15 Temmuz 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • BELİRLİ BİLGİLERE NASIL ULAŞTIĞINIZI BİLEMİYORUM. ANCAK BU BEYİN HARCAMALARINSA DİKKAT ÇEKİCİ BİR HUSUS VARSA, BU BİLGİLERİ SİZE VEREN İLGİLİ, ŞİRKET YÖNETİMİNE ŞİKAYETTE BULUNMALI.
  • BİR ÇALIŞANIN CAHİL, BİLGİSİZ, VİZYONSUZ OLDUĞUNA KARAR VERMEK ZOR İŞ. BUNU YAZI YORUMUNDA AÇIKLAMAK İSE PEK DOĞRU DEĞİL. BENİM BU YORUMU BAŞTAN YAYINLAMAMAM GEREKİRDİ. HATA ETMİŞİM. ALDIĞIM İKAZ ÜZERİNE KALDIRIYORUM.
  • MZÖ yatacak yeri yok havacalik ve pazarlama ile hic bir bilgisi olmayan Kuzeni FT'yi STR MD yapan MZÖ ve diger Kartalli arkadaslarini MD yapan MZÖ ile AO size soruyorum bunlarin hesabini öbür dünyada nasil vereceksiniz hic mi Allah korkunuz yok sizin bu dünyada tamam da öbür dünyayi hic mi düsünmüyorsunuz özellikle MZÖ ve AO sizler FETÖnün diger kollusunuz sizi Disislerine sikayet ettik kanitlari ile beraber Bilal Erdogan bakalim bu sefer sizi nasil kollayacak adalet var mi bakalim görecegiz biz Adalete inanan insanlariz... Sizin MD tek yaptiklari isler ne biliyormusunuz ceblerini doldurup personele tehdit etmek bir de sunu alismislar "bende o yetki var" bu kadar öz güven asilamissiniz helal olsun sizin gibi yöneticilere... hic bir bilgileri yok ama Sn. Ilker Ayciya raporlari belgeli ve ses kayitlari ile yolladik bakalim Kuzenleriniz ne kadar MD seviyesinde.
  • THY de müfettiş olmak kolay mı? Çakma müfettiş nedir ? Müfettiş olmanın Şartları nelerdir ? KPSS, YDS kaç almak lazım bilen var mı acaba?
  • Dindar kesimin begenmedigi Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaskanliginda 28 subat doneminde onune gelen ''dindar''memurlarin isten atilma listesini anayasaya aykiri diyerek reddedip geri cevirdigini bilmeyen islamci secmen Akp'nin YUZBINLERCE insani yasayan sivil haline getirerek isten attigini,yuzbinlerce insanin her sabah 5'te acaba isten atildim mi, diyerek uyandigini da bilmez ve gormez.
  • Airporthaber de yayınlanan yorum ve haberlerden sonra çakma müfettiş Alparslan yeni teftiş kurulu başkanı Murat beyin kapısının önünde adeta nöbet tutmaya başlamış. Murat beyin bir önceki görev yeri inşaat emlaktan Murat beyle diyaloğu olan bazı müdürleri de devreye sokarak kendisini pazarlamaya çalışıyormuş. Hatta bugünler de bir-iki görüşmesi de olmuş.Telaslanma ve de fazla umutlanma Alparslan nasıl olsa su akıp yolunu bulacak ,daha dün bir bu gün iki,seni hemen başka yere sallarsa yakışık almaz degilmi?gerçi senin müfettişlik zırhıyla gittiyin yerler de hesap ödediydin vaki değil ama bu sefer durum cidden ciddi,bence efendice istifa et ve git,havacılık ve müfettişlik senin işin değil...
  • 27-28 sene konusunda haksizlik etmisin özür dilerim, ama o pozisyonlara torpilsiz geldigini soyleme kargalar guler. Hele o zamanlar tamamen devlet havayollari idi. Verdigin bilgiler ne yazikki dogru, inkar etmen gercekleri degistirmez. Burada tek tek isim vercek degiliz. Sirketin 99-2002 arasi yaptigi atamalari arastir gorursun o ismini soyleyemedigin partinin adamlari var mi yok mu. Ahkam kestikce yazik olan sen oluyorsun, önce kendi.zihniyetini bir sorgula. Denklemin icerisinde sen varken iyi guzel ama sen orada yoksan, ipin cekilmisse, yeni gelen iktidar sana yüz vermemişse tuh kaka öylemi. Sana yazık.
