02 Ocak 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Dolar aldi basini gidiyor. Hicbir uzman bu konuyu analiz etmiyor. Bora Jet 2014 yilinda 5 adet EMB 190 ucaklarini 'lease' yapmisti. O zamanki dolar kuru ile bugunki arasinda daglar kadar fark var. Diger kuruluslarda da durum ayni. Maaliyetleri artan havayolu isletmeleri bu artisa ne kadar daha dayanir?
  • Her zaman söylemişimdir, Üst Kadrolar Havacılıkla pek alakası olmayan yandaş yöneticiler ile dolu, bu işin sonu böyle olcaktı tabi ki, onlara bişey olmaz alt kadrolara olan olur, zarar açıklanmada Fsc nin veya Kabincilerin ne suçu olabilir? Tamamen yönetim ve yanlış yönetilme ile alakalı, ye devletin kasasından milletin parasını hesap kitap kimin umrunda bu millet nasılsa çalışır ayakta tutar!Yazık..
  • geçmiş olsun
  • Uçan şef kadrosu açılıyor gençler. Umutlarını bağlıyor birden idealleri yıkılıyor. Kimse baki değil. Devran döner. Onlarında başına gelr. İşten atılma nedemek o zaman anlarlar. İşin kısası. Şiddetle. Kınıyoruz. Bu gençlerin hayalleri çalındığı
  • Arkadaşlar maddi imkanlarınız işe geri iade davası açmaya yeterli değilse, bir zamanlar hukuk devleti olmanın sağladığı bir imkan olan ücretsiz hukuki yardım ve avukat talep ederbilirsiniz. ayrıntılı bilgi için cevap yazabilirsiniz.
  • Kim Bayrağa sarılıyorsa cıvıtıyor, hak haksızlık yapıyor cıvıtıyor. Bugün THY'de başınıza bir şey gelse en üst makama ulaşabilir misiniz ? Cevap alabilir misiniz? Sizi muhattap alırlar mı ? HAYIR . Çünkü Bayrağın altına saklanıp kapalı kapılar arkasına saklanan beceriksiz, ehil olmayan eğitimsizz cahil Türk Halkını temsil etme kabileti olmayan insanlar tarafından yönetiliyor. Sonra da vay efendim biz milli havayoluyuz bize yan bakmak günah. Bizi tercih edin türkiye'yi taşıyoruz vs.. Pegasusun da yanlışları var doğru. Fakat, THY gibi sığınacağı devlet babacığı ona ha yavrum burada milyon dolarlar diyebilecek koşacağı bir etek yok. Ali Sabancı en azından herkes bana ulaşıyor. Herkesin maili bana düşüyor ben şikayetlere bile geri dönmek zorundayım deyip böyle bir sorumlulukla işini yürütüyor. Videolarını aratın izleyin. Ülkemde bayrağa sarılan neredeyse çoğu kurumun boş olması bizim saflığımızdan mıdır onların bizim milli duygularımızı kullanmasından mıdır bilmiyorum. - Bro__dean
  • aslında bu şirket çalışanlarının hiçbir şekilde kendi haklarını aramaması eskiden beri işssiz kalırız diye ona buna yalaklık yapmaları k aldıkları maaşın çok büyük oldugunu zannedip hiçbir hayat standardına sahip olmamaları ve üstüne kendilerini bişe zannetmeleri insanların birbirlerinin haklarını yemeleri sonunda böyle olucağı kesindi dedikleri gibi fclerde yakında şutlanır bu durumu kendileri yaptı kendi düşen ağlamaz sorry game over
  • Kaleminize teşekürler
  • Do&Co'nun sahibi Atlla Dogudan 2011 yilinda Ekonomi dalinda "Yilin Avusturyalisi" secilmis biri. Viyana Stephens Dom'nun yaninda kücük bir pastaneyle ise baslayan birinin kisa zamanda milyar dolar ciroya ulasan bir sirket kurmasi ona bazi seyleri unutturmus belli ki. Do&Co merkez itibariyla bir Avusturya sirketi. Calisan haklari konusunda Türkiye'de tam bir sömürge anlayisina sahip görülüyor. Calisanlarina is akdi feshini SMS ile bildirim Avrupa'nin her yerinde onur kirici ve yasal gecerliligi olmayan bir uygulama olarak görülür. Calisanlarinin sahsiyeti ve haklarina saygi göstermeyen hic bir sirketin Ülkemizde faaliyet gstememesini diliyorum.
  • Arkadaslar goruldugu uzere THY yoneticileri artik milli havayolu olmaninin gerekliliklerini yerine getirememetedir. Musterilerin ve calisanlarin milli duygularini oyuncak gibi kullanip tereyagdan kil ceker gibi istifa toplamaktadir. milli havayolumuzu bu hale getirenlerden hesap sorulmalidir.

