03 Temmuz 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • 211 icinde haksiz iftira ve karalmaya naruz kalanlar sadece isinden olmadi, itibarlarini da yitirdiler. Temmuz 2016 cikisli oldigum icin kimse is vermiyor. Degil fetocu olmak , omrum boyunca yakinlarindan bile gecmemisim. Bu ne yaman celiski. Neyin bedeli odetiliyor bana ve benim gibilere. Hak arıyorum. Dinleyen kimse yok. Mahkeme 1 yil oldu neticelenmedi.
  • Çetin bey, Çok karizma ve yakisiklisiniz...Bunu Ciddi diyorum.
  • Çetin bey,video hakkındaki yorumunuzu alabilirmiyim. https://www.youtube.com/watch?v=UItrXW2KW8o
  • AYNI GÖRÜŞTE OLMAMANIZA RAĞMEN BUNU ORTAYA KOYUŞ ŞEKLİNİZDEN ÖTÜRÜ SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM. SİZE MADDE MADDE CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM.BU DURUMDA KONU ÇOK UZAYACAKTIR. GEÇMİŞTE DE BAZI HATALARIN YAPILDIĞINA KATILMAMAM MÜMKÜN DEĞİL.ANCAK GEÇMİŞTE TÜRK HAVA YOLLARINA NAMAZ KILAN BİRİNİN İŞE GİREMEYECEĞİ İFADENİZE KATILMADIĞIMI SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM. G GALİBA. THY' DE MESCİT NE ZAMAN YAPILMIŞ BİR BAKIN LÜTFEN.BU HİÇ BİR ZAMAN İŞE ALINMANIN VEYA ALINMAMANIN KISTASI OLMADI. ÜLKENİN GEÇMİŞİ, GELECEĞİNİ AYDINLATMIYOR SA İŞ KÖTÜYE GİDİYOR DEMEKTİR. GEÇMİŞİ İRDELEYEREK GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL GALİBA. İYİ DÜŞÜNÜNCE İNSAN BU NOKTAYA GELİYOR. DEĞERLİ ARKADAŞIM. TABİİ Kİ SİZİ TANIMIYORUM.KEŞKE TANISAYDIM VE OTURUP TARTIŞABİLSEYDİK. HER NE İSE BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜMÜ 10 TEMMUZ YAZIMDA PAYLAŞACAĞIM.SİZE ESENLİKLER DİLİYORUM.
  • Thy'de işten atılanların sayısını en iyi sendika bilir sanırım. Bu rakamın 10 bin den fazla olması hiç de şaşılacak bir şey değil maalesef. Bir sürü ocak, haksız yere, sırf torpil,hemşehricilik,yandaşçılık yüzünden söndü, bunları yapanların da ocakları söner inşallah. Ayrıca İstanbul'da yaşayıp da insanın sinir,stres sahibi olmaması mümkün mü? 2000-2015 arası 8 milyondan fazla göç almış, trafik rezalet,insanlar saygısız,herşey ateş pahası,suç oranı patlama yapmış,işsizlik tavan,maaşlar sömürü düzeni yüzünden düşük,adalet diye bir kavram kalmamış,insanlar bu ve diğer etkenlerden dolayı demotive,asabi,sinirli,şiddete meyilli. Kantaron yağı mide,sinir sistemi ve kas ağrıları için belki de en iyi ilaçtır. Aktarlardan yağ olarak da temin edilebilir,rengi kırmızıdır,kolumda aylarca beni rahatsız eden ağrıyı kısa sürede iyileştirdi,kesinlikle tavsiye ederim. Saygılar sunarım.
  • Türkiye'nin kendi personeline karşı en vefasız ve saygısız, hatta düşman şirketi thy dir. Açık ara ile hem de.
  • thy de fetöcü yokmuşhh , meclistede yokmuşşhh
  • Bizim Allah'a havale etmeden once bu dunyada birseyler yapmamiz gerektigine inaniyorum. Cunku havalenin sonucunun bu dunyaya bir yarari yok. Yapanin yanina kar kaliyor.
  • Çetin bey, bende ne yazık ki birilerine yer açmak için bir cok arkadaşım gibi borcuna harcina çoluk çocuğuna bakilmadan ve hic bir suçu yokken işten atilan personellerden biriyim. 2003 öncesi personel şirkette kalmayacak diyen vicdansiz hiç ölmeyecek zannediyor kendini. (Gerçi bu şirket onada kalmadi) Birçok kişinin iki eli yakasında olacaktir eminim. Allah adaletli yöneticiler nasip etsin bütün şirketlere. Cetin bey bu arada yazılarınızı dikkatle takip ediyorum. Kolay gelsin..
  • Yöneticilere haksızsın dedik ne oldu.Sonuç işten atılma.Biz apronda deve kesen terlikle yönetim binasına gelen namaz kılmayanların ve yalakalık yapmayanların terfi edemediği ortamları gördük.Birilerinin lafı ile bildirimli fesih imzalayan genel müdür yardımcıları gördük.İlaçta kullandık tekte attık.Ama sonuç insan yerine konulup konuşulmadan bir yazı ile işten çıkarılma.Hepsini Allah a havale ediyorum.

