21 Ağustos 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • bakin thy öncelikle hizmet veren cok stratejik bir havayolu. Yani elestirmektek korkar hale gelmis bir millet olduk. Bizde herkes birseyleri sahipleniyor. sirketi,havalimanini trafigi köprüyü falan. Cok garip bir milliyetcilik anlayisi dogdu. Körü körüne birseyi hatalari ile savunmak degil yanlislari tespit edip konusup cözüm önermek.dürüst calismak vergi kacirmak icin alim satimi fiyati düsük göstermemek milliyetcilik. Evet özellikle thy Almanyada iki ülje arasinda manasiz gerilim yüzünden imaj yerlerde ama thy de son dönemde haksiz yalan ispiyonculuk sistemi ile sten cikarmalardan sonra öyle personellerle is yapiyor ki suan birak hizmet sektöründe müsteriye güler yüzü disco da kapici yapmazsin. Calisan bayanlar da öyle maalesef. para verip bilet alip nasil azar isitecegiz diye bekliyoruz. müsteri sayesinde onlar var diye bir düsüncenin olmadigini thy calisanlari da cok iyi biliyor. müsteri sikayetinin hicbir yaptirimi olmadigini görevli müdürün calisanlarina hicbir yaptirimi olanayacagino bildigi icin calisanlar cok özgürce müsteriye hakaret edebiliyor artik nerdeyse self servise dlnecek personel git kendin yap isini diyebiliyor. Özellikle Fra dan cok ucuyorum. kabadiyalar merkezi olmus bayanlari bile. Münihte. nurnbergte. ..kolaylik dilerim. personelin müsteriyi üzmeye korktugu bir sisteme dönmeli..
  • Çetin Bey, ele aldığınız konuda ve yapılan yorumlar hakkındaki düşüncelerinizde sonuna kadar haklısınız. Bir şirket çalışanı olarak o yorumları gördüğümde "seviyesizler" demekten kendimi alamıyorum. Ancak yazınızın sonlarına doğru objektifliğinizi kaybedip, sinirinize esir olduğunuzu görüyorum. "Parasını başka yere harcayarak herkesi kovdurabilir" ifadeniz biraz aşırı olmamış mı? Müşteri 50.000 kişiyi şirketten nasıl ve hangi gerekçeyle kovduracak? Sıkıntı Antalya'da yaşandıysa, yurt içi veya dış istasyonlardaki çalışanların kusuru nedir? Bu ifadenizle THY'nin tüm çalışanlarına bir nevi kin kusmuş gibi durmuyor musunuz? Bizler hata yapabileceğimizi bilerek ve bu ihtimali en düşük olasılığa düşürebilmek için işimize başlarken, önyargılı olarak uçağa binen bazı müşterileri nasıl hoş görecekseniz? Biletle bir koltuk alan ancak o parayla koltuğu ve hizmetimizi değil de uçağı ve şahıslarımızı bile satın aldığını düşünen yukarıdan bakan müşteriler için ne düşünüyorsunuz? Kapısına taksi çağırmış gibi düşünen "kaptana söyleyin acele etsin" diye haber yollayan kendini bilmez VIP veya diğer yolcular masum mu? Slotumuz var, gecikeceğiz diye anons yaptığımız halde " kaptan ne halt ediyor orada" gibi nezaketsiz ifadeler kullanan müşterilerimize ne demeliyiz? Mesela siz evinize hiç usta çağırdınız mı, sabah 10:00 da gelirim deyip öğlen 15:00 lara kadar beklemediniz mi? Gerçek hayatında verdiği sözler bu kadar gevşek bağlı olan veya ali cengiz oyunlarıyla köşeyi dönmeye çalışan madrabazın, bizim alın terimizle, hayatımızı ortaya koyarak yaptığımız mesleğimize sırf elimizde olmayan 10 dk lık bir gecikme için bile " ah şu THY yok mu" diye eleştirme ahlaksızlığı hakkında ne düşünürsünüz?
  • Sayın yazar sizi ne tanırım ne de geçmişinizi bilirim. Aph olarak kısalttığınız bu sitede yazılarınızı okuyorum arada. Bu yüzden yazdıklarınıza yorum yapma hakkı buluyorum kendimde. Şunu söylemeliyim ki hem bu kadar içi boş ve taraflı yazı yazmanız ardından da aynısını yapan kişilere ders vermeye çalışmanız komik olduğu kadar da düşündürücü. Bu yorumu da gülerek ve amacını düşünerek yazıyorum ama çözemedim açıkçası. Hayırlı günler
  • Kesinlikle yorumlar araciligi ile politize edilen sektorde sanal da olsa simdilik buyuk bir ayrisma ve huzursuzluk mevcut. Bazi ayristirmaci yorumlar engellenmeli. Sektorde hicbir is kolu uyesi kimse kin ve nefret tasimiyor
  • Kabahat samur kürk olsa giyen bulunmazmış.Bu kez hata fazla çirkin. yorumları okuyunca tenkit ettiklerinizle bunları yazanların farklı olmadığı görülüyor.En azından aynı planyadan çıkmış gibi.Aynı kafalar.Ticari bir kuruluş çalışanının müşterisine hakaretini parti ile ilişkilendirecek kadar cahil bunlar. Her ne ise tabii ki arkadaşlarımızın hepsi aynı değil.bu dönemde girenlerin içinde çok iyilerde var.Zaten sizde onları bu yazı konusunun dışında tutmuşsunuz ki bizde onlardan bu tür saçmalıklar beklemeyiz. Söylediğiniz gibi kimse ( biz dahil ) yazı yazan birinden böyle çıkış beklemiyorduk. Her ne ise kaybınız üç beş kendini bilmez okur olur. THY yönetiminin aph yazılarını dikkate aldığını zannetmiyorum. Ancak bu tür doğru tenkitler devam ederse en azından bakmaya mecbur olurlar.
  • ''Biz gençler olarak bu yazınıza sebep olduğumuz için üzgünüz. Elbette hepimiz böyle degiliz ama toplamımız bu gibi görünüyor. Bu tip düşünceleri ifade etmek bir yana aklından bile geçirdiği için hicap duymalı insan. Thy'nin son zamanlarda elestirilmeyecek tek uygulamasını hatırlamıyorum fakat bunun sorumlusu olarak en son yolcular görülebilir. Bu ülkede neftet etmek bu kadar teşvik edilmeseydi AHP gibi bir platformdaki yorumlar bu kadar seviyesiz olmazdı. Bu bir çürüme ve bu çürümenin durdurulabileceğine inanmıyorum. Buradaki düzenimi ve imkanlarimi bırakmak pahasına gitmeyi düşünüyorum. Tek üzüleceğim şey ise sizin gibi "akl-ı selim" i temsil eden kişilerin uyarılarının bile hiçbir işe yaramayacağını görmek olacak. Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun. Saygılar. Bir thy kabin memuru.''
  • Daha önceki yazmış olduğum yorum hangi kriterinize uymadıda yayınlamadınız.
  • Thy'de kimler Atatürk ismini telafuz etmedi diye terfi aldı açıklamal durumdasınız, aksi halde niyet okuyuculuğu yapmış bulunuyorsunuz ki sizin pozisyonunuza yakışmaz ve özür gerektirir.
  • Bence o yorumlari yazanlarin thy calisani oldugunu sanmiyorum cep telefonu akilli olup kendinide akilli sanan akil fukaralaridir
  • Herkes kafasina gore yorum yapiyor cunku uyelik istenmiyor. Uye yapip t.c isteyin bakalim yazabilirler mi?