Turkish Do&Co tek çözümünüz işten çıkartmak mı?

Sadece havacılık adına değil ülkem adına kötü bir yılı geride bırakırken, umutlarımızı taşıdığımız 2017 yılının ilk saatlerinde yaşadığımız terör saldırıları yine canımızı yaktı. "Son olsun, yetti artık" sözlerinin anlamsız kaldığı bu dönemde daha çok çalışmak gerektiğine inanıyorum.

Ne kadar musibet var ise yaşadık 2016 yılında. Bitmeyen terör saldırıları, vatan hainlerinin ülkeye yaşattığı darbe girişimleri kabus gibi üstümüze çökerken, irademize sahip çıkmakta zorlanmamıza sebep oluyor.

Tek çaremiz kendimizi motive edip, çalışarak, geri adım atmadan, pesimist olmadan, terör ve terör destekçilerinin tuzağına düşmeden daha fazla, daha fazla çalışmak.

Havacılık sektöründe de böyle. Bizler yazarız, çizeriz, olumsuzlukları aktarırız, eleştiririz ama özümüzde bu memleketi sevmek ve şirketlerimizin hep ayakta  kalmasını istemek vardır.

Eleştiri, kötülemek değildir. Eleştiri daha iyiye varmanın, daha iyiyi yapmanın yolunu açmaktır.

Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen bu sektörün hala ayakta kalması bir başarıdır. Havayolu şirketlerinden tutun havalimanı işletmecilerine kadar, yer hizmeti veren kuruluşlardan tutun ikram şirketlerine kadar, MRO'lardan tutun irili ufaklı tüm havacılık işletmelerine kadar şirketlerimiz direniyor.

THY, Pegasus başta olmak üzere işçi kıyımını sürdürüyor. Uçaklar park alanlarına çekilmiş yeniden uçacağı günü bekliyor.

Türk Hava Yolları'nın 15 Temmuz sonrası patır patır personeli işsizliğe mahkum ederken, işten çıkartmalar FETÖ'nün darbe girişimine bağlanmış ve işten çıkartılanlar bu damga ile işsizliğe terkedilmişti. AirportHaber olarak biz dahil bu hataya düşmüş ve "THY'de FETÖ operasyonu" şeklinde haberler yapmıştık.

Anlaşıldı ki, işten çıkartmaların FETÖ ile alakası yok. Ekonomik krizin getirdiği zorunluluk FETÖ operasyonlarına denk gelmişti. Ama olan çalışana oldu.

Evet, evet olan çalışana oluyor.

Turkish Do&Co da buna benzer uygulamalar yapıyor. Gece yarısı işten çıkartma modelini Turkish Do&Co'da gördük. 30 Aralık 2016 günü gece yarısı aranan uçan şeflere "işten atıldınız" deniyor.

Bu nasıl bir ciddiyettir, bu nasıl perofesyonelliktir anlayamadım. Pegasus Havayolları'nın kahvaltı masasında kabin memurlarının boğazına dizdiği lokmadan ne farkı var bu işten çıkarmanın?