Türk Hava Yollarının Kararan Üzümleri

Türk Hava Yollarında son on dört senede kaç kişi işten çıkartıldı? On bin diyen var, daha fazla olduğunu söyleyenlerde.  O günden bu yana personel adedinde artış olduğuna göre bu da demektir ki çıkartılanlardan fazlası işe alınmış. İşin ikinci kısmında bir gariplik yok. Uçak adedi arttı. Yolcu sayısında tabii ki artış var. Neticeten şirket büyüdü. Tabii ki THY bu istihdamı yapmaya mecbur. THY kimleri çıkarttı, kimleri aldı işe. Türk Hava Yolarının eski büyüklerinden biri “ 2009 yılında şirkette 2003 öncesi işe girmiş kimse kalmayacak” buyurmuşlardı yanılmıyorsam. Çok acemice ve çirkin bir beyanattı. Kaldı ki Kuranı Kerimin Maide Suresinin 8. Ayeti “ Ey iman edenler Allah için hakkı titizlikle ayakta tutan, adalet ile şahitlik eden kimseler olun. BİR TOPLUMA OLAN KİNİNİZ, SİZİ ADALETSİZLİĞE İTMESİN. Adil olun. Bu Allaha karşı gelmekten sakınmaya daha yakındır. Allaha karşı gelmekten sakının. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır. “ der.  Bu ayette ifade edilen husus, Allaha inancı tam olan insanların uyması gereken bir emirden öte değil.  Uymayanlar mı? Onu ben bilemem. Mademki yapılan Allahın emrine karşı gelmekten de yakın. O zaman tabii ki bunu Allah bilecektir. Açık olan şudur ki; ALLAH YARINA BIRAKIR, AMA YANINA BIRAKMAZ. İNSANLARIN HAKKINI ALMAK ÇOK KOLAYSA DA, ÖDEMEK ZORDUR. Bir de göçerken, çatıdan ayrılırken çalışanlardan helallik istersiniz. Bu türler için istemek kolay da o helalliği almak zordur.

 

Bu günkü kadronun THY’ nin hiçbir faaliyetinin zemmedilmesine tahammülü yok. Maalesef konuya hemen ne hikmetse ve ne ilgisi varsa siyasi açıdan yanaşıyor ve savunmanın arkasından doğru, yanlış bir saldırıya geçiyorlar. Malum  İnsan aciz ise, ya saldırır ya da hakarete başlar.

 

Hani bir söz var. “ Üzüm üzüme baka baka kararır” diyorlar. Çalışanların büyük bir bölümü de tepedekilere baka baka, onları dinleye dinleye bu günkü konuma geldiler. İnsan doğduğunda bu karakter yapısı ona aşılanmaz ya. Vakıa onlarda tepelerdeki dallardan sarkan üzümlere baka baka kararmaya hayli meyillilermiş. Her sözleri    “ Artık hiçbir şey eskisi gibi değil “ ile başlıyor. Ülkenin herhangi bir gerçeğinin, bir konusunun 15 sene önceki gibi olması mümkün mü?  Tabii o senelere göre daha da gerilediğimiz hususları dikkate almazsanız. İşi gücü bırakıp THY’ nın eski dönemiyle şimdiki Türk Hava Yollarını kıyas etmek gibi bir huyları var. Kendilerini mukayese edecek başka bir olgu bulamıyorlar belli ki. Nasıl bir iş ve de nasıl bir mantık ise.

 

İnsanın kendisine iyilik yapan kimseye şükran duygusu beslemesinde tabii ki bir hata yok. Bu insani bir duygu   ve de  insanda bulunması gereken bir vasıf . Ulaşmamız zor olan bir topluluğa girmenizi sağlayan, desteği ile bizi yükselten bir insana borçlu olduğunuz kabulü zorunlu olan bir gerçek.   İnsanların şükran borcu denen ağır yükü nasıl kaldırmasının ve bu borcu nasıl ödemesinin gerektiği ise ayrı bir konu. Bu ödemenin biat yolu ile yapılması ise bütünü ile yanlış. Bu tür bir borç ödemesini, bekler olmakta, yapmakta, yanlış. Ancak kurumda çalışanların sistemi maalesef böyle şekillenmiş.

“Uçağın tuvaleti kokuyorsa kabin amirleri uçurmasın” diyen ve tüm teşkilata çektiği mesajla bu konunun şirket dışına sızmasına ve kamuoyunda THY uçakları kötü kokuyor algısının yayılmasına neden olan tepe yönetici vardı. THY’ da.        “ Daha ne yapsın ki, işte yetkiyi veriyor, bu devirde kim kime böylesine büyük bir yetki verebilir ki, bu cesaret ister” diyebilen bazı erdemli çalışanlar bu şekilde ödediklerini düşünüyorlar şükran borçlarını.