  • BİRİSİ ÇANAK TUTTU. HEMEN İÇİNİ DOLDURUN. ESKİDEN BU DÖNEM YAŞADIKLARIMIZIN ONDA BİRİNİ YAŞAMADIK. SİZLERİN AĞZINA SAKIZ VERMEK ÇOK YANLIŞ.HÜLYA HANIMI TANIMAM. NE GÖRDÜM NE DE DUYDUM.1991' DE NE YAŞADIĞINI BİLMİYORUM. KEŞKE YAŞADIĞI ŞU TOPLU KATLİAMI ANLATSA VE DE YUVARLAK KELİMELERLE GEÇİŞTİRMESEYDİ. ANLATIMINDA ÇETİN BEYİ Mİ HEDEFLİYOR ACABA.
  • İSMİMİ GEÇİRDİĞİNİZ İÇİN SİZİ CEVAPLIYORUM. BENİ TANIRMISINIZ BİLMEM. ARKAMDA KİMLERİN DURDUĞUNU BİLİYORSANIZ AÇIKLAYIN. YAYINLAYACAĞIMA EMİN OLABİLİRSİNİZ. HIZLICA ÇIKIP GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLMAK NASIL BİR ŞEY. ŞİRKETE 1971' DE GİRDİM. GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLMAM 1998.YANİ 27-28 SENE. SİZCE BASAMAKLARI ÇABUK MU TIRMANMIŞIM. TANIŞMADIĞIMIZ BELLİ OLUYOR. DİĞER PARTİLERİN KADROLAŞMA YAPTIKLARINA İLİŞKİN PARTİ İSMİ VEREREK İFADE ETTİKLERİNİZ DE DOĞRU DEĞİL. YAZIK SİZE. AMA ZİHNİYET BU.
  • Degerli Okuyucular, Bahsi gecen durumlar maalesef THY’de 1991 yilindan itibaren gecerli olan bir salgin hastaliktir. Dozu gun gectikce artmis, eskiye nazaran yillar 2000’li ve bu gune kadar olan surecte bilgisiz, niteliksiz Yandaslar’in yani sira ne yazik ki eski ve ehli oldugunu kabul etsek de etmesek de en azindan bu Yandaslar’dan cok cok farkl THY’nin kendi icinde yetismis Eski Yoneticiler, orada yillarini verenlerin emegini hice sayarak nedenini hala bulamadigimiz anlasilmaz bir sekilde nimetmis, bulunmaz Hint Kumasi zannettikleri kisilere beylik verirdiklerini hatta 91’ yilindan itibaren de toplu katliam yaptiklarini unutmayalim. Basi cekenlerin, gun geldi ilahi adalette ipini cekti. Oyle veya boyle bu cuzzami gibi hastalik simdi tum THY calisanlarinin korkulu ruyasi oldu. Eee etme bulma dunyasi demek hak edenler icin uygundur, ama ekmek parasi icin calisanlar icin cok aci olur.

Türk Hava Yollarının Düşman Kardeşleri. ( 2 )


 

1978 yıllarıydı yanlış anımsamıyorsam. Selahattin Babüroğlu THY Genel Müdürüydü. Rahmetli Rıza Çerçel ise Yönetim Kurulu Başkanı. Siyasi açıdan birbirine zıt görüşte olan bu iki kişi birlikte Türk Havayollarını yönetiyorlardı. Siyasi görüşleri işlerini etkiliyor muydu?  Doğrusunu isterseniz etkilediğini hatırlamıyorum. Yine de istihdam konusunda alt seviyelere inmeyen bir mücadeleleri vardı. Evet, iki değişik siyasi görüşe sahip iki yönetici yan yanaydı. Belki de işi etkilemediği sürece bu mücadeleyi normal karşılamak gerekirdi. Kim bilir? Şunu işten atıp bizden olanı alalım diye düşünmeyen insanlardı. Böyle bir şey yaşanmadı. Ama boş veya boşalan bir kadroya istihdam ihtiyacı baş gösterince de kendileri ile aynı görüşte olanların tercih edilmesi için çaba sarf ederlerdi. Alt tabakanın ekmeği ile oynamazlardı. Aslında mücadele ederken birbirini frenleyen ve birbirinin her yaptığını kontrol eden iki tecrübe oturuyordu yan yana.  Çalışanların Selahattin beye bakışları bir başkaydı. Ona saygı ve sevgi duyardık. O daha fazla çalışanlardan yanaydı.

