19 Ağustos 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey, Umarım üst yöneticiden ziyade şirket yönetiminde bulunan FORM 4 yönetici olarak çalışan arkadaşların da sesi olmanız dileğiyle. Saygılarımla.
  • Çetin bey, çok güzel yazmışsınız..Ülkemizin en büyük havayolu şirketini örnek verirsek , liyakatın olmadığı,herşeyin torpille döndüğü, sıradan,vasıfsız insanların torpil sayesinde işe girip yönetici olabildiği ve onların da çalışanları tehdit ettiği,sömürdüğü,hakkını maddi,manevi vermediği bir kurumda ve ülkede nasıl huzur,mutluluk,başarı olabilir ki? Bu tip insanlar eskiden rüyalarında bile göremeyecekleri makamlara bol maaş ve sosyal haklarla gelince tabii bu düzenin bozulmaması için her türlü kılığa girebiliyorlar maalesef..Bu sektördeki çalışanlar arasında anket yapılsın kaçı şirketini,yöneticilerini seviyor ortaya çıksın görelim..Yöneticiler insanları bir yere kadar sömürebileceklerini,tehdit edebileceklerini bilmeliler artık...İnsanlar mutsuz,huzursuz bir şekilde nereye kadar verimli çalışabilirler? Bu şirketlerde profesyonellik olmadığı,insana değer verilmediği, önüne gelen de torpille yönetici olduğu müddetçe hiçbir şey değişmez ne bu ülke ne de bu şirketler ileri gidemezler!!
  • Cetin bey ust duzey yoneticilik neden zor olsunki 1.inci derecede patron statusunde yetki var cebinde sirketin sinirsiz kredi karti var altinda son model kiralik araci var aksama kadar hic bir is yapmasinada gerek yok sistem zamaninda kurulmus 20 adamin aldgi maasida tek basina aliyor bir damla alin teri dokmeden hemde..E Birde firsatini yakalarsa yolsuzluk hirsiz yapiyor hic korkmadan zaten korkmasna gerek yok cunku ona hesap sorack bir ust makam yok boyle ust duzey yoneticlge can kurban bu tip yoneticler cehennem atesini yanina alip yuk yapmasinlar cehennemde onlara yetecek kadar ates var.ama onlaq obur dunyadada cennete gdceklerini sanyorlar bu dunyada cenneti yasiyolar oradada devam edcek sanyolar.ama allahin adaleti o tarafta adil uygulanacak hesabi orada verecekler
  • Çetin Bey, Yine çok güzel bir yazı olmuş.
  • Bana göre ülkemizin en büyük sorunu sistemsizlik. Hatta sistemsizlik memleketin en büyük sistemi haline gelmiş.Ortada bir sistem varmış gibi görünen bariz bir sistemsizlik var. Bu tabiki şirketleride etkiliyor. Günü kurtaran geleceğe hazırlamayan sistemsizlik. Her nekadar kurumsal olarak görülsede aslında kurumsal olmayan, sistemsiz bir işletme kültürü insanın insafına kalmış bir hale dönüşüyor.Bazı şirket yöneticileri patrondan beklediği olumlu muamelelerin yarısını bile çalışanlarına yapmıyor.Adil yönetimin, sorumluluğun , şeffaflığın olmadığı sistemlerde ne orta kademe ne üst kademe yöneticisi hakiki anlamda olmak imkansızdır.Ülkemizdeki insanların yarısının hayatını adadığı Futbol da öyle değilmi. Habire Teknik Direktör değişir. Oturmuş sistemlerde Teknik Direktörler uzun ömürlüdür aslında bir önemide yoktur Takım yürür.
  • Etkilenmezler evet çetin bey çünkü hak hukuk nedir bilmeyenler yönetici olmuş,şirketin verdiği kıyafetle yürümesini verdiği paraylada konuşmasını öğrenmişler,yani kısacası kendi kendilerini adam yerine koyuyolar.
  • çetin bey son kısımda koyu renkle yazdığınız bölümlerdeki ince mesajlar alınmıştır.(lise mezunuyum) umarım kraldan fazla kralcı olanlarda almıştır. aksiyon olur mu olmaz tabi...
  • ÇETİN BEY, O KADAR ŞİRKETTE ÇALIŞTINIZ. HEPSİNİN ÇOK ŞEYİNİ BİLDİĞİNİZR EMİNİZ. BU ŞİRKETLER NASIL ÇALIŞANLARI İLE OYNUYORSA SİZİN DE ONLARI REKLAM ETMENİZ GEREKMEZMİ? YAZDIKLARINIZA BAKIYORUZ, BİZLERİ TATMİN ETMİYOR. DAHA SERT VE AÇIK OLARAK BELLİ OLAYLARIN ÜZERİNE GİTMENİZİ BEKLİYORUZ.
  • Dileriz okuyorlardir Umut ederiz etkilenirler O kadar guzel yazmissiniz ki

