16 Mart 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • HATAYI ANLADIM. ANCAK CEVABINIZDA EASA BU KURALI HANGİ SENEDE KOYDU SUALİMİN CEVABI BULUNMUYOR. TENKİTLER GENELDE ŞAHISLARA AİTTİR. KURUMLARA DEĞİL.TARZINIZ BENİ ÜZMEZ.SUALİMİN CEVABINI BEKLİYOR OLACAĞIM.
  • Son bir not. Yönetici gerekliliklerinde sadece aktif pilot şartı kaldırıldı, diğer gereklilikler devam ediyor. Vurgulamak istedim...
  • Bildiğiniz üzere benzer durumdaki uçuculuk vasfını yitirmiş bir çok pilot halen işletmelerde TRI ve TRE olarak da görev yapmaktadır. Bu arada belirtmek isterim ki bu talep tarafımızca 2018 yılında yapılmış ancak başka konuların da eklenmesiyle yönetmelik ancak 10 gün önce yayınlanabilmiştir. Teminat mektupları ile alakalı madde ise yakın geçmişte birleşen iki havayolumuzla alakalıdır, SHGM'nin inisiyatifidir, bildiğim kadarıyla bu konuda kimse talep iletmemiştir. Uçak yaşları konusu ise bir yıl önce makul gerekçelerle toplu olarak SHGM'ne arz edilmiş, gerekçeler makul görülmüş ve düzenleme yapılmıştır. Bu topluluk içerisinde yazınızda bahsi geçen havayolu yer almamaktadır. Ben sizin yazılarınızı keyifle ve feyz alarak takip ediyorum ancak çarşamba günleri haber şekline geldiğinde okuduğum için şu ana kadar cevap arandığını farketmedim. Bilsem çok önce yazardım. Umarım açıklamalarım yeterince aydınlatıcı olabilmiştir. Size ve tüm toplumumuza sağlıklı ve bol uçuşlu günler dilerim.
  • talep eden kişi (aktif olmayan pilotların tönetici olabilmesi) işletmemi temsilen benim Çetin Bey. İsmim Mehmet Bostan. 2018 yılı başından beri Tailwind Havayolları'nın genel müdürü olarak görev yapıyorum. Beni tanımayabilirsiniz, tek cümleyle özetleyeyim, bu görevden önce 16 senesi kalite ve emniyet yöneticiliği olmak üzere 30 senedir sektördeyim. SHGM, mevzuatını EASA ile uyumlu hale getirme çalışmalarını son yıllarda hızlanarak sürdürmektedir. Ancak bizdeki SHY-6A bu konuda EU-OPS ile farklılık gösteriyordu. Yukarıdaki bazı yorumlarda da görüldüğü üzere pilotlar maliyetli çalışanlardır ve işletmelerde doğal olarak onlardan ekseriyetle uçucu olarak istifade etmeyi tercih ederler. Ancak Uçuş İşletme yöneticisi olmak da son derece kritik bir görevdir ve ofis çalışmasına zaman ayırmak gerektirir. Biz bu talebi yaparken hem sağlık sebebiyle uçuş hayatı sonlanan genç pilotları hem de 65 yaşını doldurup zindeliğini koruyan tecrübeli pilotları işletmelerin değerlendirebileceğini düşündük.
  • Merhabalar. Maalesef konuyu araştırmadan komple teorileri üzerinden kural değişikliğini yorumlamışsınız. Kural değişikliğinin kaynağı EASA Air Ops tur. SHGM nin yönetmelik ve genelge yazma esaslarını incelerseniz EASA ile tam uyumu görürsünüz. EASA ile uyum Türkiye Cumhuriyeti nin AB üyeliğine uyum kapsamında da dış politikası ile de tam olarak uyumlu ilerlemektedir. Hani havacılık konusunda okumadan araştırmadan yazı yazacaksınız da arayıp SHGM ye sorsanız gayet güzel cevaplar alırsınız. Yada havacılık kurallarına hakim havayolu çalışanlarına sorsaydınız yine cevabı bulabilirdiniz. Umarım bu yorumu okursunuz ve biraz kural kitap okuma alışkanlığınız gelişir.
  • Çetin bey, Richard BRONSON dünyanın en iyi hava yolu yoneticilerindendir. Virgin'in sahibi ve idarecisi. Hiçbir üst kademe yöneticisi pilot değil. Filo idarecileri pilot sadece. Pilotların egolarının yüksek olması ve biribirlerine çelme atmaya meyilli olduklarını saptamış ve bu nedenle bu yolu izlemiş ve başarılı olmuş bir isim. Gerçekler acı olabilir.
  • Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı
  • Fethi kaptan, emekli pilot olarak uçuş işletmede önemli bir pozisyonda görevli olacak.
  • El-Cevap : 1. Kaptanın zaten maaşı yüksek bundan biz de faydalanalım, benim adamım kazansın, neden kaptanlara yedirelim ki, zaten çoğu onlarla aynı fikirleri paylaşmıyor, 2. Kaptanlar her ne kadar o görevlere geldiklerinde tarafsız görünseler de korumaya aldığı kişilerin varlığı olduğundan, maalesef gerçek manada dürüstlük olmadığı için, 3. Tepeden gelen emirlere tam itaat olunsun diye, itiraz olmayacak, emir uygulanacak, Ve böylece bu işin de içine edecekler. Yazık!
  • Nerden Bakan rezillik ve kokusmusluk