Türk Hava Yollarının Bir Kısım Çalışanları Üzerine

ÖNCE BİR BAKALIM; YORUM NEDİR?  Yorum kelimesinin genel anlamı, bir konuya açıklık getirme, zihinlerde oluşabilecek ve yan yollara sapma yönünde gelişebilecek bir yazının, uzmanları/ bilenleri tarafından açıklanarak, insanların zihinlerindeki soruların bir kısmının ya da tamamının kaldırılması için yazılan ve hedefe ulaşmada yardımcı olan yazılardır.  Yorumlar, yazılan yazıların noksanı bulunduğuna kanaat getirilerek; eklemelerle, yazının geliştirilmesine yardımcı olabilme amacı ile fikir ileri sürme olayıdır. Bu çerçevede diyebiliriz ki, yorumlar: Yazılmış olan yazılara katkı sağlamalı; Noksanlarını tamamlamalı; Yanlışları varsa düzeltmeli ve, konudan sapmaları varsa, konuyu rayına oturtmalı. Yorumlar genel ahlak ve hukuk kurallarına kamu vicdanına aykırı olmamalıdır. ( BKNZ http://www.koseyazilarinayorumlar.com/index.php?topic=5.0)  

THY UÇAĞININ “ İSTANBUL HAVALİMANINA”  İNİŞİ HABERİNE GELEN YORUMLAR. CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, İstanbul Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak üzere olan THY uçağında pilotun anons yaparken Havalimanının adını İstanbul Havalimanı olarak telaffuz eden ve  "Atatürk" adını söylememesi üzerine vatandaşların tepki göstermesi ile ilgili olarak TBMM Başkanlığına bir soru önergesi vermiş. Eskiden bu soru önergeleri ilgili bakanlığa verilirdi. Ya üstünkörü cevaplanır veya cevaplanmazdı. Şimdi TBMM Başkanlığına veriliyor. Bu kez hiç cevaplanmayacağı ayan beyan açık.  Zira TBMM Başkanının da bu konudaki görüşünün anonsu yapan kaptandan farklı olmadığına ilişkin yaklaşımlarını hatırlamamak mümkün değil.