ÜST YÖNETİCİ OLMAK ZOR MU?

Cehennemde ateş falan yok.
Herkes bu dünyadan göçerken
Kendi ateşini yanında götürüyor.
Yunus Emre

İlk yazılarımdan biri Havalimanında çalışmak zor sanat başlığını taşıyordu.  Bu yazıyı ikincisi takip etti, Orta Seviyedeki yöneticiliğin ateşten bir gömlek olduğunu anlatmaya çalıştım.

Kala kala üst yöneticiler kaldı.

İşleri zor mu? Kolay mı?

Bu yazıyı ezkaza okuyan / başkalarından duyan üst yönetici olursa lütfen bana kızmasınlar. Bu yazıdaki anlatım üzgünüm ki, sektör personelinin sizlere bakışının bir özetidir. Değişik şirket mensubu beş çalışan on beş gün içerisinde birbirinden habersiz olarak aynı veya yüzde doksan benzer görüşü ifade ediyorlarsa konuda bir tersliğin mevcudiyetini değerlendirmek gerekir. Laf aramızda çalıştığım dönemlerde benim de düşüncem farklı değildi.

Evet; sektörün bir şirketinde üst yönetici olmak zor mu? / Kolay mı?

Sık sık yutkunmak ve hazım sistemini daha çok çalıştırmak insanın kolayına gidiyorsa, iş basit demektir.

Asgari ücretin biraz üzerinde bir geliri olan bir işçi kardeşimiz iş yaşamında kötü bir şeyle karşılaşırsa

“ Sağlık olsun kaybedecek neyim var ki ” der ve olanı, biteni, sonuçlarını daha kolaylıkla kabullenirler. Yeni iş arayışına girer.

Düşünün ki, ya vazgeçilmesi gereken şeyler fazlaysa? Mevcut yaşam konforu, maddi ve manevi ayrıcalıklar vb. Bunları kaybettikten sonra, hele hele unvanlar üst katlarda yerleşik ise,  yenisini aramak, civarda eşdeğerini bulmak hayli zor. Evet; bu durumda olanı, biteni kabullenmek, sonuçlarına rıza göstermek imkânsıza yakın. Özellikle bu yaşam şartlarında ve söz konusu imkânlara alışılmış ise. Hani bir söz vardır, Tanrı kimseyi alıştığından geri koymasın derler. İşte, konunun esası bu.

Peki; ne yapmak gerek?

Hazmetme mekanizmasını her şeyi öğütür hale getirebilmek ve aşağıdakilerin sorunlarına ilgisiz kalıp, yalnız ve yalnız tepeden gelen buyruklara itibar etmek ve onları benimsemek tüm imkânları avucunuzda tutabilmek dolayısı ile alışılmıştan geri kalmamak için yeterli olur mu sizce?

Bana göre olur.  

Hem de mis gibi olur.

Hiç meraklanmayın, gemi bu güne kadar olduğu üzere denizde fırtına da olsa yol almayı sürdürür. Kuvvetli, rüzgârda ne mi yapar? Bir koya sığınır ve bekler. Rüzgâr nasıl olsa dinecektir.Sonra yola devam.

İşte üst yöneticilerimizle ile ilgili vaziyetin durumu bana göre bu merkezde.

İşte tepedeki profesyonellerin alt seviyenin konularına karşı ilgisiz kalmalarının ana nedeni de bu.