UÇUŞ İŞLETME: Yönetmelik Değişikliğini Öneren Yönetici kim Ola ki?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ticari Havacılık işletmelerinde görev yapan uçuş işletmeden sorumlu yönetici personel ile eğitimden sorumlu Yönetici personelde aktif pilot olma şartı aranmayacak. Bu yönetmeliğin 6 Mart tarihli resmi gazetede yayımlandığını geçen hafta paylaşmıştık.

Aradan 10 gün geçti, eğer zorlarsam bu ortamda bile aklım çok şeyi alabiliyor ancak bir havayolunun uçuş eğitiminden sorumlu yöneticisinin ve havayolunun Uçuş İşletme Başkanının ki aynı zamanda baş pilotluk görevini de yürüten kişinin uçucu olmamasının nedenini halen kavrayamıyorum bir türlü.  Bu uygulamayı kim teklif eder,kim düşünür.

Bu öneri herhalde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünden gelmemiştir. Birileri onlara bu teklif götürmüş olsa gerek. Bunu fazla araştırmaya gerek yok. Kendiliğinden ortaya çıkacaktır ne de olsa. Aynı kararname kapsamında ekonomik açıdan zor durumda olan şirketlerine bir ayrıcalık tanınan Atlas Jet’in ilgilileri olabilir mi? Şirketin sahibini tanıyanlar olamaz diyor. Katılıyorum. Yoksa Hükumete yakınlığını kullanıp bunu SHGM’ ne dayatmışolan devasa havayolumuzun tepesinde oturan zat olabilir mi? Ben bilmiyorum kendilerini o kadar tanımam ama tanıyanlar mümkün olabilir diye fikir yürütüyor.

Önce haber için yapılan yorumlara bakıp bazı şeyleri daha kolaylıkla anlamama yardımcı olacak ve bana yol gösterecek bir şeyler bulabilir miyim diye diye baktım. Tabii ki her zamanki gibi sonuç sıfır.  Bir yorum gördüm. Diğer bir yorumcuya sesleniyor ve. “ Ortalama entelektüel seviyede olmadığını anladım, çok kitap okumalı kendini geliştirmelisin” diyordu. İki yorum dışında yazanların ortalama entelektüel seviyesine sahip olmadıklarına olmadığına eminim.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu tür uygulamaları kural haline getirmeden önce mutlak Sivil Havacılık şirketleri ile görüşmeler yapmıştır (?) Getirisini, götürüsünü tartmıştır. Uygulama kararname imzalanmadan önce duyulmadığına göre, bu görüş alış verişi mutlak şirketlerin tepesinde oturan şahıslardan biri ile yapılmıştır gibime geliyor. O da bu mevzuatı SHGM’ yeempoze eden şahıstan başkası değildir diye düşündüm. Bilmem doğru mu?