Bu güne bakarsak, senelerce yönetimdeki herkes aynı siyasi görüşü paylaşan kimseler. Onlara bu koltukları verenlerde halen aynı veya daha yüksek konumdalar. İlk başta belediyeden gelenlerle, diğer yerlerden gelenler birbiri ile anlaşamadılar. Onlar Halk ekmekten geldiler diyerek birbirleri ile eğlendiler mi yoksa küçümsediler mi amlayamadık. Daha sonra ne oldu bilmem tepedekiler birbirini yemeğe başladılar. O gitti bu geldi, bu gitti öbürü geldi. Kuvvetli olan kaldı, zayıf olan gitti. 15 Temmuz sonrası yöneticilerin birbirini yemesi ve huzursuzluk duracak diye düşünürken, durmadı.  Aslında THY buna alışmıştı. Şirkette geçen uzun senelerde THY’nin tepeleri nedense hep birbirine düştüler.  Abdurrahman Gündoğdu  ve Candan Karlıtekin , Candan  Karlıtekin ile  Hamdi Topçu,  İlker Aycı ile Temel Kotil ile bir türlü geçinemediler. Kavga gürültü hep sürdü. İstihdam, tayin terfi ile ilgili işlemlerde hep onun veya bunun adamı olmak en önemli değerlendirme kıstası oldu. İnsanlar zaten siyasi görüş açısından bölünmüş, bölünmekle de kalmayıp düşman olmuşlardı birbirine.

Şimdi ise THY’ de durum eskisinden çok çok daha da kötü. THY’ nin içinde. İnsanlar eğitim gördükleri okullara göre bile ayrılmış durumda. Bir Olmuştur ve  C.Dilberoğlu. ismi dolaşıp duruyor ortada. Şirkete girdiğinde halim, selim kendi halinde biriymiş Bay Olmuştur.  İlk etapta denetçi olması öngörülmüş ise de vasıfları açısından uygun bulunmamış. Daha sonraları Bay Olmuştur THY’ de işlerin nasıl döndüğünü iyiden iyiye görmüş ve sırtını dayayacak birini bulmuş ve o şahsı harekete geçirmiş.( Eğer o dayanak THY’na girdiği zaman da mevcut olsaydı Müfettişlik talebi geri çevrilemezdi. Bu benim varsayımım)  Olmuştur’un sırtını dayadığı YK Başkanınca da etkili ve yetkili bir kuvvet dengesi olarak görüldüğünden Bay Olmuştur 2014 yılında Genel Müdür Yardımcılığına yükseltilmiş. Çalışanların konuştuğuna göre bu kuvvetli dayanağın tavsiyesi ile kadrolaşma dâhil istihdamla ilgili birçok konuda bu ikili yetkili kılınmış. Ve de mevcut yetkileri de genişletilmiş. Şimdi falan okul mezunlarının Türk Hava Yollarındaki yoğunluğu bu beyefendinin çalışmaları sonucunda oluştu deniyor. Büyük başarı tabii ki.  Ha bu arada sizler bilirsiniz ama tekrarlayayım. Bay Olmuştur Pazarlama ve Satıştan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı. İnsan Kaynaklarından değil.