 

Esasen bu yöneticiler ne kadar şansızdırlar ki etraflarında yamak üzere oldukları hataları kendilerine söyleyip onları geri çevirecek insan yok.”Yalnız evet, haklısınız diyen bir zümre çevrelemiş etraflarını. Oysaki şükran duymanın, saymanın ve sevmenin neyi gerektirdiğini bilmek gerek. Çalışmak ve işi öğrenmek gerek. Bir şirkette görev yapan bir şahsın öncelikle Kuruluşun yaptığı işin olmaz ise olmazlarının önem sıralamasını öğrenmesi gerek. Bu işe girebilmemiz için bizlere destek olan şahsın bu seçim ve tercih ile ne denli yanlış yaptığını diğer insanlara düşündürmememiz gerek. Ve de bilmeliyiz ki, başkalarının hatasını öne çıkartmak bizim yanlışlarımızı örtmez.

 

PSİKOLOJİMİZ GİDEREK BOZULUYOR.

 

6 sene önce kızım torunuma hamileydi. Ve bende aşırı bir gerginlik baş gösterdi. Yaşlanmanın da verdiği ürkeklik ile için için acaba torunumu görebilecek miyim düşüncesi beni fazlası ile sıkar hale geldi. Zaten stresli bir tiptim bu ruh halim katmerlendi. Mecbur doktora gittim. Doktor beni fazla konuşturmadan yaşımı sordu. Ve hemen ekledi. Torun torba var mı? Kızımın birkaç ay sonra doğum yapacağını söyledim, gülümsedi ve “ Tabii ki sen de acaba torunu görebilecek miyim” diye düşünüp duruyorsun dedi. Hazır gelmişken diğer sıkıntılarımı da söyledim. Ve bana basit bir ilaç verdi. Diğer sıkıntılarımın bir bölümü durmakla birlikte, doktora gitmeme neden olan sebep ortadan kalktı.

 

Hani,  piyasada fazla rastlamadığınız bir araba alırsınız. Örneğin Tata. Aracı kullanmaya başladıktan sonra yollardaki bütün Tata’lar dikkatinizi çeker. Ne de çok kimse kullanıyormuş bu markayı diye düşünürsünüz. Aynen o hesap. Ben doktorun verdiği antidepresanı kullanmaya başladıktan sonra civarımdaki birçok insanın bu tür ilaçları kullanarak sakinleştiklerini fark ettim. Depresif durum yaşayan insanlar hayli fazlaydı demek ki.

 

Birkaç gün önce bir gazetede okudum.2011-2016 yılları arasında ülkemizde antidepresan kullanımı % 25.6 artmış. 2015 yılında 7.915.911 kişi ruh sağlığı ve hastalıkları konusunda hastanelere müracaat ederek muayene olmuş. 2016 yılında ise bu rakam 740.602 kişilik bir artışla 8.656.511 kişiye çıkmış. 2017 yılının ilk dört ayında ise bu konuda muayene olmak üzere hastanelere müracaat edenlerin sayısı ise 3.238.430’ u bulmuş. Neticeten 9 milyona yakın vatandaşımız ruhsal açıdan normal değil gibi.

 

Evet; bu rakamları gazetede okudum ama bağımsız milletvekili Nazlıkaya bu konuda TBMM Başkanlığına Sağlık Bakanlığınca cevaplanmak üzere bir soru önergesi vermiş. Gazete de bu rakamları soru önergesinden almış. Ancak benin düşüncem verilen rakamların salt Devlet Hastanelerine yapılan müracaatları kapsadığı yönünde. Bir de bu huzursuzluğu hissetmesine rağmen doktora başvurmayanlarında olduğunu dikkate alırsak, özel sağlık kuruluşlarına başvuranlar ile birlikte bu rakamın daha da fazla olduğu mutlak.

2015 veya 2016 yılı başlarında okumuştum. Sivil Havacılık sisteminde ( yanılmıyorsam 2000 kişi üzerinde yapılan bir araştırmaydı) antidepresif ilaç kullananların oranı % 40 civarındaydı. Denek sayısı az olduğu ve de araştırmanın yapıldığı bölgeler belirtilmediği için bu gözlemlemenin sonucu ( +, - ) tartışmaya açık.

Bir dönem, kış aylarında kullandığım antidepresan ilaç piyasada bulunmuyordu. İstanbul ve Ankara’daki eczaneler ilacın bir süre bulunmayacağını söylüyordu. Arkadaşım Metin Göksel   “ Bodrum’u ara, orada yaşam daha kolay, dolayısı ile bu ilacı oralarda bulabileceğini zannederim demişti.  “Dediğini yaptım. Hakikaten ilaç Bodrumda mevcuttu. Demek ki bu sıkıntının bölgelere göre değiştiği bir gerçek.

 

21 nci yüzyılda özellikle yaşam ve çalışma şartlarının rahat olmadığı yerlerde bu rahatsızlığın hissedilmesi normal. Eğer gerilim içindeyseniz ve de stresliyseniz ilaca başvurmadan SARI KANTARON (http://www.kantaron.gen.tr/sari-kantaron.html)  isimli neredeyse geçmişi 200 seneye dayanan bitkiden yapılan ve bileşiminde hiçbir kimyevi katkı bulunmayan hapları kullanmayı deneyiniz. Piyasada saygın firmaların üretimlerini bulabilirsiniz.( St. John’s Wort,  Solgar, Shiffa ve de yerli üretimler) Bu konuda bir profesöre başvurmuştum ve de o önermişti.

