27 Şubat 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Sayın eski müdürüm teşekkür ederim yazınız için lakin hala fetocu damgası yemekteyiz eğer damga yemek istemiyor isek mecburi emeklilik teklifi sunuluyor bunlardan birisi de benim eski yönetimi kim seviyor veya destekliyor ise bu uygulama yapılıyor, fetocuya fetocuyu soruyorlar fetocu da ATATÜRK çü kim varsa onun adını veriyor .
  • 211 susma kendini unutturma ....
  • Çetin Bey, bu konu ancak bu kadar güzel ,tüm detayları ile böyle izah edilebilirdi. Siz benim gibi 211 magdurlarına tercüman oldunuz. Tamamen tespitleriniz doğru.Teşekkür ederim. İş bilmez THY yönetimi yalan yanlış topladığı bilgi ile, kimininin iftirası, kiminin sui-zannı ile bir liste hazırlayıp, 22 Temmuz'da apar topar 3-5 puan siyasilerden puan kapmak için böyle bir Ali Cengiz oyunu yaptı. Ancak, THY yalan yanlış liste hazırlayıp, kendini fetö ile mücadele ediyormuş gibi gösterirken, benim gibi fetö aleyhinde olup, fetöyü daima eleştiren, karşı olanları da atar iken, Mayıs ya da Haziran 2016 da, hakkında kripto fetöcü iddiaları internet haberlerinde dolaşan birini başkan yaptı. Göstermelik bu işten sonra da gerçek hiç bir fetöcüyü de işten atmadı. İş bilmez THY Yönetimi ya bilerek ya da bilmeyerek fetö hesabına çalışıyor.Bu iş tam FETÖ kumpasına benziyor. Fetöcü olmayanları FETÖcü diye atıp, FETÖcüleri kollamak ve dışarı FETÖ ile mücadele ediyormuş gibi göstermek.
  • Epiktetos'dan alıntıladığınız " İnsan, önüne çıkan maddi-manevi engellerin kendi günahlarından başka bir şey olmadığını bilir." yargısına katılmıyorum Çetin Bey. Bu çağ dışı inanışlardan günümüze gelen, indirilen değil, uydurulan İslam inancına da sokulmuş olan ve kötülüğü bir yerde meşru göstermeye çalışan sözde kaderci anlayışın özetidir. Bize yapılan kötülüklere karşı durmamız, mücadele etmemiz; bunun için de gerekirse öfkemizi ve nefretimizi canlı tutmamız gerekir. Aksi takdirde, yapılan kötülükleri, her nasılsa hak yerini bulur avuntusuyla seyreder dururuz. Yapılan kötülüklerin bizim günahlarımızın bir sonucu olduğu şeklinde yanlış bir algı yanılmasına düşersek, ötekileştirilip işten haksız yere atılan ve maaş, pas bilet vb. hakları gasp edilen binlerce insanın haklılığını nasıl savunuruz. Zalimlerden nasıl hesap sorarız?
  • Sayın Çetin Özbey, elbette çalışanı işten çıkarmak da profesyonellik ister, ama her şeyden önce adamlık, insanlık ister... çok yazardım bu konuda bu adamlıktan nasibini almamış homo erectus tan bile geri olan bu zihniyet için değmez, hem zihniyet hem de maşaları olanlar için, inanın değmez...
  • benide işten fetöcü diye çıkardılarl.ne tazminat ne işsizlik maaşı.thy kendi adına haklı devlet kov dedi kovdu.devlete meramımı anlatmaya çalışıyorum.itibarımı versinde iş olmasada olur.
  • 305 in işe dönüşünün emsal olarak gösterilmesi ve işe iade davasını kazanan personelin işe tekrar kabul edilmemesi hukuki açıdan şirkete ayrı bir sorumluluk doğurur mu? Daha önce aynı sebeple işten çıkartılmış ve işe iade davasını kazanmış personelin durumu aynı şartlara haiz başka bir personeline mahkemede emsal teşkil edermi? Teşekkürler.
  • "İş akdi feshedilen personelimizin çalıştığı bölümde mevcut işleri yapabilecek yeterli sayıda ve yetkinlikte personelimiz mevcuttur." savunması görevden alınan başkanlar (211'in içinde) için de yapılmış.Asıl komik olan bu.
  • Öncelikle 211'in sesi olduğunuz için teşekkürler Çetin bey. Aşağıdaki yorumları okudum. Aşağa yukarı hepimiz aynı duygulara sahibiz. Beni 10 temmuzda çıkarsa inanın bu kadar üzülmezdim. Ya şimdi? Derdimi kime anlatayım? Bilal bey ve İlker bey acaba bu yazıları okuyor mu? Veya asistanları özel kalemi vs okuyup kendilerine bilgi veriyorlar mı bilmem ama 211x aileleri ve etrafındaki insan sayısı onlara her gün rahmet okuyor bunu bilmelerini isterim. Şirkette çok büyük adaletsizlik var. İHL olmayanların dışlandığı bir dönemdeyiz resmen. Bu ne büyük hırs Ve kindir beyler. İş akdimizin fesih kağıdına imzası olan Hünkar vicdanın rahat mı? Kafası çocuk beyni kuştan küçük olan şef olabilmek için birimler değişen ama olamayan ama darbeden sonra arkadaşlarını gambazlayıp satan isim veren osman sülük vicdanın rahat mı? Sen o sattığım arkadaşlarınla beraber değilmiydin her ortamda? Şuna inanıyorum ki işten çıkarılan garibanlar oldu çıkaranlar asıl çıkması gerekenlerdir. Bir de sendikaya bir iki Lafım var. Sizleri iyi tanıdığım için herşeyi de yazmayacağım ama büyük yanlış yaptınız. Erkeklik yapıp bildiri yayınladınız, peki geri neden çektiniz? Kime yaranmak için yaptınız o açıklamayı? Siteden silmiş olmanız neyi değiştirir? Şuna İnanın ki 211 kişi sizi dava edecek. Hele şu istinaftan bi çıksın da karar. Sırada siz varsınız. Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Size tavsiyem gidip yönetim ile görüşüp 211'i aynı kıdem ve kademe ile işe geri aldırmak için çabalamanız. Yoksa emin olun avukatlarınız adliye Saray'ının orda çadır kurmak zorunda kalacaklar. Her şeyi geçtim de, hem şirketteki büyüklerimiz hem de sendikadaki arkadaşların çoğu namazında niyazında kişiler, biliyorum. Yaw hiç mi Allahtan korkmuyorsunuz, kulundan korktuğunuz kadar?? Öbür tarafta bazı kişiler yanınızda olmayacak. Tamam adamdan hepiniz korkuyorsunuz anlıyorum ama neden ahiretinizi kaybediyorsunuz? Yalan dünyayı baki dünyaya tercih ederek ne geçecek elinize? Allah hepinize Hidayet nasip etsin
  • Do&Co'dan işten çıkartılan yüzlerce şef için iki kelam etmezsiniz ama