Tümü toplanıp, tencere tava çalarak söylediğimi protesto etse de durum maalesef böyle.

Bunun dışında davranan yok mu?  Var tabii. Onları tenzih ediyoruz bu anlatımdan.

Onlar kendilerini, çalışanlarda onları bilir.

Evet böyleleri var ama yaşamları uzun olmuyor. Sistem onları da bir şekilde öğütüyor.Şaka gibi.

Evet; asgari ücretin bir gıdım üzerinde maaş alan çalışanın kaybedeceği bir şey yok. 

Atsan da olur, satsan da.

Alışkındır.

Memur dediğin nedir ki, binlercesi var etrafta.

Tecrübe, bilgi vb. hiçte gerekli değil.

Tahsil derseniz, fakülte mezunu olmaya gerek de yok.

Liseyi bitirmiş bir personeli daha düşük bedelle istihdam etmek mümkün.

Yetiştiririz, öğretiriz tam yetişince de bir şekilde uzaklaştırırız şirketten.

Tabii ki kıdem yükü de oluşmadan yaparız bu işi.  

Yenileri mi?

Hazır.

Kapıda bekleyenlerden seçeriz.

Nasıl olsa, asrın belası işsizlik her ülkede olduğu gibi bizde de var.

Bela olmasına bela da sanki bu açıdan bazılarının işine yarıyor gibi.

Bu nasıl bir sistemse?

Malum bizde üst yöneticilerle süreli sözleşme yapılmıyor.  Yapılması halinde sözleşme süresi dolmadan işveren tarafından görevden affedilirse sözleşme bitimine kadar olan sürenin bedelini kendisine ödemek gerekir. Ama yinede uzun süre çalışanlar var. Yurt dışında  İnsanlar neden profesyoneller ile 4 seneyi aşan hizmet sözleşmesi imzalamıyorlar ki?. Bu sürecin sonunda göreve devam eden üst yönetici şirketin malı haline dönüşüyor sanki. Bu aidiyet duygusu bizde o kadar abartılıyor ki, çalışanların hakkını hukukunu korumak üst yöneticilerce artık görev addedilmiyor. Kimin hakkı olursa olsun o hakkın şu veya bu şekilde alınıp bir şekilde şirketin maddi, manevi varlığına dönüştürmesi hedefleniyor. Bunun tersi davranışları olan yöneticileri ise sistem tabii ki benimsemiyor, önce bir kenara çekiyor ve sonunda mekanik dişliler, performansının düşük olması ( ? )  nedeni ile  onu ezip posasını atıyor.

Bu gün için İşlerin neden hep terse gittiğini araştırmaya bilmem gerek var mı?

Patronlarla çalışanların arasında organizasyonel kademe çok olmasına çok da, yine de en tepedeki, bir şekilde çalışanların üzerinde tek başına oturuyor gibi.

Evet, yine de hep birlikte onlar için dua edelim.

Tanrı hiç birini alıştığından geri koymasın.

Amin.

OSY’ lerin Fazla Mesai Ödemeleri.

Değerli arkadaşlarım, Sizlerden bu tür yazışmaları, sitede yazıların altında bulunan yorum bölümlerini kullanarak yapmayı rica etmiştim. Sonunda Yönetimi özel adresime gelen mailleri APH sütunlarında cevaplamamı yasakladı. Herhalde bu son olacaktır.

Şunu da ilave etmek isterim ki, ben iş uzmanı değilim. Yinede sorduğunuz konuyu bildiğim kadarı ile cevaplayacağım.

Havalimanlarında görev yapan Orta Kademe Yönetici personele fazla mesai ödenmediği ifade ediliyor.

Bu doğru değil. Genel Müdürlüklerin Orta Seviyedeki Yöneticilerinin fazla mesai alıp almadıklarını bilmiyorum. Ancak aldıklarını zannetmiyorum.