 

Ülkemizdeki  işsizlik malum.. Ücretleriniz tatminkâr değil. Yaşam şartları hepimizi zorluyor. Bu durumda sizi rahatlatacak, bir destek ihtiyacı hissederseniz önce Sarı Kantaron aklınıza gelsin.

Türk Hava Yollarının Kararan Üzümleri

Yorumlar Tüm Yorumlar (34)

211 ~ 7 yıl önce
211 icinde haksiz iftira ve karalmaya naruz kalanlar sadece isinden olmadi, itibarlarini da yitirdiler. Temmuz 2016 cikisli oldigum icin kimse is vermiyor. Degil fetocu olmak , omrum boyunca yakinlarindan bile gecmemisim. Bu ne yaman celiski. Neyin bedeli odetiliyor bana ve benim gibilere. Hak arıyorum. Dinleyen kimse yok. Mahkeme 1 yil oldu neticelenmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ff ~ 7 yıl önce
Çetin bey, Çok karizma ve yakisiklisiniz...Bunu Ciddi diyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 İzlesin ~ 7 yıl önce
Çetin bey,video hakkındaki yorumunuzu alabilirmiyim. https://www.youtube.com/watch?v=UItrXW2KW8o

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İZLESİN ~ 7 yıl önce
BUNA NASIL BİR YORUM YAPABİLİRİM Kİ? BİRİNCİSİ KONUŞAN BEYİ TANIMIYORUM. TÜRK HAVA YOLLARINDA NE İŞ YAPAR BİLEMİYORUM. BU KONULARLA İLGİLİ GÖREVLENDİRİLMİŞ MİDİR? YOKSA DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTAN BİRİMİDİR? TÜRK HAVA YOLLARINDA ÇALIŞMAKTA MIDIR VEYA AYRILMIŞ MIDIR? GEREKLİ GÖRDÜĞÜ BİLGİLERİ THY YK BAŞKANINA, TEMEL KOTİL'E GENEL MÜDÜR YARDIMCISINA, BİR BAKANA VE SN.CUMHURBAŞKANIMIZA VERDİĞİNİ İFADE EDİYOR.VE DE YANLIŞ ANLAMADIM SA KİMSENİN BİR ŞEY YAPMADIĞINI SÖYLÜYOR. BU DURUMDA CUMHURBAŞKANIMIZA ELDEN BİR KAĞIT VERMEK HAYLİ ZOR BİR İŞTİR.BUNLARA İNANMAKTA ZORLANDIĞIMI SÖYLEMELİYİM. YARIN AKŞAM ÜZERİ SALİM BİR KAFA İLE TEKRAR DİNLEYECEĞİM..BİLDİĞİMİZ KADARI İLE THY BU KONUDA GEREKLİ HASSASİYETİ GÖSTERMEDİ. ŞU ANDAKİ DURUM İLE İLGİLİ HİÇ BİLGİM YOK.BU VİDEONUN YOUTUBE'A NE ZAMAN KONULDUĞUNU BİLMEK İSTERİM. 1 KİŞİ İZLEMİŞ. O DA BEN OLMALIYIM. BİR ARA DÜŞÜNDÜM, ACABA BU KONUŞANLA BENDEN YORUM İSTEYEN AYNI KİŞİ Mİ DİYE.
211 izlesin ~ 7 yıl önce
Çetin bey,çekimi internete yükler yüklemez size yazmamın sebebi dürüstlüğünüzden şüphe etmememdir.emin olun ki fazlası var ve zamanı geldiğinde onlarıda paylaşacağım inşaallah.19 sene güvenlik başkanlığına bağlı olarak çalışan bir güvenlik görevlisiydim.15 ay içerisinde 2 kere iş akdi sonlandırılan,Fetö ile mücadele eden nadir insanlardan birisiyim.Tüm arkadaşlarım tarafından bilinirim ki asla yalan konuşmayan,elinde somut belge,şahitler olmadan hareket etmeyen birisiyim.Terör örgütlerinin (DAEŞ,PKK VB)RESİMLERİ Gn mdlük girişinde kulübenin içine A4 kağıdında tamamının resmi asılıyken,şahsımın resmi A4 te tek başına dışarı herkesin göreceği şekilde asılan birisiyim.Kargoda yngın çıktığında müdahale eden birkaç kişiden birisi olmama rağmen Fetö'cüler tarafından hakarete maruz kalan yapının yıllarca mobing uyguladığı zalim yöneticinin yüzüne haksızlık yaptığını,adaletli olmadığını haykırabilen vatansever Müslüman Türk evladıyım.Saygılar
211'e ~ 7 yıl önce