Türk Hava Yolları: Çalışanı İşten Çıkartmak da Profesyonellik İster

Evet, Türk Hava Yolları ilk kez bu tür bir dava kaybetmiyor. Bu dava bana değişik geldi. Değişiklik şu ki mahkemede yaptıkları savunmada doğru söylemediklerini ve yanlış beyanda bulunduklarını kendi uygulamaları ile belgelediler. Malum İstinaf Mahkemeleri yerel Mahkeme tarafından toplanmamış, değerlendirme imkânı bulunamamış olan bir delili toplayabilir ve değerlendirebilir. Dolayısı ile hukukçu olmamama rağmen özellikle işletmesel nedenlerden ötürü iş akitleri feshedilen Türk Hava Yolları personelinin Yerel Mahkeme ( İlk Derece Mahkemesi )  sonuçlanmış olsa bile istinaf aşaması için bu hususa dikkatlerini çekmek istedim.

Bir mahkeme salonundayız. Dava; Türk Hava Yollarının işten çıkarttığı personelinin şirkete karşı açtığı açtığı işe iade davası. Türk Hava Yolları savunma yapıyor. Kriz, terör, istihdam fazlalığı, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2016 Haziran ayında ülkemizi ziyaret eden yabancı sayılarındaki düşüşü gösteren rapor ve detayları, şirketin filo durumu, dönemin trafik faaliyeti sonuçları ve son dönemdeki şirket zararı vb. sayfalar dolduracak birçok anlatım yer alıyor savunmada. Evet, bu nedenleri okuyan veya dinleyen biri ilk bakışta Türk Hava Yollarının istihdam yükünü azaltmasının gerekli olduğunu düşünecektir.

Ancak, Türk Milleti adına veren İstinaf Mahkemesi kararında ise THY tarafından öne sürülen tüm nedenler bir tek cümle ile cevaplanmış gibi görünüyor. Cümle aynen şöyle ” DAVALI İŞYERİNDE ÇALIŞAN İŞÇİ SAYISINI GÖSTEREN DÖNEM BORDROLARINDAN DAVALI İŞYERİNDE İŞÇİ SAYISININ 2016 YILINDA ARTIŞ GÖSTERDİĞİ GÖRÜLMÜŞTÜR.”

