendikanın bu tür bir girişimi THY yönetimi tarafından olumlu karşılanacaktır.

Ve gelelim teknisyenlere.

THY Teknik’te çalışanların bana serzenişi var. “Neden bizi yazmıyorsun” diyorlar. Haklılar.

THY yönetimi teknisyenleri oto tamircisi gördüğü sürece teknisyenler hak ettiğini alamayacak. Ancak şu bilinmeli ki teknisyen demek emniyetli uçuş demek, teknisyen demek pilot kadar değerli demek, teknisyen demek uçağın motoru demek, yağ demek, hava demek, su demek.

Teknisyenler üvey evlat mıdır? O halde neden şartları düzeltilmez. En küçük charter şirketlerde bile teknisyen el üstünde tutulurken THY’de neden üvey evlat muamelesi görürler?

Teknisyenlerin meselelerine bir an evvel çözüm bulunmalı. Dedim ya en küçük charter şirketlerinde bile el üstünde tutulurlar ve dolarla maaş alırlar. O halde bizimkilere neden köle muamelesi yapılır?

İstanbul Yeni Havalimanı açılışında geri sayım devam ederken bu gerçeklerin göz ardı edilmemesi THY’nin geleceği açısından çok önemlidir.

Büyümenin 2019 yılından itibaren artarak devam edeceği biline biline alt yapı çalışmasını sağlam tutmanın ne kadar elzem olduğunu söylememe gerek var mı?

Kalın sağlıcakla. 
Üvey evlat teknisyenler, masum kabin memurları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (154)

Tekinisyen ~ 6 yıl önce
Yeni başlayan teknisyenin maaşı 450 dolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Müdür ~ 6 yıl önce
Neden kimse müdür maaşını konuşmuyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 6 yıl önce
Biz demiyoruzki pilot almasin kabin almasin alsin efendim ama bu kadar ucurum olmasin arada teknikte calisanlarinda emegi bu kadar heba olmasin yaziktir gunahtir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Babaya ~ 6 yıl önce
Gururla vergimizi veriyoruz babacım Aynı oran verilse bile 1/4 ü geçecek elimize biliyorsun babacım 3 kat daha uzun eğitimimiz var işimiz daha zor Hala sevmediğin evladınız babacım Evden kaçan evlatlarının peşinden gidiyorsun kızlarını çok seviyorsun babacım Bizi ise sürekli evden kovuyorsun babacım Hem saygılı hem kazandığının yarısını eve geri veriyoruz babacım Hem kardeşlerimiz hem anne babamız tarafından hor görülüyoruz babacım Babacım okuduysan lütfen bu evlatlarının da hakkını verir misin yada en azından başımızı okşa babacım Çünkü biz babamızı çok seviyoruz babacım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilit ~ 6 yıl önce
Pilotlara zam yapildi bize de yapilsin. Teknisyen ve muhendislere yani. Bir teknisyen ve isini iyi yapan muhendis 5 yilda yetisiyor. Bir suru yapisalciyi yetistirip kaybettiniz. Habomda yetisen butun muhendisler pegasusa 2000 euroya gecti. 2000tl maas aliyordu cocuklar. Yazik degil mi. Muhendislik baskanligini bitirdiniz. Orada coluk cocuk var artik. Simdi kendine guvenen teknisyen ve mubendisler gitmeye baslarsa , mubendislik hizmetini airbustan 3 milyon dolara alirsiniz. Teknisyen hic bulamAzsiniz onu geciyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
feto gitti mi ? ~ 6 yıl önce
feto gitti de liyalat mi geldi a cemati gitti b yi sokuyorlar bakim müdürlere hep akp yeğeni? biraz inceleme yapsanız neyci olduklari cikar neden haber yapilamiyor acaba ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C/S B1/B2 ~ 6 yıl önce
İlk defa bir yazıda teknisyenin durumu arada geçmiş(!) neyse en azından geçmiş, benim ve benim ile aynı işi yapan arkadaşlarımın durumu için (kimseyi alındırmak için söylemiyorum başta belirtmek isterim)benim duyduğum ve bildiğim yurt içi ve yurtdışı dahil hiç bir havayolu şirketinde yetkili bir meslektaşımın maaşı Kabin memuru arkadaşlarımızdan az değil yanlış anlaşılmasın tk kabin memuru arkadaşlarım fazla alıyor demek haddim değil sadece buna göre bizim maaşlarımız düşük demek kalıyor teknisyen olmak için ilgili üni girelen modül sınavları, tecrübe süresi , gerekli işler vs. Zorlu bir mücadele vererek bugüne geliyoruz gönül isterki hak ettiğimiz ücretleri alalım ama bunun en basitinden kokpit ve kabin memuru arkadaşlarımız seyyanen zam alırken bile bize zam ayımızda %8 öneriliyor çok acı bişey bu kadar kıymetsiz hissetmek aslında , nasıl düzelir nasıl maaşlarımız hak ettiği yere gelir bilmiyorum ama onlar bizi biliyor birlik ve beraberlik sağlayamayacağımızı bu yüzden bir dirincimizin olmadığını biliyorlar zaten kimse istemez iş o noktalara gelsin.Umarım , inş meslektaşlarımın değerini anlaşılır verilen ücretlerimiz ve diğer haklarımız hak ettiği yeri bulur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Neden mi? ~ 6 yıl önce
O müdürler atanan insanlar bugün tk yarın başka bir şirkete ama bizler (kabin kokpit teknik) bu şirketin sahibiyiz çünkü ortaya canımızı koyuyoruz ve bütün rızkımızı tk'dan kazanıyoruz yani gidecek başka yerimiz yok! Bak kimler geldi kimler geçti bizler hala buradayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
C/s ~ 6 yıl önce
Ali bey hic bir hakaret icermedigi halde neden yaptigim hic bir yorum yayinlanmiyorsunuz.Bakiniz kendini yetistirmis her teknisyen 8000-10000 $ civarinda korfez ulkelerinde is bulur .Burdaki sorun artik yetkili teknisyen gecimini saglayamayacak hale geldi. Dunya standartlarinin 10 da birine calisiyoruz. Merdiven alti lisans vermekle bu is yurumez gunu kurtarmak icin kaliteyi ayaklar altina almak sirkete ihanettir. Gun gelir devran doner ama artik kimseye bu meslegi onermiyorum. Tıp puani ile okuduk bu bolumu 14 sinav gectik yetkilendik 5-6 tane tip kursumuz var aldigimiz 1000 $ . simdi bu adam gecim derdine mi kaybolan itibarina mi uzulsun nasil meslege karsi sirkete karsi saygisini korusun. Hep fedakarlik bizden beklendi artik oluru yok firsatini bulan gidecektir emin olun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dua alın beddua değil ~ 6 yıl önce
211 için daha ne kadar sessız kalıcaksın thy? Hava iş? Daha be kadar beddua alacaksın? canı yanan ınsanların allaha her gun sebep olanlar için ettikleri dua sanırım şer olur!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000