Saygıdeğer kaptanımız, Baş pilot veya Uçuş İşletme Başkanı olur mu bilemem? Veya Genel Müdür Uçuş İşletme Yardımcılığına terfi eder mi? Onu da bilmem. Ancak;  El kitaplarında yer almayan bu anonsu yaparken bir yerlere mesaj verme gayretinde olduğu kabulü zorunlu olan bir gerçek. İnşallah duyulmuştur. Ve de inşallah Sn. Yönetim Kurulu Başkanı bu THY çalışanına sergilediği üstün hizmetin karşılığını verir.

Gelelim APH’in bu haberine yapılan yorumlara. Vakit ayırıp bir göz gezdirin. Sanki bu tür haberlere yorum katmak zorunluymuş gibi iki kelimeyi yan yana getirmeyi kabiliyetine sahip olmayan birkaç kişi yorum yazmaya soyunmuş. Bunların ararsında; Haberi yazanın eşinin kim olduğunu hatırlatan var, Türkçeyi katledenler var, yolculara heykel dağıtılmasını öneren cahiller var. Ona heykeli sen al üzerine oturursun diye cevap verenler var.  Havalimanının adını size nasıl söyleteceğiz, büyük bir zevkle, az kaldı 1 sene sonra o ismi öğreneceksiniz. boş işler partisi CHP diyerek 3.Havalimanının adını şimdiden gönlünce koyan gayretkeşler var.  Bırakın artık rahmetliyi kullanmayı işinize geleceğe gösterdiği münasır  medeniyeti yakalayın, Ak parti gibi üretin savunmanızı geliştirin 60 yıl boş geçti toplu iğne bile üretemediler sadece atatürk’ü kullanaran  ( cümle düşüklükleri ve imla hataları aynen muhafaza edilmiştir  ) hakkı uyutup soydular chp zihniyeti, diyen ve oturaklı bir cevabı hak edenler var, Milletvekillerine bırakın Atatürk üzerinden siyaset yapmayı diye seslene kendini bilmezler var. Yorumların arasında örneklediklerimden daha garipleri de mevcut.  Elbet bir gün biri kendisini parti komiseri zanneden bu kendini bilmezlere THY’ de yalnız bir memur olduğunu ve işlerine bakmalarının gerektiğini hatırlatacaktır.

APH’IN “THY YOLCULARI KRİZ GEÇİRDİ” HABERİNE GELEN YORUMLAR. Bu yaz sıcağında uçağın 4 saat apronda beklemesi tabii ki hoş değil. Öyle veya böyle el kitabında yazar veya yazmaz uçağa APU bağlanmaması ve insanların Antalya sıcağında 4 saat bu uçakta bekletilmesi affedilebilecek bir hizmet kusuru değil.

Çalışanların bu habere yaptıkları yorumlar ana konumuz.  APH’ de yazılar her hafta sonu değişince altında bulunan yorumlar da rafa kalkıyor. Çoğunluğun geri dönüp rafı karıştırdığı yok. Evet; bazı yorumlar  THY çalışanlarının bir kısmının konuya ilişkin düşünceleri ile birlikte seviyesini ortaya koyan çirkinliklerden ibaret

Evet; bu yorumları yazanlar kim? Bunlar nasıl bir havayolu çalışanı?  Nadide düşüncelerin mahsulü olan yorumlardan örnekler aşağıda. Kimler var, kimler var.  Bu yorumları yazanların seviyesini, siz düşünün artık.

Evet; bu yorumları yazanların arasında; Yolculara “ yaratık “ diyen bir zihniyet, önce yolcu olmayı öğrenin diye çok anlamlı (?) bir yorum yazan, hizmet sektörü ve havayolları çalışanı olmayı becerememiş dikdörtgen bir kafa var. Kendisi Türk değilmiş gibi “Türkler işte” diye başlayan aşağılayıcı bir üslup ile seni harekatçı yapanın diye başlayıp ….. biten veciz bir deyişi kaleme alan düşünce yoksunu biri var. Hiç düşünmez ki onu işe alanla diğerini harekatçı yapan farklı bir mantık değil.  Olaya tepki koyanlara, haddini bilmez terbiyesiz yolcu diye hitap eden kibar bir çalışan var. Yolculara İki ay öncesinde. ucuz 59 liraya bilet aldınız tiplere bakın diyen bir ayna düşmanı var. Yolculara, uçak neyinize kamyonla yolculuk yapın diye seslenen bir çalışan ve bu görüşü, ağzına sağlık olsun arkadaş kamyon bile çok bu mahlûklara diye paylaşan bir kendini bilmez var. 100 liraya 2 ay önce bilet alanlar işte diyen sözüm ona bu yolcuları aşağılayan bir zihniyet var bu gariplerin arasında. Ben de uçaktaydım, 2 kişiyi dövdüm biri güzel artist gibi konuşan, biri bayandı dersini aldı şeklinde caka satan şakacı ( ? ) bir çalışan var. Kardeşim artık 3 yılda kaptan yapıyorlar. Sonuç.( işte böyle olur ). Diye aklınca yorum yazan bir cahil var. Bu yorumu ile şirketin güvenilirliğini lekelediğini düşünemeyen düşüncesiz ve birbirlerine seviyesiz sözler söyleyen hatalı istihdamın ürünleri var.  