Evet; Türk Hava Yolları tarafından yapılan ve mahkemeye hem sözlü hem de yazılı olarak sunulan savunmanın hayatta kalan tek dayanağı sanki “ iş akdi feshedilen personelimizin çalıştığı bölümde mevcut işleri yapabilecek yeterli sayıda ve yetkinlikte personelimiz mevcut ” sözü. THY Hukukçuları davanın konusunu yanlış anlamışlar gibi. Sanki mahkeme THY’ nın işinin nasıl yürütüleceğini sorguluyor zannetmişler belli ki.

Savunma bu noktaya gelmiş ise, personelin işten çıkartılması için geçerli bir suçlama yok demektir Başka bir deyişle çalışana bir suç izafe edilemiyor. Bilmem yanılıyor muyum? Hoş mahkemeye soyut ve genel bir ifade olan çalışanların bir kısmının işten çıkartılma nedeni olarak öne sürülen  “ işletmesel nedenlerin ” açılımını ve son çare olan çalışanın bu nedenle işten çıkartılması yönündeki kararı vermeden önce bu konuda ne gibi önlem ve tedbirlerin alındığı bilgisini de sunmamışlar.  Hem İlk Derece Mahkemesinin hem de İstinaf Mahkemesinin kararında bu açıklama yer alıyor. Türk Hava Yollarının saygıdeğer yöneticileri 211 çalışan ile ilgili bu kararı almadan önce Hukuk Müşavirliği ile görüşmemişler ve onların görüşünü almamışlar belli ki. Minare dikildikten sonra ona kılıf dikmek zor tabii ki.

ARADAN BİR SÜRE GEÇİYOR. ŞUBAT AYI BAŞINDA VEYA İLK HAFTASINDA TÜRK HAVA YOLLARI İNSAN KAYNAKLARI ÜNİTESİ BİR KURUM İÇİ PERSONEL ARAMA MESAJI YAYINLIYOR. İŞ AKDİ FESHEDİLEN PERSONELİMİZİN ÇALIŞTIĞI BÖLÜMDE MEVCUT İŞLERİ YAPABİLECEK YETERLİ SAYIDA VE YETKİNLİKTE PERSONELİMİZ MEVCUT ŞEKLİNDE YAPTIKLARI SAVUNMAYA RAĞMEN.  Özetle THY,  listede belirtilen şartlara haiz olup zikredilen görevlere talip olanların 22.Şubat 2017.tarihine kadar İnsan Kaynakları ünitesine müracaatlarını istiyor çalışanlarından. Hani o ünitede yeterli adet ve yetkinlikte personel vardı? Meraklanmayın Türk Hava Yolları iç bünyede o evsafta personelinin olup olmadığını gayet iyi biliyor. Bu durumda 22 Şubat tarihini takip eden günlerde ne olacak? Saygıdeğer İnsan Kaynakları yönetimi “Prosedüre uygun olarak önce bünye içinden arama yapıldı, müracaat olmayınca zorunlu olarak ihtiyacımızı şirket dışından sağlayacağımız istihdamla karşılayacağız”.diyecek. İnsan kaynaklarının kıvrak zekâlı yöneticileri bu konuların bir noktada birbiri ile çakışacağını düşünerek konuyu Hukuk Ünitesi ile birlikte değerlendirselerdi bu durumu yaşamayabilirlerdi. EVET;  BU YAPILAN ARAMA THY SAVUNMASINDA YER ALAN İŞ AKDİ FESHEDİLEN PERSONELİMİZİN ÇALIŞTIĞI BÖLÜMDE MEVCUT İŞLERİ YAPABİLECEK YETERLİ SAYIDA VE YETKİNLİKTE PERSONELİMİZ MEVCUT ”ŞEKLİNDEKİ BEYANIN DOĞRU OLMADIĞININ İKRARI. SAHİ, MAHKEMELERDE İNSANLARA FİLMLERDE GÖRDÜĞÜMÜZ GİBİ DOĞRUYU, YALNIZ DOĞRUYU SÖYLEYECEĞİNE DAİR YEMİN ETTİRMİYORLAR MI?

Evet; THY savunmasını yaptı. Davayı da kaybetti. Dava bitmedi. Yargıtay safhası var. Bu arada şirketin İnsan Kaynakları ünitesi şirket hukukçularının mahkemede nasıl bir savunma yaptığını unuttu veya dikkate almadan iç arama yayınını yaptı Hadi buna hata oldu vb. bir mazeret uyduralım. Peki, üç gün önce Türk Hava Yolları’nın yayınladığı kabin memuru arama ilanlarına ne demeli?