Eğer Havayolu yönetiminin kokpit personeli ile ilgili gerek mevzuatı zedeleyen ve gerekse çalışma şartlarını zorlaştıracak uygulama öngörüleri varsa, lisansı elinde olan ve ertesi ve daha sonraki günlerde kokpitte organizasyonel açıdan kendisine bağlı değişikpilotlarla uçacak ve en azından onların yüzüne bakacak bir uçuş işletme yöneticisininhavayollarının tepeleri tarafından öngörülen bu tür bir uygulamayı desteklemesi çok zordur.Ve de o makam hali ile yönetimin işini zorlaştıracaktır.

Uçuş lisansına sahip olmayan bir şahıs iseyönetim açısından çöpsüz üzümdür. Acaba aranan bu mudur?

Dünya havayollarında baş pilotu emekli bir kaptan olan bir havayolu var mıdır dersiniz? Herhalde yoktur. Bu konuda ne konuşmaya ne de yazmaya gerek var. Uçmayan / Uçamayan bir baş pilot pardon baş pilotluk görevini de yapan bir Uçuş İşletme Başkanı. Neye / kime hâkim olabilir dersiniz. Sahi örneğin Türk Hava Yollarında kaç pilot çalışıyor acaba? Bazı şirketlerde bu makamı işgal eden şahısların kısa sürede değiştirilmesinin başta gelen nedenlerinden biri de bu olmasın sakın. Herhalde talimatı hazırlayanlar, organizasyonda yer alacak olan yardımcıların bu konuda etkin olacağını hesap etmişlerdir. Kim bilir. Bu yönetmeliğin hangi akla hizmeten önerildiğini anlamanın tek çözümü, uygulamayı görmek galiba.

Evet; Yönetici personelin lisansa sahip olmaması durumunda atanacak olan yardımcının lisanslı olmasının gerektiği metinde yer almaktadır.  Bu durumu yorumlamak gerekirse sistemin çalışması için lisansa sahip olunması gerektiğinin bir ifadesidir bu cümle. Anlayamadığım ise yönetimden birisinin bu lisansa sahip olması gerekli ise neden bu sorumlu yönetici olmuyor da yardımcısı oluyor? Bu Yardımcının emekli olmadan görevde yükselmesi de mümkün olmadığına göre ne düşünmek gerekir acaba?

Neden böyleyiz, neden her şeyi en olumsuz köşesinden yorumluyoruz. Bu bizim yaradılışımızdan değil. Başımızdakilerin bizleri bu yöne itmesinden. Aklımıza TÜBİTAK geliyor. Ve diğerleri. Tabii ki detaya gerek yok. İnsan acaba böyle bir durum mu ortaya çıkacak diye düşünüyor elinde olmadan. Bir helikopter şirketinden emekli bir pilotu büyük bir şirketin uçuş işletmeden sorumlu yöneticisi yapamazlar ya. Değil mi? Ama düşünüyorum da onunda bir tarihlerde lisansı vardı? Değil mi?

Evet, şimdi kimse bu yönetmeliğin altındaki imzadan ötürü Cumhurbaşkanınca hazırladığını söylemesin. Tıpkı THY’ den dışlanıp hukuki platformda haklı görülen 211 THY çalışanının işe iadelerini Cumhurbaşkanımız istemedi dendiği gibi. Resmi gazetelere bir bakın, bu denli büyük işlerle uğraşan devletin tepesi önemli konular dışında her gün tüm resmi gazetenin bütün muhteviyatını okuması mümkün mü?  Konu ile ilgili olarak öneri makamın altındaki tüm sıralı yöneticilerin koordinasyon imzası ile çıkıyor Cumhurbaşkanlığına.Devlet kademeleri birbirine güvenmek zorunda. Biz de bu uygulamanın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğüne kimin tarafından empoze edildiğini yapılacak olan ilk icraatları / atamaları takiben anlamış olacağız herhalde.

AHLAKİ DÜZEYİMİZİ BU KEZ DE BAŞARI İLE SERGİLEDİK.

2011 yılında İstanbul’un İkitelli yöresinde su baskını yaşamıştık. Canlar kaybedilmişti. Ertesi gün gazetelerde insanlarımızın suyun etkisi ile cadde ve sokaklara sürüklenen ev gereçlerini yağmaladıklarını okumuştuk. Resimler yayımlandı. Ve de 65 fırsatçı tutuklandı. 