Yargıtay 9 ncu Hukuk Dairesinin 2010 yılında bir işveren aleyhine açılan dava ile ilgili verdiği karar yanda yer alan şekilde. ( Taraflar arasında imzalanmış olan iş sözleşmesinin 4. maddesinde."... Bu ücrete fazla çalışma ücretleri dâhildir" şeklinde açıklamaya yer verilerek ödenen ücretin fazla çalışma ücretini de kapsadığı kabul edilmiştir. Dairemizin kararlılık kazanmış olan uygulamasına göre iş sözleşmesinde yer alan bu tür hükümler fazla çalışma bakımından yılda 270 saatlik kısmın ücretin içinde ödendiği şeklinde değerlendirilmektedir. Belirtilen sürenin üzerinde fazla çalışma yapıldığının kanıtlanması durumunda zamlı ücretinin ayrıca ödenmesi gerekir )

Dolayısı ile bu kapsamda bulunan tüm arkadaşlarımızın işe giriş sözleşmelerinin ilgili maddesinde buna ilişkin hükmün yer aldığını düşünmek gerekiyor. Ben hukukçu değilim ama sözleşmede bu hüküm yoksa bile, her sene sizlerin bu uygulamayı kabul ettiğinize ilişkin bir belge / doküman imzalamanızın sözleşme eki olarak kabul edilebileceğini düşünüyorum. Sonuçta sözleşme çift taraflı imzalanan bir akit. Adına ek protokol denilebilecek formatında aynı şekilde bir beyan olduğunu kabul etmek gerek.

Bunu kabul etmeme hakkınız tabii ki mevcut. Ve de tabii ki imzalamayabilirsiniz

Sonucunu ifade etmeye gerek görmüyorum. Bunu göze aldığınız takdirde tabii ki sorun yok. ( ? )

İstanbul dışında görev yapan çalışanlara fazla mesai yaptıkları süre için izin verilmesi de mevzuata ters olmayan bir uygulama. Bu hüküm kanunun ilgili maddesinde yer alıyor.

Personel adedi ve operasyonun yürütülmesi için fazla mesai ihtiyacı minimumda olan istasyonlarda fazla mesai karşılığı personele izin verilmesi, büyük ve trafiği yoğun istasyonlarda ise Yargıtay’ın yukarıda belirtilen kararının uygulanmasının etik olup olmaması konusunun cevabı ise insanlara göre değişkendir.

Düz bakışla mevzuat ile ters düşmeyen uygulamaların etik olup olmadığını tartışmak doğru değildir.

İfade ettiğiniz üzere şirketlerde uygulama birliğinin bozulduğu doğru olmasına doğru da, deveye yöneltilen, neden boynun eğri,  sualinin cevabı bu konu ile tam örtüşüyor. “Nerem doğru ki”

Dolayısı ile IK’ dan her iki hususun tersi, başka bir deyişle çalışanın lehine  bir uygulama beklentisi ile, “yapında görelim” denmesi  pek mantıklı değil.

Onlar bunu yapmayacaktır. Sizlerde bunu göremeyeceksiniz. Laf aramızda İnsan Kaynaklarının tepesindekilerin, buna imkânları / yetkileri olsa da bir şekilde yapmayacaklarına inanırım. Hani bazıları için yalnız kendine Müslüman derler ya. İşte o misal.

Üst yöneticilerin, özellikle İnsan Kaynakları ünitelerinin konuya patron gözü ile yaklaşımları: Şirket giderini azaltmaya yönelik tüm uygulamalar etik değerler de dâhil olmak üzere aklınıza gelen / gelecek her şeye mutlak uygun olup, hususun çalışanlarca aynen ve itirazsız kabulü zorunludur ( ? ) şeklindedir.

Siz siz olun, bunun tersini sakın savunmayın bir adım öte zinhar savunmayı düşünmeyin bile.

ÜST YÖNETİCİ OLMAK ZOR MU?