YOKSA SAVUNMALARDA BİR SAYFA ANLATILAN KRİZ VE TERÖR BİTTİ,  İŞLER AÇILDI DA BUNDAN BİZİM HABERİMİZ Mİ YOK

Türk Hava Yolları 211 çalışanın iş akdinin feshedilmesi konusu ile ilgili olarak yaptığı ilk yaptığı açıklamada şöyle diyordu. "22.Temmuz itibariyle gerçekleştirilen iş akitlerinin feshedilmesi gerekçeleri arasında; işletmesel gereklilik, verimsizlik, performans yetersizliği ve de ülkemizin, şirketimizin güvenliği ve çıkarlarına ters düşecek her türlü tutum ve davranışlar kapsamında FETÖ yapılanmasına müzahir olmak yer almaktadır” Saygın bir arkadaşımızla ilgili olarak yayınlanan gazete haberini hatırlıyorum. “....................de Fetöcü çıktı“ şeklindeydi başlığı. İşletmesel gereklilik öne sürülerek iş akdi feshedilen bu kardeşimiz bu günlerde büyük üzüntü çekmişti.

Evet; işten çıkartılan bu 211 çalışanın içinde aslan payının İşletmesel gereklilik nedeniyle iş akdi feshedilenlerde olduğunu anladık. Bu tamam da, Fetö yapılanmasına müzahir olanlar kimler? Ve de bunları nasıl belirlediniz? O günlerde devlet kuruluşları bünyelerindeki Fetöcüleri temizlerken, sürüden ayrılmamak için, kızılan herkese FETÖ’ cü yakıştırmasının yapıldığı bir ortamda, ciddi ve titiz bir araştırma yapmadan koşarcasına listelediğiniz bu insanları birinin / birilerinin yönlendirmesi ile lekelediniz. Kamuoyu THY Yönetiminin yaptığı bu tensikat işleminin detaylarını bilmiyordu. Onların hepsini Fetöcü olarak lanse etmiş oldunuz. Veya içinde bulunulan dönem ve diğer Devlet Kuruluşlarının gazetelere intikal eden uygulamalarından Türk Hava Yollarının da benzeri işlem yaptığı intibaını doğurdunuz kamuoyunda. Hiç olmaz ise insanların bu duruma düşmesine sebebiyet veren kötü zihniyeti gün yüzüne çıkartın ve de onu Türk Hava Yollarından atın. İnsanları Bu insanları Fetö’ cü olmanın manevi ağırlığının altında ezilmekten kurtarın. Hiç biri böyle bir lekeyi hak etmemiştir.

Türk Hava Yolları davaları kaybetmekle kalmıyor. Çok şey kaybediyor. Bu arada kendisini kaybettiği mutlak.

Epiktetos Ne Demiş?

Bilmem bu sözler yukarıda belirttiğimiz tür insanlar için bir şey ifade eder mi? Zannetmem. Bir sayfada anlatılanları Epitetos’un söylevinin son satırına sığmış. Tüm sayfayı özetlemiş tek bir satırda.

Kader eninde sonunda şöyle veya böyle günahlarımızın bedelini önümüze koyar.
Görünen ya da görünmeyen zaman içinde herkes günahlarının bedelini öder.

Ektiğini biçer. Bunu bilen adam kimseye kızmaz, gücenmez, kimseyi aşağılamaz kimseyi  itham etmez   kimseden nefret etmez, kimseye kin tutmaz.

Bunu bilen   adam karşılaştığı aksiliklere şaşmaz.

Önüne çıkan maddi-manevi engellerin kendi günahlarından başka bir şey olmadığını bilir."

THY, TSHS ve Çalışanlar.