Üzerinden çok zaman geçmedi. Elazığ depreminin 3. cü gününde bölgede yıkılan evlerin fazla olması ve Elazığlıların yoğun kiralık mesken arayışları üzerine bahis konusu ilimizde ev kiralarının iki misli arttığını gazetelerde okumuş ve televizyonlarda dinlemiştik.Bunu insanlıktan ne denli uzak olduğumuzun bir göstergesiolarak yorumlamak yanlış mı? Bir Elazığlı olarak utandığımı söylemeliyim.

Türkiye’mizdeki ilk Korona virüs vakasının duyurulmasının ardından ise necip milletimizin bazı örneklerinin saldırırcasına market raflarını boşaltmalarına ilişkin haberler gazete ve televizyonlarda, boş rafların görüntüleri ile birlikte yer aldı. Ve bu arada başta korona virüsünü öldürdüğü söylenen kolonya olmak üzere un, makarna, bulgur, pirinç ve benzeri gıda maddeleri tükenmişti. Ertesi sabah kolonya almak üzere gittiğim Migros satış elemanı “ Evet; dünkü saldırı üzerine bu sabah yine kolonya geldi ama raflara yerleştiremeden o da tükendi derken elinde olmadan gülümsüyordu” İnternetten artan kolonya fiyatlarını takip ettim. Şaşırtıcıydı.Aynı akşam Bakanlığımız açıklama yaparak bu konuda fırsatçılara aman verilmeyeceğini ve haklarında kanuni işlem yapılacağını duyuruyordu.

Evet, fırsatçılar hemen harekete geçtiler. Şimdi de evlere Bakanlıktan geliyoruz, Corona Virüs araştırması yapıyoruz diye evlere girmeğe çalışıyorlar. Amaç evleri soymak. Kapıyı açmamak tek çare.

Evet; fırsatçılar insan türünün kötü yaradılışları. Ya Bizler neyiz?            

Fırsatçılar kötü olmasına kötüydü ama ya marketleri basan ve başkalarını hiç düşünmeden normal ihtiyaçlarının üç, dört katı alışveriş yapan insanlara ne demek gerekir ki? İnsan türünün kötü örneği olan fırsatçılardan ne farkımız var ki?Onlar gibi bu tür hareket eden insanlarında ahlaki erozyona uğramış oldukları ortada. Evet, belediyenin Korona nedeniyle çeşitli yerlere koyduğu antiseptik dezenfektan pompalarının çalınması ahlaki düzeyimizin seviyesi açısından yeterli bilgiyi vermiyor mu?

Bu yetmiyormuş gibi piyasaya kötü haber pompalayan trollerin ( Her siyasi görüş içinde bu türün varlığını üzülerek görüyoruz )  Korona virüs konusunda da boy göstererek toplumu germe ve korkutma konusundaki gayretlerini nefretle karşılıyoruz. Devlet korona virüs salgını konusunu bu denli iyi yönetiyorken  ( Sağlık Bakanımızın bu konudaki gayretini ve bilgilendirme konusunda kurduğu sistematiği takdir ve teşekkürle karşılıyoruz ) bizlere iletişim kanalları ile sundukları bilgilerin aksi rakamları yaymak bunlara ne kazandırır bilemiyorum. Amacını anlamak mümkün değil tabii ki.  Butürler için söyleyecek bir şey bulamıyorum. Adinin bayağısı tipler oldukları mutlak.

Market Yöneticileri sınıfta kaldı.

 Türkiye de Corona Virüsün varlığının ilk anonsunda tablonun böyle olacağını düşünmelilerdi. O sabah marketteki aşırı kalabalığı görünce kasaya gidip on dakikalık bir gözlem sonucunda basit bir önlem alabilirlerdi. O da örneğin herkese 1 şişe kolonya, 2 paket makarna vb.. mübrem ihtiyaç maddelerinin kısıtlı satışına geçebilir ve herkesin bu imkanlardan faydalanmasını sağlayabilirlerdi. Bunu düşünen ve uygulayan Metro’ ya teşekkür etmek gerek.