Thy'de ve devlet kurumlarında herşey apaçık ortada ve topçu,popçu,tatlıcı fetocu var ama siyasi fetocu yok diyen iktidarın bu konuda birşey yapmıyor olmasını garipsememek gerek. Thy'ye fetocuları tıklım tıklım dolduran bunlara yer açılsın diye binlerce eski çalışanı haksızca işten atan,zorla emekli eden hamdi ve temel efendiler ve onların thy'ye soktuklarının büyük çoğunluğu bugün hala serbestçe dolaşıyorlar ve görevlerinin başındalar! Hala kargo,pazarlama satış,yurtdışı müdürleri,uzman,şef,müdür vs kadrolarının çoğu bunlardan! Bunların cvlerine,referanslarına bakılsın herşey ortaya çıkacak bu kadar basit ama yapamıyorlar! Thy'deki fetocuların hepsinin birbirleriyle ticari,özel,ailevi alakaları var! Ya darbe akşamı aniden almanya'ya giden ve bunun sebebini açıklayamayan ilker efendi ve avanesi de bunlardan ya da kendilerine ait aleyhte çok koz var açığa çıkmasından korkuyorlar o yüzden fetoculara birşey yapamıyorlar ya da bu işlerin hepsi danışıklı döğüş akla başka bir şey gelmiyor !
CVP 211 İZLESİN ~ 7 yıl önce
BANA YORUM GÖNDERENLE YOUTUBE' DA KONUŞAN KİMSENİN AYNI ŞAHIS OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜŞTÜM. YANILMAMIŞIM. BU KADAR TEPELERE ULAŞIP KENDİLERİNİ BİLGİLENDİRMENİZE RAĞMEN BİR ŞEY YAPILMAMIŞ İSE ŞİMDİ BUNU KAMUOYUNA ( TAKİP EDENLERE) DUYURMANIZDAN FAYDA UMMAK NE KADAR DOĞRU BİLEMİYORUM.CÜMLE ALEM THY'NİN BU KONUDA ANLAŞILMAZ BİR TUTUM İÇERİSİNDE OLDUĞUNU BİLİYOR. AMA BUNU SORGULAMASI GEREKENLER EN TEPEDEKİLER.EĞER BANA BU KONUŞMAYI YAYINLANMADAN ÖNCE SORMUŞ OLSAYDINIZ NE DERDİM ACABA DİYE DÜŞÜNDÜM.BUNLARI YAŞAYAN VE BU DURUMU GÖREN BİRİ HERHALDE TOPUNUZU ALLAH BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DER VE ARKASINI DÖNER.211 KİŞİ İÇİNDEKİ GÜNAHSIZ ARKADAŞLARIMIZI ANARAK VE SUÇSUZLUKLARINI TEKRARLAYARAK ONLARI MÜTEHASSIS ETMİŞ OLDUNUZ. SİZ İSE İÇİNİZİ DÖKMENİN RAHATLIĞINI HİSSEDEBİLİRSİNİZ. ZOR BİR DURUM. ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.
211 ~ 7 yıl önce
Cetin bey alin size arastirmaci gazetecilik. 15 temmuzdan 1 ay once hakkinda internet sitelerinde kripto fetocu oldugu iddia edildigi halde baskan yapilan kim ? Nereye baskan olmustur.? Neden feto ile alakasiz kisiler 22 temmuz 'da thy drn cikartilmistir?
CVP OBJEKTİF ~ 7 yıl önce
AYNI GÖRÜŞTE OLMAMANIZA RAĞMEN BUNU ORTAYA KOYUŞ ŞEKLİNİZDEN ÖTÜRÜ SİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM. SİZE MADDE MADDE CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM.BU DURUMDA KONU ÇOK UZAYACAKTIR. GEÇMİŞTE DE BAZI HATALARIN YAPILDIĞINA KATILMAMAM MÜMKÜN DEĞİL.ANCAK GEÇMİŞTE TÜRK HAVA YOLLARINA NAMAZ KILAN BİRİNİN İŞE GİREMEYECEĞİ İFADENİZE KATILMADIĞIMI SÖYLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM. G GALİBA. THY' DE MESCİT NE ZAMAN YAPILMIŞ BİR BAKIN LÜTFEN.BU HİÇ BİR ZAMAN İŞE ALINMANIN VEYA ALINMAMANIN KISTASI OLMADI. ÜLKENİN GEÇMİŞİ, GELECEĞİNİ AYDINLATMIYOR SA İŞ KÖTÜYE GİDİYOR DEMEKTİR. GEÇMİŞİ İRDELEYEREK GELECEĞİ ŞEKİLLENDİRMEK MÜMKÜN DEĞİL GALİBA. İYİ DÜŞÜNÜNCE İNSAN BU NOKTAYA GELİYOR. DEĞERLİ ARKADAŞIM. TABİİ Kİ SİZİ TANIMIYORUM.KEŞKE TANISAYDIM VE OTURUP TARTIŞABİLSEYDİK. HER NE İSE BU KONUDAKİ GÖRÜŞÜMÜ 10 TEMMUZ YAZIMDA PAYLAŞACAĞIM.SİZE ESENLİKLER DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OBJEKTIF ~ 7 yıl önce
Değerli Çetin Bey, ben sizin iyi niyetli olarak bugün yaşanan bazı olumsuzlukları yazdığınızı ve bunlara ne 20 sene önce ne de bugün katılmadığınızı yazılarınızın seviyesinden ve üslubundan tahmin ediyorum. Ancak bu işin belki de en can alıcı noktası, adalet, dürüstlük, çalışkanlık gibi en temel insani değerlerin, kişiye ve zamana bağlı olmaksızın savunulmasıdır. Yoksa bunlar içi boş sloganlar haline gelir. Şu anda olduğu gibi. Keşke bu ülkenin belli kesimi bu kavramlara 20 sene önce de sahip çıksaydı da bugün konuşacak sözleri olsaydı. Keşke bu haksızlıklar ne geçmişte ne de bugün olsaydı (ki benim şahsi kanaatim günümüzdeki durumun 28 Şubattan kat be kat hafif olduğudur). Açıkçası bugün bu ülkede liyakat gerçekten dikkate alınsaydı ve uygulansaydı, ve sonra farklı dünya görüşündeki insanlar başa geçse bunu devam ettirir miydi??? Yoksa yine insanların dünya görüşüyle uğraşmaya devam eder, evladını şehit veren o kutsal anneleri baş örtüleri var diye orduevinin kapısından mı kovardı????