Evet; Türk Hava Yolları çalışan sayısını azaltmak, İstihdamla ilgili hafiften zayıflamak için perhiz yapıyor diye düşünüyordunuz belki de?  TSHS ile yapılan anlaşma bir nebze olsun bu perhize ara verilmesine neden oldu gibi. Öyle değil mi?  Eh THY’ de bu konuda üzerine düşeni yaptı tabii. Türk Hava Yolları tam tensikat olaylarına ilişkin söylemlerin tepe yaptığı noktada TSHS’ na bir yazı yazdı ve de kadrodaki fazlalıkları adetleri ile bildirerek çalışanlara TIS’ de imza altına alınmış olan 2017 maaş artımlarının uygulanmamasını istedi. Hali ile Sendikada bu müracaatı üyelerin görüşüne başvurmadan karar veremem şeklinde cevapladı.  Arkadan bir oylama düzenlendi. Personel oylarını internet üzerinden kullandı. TSHS personelin mail adreslerine oylamanın linkini gönderdi. Ve de tabii ki mükerrer oylamanın önüne geçilebilmesi için çalışanlar sisteme vatandaş kimlik veya sicil numaraları ile girmeğe mecbur kılındılar. Sonuç tabii ki katılımcıların % 90’nın  “ zam yapılmasa da olur”  oyuyla şekillendi. Başka türlü olması mümkün değildi. Bu durumda “zam isteriz” demeyi kim göze alabilirdi ki? Oylamanın sonucu “ Zam isteriz “ şeklinde çıksa şirketten önce kimler atılır dersiniz? Tabii ki yapılan oylamada işverenin teklifini ret edenler. Onları tespit etmek ise zor olmayacaktır. Çalışanın tek güvencesi TSHS’ nın kimin evet, kimin hayır dediğine ilişkin listeyi işverene vermemesiydi.  Asalına bakarsanız çalışanlar buna güvenemediler. İşverenin teklifine olumlu oy verip baş ağrısından kurtuldular. Film bu ya. Bir taş atıldı ve dört kuş birden vuruldu. Hem şirket 2017 yılbaşı zammının maddi yükünden kurtuldu. Hem de Hava İş’in de üstün katkısı ile ( şirkette 2003’ den önce işe girenlerin sayısı elin parmak sayısını geçmeyeceği için)  son senelerde THY’ ye alınan personelin işteki devamlılıkları sağlanmış oldu. Eh bu durumda THY yönetimi de etkili ve yetkililere falan yakınınızı işten çıkartmak zorunda kaldık vb. dert anlatmaktan ve tepki çekmekten de kurtuldu.  

Yaşananları böyle anlatıyorum ama 2016 sonlarındaki benim kişisel görüşümde kimsenin işten uzaklaştırılmaması ve bunun karşılığında çalışanlara yeni yıl zammının verilmemesi yönündeydi ki bunu daha önceki bir yazımda da belirtmiş ve hayli tepki almıştım. ( Bana tepki koyanların, sana ne ödediler diye beni aşağılayanların oylamada öneriyi kabul etme yönünde oy kullandıklarına eminim.) Şimdi neden yapılana karşı gibi yazıyorum? Evet; uygulamaya değil, uygulamanın kurgusuna karşıyım. Bu tür ayak oyunlarına tevessül edilmeyeceğini ve çalışanların salt vicdanları ile baş başa kalarak oylarının rengini belirleyeceğini düşünmüştüm. Bunun için kurgulanan formata karşıyım.  Gizli yapılması gereken oylamada sisteme vatandaş kimlik numarası ile girilmesinin ileride çalışanlara yönelik tehdit unsuru oluşturabileceğine inanmamdan ötürü karşıyım. Filmi kurgularken insanların ( sendikaya THY işvereni tarafından yazılan yazı )  aptal yerine konulması nedeni ile kurguya karşıyım.

Ve de aynı insanlardan şirkete güven, kuruma bağlılık ve daha iyi hizmet beklemesinden ötürü de iyice şaşkınım.

Bir de neye şaşırıyorum biliyor musunuz? Türk Hava Yollarının bazı insanlarının olan bitenden habersizlermiş ve THY Yönetiminin ve Hava İş Sendikanın kendilerine yaptığı duyuruları okumamışlar gibi, bana yazdığın doğru çıkmadı dercesine         ( Bir kişi bunu açık açık söyledi ) “ Hani bizden grup halinde çalışanı işten çıkartacaklardı? Ne oldu? ” diye sormalarına şaşırıyorum. Her ne ise, iyi veya kötü bazı insanlar yaşadıklarını hak ediyorlar.

Türk Hava Yolları: Çalışanı İşten Çıkartmak da Profesyonellik İster

Yorumlar Tüm Yorumlar (53)