Evet, sözüm ona şirketi korumak isterken,  kaş yapayım derken göz çıkartan ve de o kurumdan maaş alan insanlar. Yazıklar olsun. Bu kendini bilmezlere şunu hatırlatmak gerekir. Sadece bir patron vardır; o da müşteridir. Ve o, sadece parasını başka bir şeye harcayarak, şirketteki herkesi kovabilir.

SONUÇ: Yazı yazanların okurları tenkit etmesi tabii ki doğru değil. Bunu bilmeyen yok. Ama bu tür boş ve çirkin yorumlar almak yerine bu türler tarafından okunmamayı tercih ederim.  APH ’in Sn. Yöneticileri. Yazılara yorum getirmek isteyenler editörlere isim soyadı ile TC Kimlik No bilgisini de vermelidirler. Onlar da bu bilgiyi kontrol edip doğru olması halinde yorumları yayınlansın. Evet: bu uygulama okur sayısını etkiler ama THY’ da bu çirkin durumdan kurtulmuş olur. Çalışanlarının ne denli politize olduğunu gösteren bu durum bir havayolu açısından üzüntü ve bazı yorumlardaki tarz utanç verici. Şayet APH’ e kimlik bilgisi belirtilmeden yorum yazmak engellenmiş olsaydı. İnsanlar bu tür saçma sapan yorum yapma yarışına girerler miydi? Tövbe girmezlerdi.

THY’NİN SAYIN ÇALIŞANLARI: Bu yazıda tabii ki genelden bahsetmiyoruz. Varlıkları ile şirketi lekeleyen türlere sesleniyoruz.  Başka bir deyişle bu çizgide olmayan, sizleri bu anlatımdan tenzih ediyorum. Bu gereksiz insanlar Türk Hava Yollarının aşağıdaki müşteri memnuniyeti politikasını okumalıdır. “ Türk Hava Yolları olarak, müşteri odaklı bir yaklaşımla gerçekleştirdiğimiz yolcu taşımacılığı faaliyetinde müşterilerimizin beklentilerini, şikâyetlerini, öneri ve memnuniyetlerini kolaylıkla iletebileceği iletişim imkânları sunarak, ekonomik beklentimiz olmadan müşterilerimizi dikkatle dinleriz. Ulusal ve uluslararası yasal şartları, mevzuat şartlarını, sivil havacılık kurallarını ve Ortaklığımızın dokümante edilmiş bilgilerini dikkate alarak müşteri memnuniyetini sağlamak için telafi yöntemlerini uygular, müşteriye ait geri bildirimleri değerlendirir ve çözüm üretiriz. Faaliyetlerimizle ilgili müşteri şikâyetlerini en doğru şekilde algılama, tanımlama, analiz etme, yönlendirme, çözümler üretme, müşteriye sonuçlarını bildirme süreçlerini; şeffaflık, erişilebilirlik, cevap verebilirlik, objektiflik, gizlilik ve hesap verebilirlik prensipleri doğrultusunda müşteri odaklı bir yaklaşım ile değerlendirerek yönetir ve bu bilgiyi sürekli iyileştirme sağlamak için kullanırız. Müşterilerimizin beklentileri ve gereksinimleri doğrultusunda, ürün ve hizmetlerimizi geliştirmek için müşterilerimiz, çalışanlarımız başta olmak üzere tüm paydaşlarımızdan aldığımız geri bildirimleri kullanarak ve gereken tüm kaynakları sağlayarak süreçlerimizi sürekli iyileştiririz.