objektif'e ~ 7 yıl önce
Kutsal değerler,geçmişten günümüze bu ülkede çıkar için kullanıldığı ve kullandırıldığı için orduevine baş örtülüler giremiyordu. Ayrıca hangi aklı başında ülkenin devlet kurumlarında dini sembol,objeler vs çalışanlar tarafından kullanılıyor? Yakın geçmişte fetö olayını yaşadık, sözde dindarlar,namaz kılanlar,başı örtülüler iktidar sayesinde her yere sızdılar sonuç ortada. Bu ülkede memleket,inanç,görüş,fikir vs ayrımcılığı her şekilde geçmişte vardı şimdi de var ileride de olacak olan da bu ülkeye ve millete olacak.
objektif 'e 'ye ~ 7 yıl önce
İlgili yorumcuya, Dinin gerekleri sembol mü oldu? Bu konuda söylenecek şeyler var ama neyse... Daha önemlisi, Fetö canavarını işte sizin bu adaletsizlikleriniz ve zulmünüz doğurdu ve güçlendirdi. Dindar insanların yaşadığı bu adaletsizlikleri farklı yollarla çözeceklerini vaat ettikleri için halk nezdinde bu kadar itibar gördüler. Heyhat, hiç ders almamışsınız. Ama ne tuhaf ve acıdır ki, 28 şubatta kendi halinde, kimseyle intisabı olmayan bir çok dindar insan zulme uğrarken, işten atılırken, bu Fetöcüler hem takiyye yaparak, hem de bazı (!) kesimler tarafından (bkz. Kasım Gülek - Fethullah yıl 1970 ler) korunarak o kabus gibi yılları hiç zarar görmeden hatta güçlenerek (Bank asyanın kurulması, STV, vs) atlattılar..... Allah (c.c.) hepimizi ıslah etsin. Aksi halde dilerim ki, dine olan düşmanlığınız, kendi başınızı yesin....
objektif'e ye yazana ~ 7 yıl önce
Dinin gereklerini kendi özel hayatında istediğin gibi yaşarsın ama devlet kurumlarında yaşayamazsın zira ülkemiz gibi geri kalmış,cahilin,çıkarcının,sahtekarın çok olduğu yerlerde suistimale,sömürüye çok açıktır bunun sonuçlarını da yıllardır görüyoruz. Fetö'yü ve diğerlerini, kutsal değerleri,dini kendi çıkarları için kullanan sözde sağcı,muhafazakar ve batı uşakları partiler ve yöneticileri yaratmış ve bunlar ülkeyi yıllarca yönetmiştir başkaları değil. Yani dindarlara ve diğerlerine baskı,zulum vs hep bu partiler tarafından yapılmıştır ve şimdiki iktidar partisi mensupları o zamanlarda da o partiler de görev alan kimselerdir. Ayrıca ülkemizde adaletsizliği sadece dindarlar mı yaşamıştır? Başka görüşleri,inançları,düşünceleri olanlara çok mu adil olunmuştur? Derdimiz dinle değildir onu çıkarları için kullanan sahtekar dincilerledir. İnsanları dininiden,inancından dini çıkar için kullananlar ve sizin gibilerin yaptıkları soğutmaktadır dilerim ki bu da sizlerin başınızı yer.
Değerli üstat ~ 7 yıl önce
Thy'de işten atılanların sayısını en iyi sendika bilir sanırım. Bu rakamın 10 bin den fazla olması hiç de şaşılacak bir şey değil maalesef. Bir sürü ocak, haksız yere, sırf torpil,hemşehricilik,yandaşçılık yüzünden söndü, bunları yapanların da ocakları söner inşallah. Ayrıca İstanbul'da yaşayıp da insanın sinir,stres sahibi olmaması mümkün mü? 2000-2015 arası 8 milyondan fazla göç almış, trafik rezalet,insanlar saygısız,herşey ateş pahası,suç oranı patlama yapmış,işsizlik tavan,maaşlar sömürü düzeni yüzünden düşük,adalet diye bir kavram kalmamış,insanlar bu ve diğer etkenlerden dolayı demotive,asabi,sinirli,şiddete meyilli. Kantaron yağı mide,sinir sistemi ve kas ağrıları için belki de en iyi ilaçtır. Aktarlardan yağ olarak da temin edilebilir,rengi kırmızıdır,kolumda aylarca beni rahatsız eden ağrıyı kısa sürede iyileştirdi,kesinlikle tavsiye ederim. Saygılar sunarım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DEĞERLİ.. ~ 7 yıl önce