Ali TARTAR ~ 7 yıl önce
Sayın eski müdürüm teşekkür ederim yazınız için lakin hala fetocu damgası yemekteyiz eğer damga yemek istemiyor isek mecburi emeklilik teklifi sunuluyor bunlardan birisi de benim eski yönetimi kim seviyor veya destekliyor ise bu uygulama yapılıyor, fetocuya fetocuyu soruyorlar fetocu da ATATÜRK çü kim varsa onun adını veriyor .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK 211 ~ 7 yıl önce
211 susma kendini unutturma ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Cengiz Oyunu ~ 7 yıl önce
Çetin Bey, bu konu ancak bu kadar güzel ,tüm detayları ile böyle izah edilebilirdi. Siz benim gibi 211 magdurlarına tercüman oldunuz. Tamamen tespitleriniz doğru.Teşekkür ederim. İş bilmez THY yönetimi yalan yanlış topladığı bilgi ile, kimininin iftirası, kiminin sui-zannı ile bir liste hazırlayıp, 22 Temmuz'da apar topar 3-5 puan siyasilerden puan kapmak için böyle bir Ali Cengiz oyunu yaptı. Ancak, THY yalan yanlış liste hazırlayıp, kendini fetö ile mücadele ediyormuş gibi gösterirken, benim gibi fetö aleyhinde olup, fetöyü daima eleştiren, karşı olanları da atar iken, Mayıs ya da Haziran 2016 da, hakkında kripto fetöcü iddiaları internet haberlerinde dolaşan birini başkan yaptı. Göstermelik bu işten sonra da gerçek hiç bir fetöcüyü de işten atmadı. İş bilmez THY Yönetimi ya bilerek ya da bilmeyerek fetö hesabına çalışıyor.Bu iş tam FETÖ kumpasına benziyor. Fetöcü olmayanları FETÖcü diye atıp, FETÖcüleri kollamak ve dışarı FETÖ ile mücadele ediyormuş gibi göstermek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ve feto ~ 7 yıl önce
Ya yönetim de kripto fetocu ya da fetocuların ellerinde yönetim aleyhine çok koz var o nedenle korkuyorlar bir şey yapamıyorlar ya da feto olayı ve onlarla mücadele danışıklı döğüş, düzmece, akla başka bir şey gelmiyor maalesef. Thy içinde binlerce fetocu var hemen hepsi uzman,şef,müdür ve üstü pozisyonlarda hala çalışıyorlar! Bu sitede kaç kere isim verilerek yorumlar yazıldı sonuç ne, hiç! Bu kişilerin thy'na nasıl girdikleri ve makam sahibi olduklarnerede çalıştıkları ortada, geçmişten günümüze yönetimlerin,kimlere hangi ihaleleri nasıl verdiği de ortada ama koskoca thy'de sadece 211 kişinin ki çoğunun alakası yok fetocu diye damgalanıp atılmasının mantıkla izahı yok. Fetocuları şirkete sistematik şekilde ilk candan soktu sonra hamdi ve temel resmen doldurdu! İhaleleri onlara veren,komisyonları,işleri onlarla paylaşan bu kişiler ile onların şirkete sokup iş ve makam verdiklerinden ve yaptıkları suistimallerden,yolsuzluklardan neden hesap sorulamıyor anlamak mümkün değil!
CVP ALİ CENGİZ... ~ 7 yıl önce
TEŞEKKÜ EDİYORUM. MAALESEF BU UYGULAMADAKİ YANLIŞLIKLAR HERKES TARAFINDAN BİLİNİYOR. SN. CUMHURBAŞKANI DA BAŞBAKANDA BUNU İFADE ETTİLER. ANCAK SİZİN YÖNETİCİLER BİR ACELE İLE HATALI İŞ YAPTIK, BUNLARIN BÜYÜK BİR BÖLÜMÜNÜN BU VATAN HAİNLERİ İLE İLGİSİ YOK DERLER Mİ? BU ARADA KOLLANMAK İÇİN DE YAPILMAYANLAR VARSA YAZIKLAR OLSUN.
keserdönersapdöner ~ 7 yıl önce
Epiktetos'dan alıntıladığınız " İnsan, önüne çıkan maddi-manevi engellerin kendi günahlarından başka bir şey olmadığını bilir." yargısına katılmıyorum Çetin Bey. Bu çağ dışı inanışlardan günümüze gelen, indirilen değil, uydurulan İslam inancına da sokulmuş olan ve kötülüğü bir yerde meşru göstermeye çalışan sözde kaderci anlayışın özetidir. Bize yapılan kötülüklere karşı durmamız, mücadele etmemiz; bunun için de gerekirse öfkemizi ve nefretimizi canlı tutmamız gerekir. Aksi takdirde, yapılan kötülükleri, her nasılsa hak yerini bulur avuntusuyla seyreder dururuz. Yapılan kötülüklerin bizim günahlarımızın bir sonucu olduğu şeklinde yanlış bir algı yanılmasına düşersek, ötekileştirilip işten haksız yere atılan ve maaş, pas bilet vb. hakları gasp edilen binlerce insanın haklılığını nasıl savunuruz. Zalimlerden nasıl hesap sorarız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
