19 Eylül 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

UÇMANIN ZOR YOLU

Türk Sivil Havacılığı’nda önemli bir yere sahip olan bayrak taşıyıcı havayollarımızdan Pegasus, beni şaşırtmaya devam ediyor. Uçmanın kolay yolu olarak reklam yapan şirketin daha bileti alırken yolcuları zorlaması sanıyorum sürekli dikkatlerden kaçıyor.

Her ne kadar Google aramalarında veya Wikipedia’da halen Pegasus’un CEO’su olarak Mehmet Nane gözükse de bu yılın ilk çeyreğinde bayrağı Güliz Öztürk devraldı.

Ancak İlker Aycı’dan koltuğu devralan Prof.Ahmet Bolat’ın THY’de yaptığı iyileştirmeler ve yeniliklerden, Pegasus’ta eser göremedim. Son deneyimlerimden sonra uzunca bir süre misafir olmadığım Pegasus’ta bir yakınım için bilet almak bile resmen ıstırap oldu.

Kullanım açısından oldukça zor olan mobil uygulamasında üyelik girişi yapılmasına rağmen sistem sürekli olarak sizi çıkartıyor. Her defasında da robot olup olmadığınız defalarca ve sinir bozucu şekilde sorgulanıyor. Yok kaldırımları seç, yok tekneleri seç, yok trafik lambalarını seç. Bulmaca mı çözeceğiz?

Giriş yaptıktan sonra Süper Eko (Sadece Kabin Bagajı), Eko, Avantaj, Comfort Flex gibi bilet seçenekleri karşınıza çıkıyor. Sonrasında bir sürü soru. Teste mi tabi tutuluyoruz? “Daha fazla ek hizmete ihtiyacın olmadığına emin misin?” Koltuk seçimi için bilgilendirme. İstemeseniz bile sizi koltuk seçim ekrana yönlendiriyor sistem. En ön 276TL, Acil çıkışlar 258 TL, ön kısımlar 184TL arka kısımlar ise 148 TL. İlk olarak tabi ki gidiş için sunulan tercihler devam etmeniz halinde dönüş içinde soruluyor.

Seçim yapmazsanız da sistem bir kez daha soruyor “Koltuk satın almadan devam etmek istediğinize emin misiniz?” Hadi devam ettiniz diyelim bir test daha… Pegasus Cafe’den %20 indirimli yemek tercihi… Bebek yemeği 201 TL, Bir bardak meyve salatası 109 TL, Tost 100 TL, Kahvaltı tepsisi 201 TL, Izgara Levrek 348 TL, gibi fiyatlar sizi bekliyor. Hadi ilk bacağı geçtiniz arkasından diğer bacak için de aynı ekran karşınıza geliyor.

Bir adım daha atarak ilerlediğinizde size tekrar “Gidiş Uçuşu Bagaj Seçimleriniz” her iki bacak için de hatırlatılıyor ve seçim yapmanız isteniyor. Hani belki emin olamamışsınızdır diye mi acep, bilemedim. Yılmadan tekrar seçimlerinizi gidiş geliş olarak ayrı ayrı yaptıktan ve “Emin Misin?” sorusuna maruz kaldıktan sonra ilerliyorsunuz ve bu sefer de karşınıza “Uçak İçi Eğlence Seçimine” devam edin diye bir buton çıkıyor. Bir kişi için 56 TL olan FLY&WATCH seçeneğini de geçtik.

Tam sona yaklaştık diyorum bu sefer yine bir soru… Diğer ek hizmetler başlığı adı altında sınırsız değişiklik hakkı tanımlama seçeneği. Gidiş Geliş 400 TL. Hadi onu da geçtik.

En sonunda ödeme ekranına geliyorsunuz. Ancak yazarken benim, okurken de sizin yorulduğunuzu tahmin ettiğim bu karmaşık sistemde biletinizi bir de SMS ile almaya kalkarsanız ödeyeceğiniz rakamın 55.05 TL olduğunu unutmayın.