EVET ÜLKEMİZ İNSANLARININ YORUMUNUZDA BAHSETTİĞİNİZ NEDENLERDEN ÖTÜRÜ KIRGIN VE DEMOTİVE OLMAMASI MÜMKÜN DEĞİL. ÖZELLİKLE ÇALIŞANLARIMIZIN. ŞİDDETE MEYİL KONUSUNDA İSE CEHALETİN DE ROLÜNÜ UNUTMAMAK GEREKİYOR. MAALESEF BUNLARI DÜNYADA BİR ÇOK ÜLKE HALKI GİBİ BİZDE YAŞIYORUZ.
Sn. Çetin bey ~ 7 yıl önce
Ülkemizdeki cehaletin sebepleri bence, insanların bilhassa anadolu'da yaşayanların bilerek,sırf devleti yönetenlerin koltuk ve makam çıkarları için cahil bıraktırılmaları ve o zamandan günümüze gerçek ve doğru eğitime önem verilmeyip,nitelikli öğretmen yetiştirme,onların ve öğrencilerin maddi,fiziki vs şartlarını iyileştirme,gerekli okul,araştırma laboratuarları vs tarzı yerlerin temini için gerekli şeylerin yapılmaması ve adaletin sağlanmamasıdır. O yüzden de ülkemiz gibi geri kalmış ülkelerde cehalet en büyük sorundur ve şiddete,teröre vs hepsine zemin oluşturmaktadır. Şiddet, dünyanın her yerinde vardır ama oranı nedir,bununla mücadele nasıl yapılıyor ve bunda başarı oranı nedir,kanunlar nasıl uygulanıyor vs bunları da incelemek gerekir. Mesela ülkemizde bir insanın tam 210 hırsızlık sabıkası olabiliyor ya da adam vurup tutuksuz yargılanabiliyorsunuz maalesef. Dünyada birçok halk derken sanırım geri kalmış ülkeleri kast ettiniz. Saygılar, hürmetler.
CVP SN. ÇETİN ~ 7 yıl önce
BU ÜLKE KURTULUŞU OKUMA YAZMA BİLMEYENLERDE OLDUĞUNU İFADE EDEN REKTÖRLER VAR. VE DE BUNU UTANMADAN İFADE EDEBİLİYORLAR.SN. CUMHURBAŞKANI BİLE EĞİTİM KONUSUNDA ZAYIF KALINDIĞINI İFADE ETTİ.İŞSİZLİK VE GEÇİM ZORLUĞUNUN İNSANLARI NEYE İTTİĞİ MALUM.SUÇ ORANI HALİ İLE ARTMIŞTIR. SİZDEN RİCAM NE OLURSA OLSUN BEDDUA ETMEYİN. SİNİRİNİZİ ANLIYORUM SÖYLEDİKLERİNİZ DOĞRU AMA YİNE DE KİMSENİN OCAĞI SÖNMESİN.KUSURUMA BAKMAYACAĞINIZI UMİT EDİYORUM. sAYGILARIMLA.
Vefa ~ 7 yıl önce
Türkiye'nin kendi personeline karşı en vefasız ve saygısız, hatta düşman şirketi thy dir. Açık ara ile hem de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VEFA ~ 7 yıl önce
VEFASIZ OLAN BU DUYGUYA SAHİP OLMAYAN YÖNETİCİLERDİR ARKADAŞIM. DÜŞMAN GİBİ DAVRANANLARDA.
sevimm koşşh ~ 7 yıl önce
thy de fetöcü yokmuşhh , meclistede yokmuşşhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SEVİMM ~ 7 yıl önce
BU KONUNUN CEVABINI HERKES BİLİYOR. GÜNEY AMERİKADA BİR YETKİLİYE HIYAR TURŞUSU MU YAPMAK YOKSA DARBE Mİ YAPMAK DAHA KOLAY DİYE SORMUŞLAR. CEVAP: "HIYAR TURŞUSU YAPMAK ZORDUR. ZİRA TURŞU YAPMAK İÇİN ÖNCE HIYARLARIN HEP AYNI BOYDA OLANLARINI SEÇMEK, KABINI, KULLANILACAK SUYUNU İYİ AYARLAMAK, TUZUNU VB.. MADDELERİNİ YETERİNCE KOYMAK VB.. ŞEYLER GEREKİR. DARBE YAPMAK TABİİ DAHA KOLAYDIR. YANLIZ 3 ADET HIYAR BUNU YAPMAK İÇİN YETERLİ" ŞEKLİNDEDİR.EVET BUNLARA İNANANLARA NE İSİM VERMEK GEREKİR? İSTER THY' DE İSTER MECLİSTE OLSUN. TURSUNUN İÇİNE BİLE KOYULMAYACAKLARDIR.
Havale ~ 7 yıl önce
Bizim Allah'a havale etmeden once bu dunyada birseyler yapmamiz gerektigine inaniyorum. Cunku havalenin sonucunun bu dunyaya bir yarari yok. Yapanin yanina kar kaliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Objektif ~ 7 yıl önce