adam... ~ 7 yıl önce
Sayın Çetin Özbey, elbette çalışanı işten çıkarmak da profesyonellik ister, ama her şeyden önce adamlık, insanlık ister... çok yazardım bu konuda bu adamlıktan nasibini almamış homo erectus tan bile geri olan bu zihniyet için değmez, hem zihniyet hem de maşaları olanlar için, inanın değmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ADAM. ~ 7 yıl önce
DEĞMEDİĞİ KONUSUNDA MUTABIKIZ.
fetö ~ 7 yıl önce
benide işten fetöcü diye çıkardılarl.ne tazminat ne işsizlik maaşı.thy kendi adına haklı devlet kov dedi kovdu.devlete meramımı anlatmaya çalışıyorum.itibarımı versinde iş olmasada olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FETÖ ~ 7 yıl önce
TABİİ Kİ HAKLISINIZ. İŞTEN AYRILMAK, ATILMAK BİR YANA, BÖYLE BİR SUÇLAMA İNSANIN ÇOK AĞIRINA GİDER. DEVLETE MERAMIMI ANLATMAYA ÇALIŞIYORUM DERKEN KONUYU HUKUKİ PLATFORMA TAŞIDIĞINIZI İFADE EDİYORSANIZ EN DOĞRUSUNU YAPMIŞSINIZ.BÖYLE ÇİRKİN BİR LEKEYİ ÜSTÜNÜZDE TAŞIMAMAK İÇİN NE YAPSANIZ HAKLISINIZ.
Hukuki olarak soruyorum ~ 7 yıl önce
305 in işe dönüşünün emsal olarak gösterilmesi ve işe iade davasını kazanan personelin işe tekrar kabul edilmemesi hukuki açıdan şirkete ayrı bir sorumluluk doğurur mu? Daha önce aynı sebeple işten çıkartılmış ve işe iade davasını kazanmış personelin durumu aynı şartlara haiz başka bir personeline mahkemede emsal teşkil edermi? Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HUKUKİ... ~ 7 yıl önce
BEN BİR HUKUKÇU DEĞİLİM.DOLAYISI İLE ORTAYA BİR HUKUKİ GÖRÜŞ KOYAMAM. 305'LİLERİN İŞE KABULLERİ İŞVEREN VE SENDİKANIN ANLAŞMASI SONUCU OLMUŞTU. BU AYRI BİR ŞEYDİR.BİLDİĞİM KADARI İLE İŞ GÜVENCESİ YASASINDA İŞVEREN MAHKEMENİN İŞE İADE KARARINI UYGULAMAMA HAKKI VAR. İLAVE BİR TAZMİNAT ÖDEYEREK İŞ BAŞI YAPTIRAMAYABİLİR.DOLAYISI İLE BU UYGULAMADA İŞVERENE ATFEDİLECEK BİR SORUMLULUK YOKTUR. YİNEDE BUNU HUKUKÇU OLAN BİRİ İLE GÖRÜŞSENİZ İYİ OLUR.
Cahit Sabuncuoğlu ~ 7 yıl önce
Sayın Özbey'in belirtmiş olduğu hususlar doğrudur... maalesef, yasalar bu durumlarda işverene ilave bir tazminat - işe başlatmama tazminatı- ödemek sureti ile bu hakkı vermektedir. mevcut yasalara göre karar veren mahkemelerin işe iade davasının karar bölümünde bu vardır. yani, şirkete hukuki bir sorumluluk doğurmaz, emsal de teşkil etmez... emsal kararları yargıtay içtihatlarında vardır ama benzer örnekleri yoktur. kısaca yargıtay genellikle maddi bir hata olmadığı sürece yerel mahkeme kararına uyar ve karar verir.
211 ~ 7 yıl önce
301 emsal değil bence. Bildiğim kadarıyla onlar kıdemleri sıfırlanarak geri alındılar. %60 maaşla kim çalışır ki? Aynı kidem ile devam edilmeli. Sonuçta yapılan bir yanlışlık! Verimsizlik olsa anlarım savunma istenir. Ama bende ne savunma istendi nede bir suç isnat edildi. Umarım THY yönetiminde insaflı-adaletli birileri hala vardır. Bu yanlışlığı bir şekilde düzeltir.
Hyu ~ 3 yıl önce
Verimsizlikte olsa savunma istenmeden atıyorlar
TK ~ 7 yıl önce
"İş akdi feshedilen personelimizin çalıştığı bölümde mevcut işleri yapabilecek yeterli sayıda ve yetkinlikte personelimiz mevcuttur." savunması görevden alınan başkanlar (211'in içinde) için de yapılmış.Asıl komik olan bu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK ~ 7 yıl önce