Bilet fiyatları bir tık daha ucuz olabilir ancak bu hizmetleri almaya kalktığınızda ana taşıyıcıların üzerinde bir maliyet kaşınıza çıkıyor. Umarım ülkemizin ikinci büyük havayolu şirketi şu sistemi biraz daha sadeleştirerek yolcusunu daha fazla yormaz.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

UÇMANIN ZOR YOLU

Yorumlar

Gülsen ~ 2 yıl önce
Shgm; Pegasus'un ihlalini denetlemeye yine haber vererek gitmiş bu hafta. Gerek yok alin elinize evraklari; düzeltin geri verin Pegasus'a oldu olacak. Daha onceki sikayetlerimde cay kahve muhabbeti yapiyorlardi, bu sefer biz geliyoruz tedbirinizi alın demisler en azindan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 2 yıl önce
Pegasus tan Allah razı olsun sayesinde her yere gidiyoruz zamanında alırsanız ucuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trt ~ 2 yıl önce
Pegasus kuruldugundan beri low cost yerine low quality'i benimsemis bir sirket. kuruldugundan beri dogru duzgun kar ettigi tek bir yil yok, halka acilma oncesi fiktif karlilik haric! balik bastan kokar. bi de komik bi maasli troll ekibi var, hemen sirketi canhiras yalan yanlis savunma yazilari doseniyorlar sanki gercekleri carpitabilirlermis gibi! biraz akilli olsalardi 20-0 sirket lehine tiklamazlardi ama akilda ancak sirket yonetim akli kadar tabii. Thy'nin tirnagi etmez, olmasada olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İrfan ~ 2 yıl önce
Pegasus bir low cost havayolu ve THY ile karşılaştırmak ciddi hata. Avrupa'daki bütün low cost havayollarında sistem böyle. İlk defa giriş yapanlar için biraz zor olmuş olabilir biletleme işlemi. Yıllardır kullanıyorum, ayda 4-5 defa, bana öyle kolay ve basit geliyor ki6

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus vs THY ~ 2 yıl önce
Pegasus'un THY ile karşılaştırılabilecek tek yanı kaptan maaşları, onun dışında olayı olmaz. CinAli akıllı, kaptan dediğin 100 milyon dolarlık uçağı uçurup kendisine kar getitiyor, her kaptan bir CEO'dur zihniyetiyle kaptanına değer veriyor. Sonuçta Türkiyede ederi 100 milyon dolar olan kaç şirket var? Diğer personelin yetişmesi en fazla 2 ay zaten, isteyen gidebilir kafasında ki yanlış da değil hani.
LCC ~ 2 yıl önce
Pegasus, ülkemize ait bir low cost carrier havayolu. LCC havayollari böyle ek seyler satarak para kazaniyor. Yolcular sadece geregi olan paketleri (ek bagaj, koltuk secimi vs) seciyor ve sadece sectigi sey icin para ödüyor. Easyjet, Wizzair veya Southwest'e baktiginizda arada bir fark olmadigini göreceksiniz. Pegasus ve THY'yi karsilastirmayi bu yüzden dogru bulmuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 2 yıl önce
Low cost mu emin misiniz ? Low cost adı altında bildiğin soygun yapan bir şirket
Bir yolcu ~ 2 yıl önce
Ne yapacakti sadece bilet al devam et mi olacakti hizmet satiyorsa illaki butun hizmetlerinide pazarlayacak anormal bise yok cok ugrasmak istemiyorsan ucretli olan cagri merkezini ara yada acentadan alirsin biletlerini.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Farkı.... ~ 2 yıl önce
Tamamen siyasetin emir kulları tarafından idare! edilen siyasi arpalık bir yapı ve karşısında ise hep kosteklenen kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan bir ticari şirket.. Oxford vardı da biz mi okumadık? denecek bir karşılaştırma olmuş.Pegasus'un çektiği zahmetleri de hesaba katın lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000