Söylenenler odur ki,  zaman içerisinde fazlası ile kuvvetlenen Dilberoğlu ve Olmuştur YK Başkanına karşı cephe almış ve Genel Kurul toplantısında İ.Aycı’ dan kurtulmayı planlamışlar. Ve de YK Başkanlığı ve bir altındaki noktaya kendilerini yakıştırdıkları ifade ediliyor. Ancak İ. Aycı durumu fark edince gerekli tedbirleri alarak C.Dilberoğlu’nun Yönetim Kurulundan ayrılmasını sağlamış. Ve de şimdi ise Bay Olmuştur’ un yetkilerini budayarak ( fonksiyonlarını ikiye bölerek ) şirketteki etkinliğini azaltmayı planlıyormuş. Olmuştur tarafından sağa sola serpiştirilen orta ve alt seviyedeki yöneticiler için ne planlıyorlar onu bilemem.  Eğer bu beyefendiye yetkilerini kısıtlayarak şirkette pasifize etme gibi bir yöntem uygulandığı ve kurumda  çalışmaya devam ettirildiği  takdirde  bir anlamda Bay Olmuştur’ un kendilerinden daha kuvvetli olduğunu kabul etmiş olacaklar.. Bu da işin diğer tarafı. İki ucu temiz olmayan bir değnek.

Bay Olmuştur kendiliğinden mi geldi?  Bay Olmuştur’ a bu yetkiler kimin tarafından verildi? Asıl işi Pazarlama olan bir yetkili istihdamla ilgili konulara nasıl ve neden karıştırılır? Falan okul mezunlarını şirkete dolduran tek başına Bay Olmuştur mu? Evet Bay Dilberoğlu ve Bay olmuştur ekip olmuşlar. İyi de onlara bu imkanı tanıyan, , onları bu yetkilerle donatan, yaptıkları her şeyi onaylayan tepe yönetici her kimse o da ekibin bir parçası sayılmaz mı?  Ve de  “ Sorunlar onları yaratanların mantığı ile çözümlenemez” sözünü hiç dikkate almayan birileri ( Belki de bilgili değil ) şimdi bu sorunun asli yaratıcısından çözüm bekliyor. 

Hatırlıyorum da 2002 yılında THY’ tepesindekilere haklı veya haksız fazla yük olmuştum. Birkaç kez ikaz ettiler. Anlamak işime gelmedi. Tuttular kulağımdan attılar dışarı. Göze almıştım zaten. Sahi C.Dilberoğlu Bey Genel Kurulda halledildi de, Bay Olmuştur’ un tutulacak kulağını mı bulamadınız. Yoksa bunu yaparsanız biri de kulağınızdan tutup sizi mi atar? Kim bilir?

Size üstlerinizin nedense unuttukları bir şey söyleyerek yazıyı noktalayacağım. Yaptıklarına baktıkça nerede çalıştıklarını unuttuklarını düşünüyorum. Türk Hava Yolları temel değerleri arasında: dürüstlük ve adil davranmanın, bireye saygının, takım çalışmasının ve liderlik İle açık kapı” politikasının da bulunduğu bir şirket.  Sivil Hava Taşımacılığı sektöründe Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin Bayrak Taşıyıcısı kimliğiyle; uçuş emniyeti, güvenilirliği, ürün yelpazesi, hizmet kalitesi ve rekabetçi konumu ile tercih edilen, Avrupa’nın önde gelen ve küresel ölçekte faal bir havayolu. Ve de bu beyefendiler bu şirkette çalışıyorlar. Türk Hava Yolları, mensubu bulunduğunuz veya sempatizanı olduğunuz siyasi teşekkülün toplanma ve iç mücadelelerinin halli için faaliyette olan bir kamp, bir arena değil.

Hele sağınıza, solunuza bir bakın. 2003 – 2004 – 2005- 2006 yıllarından kalan bir yöneticiniz var mı? Ve de bu insanlar bu görevlere nasıl geldiler, neden ve nasıl ayrıldılar.  Türk Hava Yolları bir insan öğütme makinesi değil. 2003 öncesi THY’ ye girmiş olanlar artık bitti ve tükendi sayılır. Evet, onları hep birlikte bitirdiniz. Şimdi ise birbirinizi yiyorsunuz. Bu tutumunuzla inandığınız siyasi görüş için de çok kötü bir imaj çizdiğinizin farkında değilsiniz. Bunu anlar anlamaz en tepedeki size müdahale edecektir. Eminim ki kulağınızı çekmekle kalmayıp  maazallah tutup kopartacaktır. Yapmaz demeyin. Böyle devam ederseniz. Yapacak başka bir şeyi kalmaz.