Değerli arkadaşım, evet, Çetin Bey doğru yazmış, fakat neden işinize gelmediği için bu Türkiye gerçeğinin geçmişini, geleceğini görmezden geliyorsunuz? Şu anda insanlar siyasi/dünya görüşlerinden dolayı mağdur ediliyorsa, bundan 20 sene önce nasıldı? Derdi inancını biraz yaşabilmek olan insanlar, devlet dairelerinden, okullardan acımasızca ve haksızca atılırken NEREDEYDİNİZ???? 28 Şubat ta hangi başörtülü veya namaz kılan birisi THY ye GİREBİLİRDİ? O zamanlar NEREDEYDİNİZ???? Bu ülkedeki malum zihniyetler, odaklar bu ülkenin onbinlerce liseli gencinin hayatını, haksız katsayı uygulamasıyla (hem de mezun olmuş olanlara bile) karartırken NEREDEYDİNİZ???? Bugün "adalet" diye yürüyen şahsın başında olduğu grup bunları yaparken NEREDEYDİNİZ???? Burada kendi kendinize, adaletten, haktan hukuktan bahsettiğinizi görünce dayanamadım. Kendiniz gibi olmayan insanlara açıkça zulmedilirken sesinizi çıkarmayıp, belki destek olurken, aynı durum kendi başınıza gelince ADALET Mi ARIYORSUNUZ????
objektif'e !!!! ~ 7 yıl önce
Thy'de 20-30 sene önce neyin ne olduğunu ya bilmiyorsun ya da laf olsun diye burada yorum yazıyorsun. Aynı zihniyete sahip anap,dyp,refah döneminde thy ve devlet kurumlarında kimler nasıl işe girdi,çalışırken namaz kıldılar mı kılmadılar mı,oruç tuttular mı tutmadılar mı,kendilerine karışan oldu mu olmadı mı nereden biliyor musun ki ahkam kesiyorsun? Dini inancını kendi çıkarları için kullananlar bu ülkede çok olduğu için devlet dairelerinde çalışamıyorlardı ayrıca o zamanlar iktidar olanlar hep aynı görüşe sahip partilerdi tıpkı şimdi iktidar olan akp gibi ve o zaman chp mi baştaydı? Akp, fetocuları ne de olsa bizden,alınları secdeye değiyor,dindarlar diye oy ve ortak çıkarlar için kullanıp iktidar olunca makamları,işleri,ihaleleri,paraları kardeşçe paylaşmadılar mı? Gerçekler ortaya çıkınca gördük kimin ne olduğunu da zihniyetlerini de! Onları da mı devlet kurumlarına,oraya,buraya chp soktu? Sen ve senin gibiler adalet,hak,hukuktan bahsetmesinler neyin ne olduğu gün gibi ortada !
thy ~ 7 yıl önce
Çetin bey, bende ne yazık ki birilerine yer açmak için bir cok arkadaşım gibi borcuna harcina çoluk çocuğuna bakilmadan ve hic bir suçu yokken işten atilan personellerden biriyim. 2003 öncesi personel şirkette kalmayacak diyen vicdansiz hiç ölmeyecek zannediyor kendini. (Gerçi bu şirket onada kalmadi) Birçok kişinin iki eli yakasında olacaktir eminim. Allah adaletli yöneticiler nasip etsin bütün şirketlere. Cetin bey bu arada yazılarınızı dikkatle takip ediyorum. Kolay gelsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ~ 7 yıl önce
YAZILARIMI TAKİP ETMENİZDEN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUM. TEMENNİ EDERİM Kİ YAPTIKLARINA PİŞMAN OLSUNLAR.
serdarokthy ~ 7 yıl önce
Yöneticilere haksızsın dedik ne oldu.Sonuç işten atılma.Biz apronda deve kesen terlikle yönetim binasına gelen namaz kılmayanların ve yalakalık yapmayanların terfi edemediği ortamları gördük.Birilerinin lafı ile bildirimli fesih imzalayan genel müdür yardımcıları gördük.İlaçta kullandık tekte attık.Ama sonuç insan yerine konulup konuşulmadan bir yazı ile işten çıkarılma.Hepsini Allah a havale ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SERDAROKTHY ~ 7 yıl önce
EĞER HERKES SİZİN GİBİ DAVRANSA YÖNETİCİLERİNİN TÜMÜNÜ İŞTEN ÇIKARTMASI MÜMKÜN OLMAZDI.EN AZINDAN ÇOK ZOR OLURDU.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000