Japon Halkı: Ahlak düzeyi Yüksek Bir Topluluk.

Japonya’daki Sendai depreminin ardından orada bulunan birinden gelen bir mektup tercüme ettirilerek yayımlanmıştı.Bir bölümünü aşağıda sizlerle tekrar paylaşıyorum.

“Gün içinde evlerdeki dağınıklıkları toplayabilmek için yardım ediyoruz birbirimize. İnsanlar arabalarında oturuyor,  ekranlarından haberleri izliyor, ya da bir kaynak açıldığında, içme suyu alabilmek için sıraya giriyorlar. Eğer birinin evinde musluktan su akarsa, hemen bir işaret koyuyor, diğerleri de kovalarını doldurabilsinler diye.

O kadar şaşırtıcı ki; benim bulunduğum yerde ne bir yağmalama oldu ne de market sıralarda itiş kakış. Alışverişlerinde herkes başkalarını da düşünerek ihtiyacı olan miktardan azını alıyor.  İnsanlar evlerinin ön kapılarını açık bırakıyorlar, çünkü bir deprem durumunda daha güvenli. Hiç kimsenin aklına evinin soyulacağı gelmiyor. Ve de böyle bir olay meydana gelmiyor.

Ve Japonlar kendileri, harika insanlar. Her gün kulübeme geliyorum kontrol etmeye, şimdi de elektrik olduğundan bu e-maili yollamak için geldim, girişte benim için bırakılmış su ve yiyecek buldum. Kimin getirdiğiyle ilgili bir fikrim yok, ama orada duruyor. Yeşil şapkalı yaşlı adamlar kapı kapı dolaşıp, herkesin nasıl olduğunu kontrol ediyor. İnsanlar hiç tanımadıklarına yardıma ihtiyaçları olup olmadığını soruyor. “  

Çözülme; kişiliği oluşturan bütündeki birliğin bozulması.

Toplumumuzda yaşanan kurumsal, bireysel, ekonomik ve siyasi çözülmelerin bu ahlaki çöküntünün alt yapısını hazırladığı mutlak. .Belki de yaşadığımız diğer bazı problemlerin temel nedeni de yukarıda sıraladığımız örneklerden de anlaşılacağı üzere bu türyıpranmış bir ahlaki çevrede yaşıyor olmamız.

Şimdi sizler düşünün ve kendi kendinizce cevaplayın. Şahıs veya kurumsal menfaatler toplum yararlarının önüne geçti desem yanlış mı olur dersiniz?

Siyasi, bireysel ve kurumsal çözülmelerin ekonomik çözülmeler ile birleşmesi sonucunda kimseyi umursamayan, adeta birbirinden nefret edercesine kamplaşmış, her konuda sadece kendisini düşünen fertlerden teşekkül eden egoist bir toplumsal yapı oluşmasına sebebiyet verdi desem hata mı yapmış olurum?

Acaba, dinimizin bazılarınca değişik yorumlanması,  insanların manevi değerlerinden uzaklaşmalarına sebebiyet vermiş olabilir mi?Zedelenme ötesi, parçalanan bu faktörlerkişiliği oluşturan bütündeki birliğin bozulması durumunu yaratmaz mı?

Bizi bu karanlık kuyuya itenlerin niyetleri kaderleri olsun. Her kimseler.

(*) Selçuk Şirin

 

 

UÇUŞ İŞLETME: Yönetmelik Değişikliğini Öneren Yönetici kim Ola ki?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