ASLINDA HEMEN HEMEN HERKES İÇİN AYNI KALIP SAVUNMA HAZIRLAMIŞ THY. CPYXX PASTE İLE BÜYÜK BÖLÜMÜNÜ HALLETMİŞLER SAVUNMANIN.BİR BAŞKA KOMİKLİK İSE 211 KİŞİNİN İŞTEN ÇIKARTILMA NEDENLERİNİN SIRALAMASININ İLK SIRASINA PARİS SALDIRISINI ALMIŞLAR.
Hakan ~ 7 yıl önce
Öncelikle 211'in sesi olduğunuz için teşekkürler Çetin bey. Aşağıdaki yorumları okudum. Aşağa yukarı hepimiz aynı duygulara sahibiz. Beni 10 temmuzda çıkarsa inanın bu kadar üzülmezdim. Ya şimdi? Derdimi kime anlatayım? Bilal bey ve İlker bey acaba bu yazıları okuyor mu? Veya asistanları özel kalemi vs okuyup kendilerine bilgi veriyorlar mı bilmem ama 211x aileleri ve etrafındaki insan sayısı onlara her gün rahmet okuyor bunu bilmelerini isterim. Şirkette çok büyük adaletsizlik var. İHL olmayanların dışlandığı bir dönemdeyiz resmen. Bu ne büyük hırs Ve kindir beyler. İş akdimizin fesih kağıdına imzası olan Hünkar vicdanın rahat mı? Kafası çocuk beyni kuştan küçük olan şef olabilmek için birimler değişen ama olamayan ama darbeden sonra arkadaşlarını gambazlayıp satan isim veren osman sülük vicdanın rahat mı? Sen o sattığım arkadaşlarınla beraber değilmiydin her ortamda? Şuna inanıyorum ki işten çıkarılan garibanlar oldu çıkaranlar asıl çıkması gerekenlerdir. Bir de sendikaya bir iki Lafım var. Sizleri iyi tanıdığım için herşeyi de yazmayacağım ama büyük yanlış yaptınız. Erkeklik yapıp bildiri yayınladınız, peki geri neden çektiniz? Kime yaranmak için yaptınız o açıklamayı? Siteden silmiş olmanız neyi değiştirir? Şuna İnanın ki 211 kişi sizi dava edecek. Hele şu istinaftan bi çıksın da karar. Sırada siz varsınız. Bunun bedelini ödeyeceksiniz. Size tavsiyem gidip yönetim ile görüşüp 211'i aynı kıdem ve kademe ile işe geri aldırmak için çabalamanız. Yoksa emin olun avukatlarınız adliye Saray'ının orda çadır kurmak zorunda kalacaklar. Her şeyi geçtim de, hem şirketteki büyüklerimiz hem de sendikadaki arkadaşların çoğu namazında niyazında kişiler, biliyorum. Yaw hiç mi Allahtan korkmuyorsunuz, kulundan korktuğunuz kadar?? Öbür tarafta bazı kişiler yanınızda olmayacak. Tamam adamdan hepiniz korkuyorsunuz anlıyorum ama neden ahiretinizi kaybediyorsunuz? Yalan dünyayı baki dünyaya tercih ederek ne geçecek elinize? Allah hepinize Hidayet nasip etsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAKAN ~ 7 yıl önce
MAALESEF SÖYLEDİKLERİNİZDE HAKLISINIZ. FETÖCÜ YAKIŞTIRMASI İNSANLARIMIZI ÇOK ÜZDÜ. ÇOK AYIP ETTİLER.
Hakan ~ 7 yıl önce
Çetin bey, eğer imkanınız olursa yani şirketten tepeden yöneticiler ile sohbet imkanınız olursa, 211 i geri alma düşünceleri olup olmadığını sorarmısınız. Teşekkürler
CVP HAKAN ~ 7 yıl önce
BENİM THY YÖNETİMİNDEN HİÇ BİR KİMSE İLE AHBAPLIĞIM VE SOHBETİM YOK. LÜTFEN BUNA İNANIN. KEŞKE OLSAYDI DA SORABİLSEYDİM.
Do&Co ~ 7 yıl önce
Do&Co'dan işten çıkartılan yüzlerce şef için iki kelam etmezsiniz ama

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 7 yıl önce
Uçan şeflere yapılanda haksızlık haklısınız , uçakta uçan şef çalıştırmayacaksan başka şekilde istihdama gidilebilinirdi. Pazarlama satışta reklam,promosyon giderleri bu kadar fazla iken, hat açılıp zarar eden mahallerin zararları bir şekilde ört bas edilirken, çalışanı işinden etmek thy gibi global bir markaya yakışmaması gerekir ama yakıştırıyorlar malesef. Yönetim uyanmalı.
Do&Co ~ 7 yıl önce
Beyefendi yönetim beni aradı şöyle etti böyle etti diyorsunuz, demek ki direkt kontağa sahipsiniz, siz uyandırın o zaman
CVP DO%CO ~ 7 yıl önce
aŞAĞIDAKİ YORUMU KİME HİTABEN YAZDINIZ :Beyefendi yönetim beni aradı şöyle etti böyle etti diyorsunuz, demek ki direkt kontağa sahipsiniz, siz uyandırın o zaman

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000