THY’NİN SN. TEPE YÖNETİCİLERİ. Aşağıda örneklerini göreceğiniz bu tür bilinçsiz ve cahilce yapılan yorumları yolcularınızın bazıları ve Sivil Havacılık Sektörü mensupları da okuyorlar. Bu yorumlardan sonra çalışanlarınız ile ilgili olarak oluşan / oluşacak muhtemel menfi görüşleri yorumsuz olarak takdirinize sunuyorum. Bir havayolu çalışanı yolcusuna hakaret eder mi? Mahlûk der mi?  2 kişiyi ( Yolcuyu ) dövdüm diye övünür mü? Uçakta vefat eden bir yolcu için “ üzülmedik ” notunu yorumunda paylaşır mı?  Bu denli bir çirkinlik sektörde ilk kez görülüyor. O da maalesef Türk Hava Yollarında. Bu kötü zihniyet şirkette bir araya nasıl geldi?  Lütfen tüm yorumlara bir bakınız

Üzgünüm ki; bundan sonra yazı konusunun özü ile ilgili olmayan, belirli nezaket kaidelerine uymayan, konudan ayrılıp başkalarını karalamaya yönelik, siyasi içerikli yorumları yayınlamamaktan başka çözüm göremiyorum.

Türk Hava Yollarının Bir Kısım Çalışanları Üzerine

Yorumlar Tüm Yorumlar (44)