Sayın Rıza Çerçel’e rahmetler diliyorum. Sn. Babüroğlu; saygı ile ellerinizden öpüyor ve sizi şükranla anarken sağlıklar diliyorum. Sizi ve Rıza Çerçel beyi 41 sene sonra anmak benim için çok güzel bir duygu. Bir şeyi hiç unutmadım ki, sizlerin çekişmesinde, çalışanlarınızın canı hiç yanmamıştı. Ben de bunlardan biriydim.

Türk Hava Yollarının Düşman Kardeşleri. ( 2 )

Yorumlar Tüm Yorumlar (75)

DİKKAT YORUMCU ~ 5 yıl önce
BELİRLİ BİLGİLERE NASIL ULAŞTIĞINIZI BİLEMİYORUM. ANCAK BU BEYİN HARCAMALARINSA DİKKAT ÇEKİCİ BİR HUSUS VARSA, BU BİLGİLERİ SİZE VEREN İLGİLİ, ŞİRKET YÖNETİMİNE ŞİKAYETTE BULUNMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİKKAT YORUMCU ~ 5 yıl önce
BİR ÇALIŞANIN CAHİL, BİLGİSİZ, VİZYONSUZ OLDUĞUNA KARAR VERMEK ZOR İŞ. BUNU YAZI YORUMUNDA AÇIKLAMAK İSE PEK DOĞRU DEĞİL. BENİM BU YORUMU BAŞTAN YAYINLAMAMAM GEREKİRDİ. HATA ETMİŞİM. ALDIĞIM İKAZ ÜZERİNE KALDIRIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DİKKAT YOR.. ( gmy) ~ 5 yıl önce
BİLDİĞİM KADAR PERSONEL DOSYALARI GİZLİDİR. SİZE BU BİLGİLER NASIL VERİLİR ANLAMIYORUM. SİZ TEFTİŞ KURULUNDAN BİRİ OLMALISINIZ. BİR DAHA BU TÜR YORUMLARINIZI YAYINLAMAYACAĞIMI BİLGİNİZE SUNUYORUM.
Aydin ~ 5 yıl önce
MZÖ yatacak yeri yok havacalik ve pazarlama ile hic bir bilgisi olmayan Kuzeni FT'yi STR MD yapan MZÖ ve diger Kartalli arkadaslarini MD yapan MZÖ ile AO size soruyorum bunlarin hesabini öbür dünyada nasil vereceksiniz hic mi Allah korkunuz yok sizin bu dünyada tamam da öbür dünyayi hic mi düsünmüyorsunuz özellikle MZÖ ve AO sizler FETÖnün diger kollusunuz sizi Disislerine sikayet ettik kanitlari ile beraber Bilal Erdogan bakalim bu sefer sizi nasil kollayacak adalet var mi bakalim görecegiz biz Adalete inanan insanlariz... Sizin MD tek yaptiklari isler ne biliyormusunuz ceblerini doldurup personele tehdit etmek bir de sunu alismislar "bende o yetki var" bu kadar öz güven asilamissiniz helal olsun sizin gibi yöneticilere... hic bir bilgileri yok ama Sn. Ilker Ayciya raporlari belgeli ve ses kayitlari ile yolladik bakalim Kuzenleriniz ne kadar MD seviyesinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AYDIN'a ~ 5 yıl önce
AYDIN bey kardeşim, sen bunların (içlerinden bazılarını tenzih ederim)ahirete,vebale,kul hakkına, mahşer gününe inandıklarına gerçekten inanıyorsan çok safsın demektir...
Üniversite mezunu işsiz ~ 5 yıl önce
THY de müfettiş olmak kolay mı? Çakma müfettiş nedir ? Müfettiş olmanın Şartları nelerdir ? KPSS, YDS kaç almak lazım bilen var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üniversite mezunu işsiz kardesim ~ 5 yıl önce
Kpss,yds,tofel bunlar hikaye ,sen bunları boş ver.Alparslan abini örnek al,bu saydığın vasıflar onda da yok ama, Candan Karlıtekinin yakın akrabası olursan işler değişir, bunların hiçbirine gerek kalmaz. Bul bir dayı gerisi kendiliğinden hallolur.Hadi kolay gelsin.