CVP KEŞKE SİZDE.. ~ 4 yıl önce
HATAYI ANLADIM. ANCAK CEVABINIZDA EASA BU KURALI HANGİ SENEDE KOYDU SUALİMİN CEVABI BULUNMUYOR. TENKİTLER GENELDE ŞAHISLARA AİTTİR. KURUMLARA DEĞİL.TARZINIZ BENİ ÜZMEZ.SUALİMİN CEVABINI BEKLİYOR OLACAĞIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu değişikliği-3 ~ 4 yıl önce
Son bir not. Yönetici gerekliliklerinde sadece aktif pilot şartı kaldırıldı, diğer gereklilikler devam ediyor. Vurgulamak istedim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu değişikliği-2 ~ 4 yıl önce
Bildiğiniz üzere benzer durumdaki uçuculuk vasfını yitirmiş bir çok pilot halen işletmelerde TRI ve TRE olarak da görev yapmaktadır. Bu arada belirtmek isterim ki bu talep tarafımızca 2018 yılında yapılmış ancak başka konuların da eklenmesiyle yönetmelik ancak 10 gün önce yayınlanabilmiştir. Teminat mektupları ile alakalı madde ise yakın geçmişte birleşen iki havayolumuzla alakalıdır, SHGM'nin inisiyatifidir, bildiğim kadarıyla bu konuda kimse talep iletmemiştir. Uçak yaşları konusu ise bir yıl önce makul gerekçelerle toplu olarak SHGM'ne arz edilmiş, gerekçeler makul görülmüş ve düzenleme yapılmıştır. Bu topluluk içerisinde yazınızda bahsi geçen havayolu yer almamaktadır. Ben sizin yazılarınızı keyifle ve feyz alarak takip ediyorum ancak çarşamba günleri haber şekline geldiğinde okuduğum için şu ana kadar cevap arandığını farketmedim. Bilsem çok önce yazardım. Umarım açıklamalarım yeterince aydınlatıcı olabilmiştir. Size ve tüm toplumumuza sağlıklı ve bol uçuşlu günler dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU DE.. 1-2-3 ~ 4 yıl önce
sN. MEHMET BOSTAN. BİLGİ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. MENFİ KONUMLARA O KADAR ALIŞTIK Kİ BU HUSUSUNA O PENCEREDEN BAKARAK DEĞERLENDİRDİM. hATA ETMİŞİM. BİLGİ NOKSANLIĞIMI GİDERDİNİZ. TEKRAR TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.iYİ DİLEKLERİNİZE AYNEN KATILIYORUM.
Bu değişikliği-1 ~ 4 yıl önce
talep eden kişi (aktif olmayan pilotların tönetici olabilmesi) işletmemi temsilen benim Çetin Bey. İsmim Mehmet Bostan. 2018 yılı başından beri Tailwind Havayolları'nın genel müdürü olarak görev yapıyorum. Beni tanımayabilirsiniz, tek cümleyle özetleyeyim, bu görevden önce 16 senesi kalite ve emniyet yöneticiliği olmak üzere 30 senedir sektördeyim. SHGM, mevzuatını EASA ile uyumlu hale getirme çalışmalarını son yıllarda hızlanarak sürdürmektedir. Ancak bizdeki SHY-6A bu konuda EU-OPS ile farklılık gösteriyordu. Yukarıdaki bazı yorumlarda da görüldüğü üzere pilotlar maliyetli çalışanlardır ve işletmelerde doğal olarak onlardan ekseriyetle uçucu olarak istifade etmeyi tercih ederler. Ancak Uçuş İşletme yöneticisi olmak da son derece kritik bir görevdir ve ofis çalışmasına zaman ayırmak gerektirir. Biz bu talebi yaparken hem sağlık sebebiyle uçuş hayatı sonlanan genç pilotları hem de 65 yaşını doldurup zindeliğini koruyan tecrübeli pilotları işletmelerin değerlendirebileceğini düşündük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görecezğiiz ~ 4 yıl önce
O zaman işletme başkanlığı koltuğunuza emekli bir pilot gelmeli
Bu kuralın kaynağı EASA AIR OPS ~ 4 yıl önce