Turkish Do&Co, kimini sendikaya üye oldu, kimini şu veya bu sebeple işten çıkartıyor. Anladığım kadarı ile Turkish Do&Co ile THY arasında bir kopuş yaşanacak. Okyanus ötesi hariç diğer uçuşlarda uçan şeflerin işine son verildi. Bu ne demektir? Bu ileride okyanus ötesi uçan şeflerin de işine son verilecektir. Ben bu durumu böyle okuyorum.

THY'ye kabin memuru olmak ile Turkish Do&Co'ya uçan şef olmak neredeyse aynı popülaritede iken şimdi kabus haline geldi. Çalışanlar her çalan telefonda "acaba işten mi çıkartıldım" endişesini yaşıyorsa o iş yerinde ne huzurdan bahsedebilirsin ne de çalışma barışından.

Üstelik Turkish Do&Co öyle çirkin tekliflerde bulunuyor ki, çalışanlara resmen küfediliyor. Teklif şu, "Ya mutfakta çalışın ya da istifa edin". Teklifi kabul etmeyenlerin akıbeti belli. Kovulmak.

Turkish Do&Co'ya tavsiyemdir. İnsanları yeni yıla girerken işten çıkarttınız. Bütün hayallerini çaldınız. İşten çıkartırken bari etik olun. Alın karşınıza adam gibi konuşun.

Borajet'in satışı tarihi başarıdır...

Bu konjonktürde şirket satmak başarıdır. Havacılık dipte, ekonomi dipte, 2017 yılına dair en küçük olumlu umut yok.

Bir şirket. Üstelik bölgesel havacılık adına kurulmuş. Diğerlerinden tamamen farklı. Hem uçak tipi olarak hem de kuruluş amacı olarak farklı.

Ekonomik olarak zor durumda olduğunu bildiğim Borajet'in Onur Air'den bile fazla bir para ile satılması müthiş başarı.

Şirketin yeni sahibi genç bir işadamı. Havacılık sektörü ile yakından, uzaktan alakası yok. Umarım çakalların eline düşmez. Zira bu sektöre giren yatırımcıları avlayan, avlayacak çok çakal var. Bu yüzden şirketi alan Sezgin Baran Korkmaz'ın dikkatli olması gerek. Mevcut kadro ile devam edip, şirketin içine sızmak isteyen ve kendisini havacıyım diye kandırmak isteyen hırsızlara karşı teyakkuzda bulunması gerekir.

Evet, 2016 yılını kabusla yaşadık, Borajet'in satışı ile kapadık. 2017 yılını başarı ile yaşayalım.

Yeni yılınız kutlu olsun, umudumuzu yitirmeyelim.

"Umut var hep var olacak" diye kendimizi motive edelim.

Saygılarımla...

Turkish Do&Co tek çözümünüz işten çıkartmak mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (57)