İşşiz genç ~ 5 yıl önce
Alpaslan bana da yardımcı olur mu acaba.?
Işsiz genç 'e ~ 5 yıl önce
Biraz geç kaldın, o şimdi kendini kurtarmak derdin de,Bu sefer işi gerçekten zor,o da bunun farkın da...
İşşiz genç’e ~ 5 yıl önce
Olmaz.
ZULME RIZA ~ 5 yıl önce
Dindar kesimin begenmedigi Ahmet Necdet Sezer'in cumhurbaskanliginda 28 subat doneminde onune gelen ''dindar''memurlarin isten atilma listesini anayasaya aykiri diyerek reddedip geri cevirdigini bilmeyen islamci secmen Akp'nin YUZBINLERCE insani yasayan sivil haline getirerek isten attigini,yuzbinlerce insanin her sabah 5'te acaba isten atildim mi, diyerek uyandigini da bilmez ve gormez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HACI BEY ~ 5 yıl önce
Airporthaber de yayınlanan yorum ve haberlerden sonra çakma müfettiş Alparslan yeni teftiş kurulu başkanı Murat beyin kapısının önünde adeta nöbet tutmaya başlamış. Murat beyin bir önceki görev yeri inşaat emlaktan Murat beyle diyaloğu olan bazı müdürleri de devreye sokarak kendisini pazarlamaya çalışıyormuş. Hatta bugünler de bir-iki görüşmesi de olmuş.Telaslanma ve de fazla umutlanma Alparslan nasıl olsa su akıp yolunu bulacak ,daha dün bir bu gün iki,seni hemen başka yere sallarsa yakışık almaz degilmi?gerçi senin müfettişlik zırhıyla gittiyin yerler de hesap ödediydin vaki değil ama bu sefer durum cidden ciddi,bence efendice istifa et ve git,havacılık ve müfettişlik senin işin değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyük ustada ~ 5 yıl önce
27-28 sene konusunda haksizlik etmisin özür dilerim, ama o pozisyonlara torpilsiz geldigini soyleme kargalar guler. Hele o zamanlar tamamen devlet havayollari idi. Verdigin bilgiler ne yazikki dogru, inkar etmen gercekleri degistirmez. Burada tek tek isim vercek degiliz. Sirketin 99-2002 arasi yaptigi atamalari arastir gorursun o ismini soyleyemedigin partinin adamlari var mi yok mu. Ahkam kestikce yazik olan sen oluyorsun, önce kendi.zihniyetini bir sorgula. Denklemin icerisinde sen varken iyi guzel ama sen orada yoksan, ipin cekilmisse, yeni gelen iktidar sana yüz vermemişse tuh kaka öylemi. Sana yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BÜYÜK ÜSTADA ~ 5 yıl önce
BEN SİZİN KISTASLARA UYGUN BİRİ DEĞİLİM. UĞRAŞMA. KOMİK OLMA. DAHA ÇALIŞTIĞIN ŞİRKETİN GEÇMİŞİNİ BİLMİYORSUN. BİR OKU. İSİM BİLMEZSİN Kİ VERESİN. BENİM İPİM BU YÖNETİM TARAFINDAN ÇEKİLMEDİ. BUNDAN SONRA BU TÜR YORUMLARINIZI YAYINLAMAYACAĞIMI BİLGİNİZE SUNUYORUM.ÖMÜR BOYU CEHALET YARIŞINDAN UZAK DURDUM.