Duygusallik ~ 7 yıl önce
bakin thy öncelikle hizmet veren cok stratejik bir havayolu. Yani elestirmektek korkar hale gelmis bir millet olduk. Bizde herkes birseyleri sahipleniyor. sirketi,havalimanini trafigi köprüyü falan. Cok garip bir milliyetcilik anlayisi dogdu. Körü körüne birseyi hatalari ile savunmak degil yanlislari tespit edip konusup cözüm önermek.dürüst calismak vergi kacirmak icin alim satimi fiyati düsük göstermemek milliyetcilik. Evet özellikle thy Almanyada iki ülje arasinda manasiz gerilim yüzünden imaj yerlerde ama thy de son dönemde haksiz yalan ispiyonculuk sistemi ile sten cikarmalardan sonra öyle personellerle is yapiyor ki suan birak hizmet sektöründe müsteriye güler yüzü disco da kapici yapmazsin. Calisan bayanlar da öyle maalesef. para verip bilet alip nasil azar isitecegiz diye bekliyoruz. müsteri sayesinde onlar var diye bir düsüncenin olmadigini thy calisanlari da cok iyi biliyor. müsteri sikayetinin hicbir yaptirimi olmadigini görevli müdürün calisanlarina hicbir yaptirimi olanayacagino bildigi icin calisanlar cok özgürce müsteriye hakaret edebiliyor artik nerdeyse self servise dlnecek personel git kendin yap isini diyebiliyor. Özellikle Fra dan cok ucuyorum. kabadiyalar merkezi olmus bayanlari bile. Münihte. nurnbergte. ..kolaylik dilerim. personelin müsteriyi üzmeye korktugu bir sisteme dönmeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 7 yıl önce
Çetin Bey, ele aldığınız konuda ve yapılan yorumlar hakkındaki düşüncelerinizde sonuna kadar haklısınız. Bir şirket çalışanı olarak o yorumları gördüğümde "seviyesizler" demekten kendimi alamıyorum. Ancak yazınızın sonlarına doğru objektifliğinizi kaybedip, sinirinize esir olduğunuzu görüyorum. "Parasını başka yere harcayarak herkesi kovdurabilir" ifadeniz biraz aşırı olmamış mı? Müşteri 50.000 kişiyi şirketten nasıl ve hangi gerekçeyle kovduracak? Sıkıntı Antalya'da yaşandıysa, yurt içi veya dış istasyonlardaki çalışanların kusuru nedir? Bu ifadenizle THY'nin tüm çalışanlarına bir nevi kin kusmuş gibi durmuyor musunuz? Bizler hata yapabileceğimizi bilerek ve bu ihtimali en düşük olasılığa düşürebilmek için işimize başlarken, önyargılı olarak uçağa binen bazı müşterileri nasıl hoş görecekseniz? Biletle bir koltuk alan ancak o parayla koltuğu ve hizmetimizi değil de uçağı ve şahıslarımızı bile satın aldığını düşünen yukarıdan bakan müşteriler için ne düşünüyorsunuz? Kapısına taksi çağırmış gibi düşünen "kaptana söyleyin acele etsin" diye haber yollayan kendini bilmez VIP veya diğer yolcular masum mu? Slotumuz var, gecikeceğiz diye anons yaptığımız halde " kaptan ne halt ediyor orada" gibi nezaketsiz ifadeler kullanan müşterilerimize ne demeliyiz? Mesela siz evinize hiç usta çağırdınız mı, sabah 10:00 da gelirim deyip öğlen 15:00 lara kadar beklemediniz mi? Gerçek hayatında verdiği sözler bu kadar gevşek bağlı olan veya ali cengiz oyunlarıyla köşeyi dönmeye çalışan madrabazın, bizim alın terimizle, hayatımızı ortaya koyarak yaptığımız mesleğimize sırf elimizde olmayan 10 dk lık bir gecikme için bile " ah şu THY yok mu" diye eleştirme ahlaksızlığı hakkında ne düşünürsünüz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KAPTAN ~ 7 yıl önce
OBJEKTİFLİĞİMİ KAYBETMEDİM VE DE İNANABİLİRSİNİZ Kİ SİNİRİME DE YENİLMİŞ DEĞİLİM. " PARASINI BAŞKA YERE HARCAYARAK HERKESİ KOVDURABİLİR SÖZÜMDEKİ AŞIRILIĞI KABUL EDİYORUM. TABİİ Kİ KASIR 50.000 KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARTILMASI DEĞİLDİR. HERHANGİ BİR KRİZ DURUMUNDA YOLCU SAYISI DÜŞÜNCE ŞİRKETLER TENSİKATA GİTMİYOR MU? KASTEDİLEN BUDUR.pARAYI BAŞKA YERE HARCAMAKTAN İSE KASIR BAŞKA HAVAYOLU İLE UÇMAKTIR. YİNE DE HAKLISINIZ. BU CÜMLEYİ DAHA ÖZENLE YAZMAK TABİİ Kİ MÜMKÜNDÜ. İKAZINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. BU YAZIDAKİ KONUÖM GECİKME DEĞİL SN. KAPTAN. GECİKME HER HALÜKARDA OLACAKTIR ZAMAN ZAMAN. KONU GECİKMENİN YOLCU ÜZERİNDEKİ ETKİSİNİ ARTIRAN HİZMET NOKSANLIĞI. YOLCUYU UZUN SÜRE UÇAKTA TUTMAK. VB. ÇALIŞTIĞIM DÖNEMDE YOLCU HER ZAMAN HAKLI DEĞİL'İ ELİMDEN GELDİĞİNCE SAVUNDUM. ŞU ANDA DA BU KONUDA SİZDEN FARKLI BİR DÜŞÜNCEM YOK. İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
Kaptan ~ 7 yıl önce
Nazik yanıtınız için ben teşekkür ederim. Türkiye'nin tek havacılık gazetesi ve internet sitesisiniz. Şahsınızın, hizmetlerimizin yetersizliğinden muzdarip olanlar arasında olması mümkündür. Böyle bir durumda yasal haklarınızı benden iyi bildiğinizden eminim. Yol gösterici, aydınlatıcı her yazıyı ilgiyle okuyorum. Airport Haber'den mümkünse ricam, yazınızda bahsettiğiniz seviyedeki yorumları lütfen yayınlamayın. Atasözümüzde de dendiği gibi "bir baltaya sap olamayan" özgüvensiz adamların kendini tatmin mekanı olmayın. O yorumların seviyesi gazetenizin de kalitesine zarar veriyor. Birçok uçucu arkadaşım " gerzek gerzek yorumlar var ben Airport Haber'e hiç bakmıyorum" diyor. Haberleri değil ama o seviyesiz yorumlar yayınlandığı için gazetenizi kınıyor içinden. Yayınlamayın onları ki gazetenize yakışır seviyedeki kaliteli insanlar görüşlerini bildirsin hep beraber yararlanalım. İyi günler diliyorum.
CVP KAPTAN 2 ~ 7 yıl önce