Omer ~ 7 yıl önce
Dolar aldi basini gidiyor. Hicbir uzman bu konuyu analiz etmiyor. Bora Jet 2014 yilinda 5 adet EMB 190 ucaklarini 'lease' yapmisti. O zamanki dolar kuru ile bugunki arasinda daglar kadar fark var. Diger kuruluslarda da durum ayni. Maaliyetleri artan havayolu isletmeleri bu artisa ne kadar daha dayanir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aras ~ 7 yıl önce
Her zaman söylemişimdir, Üst Kadrolar Havacılıkla pek alakası olmayan yandaş yöneticiler ile dolu, bu işin sonu böyle olcaktı tabi ki, onlara bişey olmaz alt kadrolara olan olur, zarar açıklanmada Fsc nin veya Kabincilerin ne suçu olabilir? Tamamen yönetim ve yanlış yönetilme ile alakalı, ye devletin kasasından milletin parasını hesap kitap kimin umrunda bu millet nasılsa çalışır ayakta tutar!Yazık..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
şükrü ~ 7 yıl önce
geçmiş olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çalışan kardeşlerimiz sevinirken kötü süpriz ~ 7 yıl önce
Uçan şef kadrosu açılıyor gençler. Umutlarını bağlıyor birden idealleri yıkılıyor. Kimse baki değil. Devran döner. Onlarında başına gelr. İşten atılma nedemek o zaman anlarlar. İşin kısası. Şiddetle. Kınıyoruz. Bu gençlerin hayalleri çalındığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukuk Artığı ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar maddi imkanlarınız işe geri iade davası açmaya yeterli değilse, bir zamanlar hukuk devleti olmanın sağladığı bir imkan olan ücretsiz hukuki yardım ve avukat talep ederbilirsiniz. ayrıntılı bilgi için cevap yazabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayrağa Sarılan ~ 7 yıl önce
Kim Bayrağa sarılıyorsa cıvıtıyor, hak haksızlık yapıyor cıvıtıyor. Bugün THY'de başınıza bir şey gelse en üst makama ulaşabilir misiniz ? Cevap alabilir misiniz? Sizi muhattap alırlar mı ? HAYIR . Çünkü Bayrağın altına saklanıp kapalı kapılar arkasına saklanan beceriksiz, ehil olmayan eğitimsizz cahil Türk Halkını temsil etme kabileti olmayan insanlar tarafından yönetiliyor. Sonra da vay efendim biz milli havayoluyuz bize yan bakmak günah. Bizi tercih edin türkiye'yi taşıyoruz vs.. Pegasusun da yanlışları var doğru. Fakat, THY gibi sığınacağı devlet babacığı ona ha yavrum burada milyon dolarlar diyebilecek koşacağı bir etek yok. Ali Sabancı en azından herkes bana ulaşıyor. Herkesin maili bana düşüyor ben şikayetlere bile geri dönmek zorundayım deyip böyle bir sorumlulukla işini yürütüyor. Videolarını aratın izleyin. Ülkemde bayrağa sarılan neredeyse çoğu kurumun boş olması bizim saflığımızdan mıdır onların bizim milli duygularımızı kullanmasından mıdır bilmiyorum. - Bro__dean

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aç köpekler ~ 7 yıl önce
aslında bu şirket çalışanlarının hiçbir şekilde kendi haklarını aramaması eskiden beri işssiz kalırız diye ona buna yalaklık yapmaları k aldıkları maaşın çok büyük oldugunu zannedip hiçbir hayat standardına sahip olmamaları ve üstüne kendilerini bişe zannetmeleri insanların birbirlerinin haklarını yemeleri sonunda böyle olucağı kesindi dedikleri gibi fclerde yakında şutlanır bu durumu kendileri yaptı kendi düşen ağlamaz sorry game over

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Köpekler ordusu ~ 7 yıl önce
Aç köpek diye kendini çok güzel tanımlamışsın klavye delikanlısı ahlaksız mahlukat.
Can ~ 7 yıl önce
Kaleminize teşekürler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Levent Koral ~ 7 yıl önce
Do&Co'nun sahibi Atlla Dogudan 2011 yilinda Ekonomi dalinda "Yilin Avusturyalisi" secilmis biri. Viyana Stephens Dom'nun yaninda kücük bir pastaneyle ise baslayan birinin kisa zamanda milyar dolar ciroya ulasan bir sirket kurmasi ona bazi seyleri unutturmus belli ki. Do&Co merkez itibariyla bir Avusturya sirketi. Calisan haklari konusunda Türkiye'de tam bir sömürge anlayisina sahip görülüyor. Calisanlarina is akdi feshini SMS ile bildirim Avrupa'nin her yerinde onur kirici ve yasal gecerliligi olmayan bir uygulama olarak görülür. Calisanlarinin sahsiyeti ve haklarina saygi göstermeyen hic bir sirketin Ülkemizde faaliyet gstememesini diliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuz karasi THY ~ 7 yıl önce
Arkadaslar goruldugu uzere THY yoneticileri artik milli havayolu olmaninin gerekliliklerini yerine getirememetedir. Musterilerin ve calisanlarin milli duygularini oyuncak gibi kullanip tereyagdan kil ceker gibi istifa toplamaktadir. milli havayolumuzu bu hale getirenlerden hesap sorulmalidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000