CVP BRAVO ~ 5 yıl önce
BİRİSİ ÇANAK TUTTU. HEMEN İÇİNİ DOLDURUN. ESKİDEN BU DÖNEM YAŞADIKLARIMIZIN ONDA BİRİNİ YAŞAMADIK. SİZLERİN AĞZINA SAKIZ VERMEK ÇOK YANLIŞ.HÜLYA HANIMI TANIMAM. NE GÖRDÜM NE DE DUYDUM.1991' DE NE YAŞADIĞINI BİLMİYORUM. KEŞKE YAŞADIĞI ŞU TOPLU KATLİAMI ANLATSA VE DE YUVARLAK KELİMELERLE GEÇİŞTİRMESEYDİ. ANLATIMINDA ÇETİN BEYİ Mİ HEDEFLİYOR ACABA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BRAVO ~ 5 yıl önce
İSMİMİ GEÇİRDİĞİNİZ İÇİN SİZİ CEVAPLIYORUM. BENİ TANIRMISINIZ BİLMEM. ARKAMDA KİMLERİN DURDUĞUNU BİLİYORSANIZ AÇIKLAYIN. YAYINLAYACAĞIMA EMİN OLABİLİRSİNİZ. HIZLICA ÇIKIP GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLMAK NASIL BİR ŞEY. ŞİRKETE 1971' DE GİRDİM. GENEL MÜDÜR YARDIMCISI OLMAM 1998.YANİ 27-28 SENE. SİZCE BASAMAKLARI ÇABUK MU TIRMANMIŞIM. TANIŞMADIĞIMIZ BELLİ OLUYOR. DİĞER PARTİLERİN KADROLAŞMA YAPTIKLARINA İLİŞKİN PARTİ İSMİ VEREREK İFADE ETTİKLERİNİZ DE DOĞRU DEĞİL. YAZIK SİZE. AMA ZİHNİYET BU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hulya ISCAN ~ 5 yıl önce
Degerli Okuyucular, Bahsi gecen durumlar maalesef THY’de 1991 yilindan itibaren gecerli olan bir salgin hastaliktir. Dozu gun gectikce artmis, eskiye nazaran yillar 2000’li ve bu gune kadar olan surecte bilgisiz, niteliksiz Yandaslar’in yani sira ne yazik ki eski ve ehli oldugunu kabul etsek de etmesek de en azindan bu Yandaslar’dan cok cok farkl THY’nin kendi icinde yetismis Eski Yoneticiler, orada yillarini verenlerin emegini hice sayarak nedenini hala bulamadigimiz anlasilmaz bir sekilde nimetmis, bulunmaz Hint Kumasi zannettikleri kisilere beylik verirdiklerini hatta 91’ yilindan itibaren de toplu katliam yaptiklarini unutmayalim. Basi cekenlerin, gun geldi ilahi adalette ipini cekti. Oyle veya boyle bu cuzzami gibi hastalik simdi tum THY calisanlarinin korkulu ruyasi oldu. Eee etme bulma dunyasi demek hak edenler icin uygundur, ama ekmek parasi icin calisanlar icin cok aci olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hatırlatın ltf ~ 5 yıl önce
cetin bey Hülya hanım sizim dönemdenmidir?
CVP HATIRLATIN.. ~ 5 yıl önce
EVET 1971 YILI SONUNDAN İTİBAREN CHARTER VE İÇ HATLARDA BİRLİKTE ÇALIŞMIŞTIK.
Hülya İşcan'a ~ 5 yıl önce
Hülya İşcan, 1991 den itibaren bizim görmediğimiz ne gördünüz de eskiden de böyleydi diye saçmalayanları haklı çıkaran bu talihsiz yorumu yaptınız? Hanımefendi 2003 ten önce kimse kimsenin ekmeği ile oynamıyoordu. Bu bir. İkincisi de, Müdür tayinlerindeki torpil, münferitti. Böyle falan imam gurubu, filan hain tarikat mensupları, feşmekan damadın, oğlanın arkadaşları diyerek toplu katliam yapılmıyordu. Lütfen sapla samanı bir birine karıştırmayalım.
Bravo ~ 5 yıl önce
Hülya hanim bravo. Sanki bu kadrolasmalar hep Ak parti döneminde oldu, daha önce hic olmazmis gibi yazılar döşeniyor genelde. Halbuki thy de tüm iktidarlar kadrolastı , atamalar bu minvalde yapıldı. Örneğin Çetin Bey'i çok eğitimli yetkin ve liakatli olduğu için degil arkasinda duran dönemin referransları destek cıktıgı icin basamaklari hizlica cikip GMY olabilmistir. Siz bakmayın her yazısınde mevcut yöneticilere giydirdiğine. Kendide cok parlak bir yönetici olduğu iddia edilemez.2002 itibariyle bu guc ak partiye gecmistir ondan once de beyaz turkler ve mhp lilerde idi mesela. Bunun çözümu profesyonel.yonetime.gecilmesidir. Bugün artik patron sirketleri bile profesyonel YK lar kurup kurumsallaşma derdindelerdir. Çağ ve rekabet bunu gerektirmektedir.Devlet hissesi bu kadar yüksek okursa atamalarda siyasi olur tabi.