BEN HAYLİ UZUN SÜRE TÜRK HAVA YOLLARINA HİZMET VERMİŞ BİRİYİM. ŞU ANDA YAPTIĞIM İŞ GEREĞİ TENKİT YAPARKEN BİLE İÇİM ACIYOR. DÜN YAYINLADIĞIM BİR DUYURUDA ARKADAŞLARIMA ŞÖYLE SESLENDİM "ir arkadaşımızın yorumunda belirttiği hususu çok benimsediğim için uygulamaya koymadan önce sizlerle paylaşmak ihtiyacı hissettim. Bu gün itibarı ile içerisinde, şimdiye dek olduğu üzre hakaret, iftira vb. hususlara ilaveten bölücü, çalışanları ayrıştırıcı unsurlar, sözler ve siyasi dokundurmalar bulunan yorumları yayıMlamayacağımı bilgilerinize sunuyorum. Bu tür yorumları göndermeyi itiyat edinenlerin yazılarımı okumaması yerinde olacaktır. Bu tür arkadaşların sesi olmama yönündeki kararımı anlayışla karşılayacağınızı umuyorum. Saygılarımla." AYNI ŞEYLERİ DÜŞÜNMÜŞÜZ SN.KAPTAN. ESEN KALIN. İYİ UÇUŞLAR OLSUN.
Wolverine ~ 7 yıl önce
Sayın yazar sizi ne tanırım ne de geçmişinizi bilirim. Aph olarak kısalttığınız bu sitede yazılarınızı okuyorum arada. Bu yüzden yazdıklarınıza yorum yapma hakkı buluyorum kendimde. Şunu söylemeliyim ki hem bu kadar içi boş ve taraflı yazı yazmanız ardından da aynısını yapan kişilere ders vermeye çalışmanız komik olduğu kadar da düşündürücü. Bu yorumu da gülerek ve amacını düşünerek yazıyorum ama çözemedim açıkçası. Hayırlı günler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP WOLVERİNE ~ 7 yıl önce
TANIMADAN BİLMEDEN ARADA BİR OKUYUP, ÇÖZEMEDEN YAZIDAN ÇIKARTILACAK DERSİ KOMİK VE DÜŞÜNDÜRÜCÜ BULMAK NASIL BİR ŞEY ANLAYAMADIM. BUNU YAPMAYI BECEREBİLECEĞİMİ ZANNETMİYORUM AMA KOMEDİ İNSANLARI BAZEN DÜŞÜNMEYE SEVK EDER. TARAFLI YAZI YAZMAKLA TİCARİ BİR ŞİRKETİN ÇALIŞANININ MÜŞTERİSİNE HAKARET EDİLMESİNİ NASIL YAN YANA GETİRİP ANA KONUYU BİR TARAFA BIRAKIP DİĞER TARAFA YÜKLENMENİZ AMACINIZI BELLİ EDİYOR. TARAF İŞTE BÖYLE TUTULUR. YAZDIĞINIZ YORUMUN AMACINI DÜŞÜNMENİZ DE BANA KOMİK GELDİ. CİDDİ YORUMLARIN AMACI BELLİDİR. HATTA YAZININ BAŞINDA YORUM NEDİR KISMINDA İZAHI DA VAR. YORUMLARIN AMACI YAZI KONUSUNU İRDELEMEKTİR. DEMEK Kİ BU YORUMU YAZMA HUSUSUNDA SİZİN AMACINIZ BAŞKA. NE OLDUĞUNU BULABİLİRSENİZ BENİMLE PAYLAŞIN LÜTFEN. HADDİMİ AŞIP SİZE ÖNERİM, BOŞ YAZILARI VE BOŞ YAZANLARI OKUYUP ZAMANINIZI HARCAMAYIN. BEN BİR OKUR EKSİLDİ DİYE ÜZÜLMEYECEĞİME EMİNİM. İYİ GECELER DİLİYORUM.
Wolverine ~ 7 yıl önce
Karanlık zihniyet yazısı. Okuyor ama anlamıyor. Bir de yorum yazıyor. Anlayamadığın yazıya neden yorum yazıyorsun ?
Wolverine ~ 7 yıl önce
1 hafta olmuş yeni gördüm cevabınızı. Sizin ne yazdığınız belli olmadığı gibi benim yazdıklarımı da anlayamıyorsunuz. Hadi selametle size hayırlı taraflı yazılar
CVP VOLVERİNE ~ 7 yıl önce
İNSANLARIN BİRBİRİNİN YAZDIĞINI VE SÖYLEDİĞİNİ ANLAYABİLMESİ İÇİN AYNI ZEKA SEVİYESİNDE OLMASI GEREKİR. SİZİ ANLAYAMIYORUM ZİRA SEVİYE OLARAK SİZ ÇOK ÇOK YUKARIDASINIZ BENDEN.
DOGRU ~ 7 yıl önce
Kesinlikle yorumlar araciligi ile politize edilen sektorde sanal da olsa simdilik buyuk bir ayrisma ve huzursuzluk mevcut. Bazi ayristirmaci yorumlar engellenmeli. Sektorde hicbir is kolu uyesi kimse kin ve nefret tasimiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRU ~ 7 yıl önce
HAKLI OLMANIZI YÜREKTEN DİLİYORUM. AYRIŞTIRMACI YORUMLARI ( KİŞİSEL OLARAK KENDİ YAZILARIMDA ) ENGELLEYECEK VE YAYINLAMAYACAĞIM. BUNA İNANABİLİRSİNİZ.İNSANLARIN KAPIŞMASINDAN ZEVK ALMIYORUM. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
çetin bey, ~ 7 yıl önce
Kabahat samur kürk olsa giyen bulunmazmış.Bu kez hata fazla çirkin. yorumları okuyunca tenkit ettiklerinizle bunları yazanların farklı olmadığı görülüyor.En azından aynı planyadan çıkmış gibi.Aynı kafalar.Ticari bir kuruluş çalışanının müşterisine hakaretini parti ile ilişkilendirecek kadar cahil bunlar. Her ne ise tabii ki arkadaşlarımızın hepsi aynı değil.bu dönemde girenlerin içinde çok iyilerde var.Zaten sizde onları bu yazı konusunun dışında tutmuşsunuz ki bizde onlardan bu tür saçmalıklar beklemeyiz. Söylediğiniz gibi kimse ( biz dahil ) yazı yazan birinden böyle çıkış beklemiyorduk. Her ne ise kaybınız üç beş kendini bilmez okur olur. THY yönetiminin aph yazılarını dikkate aldığını zannetmiyorum. Ancak bu tür doğru tenkitler devam ederse en azından bakmaya mecbur olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN B.. ~ 7 yıl önce
BU TÜR YORUMLARI OKUMAK MORALİMİ DÜZELTİYOR. ÖZELLİKLE YENİ GİREN BİR TAKIM ARKADAŞLARINIZ İÇİN SÖYLEDİKLERİNİZ YENİ ÜMİTLER AŞILIYOR. THY YÖNETİMİNİN EN AZINDAN BAKMAYA MECBUR OLACAĞINI DÜŞÜNEMİYORUM. İNŞALLAH HAKLISINIZDIR.
. ~ 7 yıl önce
''Biz gençler olarak bu yazınıza sebep olduğumuz için üzgünüz. Elbette hepimiz böyle degiliz ama toplamımız bu gibi görünüyor. Bu tip düşünceleri ifade etmek bir yana aklından bile geçirdiği için hicap duymalı insan. Thy'nin son zamanlarda elestirilmeyecek tek uygulamasını hatırlamıyorum fakat bunun sorumlusu olarak en son yolcular görülebilir. Bu ülkede neftet etmek bu kadar teşvik edilmeseydi AHP gibi bir platformdaki yorumlar bu kadar seviyesiz olmazdı. Bu bir çürüme ve bu çürümenin durdurulabileceğine inanmıyorum. Buradaki düzenimi ve imkanlarimi bırakmak pahasına gitmeyi düşünüyorum. Tek üzüleceğim şey ise sizin gibi "akl-ı selim" i temsil eden kişilerin uyarılarının bile hiçbir işe yaramayacağını görmek olacak. Ne diyeyim, Allah yardımcınız olsun. Saygılar. Bir thy kabin memuru.''