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

birisi ~ 11 yıl önce
Çetin Bey, Umarım üst yöneticiden ziyade şirket yönetiminde bulunan FORM 4 yönetici olarak çalışan arkadaşların da sesi olmanız dileğiyle. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yönetici ~ 11 yıl önce
Çetin bey, çok güzel yazmışsınız..Ülkemizin en büyük havayolu şirketini örnek verirsek , liyakatın olmadığı,herşeyin torpille döndüğü, sıradan,vasıfsız insanların torpil sayesinde işe girip yönetici olabildiği ve onların da çalışanları tehdit ettiği,sömürdüğü,hakkını maddi,manevi vermediği bir kurumda ve ülkede nasıl huzur,mutluluk,başarı olabilir ki? Bu tip insanlar eskiden rüyalarında bile göremeyecekleri makamlara bol maaş ve sosyal haklarla gelince tabii bu düzenin bozulmaması için her türlü kılığa girebiliyorlar maalesef..Bu sektördeki çalışanlar arasında anket yapılsın kaçı şirketini,yöneticilerini seviyor ortaya çıksın görelim..Yöneticiler insanları bir yere kadar sömürebileceklerini,tehdit edebileceklerini bilmeliler artık...İnsanlar mutsuz,huzursuz bir şekilde nereye kadar verimli çalışabilirler? Bu şirketlerde profesyonellik olmadığı,insana değer verilmediği, önüne gelen de torpille yönetici olduğu müddetçe hiçbir şey değişmez ne bu ülke ne de bu şirketler ileri gidemezler!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YÖNETİCİ ~ 11 yıl önce
Evet Yoneticiler sonsuza kadar hababam usulü sistemle sevk ve idare edemeyeceklerini bilmeliler ama bunu onlara kimler bildirecek orası karışık. Sektörden vazgeçtim, şirketlerin çalışanları kendi içlerinde birlik değiller. Ruh birliği sağlanamadıkça bu tür dikkate alınması gereken bildirimlerde bulunmak hayli zor. Ve de faydasız. Bu yöneticileri atayanların da tek yetkili / tek seçici olduğunu düşünürseniz sistemin neden böyle olduğunu daha net anlamak mümkün olacaktır.
A.d.a.k ~ 11 yıl önce
Cetin bey ust duzey yoneticilik neden zor olsunki 1.inci derecede patron statusunde yetki var cebinde sirketin sinirsiz kredi karti var altinda son model kiralik araci var aksama kadar hic bir is yapmasinada gerek yok sistem zamaninda kurulmus 20 adamin aldgi maasida tek basina aliyor bir damla alin teri dokmeden hemde..E Birde firsatini yakalarsa yolsuzluk hirsiz yapiyor hic korkmadan zaten korkmasna gerek yok cunku ona hesap sorack bir ust makam yok boyle ust duzey yoneticlge can kurban bu tip yoneticler cehennem atesini yanina alip yuk yapmasinlar cehennemde onlara yetecek kadar ates var.ama onlaq obur dunyadada cennete gdceklerini sanyorlar bu dunyada cenneti yasiyolar oradada devam edcek sanyolar.ama allahin adaleti o tarafta adil uygulanacak hesabi orada verecekler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP A.D.A.K ~ 11 yıl önce
Ben Zor demedim ki, Zor mu? diye sordum. Öbür tarafla ilgili konularda fikir yürütemem. Herkese tanrı layığını versin diyelim, daha doğru.
Mert ~ 11 yıl önce
Çetin Bey, Yine çok güzel bir yazı olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERT ~ 11 yıl önce
Sağol Kardeşim.Teşekkür ediyorum.
Ayşegül Öztopuz ~ 11 yıl önce