Merhabalar. Maalesef konuyu araştırmadan komple teorileri üzerinden kural değişikliğini yorumlamışsınız. Kural değişikliğinin kaynağı EASA Air Ops tur. SHGM nin yönetmelik ve genelge yazma esaslarını incelerseniz EASA ile tam uyumu görürsünüz. EASA ile uyum Türkiye Cumhuriyeti nin AB üyeliğine uyum kapsamında da dış politikası ile de tam olarak uyumlu ilerlemektedir. Hani havacılık konusunda okumadan araştırmadan yazı yazacaksınız da arayıp SHGM ye sorsanız gayet güzel cevaplar alırsınız. Yada havacılık kurallarına hakim havayolu çalışanlarına sorsaydınız yine cevabı bulabilirdiniz. Umarım bu yorumu okursunuz ve biraz kural kitap okuma alışkanlığınız gelişir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU KURALIN.... ~ 4 yıl önce
EASA BU HUSUSU HANGİ SENEDE KAYDA ALDI ACABA. BUNU DA BİLDİĞİNİZİ ZANNEDERİM. UYUM KABUL, TAM UYUMUN KABULÜ ZOR . FARKLILIK ARAYIP SİZİ CEVAPLAMAYACAĞIM. ALIŞKANLIKLARIM HUSUSUNDA YOL GÖSTERECEK KADAR UZMAN OLAN BİRİ EN AZINDAN AYNI KONUYU YUKARIDA YORUMU YER ALAN SN. MEHMET BOSTAN BEYEFENDİ GİBİ ELE ALIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. HİTAP ALIŞKANLIKLARINIZLA İLGİLİ SÖYLEYECEK BİR ŞEYİM YOK. ÜSLUP MESELESİ.
Keşke sizde aynı üslup hassasiyetini gösterseydiniz yazınız içeriğinde ~ 4 yıl önce
Yazınız içerisinde keşke sizde itham ettiğiniz kurum ve kişilere aynı hassasiyeti gösterseydiniz. Ülkemizde araştırılmadan yanlış bilgilerle yapılan haberler var biliyorsunuzdur ve buda kamuoyunu yanlış bilgilendiriyor. Kusuruma bakmayın bir önceki yorumum sizi üzdüyse. Ama peki sizin yazınız ne yaptı ?
Mehmet YILDIZ ~ 4 yıl önce
Çetin bey, Richard BRONSON dünyanın en iyi hava yolu yoneticilerindendir. Virgin'in sahibi ve idarecisi. Hiçbir üst kademe yöneticisi pilot değil. Filo idarecileri pilot sadece. Pilotların egolarının yüksek olması ve biribirlerine çelme atmaya meyilli olduklarını saptamış ve bu nedenle bu yolu izlemiş ve başarılı olmuş bir isim. Gerçekler acı olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 4 yıl önce
Thy Teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından son 3 yılda hastalanan A bakım dar gövde ucak teknisyeni çalışanını 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Demek ki ~ 4 yıl önce
Fethi kaptan, emekli pilot olarak uçuş işletmede önemli bir pozisyonda görevli olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mehmet Yıldız ~ 4 yıl önce
Fethi Gülbaran Genel Müdürlüğe yakışır, alt kademeye değil.
Kaptan ~ 4 yıl önce
El-Cevap : 1. Kaptanın zaten maaşı yüksek bundan biz de faydalanalım, benim adamım kazansın, neden kaptanlara yedirelim ki, zaten çoğu onlarla aynı fikirleri paylaşmıyor, 2. Kaptanlar her ne kadar o görevlere geldiklerinde tarafsız görünseler de korumaya aldığı kişilerin varlığı olduğundan, maalesef gerçek manada dürüstlük olmadığı için, 3. Tepeden gelen emirlere tam itaat olunsun diye, itiraz olmayacak, emir uygulanacak, Ve böylece bu işin de içine edecekler. Yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KAPTAN ~ 4 yıl önce
HERKES KENDİ MAAŞINI ALIYOR. KAPTANIN MAAŞINDAN BİZDE FAYDALANALIM. BENİM ADAMIM KAZANSIN NE DEMEK? SİZ KİMSİNİZ SİZİN ADAMINIZ KİMLER? KAPTAN İŞİNİ YAPIYOR, NASIL TARAF TUTABİLİR ? SİZ TEPEDEN GELEN EMİRLERE NE KADAR İTİRAZ EDİYORSUNUZ? BEN YORUMUNUZDAN BİR ŞEY ANLAMADIM. ANLAYIŞIMIN KIT OLMASINA VERİN.
Human ~ 4 yıl önce
Yanlış anlamışsınız!
CVP HUMAN ~ 4 yıl önce
YANLIŞ ANLAMIŞ DEĞİLİM. HİÇ ANLAMADIM.
~ 4 yıl önce
Korona etkisi
Nerden baksan ~ 4 yıl önce
Nerden Bakan rezillik ve kokusmusluk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000