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP .... ~ 7 yıl önce
YAYINLANMADI DEDİĞİNİZ YORUMUNUZ BUYSA LÜTFEN YUKARIDA TÜM YORUMLAR YAZAN KIRMIZI BUTONU TIKLAYINIZ.EN ÜSTTEKİ YORUMA BAKINIZ. ALTINDA DA SİZE VERDİĞİM CEVAP VAR.HERHALDE GÖZÜNÜZDEN KAÇTI.
B737 ~ 7 yıl önce
Daha önceki yazmış olduğum yorum hangi kriterinize uymadıda yayınlamadınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP b737 ~ 7 yıl önce
PEŞİN HÜKÜMLÜ OLMAYIN. DAHA ÖNCE YORUMUNUZ GELMEDİ. LTF TEKRARLAYIN. ( TABİİ İSTERSENİZ )
Terfi? ~ 7 yıl önce
Thy'de kimler Atatürk ismini telafuz etmedi diye terfi aldı açıklamal durumdasınız, aksi halde niyet okuyuculuğu yapmış bulunuyorsunuz ki sizin pozisyonunuza yakışmaz ve özür gerektirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TERFİ? ~ 7 yıl önce
BU DA NEREDEN ÇIKTI. ÖYLE BİR İDDİA MI VAR?
Terfi? ~ 7 yıl önce
"Kaptanımız baş pilot veya uçuş işletme başkanı olur mu bilemem, terfi eder mi bilmem, Thy yön. kur. başk. ona üstün hizmetinden dolayı ödülünü verir" sözlerinizden bahsediyorum ( özet olarak yazdım). Bu iddia ve ima size ait, siz açıklayın, yanılıyorsam da düzeltin. Bence bu; kuruma da başkanına da hakarettir. Thy'ye yakışmayan yorumları eleştirmişsiniz, çok doğru, ben de katılıyorum size, ama bu yaptığınız sizce nasıl bir eleştiri? Küfür eden adam kötü, evet, peki kaptan böyle bi anons yaptı diye yönetim kurulu başkanı tarafından ödüllendirileceğini düşünmek ne? Çok mu mantıklı, çok mu seviyeli?
Mesrure Kırant ~ 7 yıl önce
O yazıda terfi aldı diye bir cümle. İyice okumamışsınız.
Adaletterazisi ~ 7 yıl önce
Bence o yorumlari yazanlarin thy calisani oldugunu sanmiyorum cep telefonu akilli olup kendinide akilli sanan akil fukaralaridir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ADALET T.. ~ 7 yıl önce
İNŞALLAH. BEN DE DİLERİM Kİ SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ DOĞRU OLSUN.
Ben ~ 7 yıl önce
Herkes kafasina gore yorum yapiyor cunku uyelik istenmiyor. Uye yapip t.c isteyin bakalim yazabilirler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000