Bana göre ülkemizin en büyük sorunu sistemsizlik. Hatta sistemsizlik memleketin en büyük sistemi haline gelmiş.Ortada bir sistem varmış gibi görünen bariz bir sistemsizlik var. Bu tabiki şirketleride etkiliyor. Günü kurtaran geleceğe hazırlamayan sistemsizlik. Her nekadar kurumsal olarak görülsede aslında kurumsal olmayan, sistemsiz bir işletme kültürü insanın insafına kalmış bir hale dönüşüyor.Bazı şirket yöneticileri patrondan beklediği olumlu muamelelerin yarısını bile çalışanlarına yapmıyor.Adil yönetimin, sorumluluğun , şeffaflığın olmadığı sistemlerde ne orta kademe ne üst kademe yöneticisi hakiki anlamda olmak imkansızdır.Ülkemizdeki insanların yarısının hayatını adadığı Futbol da öyle değilmi. Habire Teknik Direktör değişir. Oturmuş sistemlerde Teknik Direktörler uzun ömürlüdür aslında bir önemide yoktur Takım yürür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP A.ÖZTOPUZ ~ 11 yıl önce
Kimi kastederek söylediğini bilemiyorum ama bir patronumuz " sistemsizlik sistem olmuş" sözünü etmişti. Şirketin eskileri bilir. Başka söyleyecek bir şeyim yok bu konuda. Okuduğun ve yorumladığın için teşekkür ediyorum. Sağlıkla kal.
calısan ~ 11 yıl önce
Etkilenmezler evet çetin bey çünkü hak hukuk nedir bilmeyenler yönetici olmuş,şirketin verdiği kıyafetle yürümesini verdiği paraylada konuşmasını öğrenmişler,yani kısacası kendi kendilerini adam yerine koyuyolar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇALIŞAN ~ 11 yıl önce
Herkesin kendine yakıştırdığı bir duruşu vardır kardeşim. İnsanlıkları konusunda bir şey diyemem. Ama insan / Adam yerine konulmaması gereken örneklerin de mevcudiyetini bilirim. Her şirkette örneği vardır diye düşünüyorum. Bu türleri hepiniz tanıyorsunuz zaten. Ayrı bir şey söylemeye gerek var mı ?
cin ali ~ 11 yıl önce
çetin bey son kısımda koyu renkle yazdığınız bölümlerdeki ince mesajlar alınmıştır.(lise mezunuyum) umarım kraldan fazla kralcı olanlarda almıştır. aksiyon olur mu olmaz tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CİN ALİ ~ 11 yıl önce
Değerli kardeşim, Kraldan fazla kralcı olanların sözden, yazıdan bir şey alacaklarını zannetmiyorum. Bu durumda aksiyon alınmasını ummak pek akıllı işi olmayacaktır.Takip ettiğiniz için teşekkür ediyorum.
MUHENDİS ~ 11 yıl önce
ÇETİN BEY, O KADAR ŞİRKETTE ÇALIŞTINIZ. HEPSİNİN ÇOK ŞEYİNİ BİLDİĞİNİZR EMİNİZ. BU ŞİRKETLER NASIL ÇALIŞANLARI İLE OYNUYORSA SİZİN DE ONLARI REKLAM ETMENİZ GEREKMEZMİ? YAZDIKLARINIZA BAKIYORUZ, BİZLERİ TATMİN ETMİYOR. DAHA SERT VE AÇIK OLARAK BELLİ OLAYLARIN ÜZERİNE GİTMENİZİ BEKLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MUHENDİS ~ 11 yıl önce
ortada. Havaş'dan ayrılalı ( ki bir sene çalıştım)16 sene oldu yaklaşık. THY' den ayrılalı ise 11 sene gibi. Dolayısı ile her iki şirketin konuları ile ilgili güncel olmadığım ortada. Kala kala bir çelebi kaldı, güncele yakın olduğum. Sizinde bunları düşündüğünüze eminim. Herhalde Çelebi' de çalışıyorsunuz. Her yazı bir şey anlatır. Her ne kadar yazının serti nasıl olur tam olarak bilmiyorsam da, bana göre derdini anlatabilen yazı amaca hizmet eder. Ancak bizim yazdıklarımızın herhangi bir şeye etki edeceği kanaatinde değilim.Bu düzeni etkileyebilecek tek şey, Çalışma Bakanlığı yetkililerinin konuları gözlemleyip kanunun öngördüğü cezaları uygulamaları ve ısrarla takip etmeleridir. Bunu umut etmek gerekir. Okuduğunuz için teşekkür ediyorum.
calisan ~ 11 yıl önce
Dileriz okuyorlardir Umut ederiz etkilenirler O kadar guzel yazmissiniz ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇALIŞAN ~ 11 yıl önce
Okurlar mı bilemem. Etkilenmeyeceklerini bilirim. Teşekkür ediyorum, yazılarımı takip ettiğiniz için.( Ltf. Mühendis rumuzlu yazıya verdiğim cevabı okur musunuz)

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000