2003 ten önce he ~ 5 yıl önce
2003 ten önce atamalardaki torpil münferitmiydi, gruplar yok muydu ? Yuhh artik, beyaz turk yöneticiler bir grup degil.midir, masonkler bir grup degilmidir, milliyetciler mhp liler grup degil midir ? Nitekim masonikleri fetö korumasi altinda oldugu icin 2012-13 e kadar da pozisyonlarıni korumuşlardir.
Bravoya ~ 5 yıl önce
Bakıyorum mal bulmuş mağribi gibi atlamışsın, Hülya hanımın hezeyanlarına. Ben iki dônemi de yaşamış biri olarak, 2003 sonrası ve öncesini karşılaştırdığımda şunları çok net söyleyebiliyorum: 2003 ôncesinde kesinlikle ehliyet, liyakat ôn plandaydı, torpilli bile olsa bir kaç yıl çalışmadan kimse terfi edemezdi. Müdürlüğü rüyasında bile göremezdi. 2003 den sonra uyduruktan bir okul bitirip, bilmem kimin bilmem nesi olduğu için torpille işe alınıp, 2-3 ay sonra müdür olan tipler gôrdük.
2003 değil 2016 ~ 5 yıl önce
Zavallı hezeyen bu gidişle nefretinde boğulacaksın! Beyaz Türkmüş! Masonikmiş! Milliyetciymiş ! Arkadaş bir taraflaından düşman tarifi yapmış! Bu zırva vesveseleri üzerinden hiç bilmediği, yaşamadığı bir şey hakkında ahkam kesiyor. Gerçekle karşılaşınca da böyle zavallı sorular sorarak aklı sıra tespit yapıyor.Yorumunun sadece son cümlesi biraz doğru. Tam doğrusu şudur :2003 ten sonra AKP İktidarı, THY yi fetöcülere peşkeş çekti, 2013 de değil, 2016 da temizlik yapıyormuş ayağına yattı, Ama THY de hala başka hain tarikatlara bağlıymış gibi görünen yüzlerce, hatta binlerce Fetöcü var.
birisi ~ 5 yıl önce
"Devlet hissesi bu kadar yüksek okursa atamalarda siyasi olur tabi" Demiş.. Devlet hissesi yüzde 49 olunca ne olur? Arkadaşım !!!!
Hülya hanıma, ~ 5 yıl önce
Size,sadece teessüf etmek isterim, eski ile şimdiki yönetim arasın da böyle bir benzerlikte bulunmanızı hayretle karşıladım. Bırakın müdürlüğü, kıytırıktan bir şef yardımcılığı için bile iki sene üst üste sınava girdim. Öyle uc-bes günlük birisi müdür, başkan olsa kıyamet kopar yer yerinden oynardı.şef dahil,idareci statüsüne gelebilmek için yönetmelik hükümleri titizlikle uygulanırdı.Yiğidi öldürüp hakkını yememek lazım.
Hülya İŞCAN . ~ 5 yıl önce
Eğer bu hanım, 1990 ve 91 yıllarında yaşananları anlatabilirse insan değilim. Bana göre karakterini ortaya koymuş yorumunda. Sordum soruşturdum kendisini tanıyana rastlayamadım. bir tek yazar çıktı tanıyan. Bu sabah Sordurdum. Tek kelimelik bir cevap vermiş. Arkadaşımdır. Bunu iş edindim ve Pazartesi günü işe dönünce araştıracağım. Bakalım bu toplu katliam nasıl yapılmış. O tarihte çalıştığını anladığımız hanım ve arkadaşları buna nasıl karşı çıkmış. Bu gün yazmak kolay.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000